Misafir 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Hepsi kendi kulvarında bir sanattır...o zaman adana yada urfa ile neden uğraşalım...direk kuzu şiş yapalım gitsin HE hiç kusura bakma o mantıdan ekmekle bile 3 tabakla doyduğumu anlamıyorum sadece midem şişiyor. Nedenini bilmiyorum. O yemek bana tokluk hissi vermiyor. Önce göz doyacak,sonra mide mk...bu sende tersten işliyor sanırım Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Ispanak yemeği tarifi Öncelikle ıspanakları bol su ile iyice yıkıyoruz ve yemeklik olacak şekilde doğruyoruz. Pirinci bir su bardağı sıcak suyun içine atıp kabarması için kenara alıyoruz. Tencereye zeytinyağını koyuyoruz ve kızınca içine ince ince doğradığımız kuru soğanı ilave ediyoruz. Ardından salçayı ilave edip ve kavuruyoruz. 1 su bardağı kaynamış suyu tencereye döküp, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırıyoruz. Ardından doğradığımız ıspanakları ilave edip bir iki kez karıştırdıktan sonra bardağın içinde sıcak su ile şişmiş olan pirinçleri süzerek ıspanakların içine döküyoruz ve karıştırıyoruz. Ardından ıspanak yemeğini pişmesi için 20 dakikalığına ocakta, tencerenin ağzı yarı kapalı bırakıyoruz. 20 dakika sonra ıspanak yemeğini ocaktan alıp, sıcak sıcak servis ediyoruz. Ispanak yemeği hazır. Afiyet olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Ispanak yemeği tarifi Hani bunun içinde et yok ? Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Sağlığa iyi gelmese sebze yemeğini 3 sene yemesem aklıma gelmez. Yeşillik dediğin sadece ete eşlik etmelidir. Ama işte sağlık yüzünden sürekli et yenmiyor. Arada sebze gerekiyor. Bende sebze olarak ıspanak yemeğini çok severim ve yerim,diğerleri bana hitap etmiyor: Hani bunun içinde et yok ? Etli sevmiyorum ıspanağı hatta nefret ederim kıymalı ıspanaktan,sadesi harika olur yoğurtlu :) Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 OSMANLI KURBAN KAVURMA Malzemeler: 10 kişilik Gerekli malzeme, Kavurma için: 1.5 kg kavurmalık kuzu et, 500 gr arpacık soğan, 4 domates, 20 diş sarımsak, 5 sivri biber, tuz, karabiber, kimyon, kakule, kekik Pilav için: 4 su bardağı pirinç, 6 su bardağı su, 6 çorba kaşığı tereyağı, 2 havuç, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay bardağı kuşüzümü, tuz, Hamur için: 1 kg milföy hamuru, 1 yumurta, badem Hazırlanışı: Etleri tencereye alıp üzerine tuz serpin ve etler suyunu salıp çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Önce orta sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak etler iyice yumuşayıncaya kadar kavurun ve ayrı bir tabağa alın. Etleri pişirdiğiniz tencereye arpacık soğanlarını ilave edip 3-4 dakika kavurun.Domatesleri soyup doğrayın. Sivri biberleri küçük küçük doğrayın. Domates ile biberleri kavrulmakta olan soğanlara ekleyin. Eti ve baharatları ilave edip karıştırarak kavurun ve ateşten alın. Pirinci tereyağında kavurun. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Havuç, tarçın, kuşüzümü, su ve tuzu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Ateşten alın ve üzerine kağıt havlu örtüp dinlendirin. Milföy hamurunu yarım santimden biraz ince açın. Hamurun çevresinden ince şeritler keserek olabildiğince düzgün yuvarlak bir şekil elde edin. Dibi yuvarlak bir tencerenin içine hamuru kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine bir sıra kavurma bir sıra pilavı değişimli olarak doldurun. Sarkan hamurları pilavın üzerine kapatın. Tencereyi fırın tepsisine ters çevirerek alın