Nihat Palolu 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Ses sistemi için amfi kullanmak biraz sıkıntılı, kablo tesisatı çekmek amfiyi takacak yer bulmak vs.Alpine da bunu düşünüp bu ürünü yapmış. Ürünün adı Alpine KTP 445 Güç Paketi.Ekstra hiçbir kablo çekmeden arabanın orijinal ses sitemi soketi ile cd çalar arasına takılıyor.Cd çaların elektrik beslemesi hoparlör giriş çıkışları bu ürün üzerinden dolaşıyor.Küçük boyutlu olduğu için cd çaların arkasında boş bir yere sığdırabiliyorsunuz.Bu ürün 2005 yılı sonrası Alpine ana üniteler ile uyumlu. Soketlerini de ona göre yapmışlar. Cd çalarım Alpine olduğu ve beni tatmin etmediği için bu ürünü kullanırım diye almıştım.Dün hem cd çalarımı Alpine'ın farklı bir modeli ile değiştirdim hem de bu ürünü taktım.Cd çalara gelen soketi söküp güç paketinin girişine taktım, güç paketinin çıkış soketini de cd çalara taktım işlem bitti.Süre en fazla 5 dakika, sonuç harika Güç paketini yanlış hatırlamıyorsam 350 liraya almıştım. İso soketin arabanın orijinal soketi ile birleşim kısmı. İso soketin güç paketi öncesi dönüştürücü soket ile birleşim kısmı. Güç paketi giriş soket kısmı. Güç paketi çıkışı cd çalar bağlantı soketi. Tamamlanmış bağlantı. Güç paketinin göğüslük içine gizlenmiş hali. Sonuç 3 Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Çok iyiymiş.iyi günlerde kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Enver Çatak 19 Haziran 2014 Paylaş 19 Haziran 2014 Güzel çözüm, benim de aklımda böyle birşey var. Güle güle kullanın. Alpine dışındaki ünitelerde kesme biçmemi gerekiyor? 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 19 Haziran 2014 Yazar Paylaş 19 Haziran 2014 Güzel çözüm, benim de aklımda böyle birşey var. Güle güle kullanın. Alpine dışındaki ünitelerde kesme biçmemi gerekiyor? Bu ürün Alpine olduğu için soketleri kendi ana ünitelerinin soketleri ile aynı. Diğer markalarla kullanmak için soketleri uygun hale getirmek gerekir, ama çalışır mı bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 20 Haziran 2014 Paylaş 20 Haziran 2014 Çok iyi ama mevcut hoparlörler yeterli geliyor mu?Ayrıca hoparlör falan takmak gerekmiyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 20 Haziran 2014 Yazar Paylaş 20 Haziran 2014 Çok iyi ama mevcut hoparlörler yeterli geliyor mu? Ayrıca hoparlör falan takmak gerekmiyor mu? Fiesta Van'ın fabrikasyon montajı sadece kapılarda 5x7 hoparlör var. Bu hoparlörleri önceden yine 5x7 Alpine ile değiştirmiştim. Şimdi güç paketini takınca ses 2 kat daha yükseldi, ama 5x7 kapılarda pek işe yaramıyor. En azından ben zevk alamıyorum. Arka taraf içinde 6x9 Pioneer almıştım asıl onu takınca tam istediğim gibi olacak. Yani bu alet kullanılacaksa hoparlörler de değişmeli, sağlam yere takılmış 2 tane 6x9 da mutlaka olmalı. Kapılara takılacak olanlar sadece ses tamamlayıcı. Yorum bağlantısı
Enver Çatak 20 Haziran 2014 Paylaş 20 Haziran 2014 Fiesta Van'ın fabrikasyon montajı sadece kapılarda 5x7 hoparlör var. Bu hoparlörleri önceden yine 5x7 Alpine ile değiştirmiştim. Şimdi güç paketini takınca ses 2 kat daha yükseldi, ama 5x7 kapılarda pek işe yaramıyor. En azından ben zevk alamıyorum. Arka taraf içinde 6x9 Pioneer almıştım asıl onu takınca tam istediğim gibi olacak. Yani bu alet kullanılacaksa hoparlörler de değişmeli, sağlam yere takılmış 2 tane 6x9 da mutlaka olmalı. Kapılara takılacak olanlar sadece ses tamamlayıcı. Alpine hoparlörler amfi olmadan seste farketti mi? Ben de ana ünite Sony (4x55w) var. Focus aracımdaki ön kapıdaki 5x7 hoparlörleri değiştirmeyi düşünüyorum. Ne dersiniz? Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 20 Haziran 2014 Yazar Paylaş 20 Haziran 2014 Alpine hoparlörler amfi olmadan seste farketti mi? Ben de ana ünite Sony (4x55w) var. Focus aracımdaki ön kapıdaki 5x7 hoparlörleri değiştirmeyi düşünüyorum. Ne dersiniz? Evet çok fark etti, daha doğrusu şöyle oldu. Ben ana üniteyi değiştirmeden önce hoparlörleri değiştirmiştim. O zaman pek bir fark yoktu, ana üniteyi de değiştirince iyi oldu. Güç paketini takınca daha da iyi oldu. Siz de hoparlörleri değiştirirseniz güzel ses alırısınız. Ama şu var, arabanız muhtemelen 4 kapı, eğer 4 kapı ise ben olsam arka kapı hoparlörlerini değiştirirdim. Veya kapı hoparlörlerini hiç ellemez arka camın önüne 2 tane 6x9 takardım. Yorum bağlantısı
Enver Çatak 20 Haziran 2014 Paylaş 20 Haziran 2014 Arka kapı hoparlörünün sesi bana az geliyor. Arkadaki pandizotu da kesmek istemiyorum. Bu durumda ön kapıya Alpine 5x7 olacak gibi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts