İçeriğe Yönlendir

En Güzel Et Yemekleri

Misafir

Recommended Posts

Mert Yeldan

7 Aralık 2013 / Birecik-Şanlıurfa

Urfaya 2 kere gittim, ikisinde de 4'er gün her öğünü burada yedim :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Bu forum milleti aşçı yaptı :D

Abi yapma gözünü seveyim. :)

Ben de seni etten anlıyorsun sanmıştım. :)

Çok çok iyiydi. Bundan sonra her Antep seyahatimde Birecik mutlaka olacak.

Abi patlıcan pek sevmediğim için :(
Yorum bağlantısı

Maşallah, maşallah,

1. Alper ve Selim, afiyet şeker olsun, bence forum kriterlerini karşılıyor. :good1:  Yalnız sanki adana biraz fazla mı ateşte kalmış nedir?, nimet kurumamıştı değil mi? :unsure2:  Yani şöyle dişlerinizin arasında ezilirken ağzınıza hoş bir rayiha ve köz kokulu et suyu dağılıyordu değil mi? :unsure2:

2. Evet MK. patlıcan sebzeler içinde et il en mükemmel lezzet birlikteliği yapan sebzedir. Eğer bunu sevmiyim deyip de kenara çekiliyorsan lezzet farkındalığı konusunda seninle biraz vakit geçirmemiz gerekiyor. :p

3, Sevgili Kerem bize işte bunlarla geleceksin. Ellerine kollarına sağlık, öz emeğin öz marifetin olacak, ne de güzel yatırmışsın kuzuları tavaya, afiyet olsun. :bravo:

4. Mert kardeşim, doğru bir şey yapıyorsun, şalgam iyidir. Fazlası laksatif etki yapar dikkat etmek lazım. Sofranda 1 numara et 2-3-4-5 numalar boş 6 ve sonraki numaralara sebze, soğan vb. malzemeleri koyabilirsin. Bu sofrayı evde olmadığı için mazur görebiliriz. Yakın zamanda senin de öz mutfak marifetlerini görmek isteriz. :biggrin:

5. Sevgili Mert (Yeldan) saatlerdir saha kenarında ısınıyorsun, artık senin de topa girmeni bekliyoruz. ;) (şırdan dışındaki nimetlerle, onu görmüştük)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

5. Sevgili Mert (Yeldan) saatlerdir saha kenarında ısınıyorsun, artık senin de topa girmeni bekliyoruz. ;) (şırdan dışındaki nimetlerle, onu görmüştük)

Ben topa girmemeyi düşünüyorum :p Girersem mazallah forumun yarısı kırılır :D

Buzdolabında; Anne yapımı, Güneşte pişirilmiş köftelik esmer bulgur ile kuzu eti, kuzu kuyruk yağ, ev yapımı salçadan (anne imalatı) imal missss gibi içli köfte var. Dışı da etli içi de.. Su da haşlanarak pişiyor, pişince çatalla darbeyi vuruyorsun, limonu sıkıp pul biberi atıp yufka ekmeğin içine koyup götürüyorsun.

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Ben topa girmemeyi düşünüyorum :p Girersem mazallah forumun yarısı kırılır :D

Buzdolabında; Anne yapımı, Güneşte pişirilmiş köftelik esmer bulgur ile kuzu eti, kuzu kuyruk yağ, ev yapımı salçadan (anne imalatı) imal missss gibi içli köfte var. Dışı da etli içi de.. Su da haşlanarak pişiyor, pişince çatalla darbeyi vuruyorsun, limonu sıkıp pul biberi atıp yufka ekmeğin içine koyup götürüyorsun.

Sevgili kardeşim sen bana içli köfteyi niye anlatıyorsun ki, benim hatun Adanalı senede en az iki sefer adana seferim var benim. Orada yenilenlerden bana anlatacağın bir şey yok. Buzdolabındakilerle hava atma. Sofra başında midenin hoşluğunu görelim. ;)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Sevgili kardeşim sen bana içli köfteyi niye anlatıyorsun ki, benim hatun Adanalı senede en az iki sefer adana seferim var benim. Orada yenilenlerden bana anlatacağın bir şey yok. Buzdolabındakilerle hava atma. Sofra başında midenin hoşluğunu görelim. ;)

Oooo o zaman aynı tadları konuşuyoruz :p

Abi, ben fotoğraf koymak istemiyorum. Olan var olmayan var, canı ister milletin imkanı olmaz vebale girmek istemiyorum. Ama sana mesaj atarım :p

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Burası Urfa değil. İlçesi Birecik :) 100 km mesafede.

