Yunus Emre Kurul 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 Merhaba arkadaşlar Focus 2006 Benzinli 115ps aracımda arıza kodu olarak Krank Mil konum sensörü ile eksantrik konum sensörleri arasında uyuşmazlık hatası veriyor. Arabamda hiç bir problem yok çalışıyor. Sadece ilk çalıştırmada bir tıkırtı sesi geliyor hemen düzeliyor. Ek olarak ara sırada nadir olarak arıza lambası sönüyor stop edip çalıştırınca tekrar yanıyor. Ama geneli yanıyor lamba. Tecrübeli arkadaşların yaşamış olanların cevaplarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 Sensörler hata vermiş. Akü sökülüp arıza silinerek bi denenebilir. Olmaz ise sensörlerin değişimi ya da kablolarının kontrolü şart. Yorum bağlantısı
Yunus Emre Kurul 8 Haziran 2014 Yazar Paylaş 8 Haziran 2014 Krank konum sensörünü değiştirdim fakat düzelmedi. Acaba bu şıkırtı sesini yapan eksantrik sensorün de mi sıkıntı var yoksa sente ayarında mı? Sesi yapan parça eksantrik sensörü bundan kesin eminim. Yorum bağlantısı
Yunus Emre Kurul 8 Haziran 2014 Yazar Paylaş 8 Haziran 2014 Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.Aracım Focus 2006 1.6 benzinli 115Ps Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 Auto com net sonuç vermiyor. Siz IDS cihazı bulup baktırın derim. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Akgül 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 araç marş almada zorlanıyor mu ?ilk çalıştırmada sorun yaşıyorsan pata pata çalışıyorsa iki sensöründe değişmesi lazım bunlar nasıl birşeyse beraber bozuluyorlar eksantrik sensörü krank mil sensörü ilk çalışmada sorun yoksa bilmiyorum ama nedendir . Yorum bağlantısı
Yunus Emre Kurul 8 Haziran 2014 Yazar Paylaş 8 Haziran 2014 (düzenlendi) ilk çalıştırmada sadece şıkırtı sesi veriyor. IDS ile de aynı hatayı veriyor... 8 Haziran 2014 tarihinde Yunus Emre Kurul tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 ilk çalıştırmada sadece şıkırtı sesi veriyor. IDS ile de aynı hatayı veriyor... Konunuz birleştirilmiştir. Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 ilk çalıştırmada sadece şıkırtı sesi veriyor. IDS ile de aynı hatayı veriyor... Kardeşim günaydın, aracın trıger kayışı değişimi yapıldımı??? Yorum bağlantısı
Yunus Emre Kurul 9 Haziran 2014 Yazar Paylaş 9 Haziran 2014 Benden önceki sahibi servis dışında değişmiş. Sentesi kaçıktı arabanın bende serviste sente ayarı yaptırttım. Şuan aracın kafa sallama gaz yememe gibi sorunları sente yaptıktan sonra gitti. Bir bu kaldı. Senteden mi şüpheleniyosunuz? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Eksantrik sensörü sente ayarı esnasında hasar görmüş olabilir..Parça pahalıysa muadil bir araçtan sökülüp deneme yapılabilir Yorum bağlantısı
Yunus Emre Kurul 9 Haziran 2014 Yazar Paylaş 9 Haziran 2014 Bende bir parçayla bunu deneyeceğim. Yada tesisatta bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Ama geçen ustaya bu parçayı söktürdüm içinde yağ tutması lazım olan parçayı ters çevirdi yağ hemen aktı. Diğer sensörü çevirdi akmadı. Bozuk olan bu dedi. Bakalım inşallah öyle çıkar ama güvenemiyorsun ki Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Bende bir parçayla bunu deneyeceğim. Yada tesisatta bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Ama geçen ustaya bu parçayı söktürdüm içinde yağ tutması lazım olan parçayı ters çevirdi yağ hemen aktı. Diğer sensörü çevirdi akmadı. Bozuk olan bu dedi. Bakalım inşallah öyle çıkar ama güvenemiyorsun ki Kardeşim hiç bir sensör sente ayarı sırasında hasar görmez Sizin aracın eksantrik dişlileri arızalı, eksantrik dişlilerini değiştirin hem cihazda arıza yazmayacak hemde aracın performansı artacak Yorum bağlantısı