ve üzerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. KABAKLI KUZU KAVURMA Malzemeler: 500 gram kuşbaşı kuzu eti, 1 kilo kabak, 1 soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 kırmızıbiber, 2 sivri biber, 3 diş sarımsak Hazırlanışı: Tencerede etleri hiç su koymadan 5 dakika kadar kavurun. Üzerine zeytinyağını ekleyip kavurmaya devam edin. İrice doğranmış kırmızıbiberi, yeşilbiberi ve kabakları ilave edin. Ezilmiş sarımsak, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı da üzerine yerleştirdikten sonra kapağını kapatıp hiç su koymadan kısık ateşte 35 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra karıştırıp üzerine kıyılmış maydanoz ya da dereotu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak ikram edin. DANA KAVURMA 75 Gr Margarin, 5 Adet çeri soğan, 1 Tutam kekik karabiber tuz, 1 Adet Taze Kırmızı Biber, 1 Adet taze yeşil biber, 500 gr dana eti Hazırlanışı: Dana eti jülyen doğranır tavada eritilmiş yağda kavrulmaya bırakılır. Daha sonra soğanlar eklenir,yuvarlak ve uzun doğradığımız biberler ilave edilip kavurmaya devam edilir. Baharatlar eklenir bir süre daha kavrulur sıcak servis yapılır. MANTARLI ET KAVURMASI Malzemeler: 2 Adet Domates, 15 Adet mantar, 1 Adet havuç, 3 Yemek Kaşığı margarin, 750 gr kuşbaşı eti yağsız, 2 Adet soğan Hazırlanışı: Öncelikle derin bir tavanın içine margarini eritelim ve içine kuşbaşı etleri koyalım. Orta hareketli ateşte etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavuralım. Daha sonra yemeklik doğranmış soğanları ilave edip pişmesini bekleyelim.Pembeleştikten sonra kazıyıp yıkamış olduğumuz havuçları zar şeklinde doğrayalım ve ilave edelim. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yıkayıp dilimlemiş olduğumuz mantarları da ilave edelim. Mantarlar suyunu salıp çektiğinde, domateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım. Doğradığımız domatesleri tencereye ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Son olarak tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım ve sıcak olarak servise sunalım. SAÇ KAVURMA Malzemeler: 250 Gr Margarin 3 Adet Domates 500 gr kuşbaşı dana eti 1 Adet kuru soğan 10 Adet sivri biber Hazırlanışı: İlk başta margarini tavaya koyup eritin. Daha sonra ufak ufak doğradığınız sivri biberleri ilave edin. Biraz karıştırıp kavurduktan sonra ufak ufak kıyılmış soğanları da tavaya ekleyin. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Sonra kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış domatesi ekleyin. Orta derece ateşte biraz daha pişirin. Domatesler yumuşasın. Daha sonra haşladığınız eti ilave edin. Üzerine istediğiniz kadar tuz ve baharatı ekin. Kısık ateşte pişirin. Menemen kıvamına geldikten sonra altını kapatın AYVALI KUZU SARMA Malzemeler: 1 Yemek Kaşığı margarin, 3 Çorba Kaşığı kuru üzüm, 400 gr kuzu eti, 4 Çorba Kaşığı nar ekşisi, 2 Adet ayva, 1 Tutam karabiber, 1 Tutam tuz Hazırlanışı: Öncelikle kuzu etlerini kuşbaşı doğrayın ve tencereye koyup suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine yağı ve doğranmış, çekirdekleri çıkartılmış ayvaları koyup kavurmayı başlayın. Üzerine kuru üzüm ve bir miktar sıcak su koyup kapağını kapatın, 15 dakika kadar pişirin. Servis yapmadan önce nar ekşisini, tuzu ve karabiberi de koyup 5 dakika pişirin, sıcak sıcak ikram edin CİĞER KAVURMA Malzemeler: 1/2 Kg. Kuzu Ciğeri 3 Çorba Kaşığı Un 1/2 Çay Kaşığı Tuz 1/2 Çay Kaşığı Karabiber Sıvı Yağ Hazırlanışı: Kuşbaşı şeklinde doğradığımız kuzu ciğeri yıkayalım, süzgece koyup suyunu iyice süzdürelim. Bir tabağa alıp unlayalım. Yağ tavasını kızdıralım. Unlanmış ciğerleri içine atıp arada karıştırarak pişirelim. Havlu kâğıt yardımıyla fazla yağını süzdürelim. Tuzunu ve karabiberini katalım ve servis edelim. ÇOBAN KAVURMA 4 kişilik Gerekli malzeme: 800 gr iri parçalı kuzu eti, 15-20 arpacık soğan, 5-6 diş sarımsak, 1 yeşil dolmalık biber, 1 kırmızı dolmalık biber, 3 domates, 1 -2 dal taze kekik, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber, 2 kırmızı biber Hazırlanışı: Soğanları soyun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Dolmalık biberleri temizleyip iri zar şeklinde doğrayın. Kırmızı biberleri doğrayın. Sıvıyağını geniş bir tencerede ısıtıp etleri 5-6 dakika kavurun. Sırasıyla; soğan,sarımsak, biber ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharatı ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.Sıcak servis yapın. BROKOLİLİ KUZU SARMA Malzemeler: 250 gr. Brokoli, 250 gr. kuzu kuşbaşı, 1 adet haşlanmış havuç, 1 adet soğan, 1 çay kaşığı karışık, baharat, 1 tutam maydanoz, 40 gr. badem içi, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı su Hazırlanışı: Soğan küp şeklinde doğrandıktan sonra sıvıyağ ile bir tavada kavrulmaya başlanır. İçerisine sırasıyla kuşbaşı kuzu eti, küp küp doğranmış havuç, brokoli, badem, baharatlar, maydanoz ve su ilave edilerek pişirilir. Farklı garnitürler ile servis yapılır. Afiyet olsun... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Mantı = Ne hamur ne et yemeği = En overrated yemekVerilen zahmete değmez. Ona harcanan emeğin yarısı ete kebaba verilse ortaya çıkan lezzet mantınınkini 10'a katlar. Abi seni seviyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Hepsi kendi kulvarında bir sanattır...o zaman adana yada urfa ile neden uğraşalım...direk kuzu şiş yapalım gitsin Önce göz doyacak,sonra mide mk...bu sende tersten işliyor sanırım İŞte o mantı ne karnımı ne gözümü ne zevkimi doyuruyor. Sadece yemiş olmak için yiyiorum Ispanak yemeği tarifi Öncelikle ıspanakları bol su ile iyice yıkıyoruz ve yemeklik olacak şekilde doğruyoruz. Pirinci bir su bardağı sıcak suyun içine atıp kabarması için kenara alıyoruz. Tencereye zeytinyağını koyuyoruz ve kızınca içine ince ince doğradığımız kuru soğanı ilave ediyoruz. Ardından salçayı ilave edip ve kavuruyoruz. 1 su bardağı kaynamış suyu tencereye döküp, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırıyoruz. Ardından doğradığımız ıspanakları ilave edip bir iki kez karıştırdıktan sonra bardağın içinde sıcak su ile şişmiş olan pirinçleri süzerek ıspanakların içine döküyoruz ve karıştırıyoruz. Ardından ıspanak yemeğini pişmesi için 20 dakikalığına ocakta, tencerenin ağzı yarı kapalı bırakıyoruz. 20 dakika sonra ıspanak yemeğini ocaktan alıp, sıcak sıcak servis ediyoruz. Ispanak yemeği hazır. Afiyet olsun. Yapma Barış etsiz ıspanak yenir mi Sağlığa iyi gelmese sebze yemeğini 3 sene yemesem aklıma gelmez. Yeşillik dediğin sadece ete eşlik etmelidir. Ama işte sağlık yüzünden sürekli et yenmiyor. Arada sebze gerekiyor. Evet abi Etli taze fasulye Etli bezelye Etli Bamya Kıymalı Ispanak yemeği Tavuklu bulgur pilavı . . . . 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 Aklın yolu bir abicim Yemek zevkimiz çooook benziyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mayıs 2013 Paylaş 9 Mayıs 2013 türk mutfağının, dünyada yayılmama, zor yayılma sebeplerinden 2 ana başlığı: 1. tariflerdeki miktarlar cc. lt. gr. cinsinden değildir, kulak memesi kıvamlı,göz kararı şeker, bir tutam tuz gibidir 2. her yörede farklı malzeme ile aynı adlı yemek pişirilir 3. nano test: pastaneye gidip, punçik isteyin , bakalım neler olacak 3 Yorum bağlantısı
Misafir 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 İŞte o mantı ne karnımı ne gözümü ne zevkimi doyuruyor. Sadece yemiş olmak için yiyiorum Tamam birşey demiyorum sana...sen hele bi gel yanıma,annemin yaptığı mantıdan ye,sonra görücem ben seni Yorum bağlantısı
Tahir İlter 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Yukarı resimde ki et yemeği yalnızca Mart-Kasım ayları arasında servis edilmektedir. Bunlarda buraya özgü bir kaç yiyecek.İsimleri tariflerini sormayın,merak edenler gelsin misafirimiz olsunlar 2 Yorum bağlantısı
Misafir 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Yukarı resimde ki et yemeği yalnızca Mart-Kasım ayları arasında servis edilmektedir. Bunlarda buraya özgü bir kaç yiyecek.İsimleri tariflerini sormayın,merak edenler gelsin misafirimiz olsunlar Mart-kasım ayları kedilerle ilgisi var mı diye düşündürüyor, ikinci resimdeki helvaların üzerinde yoğurt mu var? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Mart-kasım ayları kedilerle ilgisi var mı diye düşündürüyor, ikinci resimdeki helvaların üzerinde yoğurt mu var? Kuzu etinden yapılıyor abi İstedikleri eti sadece o aylarda bulabiliyorlar.Bu durum sadece 1-2 yer için geçerli,diğerleri pek dikkat etmiyor her zaman bulabiliyorsun ama tadı ona göre oluyor.Helvanın üstünde ki kaymak abi Yorum bağlantısı
Misafir 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Yani va ya,...... yok bir şey demiyecem. Afiyet olsun. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Yani va ya,...... yok bir şey demiyecem. Afiyet olsun. Buyur gel abi.Birlikte olsun Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Yukarı resimde ki et yemeği yalnızca Mart-Kasım ayları arasında servis edilmektedir. Bunlarda buraya özgü bir kaç yiyecek.İsimleri tariflerini sormayın,merak edenler gelsin misafirimiz olsunlar Patronun olarak de get çalış diyorum Geldiğimde yiyelim bunlardan ama ben ısmarlıyacam, sen hesabı ödeyecen 1 Yorum bağlantısı
Misafir 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Yukarı resimde ki et yemeği yalnızca Mart-Kasım ayları arasında servis edilmektedir. Bunlarda buraya özgü bir kaç yiyecek.İsimleri tariflerini sormayın,merak edenler gelsin misafirimiz olsunlar Allahtan yemekten sonra baktım tahir bunlar ne yaaa Yani va ya,...... yok bir şey demiyecem. Afiyet olsun. Abi ne olur söyle Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Bu konu cok tehlikeli, buraya baktikca istahim aciliyor, kilo veremiyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Mayıs 2013 Paylaş 10 Mayıs 2013 Bu konu cok tehlikeli, buraya baktikca istahim aciliyor, kilo veremiyorum. En çokta zamanın tehlikeli olduğu saatlerde uğrak konu oluyor.... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Mayıs 2013 Paylaş 11 Mayıs 2013 Konya seyahatimin sonu... Dana kuzu karışık tirit... Abi bu izinde kaç kilo aldın Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 11 Mayıs 2013 Paylaş 11 Mayıs 2013 Sadece seçme 5 mekana gittim. Diğer günler az yedim. 1 kg belki almışımdır. Bu tarafa ne zaman geliyorsun Yorum bağlantısı
Misafir 13 Mayıs 2013 Paylaş 13 Mayıs 2013 Son resimlere iyiki şimdi baktım öğlene doğru tansiyon yapabilir... Yorum bağlantısı
Recommended Posts