İçeriğe Yönlendir

En Güzel Et Yemekleri

Misafir

Recommended Posts

Bu kurban bayramında sadece ciğer yedim. Biliyorum kendimi tutamayacam o yüzden uzak durdum bayramı kilo almadan atlattım şükür [emoji38]

Yorum bağlantısı

Finish him. [emoji6] Er gün et, er gün et.. :mangal:

Zaamet etmişsin ayvanı kesmeğe, ülece yatıraydın mangalın üstüne... ;)

Yorum bağlantısı

Zaamet etmişsin ayvanı kesmeğe, ülece yatıraydın mangalın üstüne... ;)

Dün tahlil yaptırdım. Bu gün sonuçlar belli olacak. Bakalım kuzu bize nelere mal oldu?  :D

Yorum bağlantısı

Samet o sucuk ısıl işlem görmüş, biraz da boyalı gibi. Mümkünse doğal fermente sucuk tercih et. :yes:

Yorum bağlantısı

Samet o sucuk ısıl işlem görmüş, biraz da boyalı gibi. Mümkünse doğal fermente sucuk tercih et. :yes:

Abi işi biliyorsun. Degistirttik zaten sucuğu Ankara da her hafta burda Kahvaltı yapıyoruz :)

Ekledim [emoji106] [emoji106]
Yorum bağlantısı

sorma ne tadı var ne tuzu :biggrin:

Devro,senin gibi bir Gurmeye yakışmadı Facede çekilişlere katılmak [emoji23][emoji23]

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Paylaşım yok diyip fırçayı yedik.  

Gurme yemek OSSO BUCO yapıyorum 2 saate kadar pişer resmini ekliyecem.

Kerem, gel de gurme yemek nasıl olur gör. :biggrin:

2 saate resimler gelmez ise bilin ki yaktım.

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Çok güzel oldu. Yaşım tutsa, İtalyanlar transfer ederlerdi.

gXPJjN.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Devro,senin gibi bir Gurmeye yakışmadı Facede çekilişlere katılmak [emoji23][emoji23]

Yakalandik mi[emoji23]

Kendim icin degil [emoji16]

Yorum bağlantısı

Eline sağlık, afiyet olsun abim.  :flowers:

Buradan bakıldığında "et yahni üzerine 1 dilim kalamar" konmuş gibi duruyor.  :D Kalamarı mındar etmemişsindir umarım. :fiuw: Şaka bir yana, sunum daha güzel olaymış çekiciliği artabilirmiş.  ;) Dana inciği koy düdüklüye, 30 dakikada tamam. Ben yaparım bunu.  :biggrin: Daha önce birkaç defa duymuştum ismi ama bilmiyordum ne olduğunu. 

Osso Bucco: İtalyan usulü dana incikmiş.

Yorum bağlantısı

Yapma bunu ihtiyar! kırk tane laf sokarlar şimdi, birazdan kalori uzmanları, diyetetik uzmanları, gastronomi uzmanlarıyla dolar bura!!! Otur, ye, kalk git işine bak! ;)  :D  :D

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Yapma bunu ihtiyar! kırk tane laf sokarlar şimdi, birazdan kalori uzmanları, diyetetik uzmanları, gastronomi uzmanlarıyla dolar bura!!! Otur, ye, kalk git işine bak! ;)  :D  :D

İşini bilin abi . :nazar:  :nazar:  :bravo:

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Bu gençler kiiim, Gurmelik kim Mükremin.( Zati hiç genç gurme yoktur :biggrin: )

Dana incik der geçerler işte. Halbuki;

Bizim yemekler de İlik kültürü  kemiği hüpletmek den öteye geçmez.

Osso Bucco da ilikli kemik şarttır. İnciği mühürlemek de olmaz ise olmazdır.Mühürlenen incik öz suyunu hapsederek lezzetini korur.

Tam kramelize aşamasın da kavrulan  soğanla etkileşim için de olan baharatların kısık ateş de 2 saatlik pişim de ete geçen rayiha ,iliğin de absorbesi ile   tadıyla damak da lezzet patlamalarına yol açar. 

Neyse ki google var da, bir şeyler okuyorlar. Yine de düdüklüde haşlayıp "Aha işte dana incik" diyorlar 

Yine de Kerem de azim ve yetenek var, Şu klasik Turkish  mangal olayına kendini fazla kaptırmaz ise  ilerde Gurme olabilir.

Sunum için haklı. Mutfakta kalmam ,vizem bitmiş idi. Pilav da " Kafayı mi yedin. Bu saat de mor patates  nereden bulacan" diyen hanımın, hemde altına değil yanına koyan , yerel katkısı idi. :biggrin:

Yorum bağlantısı

:D  :bravo:  :good1: Sen bana bakma abi.. Eleştirisel gurmeyim ben. Çubuk kraker gurmemiz var. Fake gurmemiz var. Dudaklı gurmemiz var. Alarmı çalan gurmemiz var. Var da var.  ;)  :D

Geçen bir benzerini, döküm tencerede, incikle olmasa da dana rosto eti ile, şaraba yatırıp, 4 saat süreli pişirerek yapmıştım. Tabi herşeyi paylaşamıyoruz burada.  ;) Tavsiye ederim. Dene.  :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...