Yunus Emre Kurul 9 Haziran 2014 Yazar Paylaş 9 Haziran 2014 Peki maliyeti nedir eksantrik dişlilerinin değişmesinin?? Biliyorsunuz ki birde bu motorlar çift eksantrikli ikisi birden mi değişecek? Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Peki maliyeti nedir eksantrik dişlilerinin değişmesinin?? Biliyorsunuz ki birde bu motorlar çift eksantrikli ikisi birden mi değişecek? Kardeşim piyasada değişik fiyatlar var bizdeki fiyatı 325 TL (tane fiyatı)Yukarıda çoğul yazmışım Kardeşim İkisi'de değişecek Yorum bağlantısı
Yunus Emre Kurul 10 Haziran 2014 Yazar Paylaş 10 Haziran 2014 Merhaba arkadaşlar bugün arabayı başka bir ustaya götürdüm. Sensörlerde arıza olmadığını aracın elektrik aksamında ateşlemede sıkıntı olduğunu söyledi. Araba seri şekilde hızlanmadığı için bu kanıya varmış. Arabayı bıraktım bütün sensörlerin zamanlamalarını kontrol edecekmiş. Aracı bağladığı sistem bosh un sistemiydi. Yorum bağlantısı
Yunus Emre Kurul 12 Haziran 2014 Yazar Paylaş 12 Haziran 2014 Sorun çözüldü arkadaşlar...servis senteyi düzgün alamamış. Tekrar sente alındı ve arıza lambası söndü...hepinize ilginiz için teşekkürler. Not: Focus u olan arkadaşlar sente olayına çok dikkat edin özellikle triger değişiminden sonra.. Yorum bağlantısı
Deniz Hançer 15 Kasım 2015 Paylaş 15 Kasım 2015 Sorun çözüldü arkadaşlar...servis senteyi düzgün alamamış. Tekrar sente alındı ve arıza lambası söndü...hepinize ilginiz için teşekkürler. Not: Focus u olan arkadaşlar sente olayına çok dikkat edin özellikle triger değişiminden sonra.. Yunus bey bende aynı sorunu yaşıyorum 2009 ti vct 115 hp Çek'im düşük egzantrik sensörü arızası veriyor değiştirdim sente ayarı yaptırdım düzelmedi 05332502698 yardımınızı bekliyorum 1 Yorum bağlantısı
Yunus Emre Kurul 7 Aralık 2015 Yazar Paylaş 7 Aralık 2015 Yunus bey bende aynı sorunu yaşıyorum 2009 ti vct 115 hp Çek'im düşük egzantrik sensörü arızası veriyor değiştirdim sente ayarı yaptırdım düzelmedi 05332502698 yardımınızı bekliyorum Merhaba üstadım. Mesajını ancak görebildim. Umarım sorununu çözebilmişsindir.Ama sente ayarı yaptırdım deyip geçme. Benimkini ilk olarak Ford yetkili servis yapmış ve yanlış yapmıştı. Çok hassas bi olay bu aracının çekişi nasıl asfaltı yırtıyor olması lazım aracının. Eksantrik dişlerinde eğer sorun yoksa tamamen sente ile alakalıdır bu sorun genelde. Geçmiş olsun ve kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Nurullah Çetin 30 Mayıs 2016 Paylaş 30 Mayıs 2016 Hocam iyi geceler bende 2007 focus 1.6 benzinli var sabah ilk çalışmada gec marş alma ve rampalarda çekiş sorunu vardı tamirci ye gittim sente bozuk dedi söktü yaptı bir şeyler ondan sonra çekiş düzeldi ama şimdi sabah çalıştığında düzensiz çalışıyor bir kaç dakika sonra düzeliyor servise gittim emme sensör arıza var dedi değiştim yine aynı şey konu hakkında bilgi sahibi olan varmı arabadan soğudum ya Yorum bağlantısı
Recommended Posts