Sami Sönmezler 24 Mayıs 2014 Paylaş 24 Mayıs 2014 Merhaba arkadaşlar. Sizden ricam konunun altına "Alkollü araç kullanmışsın herşey müstahak" "Alkollü araç kullanmamalısın" gibi hayat dersleri yazmayınız. Mayıs 2013 de sürücü belgeme 2 yıl süre ile el konuldu. Almama yaklaşık 1 sene kaldı. İşim gereği mecburen araç kullanmak durumundayım. Dün uygulamaya yakalandım(ALKOLSÜZ). Bana ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yaptılar. Yaklaşık 1.650 tl ceza yazdılar.(Cam filmide dahil). Öğrenmek istediğim şu: Ehliyetimi geri alacağım süre uzar mı ? Para bir şekilde ödenir ancak ehliyetimi alma süremin uzaması kötü olur. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 24 Mayıs 2014 Paylaş 24 Mayıs 2014 Tabi uzayabilir. Emniyet hakkında sulh ceza mahkemesine ihbarda bulunur. Hakim süreyi uzatabilir. Üçüncü veya sonrakilerde ise sonsuza kadar el konulabilir Yorum bağlantısı
Alper Keskin 24 Mayıs 2014 Paylaş 24 Mayıs 2014 (düzenlendi) "İşiniz" gereği araç kullanmanız gerekiyor ise yanınıza refakatçi alıp işiniz sırasında size şoförlük yapmasını sağlar ve bu arkadaşa maaş bağlasanız daha da ucuza gelirdi diye tahmin ediyorum 2 yıl ehliyete el konulmasının öncesinde bir de 6 ay el konulması durumu olmalı ki bu süre 2. defa yakalanmadan dolayı 2 yıla çıkmış olsun... Alkolsüz yakalanmanızdan dolayı size hapis cezası verilmiştir muhtemelen.Bu ceza misal 30 gün verilir ve günlük belli bir ücretten para cezasına çevirilir. Bundan sonra ayrıca her yakalanmanızda bu cezalar (alkol almamanız durumunda) katlanarak devam edecek.Bir dahaki alkollü yakalanmanız durumunda ehliyetinize 5 yıl süre ile el konulacağını (daha önce aldığınız cezanın bitiş tarihine eklenerek) ayrıca sabıka kaydınızın açılacağını kulağınıza küpe edin... 24 Mayıs 2014 tarihinde Alper Keskin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör 24 Mayıs 2014 Paylaş 24 Mayıs 2014 Geçmiş olsun. Bulunduğunuz şehrine en uzak noktasından en uzak noktasına anlaşma yapmadan bile ticari taksinin ulaşacağı rakam sizin sadece ilk ceza tutarınıza ulaşmazdı bile. Bana 2010 da 6 ay alarak 640Civarı yazmışlardı... Bir daha alkolsüz yakalanırsanız süreniz uzarmı bilmiyorum fakat cezalar katlanacağı için, keşke süreyi uzatsalardı denilecek boyuta ulaşabilir. Yorum bağlantısı
Alper Aksakal 24 Mayıs 2014 Paylaş 24 Mayıs 2014 Geçmiş olsun sürenin uzaması tamamen hakimin insiyatifinde olan bir durum. Fakat alkollü iken aynı yıl içerisinde 3.defa yakalanirsaniz yani 100 ceza puanını 3.defa ihlal eder iseniz ehliyetinize bir ömür boyu el konulur. Aman dikkat... Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 24 Mayıs 2014 Paylaş 24 Mayıs 2014 Alkolsüz yakalandığınız için ceza sürenize eklenme olmaz. Yorum bağlantısı
Nuri GÖNDER 24 Mayıs 2014 Paylaş 24 Mayıs 2014 Trafik Cezası Madde 36/3-b Mahkemelerce veya Cumhuriyet savcılıklarınca yada Karayolları Trafik Kanununda belirtilen yetkililerce sürücü belgesi geçici olarak ya da tedbiren geri alındığı halde araç kullanmak, Ceza Miktarı (Ceza Tutarı Ne kadar?)1.462,00 TL ( Peşin 1.096,50 TL) Ceza Kime UygulanırKullananlara ve kulandıranlara Sürücüler Araç Kullanmaktan Men Diğer Hususlar – AçıklamalarSürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca aracının kullanılmasına izin veren sahibine de tescil plakası üzerinden aynı miktarda ceza tutanağı düzenlenir. Bu ceza için kullanılan ifadelerehliyetsiz araç kullanma cezası sürücü belgesiz araç sürenlere ilk tespitte ne işlem yapılır ehliyet yok karayolları trafik kanunu 36.madde. Başka bir ceza yada süre uzatma uygulanmaz. Ancak araç sizin değilse aynı ceza miktarı araç sahibine uygulanır. Ayriyetten bu ceza ehliyetini geri almaya hak kazanmış fakat almamış olan sürücüler içinde uygulanır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts