İçeriğe Yönlendir

En Güzel Et Yemekleri


Misafir

Recommended Posts

Eyvallah sağolasın Barış abiii.. Gelin bir ara beraber olsun ;)

Zaten burada porsiyon isteyeni dövüyorlar  :p

 

İşin uzmanı olarak buraya sağlam bir köfte tarifi yapacan, her mutfakta bulunabilen malzemelerden olacak, 1 hafta 10 gün bekleyecek cinsten olmayacak. Tost makinasında veya döküm tavada pişecek tarzda olacak. Sağlam duracak, pişerken dağılmayacak, yapışmayacak. Dişlerimizin arasında eriyip gidecek, öyle kuru kuru olmayacak. Güzel kokacak, hazımsızlık yapmayacak, nallı kuzu dışında her türlü et olabilir. İnternetten filan bir yerlerden kopyala yapıştır olmayacak, bizzat yapıp denediğin bir şey olacak. Hadi bakalım kolay gelsin. Akşama bekliyorum ha!

Yorum bağlantısı

Eyvallah sağolasın Barış abiii.. Gelin bir ara beraber olsun ;)

Zaten burada porsiyon isteyeni dövüyorlar  :p

bünge'ye yakınmı bu mekan

Yorum bağlantısı

İşin uzmanı olarak buraya sağlam bir köfte tarifi yapacan, her mutfakta bulunabilen malzemelerden olacak, 1 hafta 10 gün bekleyecek cinsten olmayacak. Tost makinasında veya döküm tavada pişecek tarzda olacak. Sağlam duracak, pişerken dağılmayacak, yapışmayacak. Dişlerimizin arasında eriyip gidecek, öyle kuru kuru olmayacak. Güzel kokacak, hazımsızlık yapmayacak, nallı kuzu dışında her türlü et olabilir. İnternetten filan bir yerlerden kopyala yapıştır olmayacak, bizzat yapıp denediğin bir şey olacak. Hadi bakalım kolay gelsin. Akşama bekliyorum ha!

:blush: Elektrikler kesilecekmiş akşama örtmenim  :fiuw: Yukardaki foto bizzat, şahsen, kendimin çekimi aslında. Hatta Şafak ta şahit. Amma iş, evde yapmaya gelince akşama zor Mükremin Abicim. Öğlen köfte, akşam köfte bozar beni. Gut oluruz animallah.. Ben öyle her öğün cağ kebabı yada köfte yiyemem  :D

bünge'ye yakınmı bu mekan

Bünge dükkanın ismi ise bilemiyorum. Ben sürekli Dağlı yada Öz Dağlı ya gidiyorum. Ama öğrenirim..

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

:blush: Elektrikler kesilecekmiş akşama örtmenim  :fiuw: Yukardaki foto bizzat, şahsen, kendimin çekimi aslında. Hatta Şafak ta şahit. Amma iş, evde yapmaya gelince akşama zor Mükremin Abicim. Öğlen köfte, akşam köfte bozar beni. Gut oluruz animallah.. Ben öyle her öğün cağ kebabı yada köfte yiyemem  :D

 

Tarif diyom,tarif. Ben yapacam. Sen tarifi yazacan ben ve forum ahalisi yapacak....Biz yapıp yiyecez.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

:blush: Elektrikler kesilecekmiş akşama örtmenim  :fiuw: Yukardaki foto bizzat, şahsen, kendimin çekimi aslında. Hatta Şafak ta şahit. Amma iş, evde yapmaya gelince akşama zor Mükremin Abicim. Öğlen köfte, akşam köfte bozar beni. Gut oluruz animallah.. Ben öyle her öğün cağ kebabı yada köfte yiyemem  :D

Bünge dükkanın ismi ise bilemiyorum. Ben sürekli Dağlı yada Öz Dağlı ya gidiyorum. Ama öğrenirim..

bünge yağ fabrikası yav :D 

Yorum bağlantısı

Tarif diyom,tarif. Ben yapacam. Sen tarifi yazacan ben ve forum ahalisi yapacak....Biz yapıp yiyecez.

Pardon öyleyse. Çok heyecanla okuyunca kaydırmışım anlamları :biggrin: En kısa zamanda bu sayfada. Beni merakla bekleyin anacıımm.. Baayyy..  :D

bünge yağ fabrikası yav :D

:tongue:  :D Karıştıranın karşısında hemen fabrika. Salat olarak değişti sanırım o yüzden şetiiremedim tam. Yakın yakın. Çok çok yakın. Benim fabrika ile 150-200 mt araları var neredeyse.

Yorum bağlantısı

 

 

 

:tongue:  :D Karıştıranı

Pardon öyleyse. Çok heyecanla okuyunca kaydırmışım anlamları :biggrin: En kısa zamanda bu sayfada. Beni merakla bekleyin anacıımm.. Baayyy..  :D

:tongue:  :D Karıştıranın karşısında hemen fabrika. Salat olarak değişti sanırım o yüzden şetiiremedim tam. Yakın yakın. Çok çok yakın. Benim fabrika ile 150-200 mt araları var neredeyse.

tamam bizim  gittiğimiz yerde orası,süperdi ya

Yorum bağlantısı

Tarif diyom,tarif. Ben yapacam. Sen tarifi yazacan ben ve forum ahalisi yapacak....Biz yapıp yiyecez.

Mükremin Kocataşkın a ithafen..

 

FCTR Köfte tarifi by Kerem..

 

4 kişilik malzemeler: (Dikkat! İçerik miktarı, FCTR üyeleri için 4 kişiliktir, üyeler harici 4 kişi için %50 azaltılarak yapılması tavsiye edilir ;) )

750 gr yağsız dana döş kıyma

250 gr nalsız kuzu kıyma (Kuzu sevmeyen, kokar diyen sadece 1 kg orta yağlı dana döş kullanabilir ama tadı kuzu veriyor haberiniz olsun)

150 gr kuzu kuyruk yağı (Önemli! Tavada yağda pişecekse kuyruk yağı konmayabilir yada miktar azaltılabilir)

2 adet orta boyutta kuru soğan

1 su bardağı kadar kuru ufalanmış ekmek

1 tatlı kaşığı karbonat (eti sıkmadan malzemeleri tutsun diye şart)

1/2 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

(Bundan sonrakiler zevk ve isteğe bağlıdır ki ben koyarım, lezzet katar)

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber

1 demet maydonoz

 

Yapılışı:

Tüm eti + kuyruk yağını en az 3 defa kıyma makinesinden çektiriyoruz ki sinir, sert kısm vs kalmasın ve et iyice yumuşasın. Daha sonra 1 gün buzdolabında mutlaka dinlendiriyoruz ki et kızgınlığını atsın.

Ertesi gün kıymayı, ufalı ekmek içlerini, rendelenmiş soğanları (rendeledikten sonra avucunuzun içinde yada tülbent vari bir şeyle suyunu iyice sıkın ki hamur sulu olmasın), tuzu, baharatları, ince kıyılmış maydonozu, ve ½ çay bardağından erittiğimiz karbonatı bir arada güzelce, biraz uzunca şekilde yoğuruyoruz. Uzun olmasının sebebi tüm malzemelerin iyice karışması..

Daha sonra hamuru yine en az 2-3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. (Dinlendirmek çok önemli, malzemelerin iyice birbirleri ile etkileşime geçmesi ve köftelerin daha da yumuşak olması için önemli)

Sonra ellerimizi ayçiçek yağı ile hafif yağlayıp hamurdan ufak (isteğe göre boyutu ayarlanabilir) parçalar kopartıp yapabildiğiniz kadar ince oval köfteleri yapıyoruz.

Evde tavada pişecekse çok çok az yağ damlatıyoruz tavaya, iyice kızdırıyoruz ve öyle isteğe göre kızartıyoruz köftelerimizi.

Afiyet olsun..

Yorum bağlantısı

İşin uzmanı olarak buraya sağlam bir köfte tarifi yapacan, her mutfakta bulunabilen malzemelerden olacak, 1 hafta 10 gün bekleyecek cinsten olmayacak. Tost makinasında veya döküm tavada pişecek tarzda olacak. Sağlam duracak, pişerken dağılmayacak, yapışmayacak. Dişlerimizin arasında eriyip gidecek, öyle kuru kuru olmayacak. Güzel kokacak, hazımsızlık yapmayacak, nallı kuzu dışında her türlü et olabilir. İnternetten filan bir yerlerden kopyala yapıştır olmayacak, bizzat yapıp denediğin bir şey olacak. Hadi bakalım kolay gelsin. Akşama bekliyorum ha!

Akşam olmasa da bu sabah ancak hazırladım :D

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Cuma günü Kerem le görüştük, öğle yemeği olarak köfteleri götürdük , :D   Tekirdağ/Çorlu ;)

 

:exc1:

vjjuw.jpg

vjjux.jpg

vjjv8.jpg

 

:fiuw:

 

 

Büyükkarıştıran Dağlı Köfte Izgara Şafak Acar la beraber afiyet oldu..

 

 

 Mis gibiydi :D İstanbul a sipariş alınır :p dermişim :D :D 

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Mükremin Kocataşkın a ithafen..

 

FCTR Köfte tarifi by Kerem..

 

4 kişilik malzemeler: (Dikkat! İçerik miktarı, FCTR üyeleri için 4 kişiliktir, üyeler harici 4 kişi için %50 azaltılarak yapılması tavsiye edilir)  ;)

 

.....

 Öldüm gülmekten :D :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

 Öldüm gülmekten :D :D

Ben uyarayım da, sonra 1 kg et yedik, fesat geçirdik deyip suçlayan olmasın diye.   :D

Yorum bağlantısı

Kerem malzemeyi hazırladım, fırsat kolluyorum. Yapıp yedikten sonra gözlemlerimi paylaşacağım. Yalnız, kıymayı yazdığın gibi 3 kez çektirmedim. Köftenin macun gibi olması hoşuma gitmiyor. Et parçalarının hafiften dişime dokunmasını istiyorum. Bir de bu malzemeyi fazlaca yapıp (canımız isteyince bekleme sıkıntısı olmasın diye) derin dondurucuda bekletmek nasıl olur?

Yorum bağlantısı

Ben uyarayım da, sonra 1 kg et yedik, fesat geçirdik deyip suçlayan olmasın diye.   :D

Kerem malzemeyi hazırladım, fırsat kolluyorum. Yapıp yedikten sonra gözlemlerimi paylaşacağım. Yalnız, kıymayı yazdığın gibi 3 kez çektirmedim. Köftenin macun gibi olması hoşuma gitmiyor. Et parçalarının hafiften dişime dokunmasını istiyorum. Bir de bu malzemeyi fazlaca yapıp (canımız isteyince bekleme sıkıntısı olmasın diye) derin dondurucuda bekletmek nasıl olur?

Afiyet olsun herkese.... :p

 

Toplam yeme yutma süresi 17 dk.  :D

 

O yemeği kuşlar mı yedi? 4 tane köfteyle kim doyar be? :tongue:

Yorum bağlantısı

Afiyet olsun abi de bu fotoyu yemeyiz :D :D :D

Bravo mert... :bravo: Alttakini bizzat yedim amma  :biggrin:

ikisinidemi sen yedin :D

Açlık gözlerini yormuş barış  :D  o resim ya  :D

Yorum bağlantısı

resimler feykmi  :angry:


Bravo mert... :bravo: Alttakini bizzat yedim amma  :biggrin:


Açlık gözlerini yormuş barış  :D  o resim ya  :D

şimdi farkettim,o nasıl bişey ya :D

Yorum bağlantısı

:D  :D  :D  :D

tam sazanım ya,gözüm dönmüş açlıktan hiç farkına varmadım valla :D

tlf yazıyo kağıtta sipariş verdim :D   :D

Yorum bağlantısı

tam sazanım ya,gözüm dönmüş açlıktan hiç farkına varmadım valla :D

tlf yazıyo kağıtta sipariş verdim :D   :D

:sandalye:

Yorum bağlantısı

Kerem malzemeyi hazırladım, fırsat kolluyorum. Yapıp yedikten sonra gözlemlerimi paylaşacağım. Yalnız, kıymayı yazdığın gibi 3 kez çektirmedim. Köftenin macun gibi olması hoşuma gitmiyor. Et parçalarının hafiften dişime dokunmasını istiyorum. Bir de bu malzemeyi fazlaca yapıp (canımız isteyince bekleme sıkıntısı olmasın diye) derin dondurucuda bekletmek nasıl olur?

Kıymayı çektirmek zevk meselesi tabii. Kaliteli bilindik yerden et olursa ve sinir vs az ise 2 defa çektirmek yeterli. Ben fazla çektirmekten hoşlanıyorum. :biggrin: Daha aromatik oluyor et ozaman. Hatta usta kasabın varsa abicim satır çektir eti. Daha makbul olur senin için  ;) Birde malzemeyi bol yap, ama önce köfte halini aldır, sonra buzlukta saklanabilir. Zira direkt hamuru buzlukta saklarsan, çözüldükten sonra şekil vermek zor olabilir.. Saklamada sıkıntı yok yani, ki ben 1 kg den yapıp, 4 e bölüyorum evde. 10 numarada oluyor.

Afiyet olsun herkese.... :p

 

...

 

 

Toplam yeme yutma süresi 17 dk.  :D

Mantarlı davuk sotemsi birşey galiba.  :i-ih: Olmamış. Malzemeler seçilmiyor yemeğin içinde. Ne olduğu belirsiz kalmış  :p Afiyet olsun..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...