E biliyom. Urfa DSİ misafirhanesi ve Lojmanlarının işini yaptıydık. Sorumlu mühendisleri birecikliydi, evlerinde kaldım hep. Hayatım boyunca böyle ağırlanmadım. Bu bahse konu lokantanın da akrabası :p

Yorum bağlantısı

Oooo o zaman aynı tadları konuşuyoruz :p

Abi, ben fotoğraf koymak istemiyorum. Olan var olmayan var, canı ister milletin imkanı olmaz vebale girmek istemiyorum. Ama sana mesaj atarım :p

Bu forumda ha! olan var olmayan var ha!

O zaman lokanta siteleri, kebapçı siteleri ne olacak?

Yorum bağlantısı

Gönderilen Resim

Arabanın tatlısı yenir desemde etini yemeyi tercih ettiler. Kuzu gerdan ve etrafında beşibirlik(pirzola.külbastı.çöp şiş.büftek ve köfte.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Makarna ilgi alanıma girmiyor, öğrenciliğimde bile toplamda 3-4 sefer yapmışımdır.

Hem de Adana kebap kadar çetrefilli bir hadise değil. ;)

Adana sınırları dışında lokantada Adana kebap görmedim düzgün. 

Bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum. Ancak Mükremin Abimde güzel yapıyor :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Henüz değil. :)

Daha havaalanındayız. :)))

:sandalye:

foruma hoşgeldin :D

Yorum bağlantısı

Tövbe tövbe... :-D

Ellerine sağlık....herşey muhteşem olmuş..

An itibari ile Eskişehir Ciğerci Ahmet :)

Direk masadan tanıdım....gelicem az kaldı  :biggrin:

Yorum bağlantısı

Bu akşam yemekler benden :) Edirnenşn meşhur köftecisi Osman'dan aldığımız tarif ile köftelerimizi yaptık :) asıl mangal lazımdı ama bu seferlik elektrikli ızgara (tost mak) ile işimizii gördük :)

Tost makinası ile canım köfteler mındar olmuş.... :D

Yorum bağlantısı

Hiç de mundar olmaz, :p daha doğrusu gurbetlikte berbatlık sorulmaz. Duruma göre motosiklet egzostunda bile köfte pişirilir ve afiyetle yenir. Önemli olan kendi emeğinle birşeyler ortaya koymandır. Ayrıca o tost makinasına hayran kaldım, baksana fotoğraf bile çekmiş ;)

Yorum bağlantısı

Hakan abi ne anlar Mükremin abi :D anca nargile fotosu çeksin :D :D

Dur, üstüne gitme, kızdırırsan kebapçıların alayını gezip kebaba boğar burayı. Bir de sağlam tanıdıkları var, yarışamayız onlarla.

Yorum bağlantısı

Ağır ağır için için pişti abi sen ne diyosun :D :D

Yok bana göre mındar işte  :biggrin:

Hiç de mundar olmaz, :p daha doğrusu gurbetlikte berbatlık sorulmaz. Duruma göre motosiklet egzostunda bile köfte pişirilir ve afiyetle yenir. Önemli olan kendi emeğinle birşeyler ortaya koymandır. Ayrıca o tost makinasına hayran kaldım, baksana fotoğraf bile çekmiş 

Haklısın abi...yalnız senide sahnelerde görmek istiyoruz...artık bıktık tablottan  :biggrin:

Hakan abi ne anlar Mükremin abi anca nargile fotosu çeksin 

Nargile dedinmi orada duracaksın bak  :biggrin:

Dur, üstüne gitme, kızdırırsan kebapçıların alayını gezip kebaba boğar burayı. Bir de sağlam tanıdıkları var, yarışamayız onlarla.

Şimdi girdim eve...yarın atom bombaları geliyor  :D

Yorum bağlantısı

Ekmeğin üstüne salça bile sürsem boy boy foto ekleyeceğim buraya :D :D

Eklemeyen en pis gurme olsun ya laaa  :D  :D

Yorum bağlantısı

Olsunn :D :D :D çay fotosu da senden isterim abi :D :D

Çay gurme sınıfına girmiyor...sana cıvıklı resmi yollayayım ben  :biggrin:

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Büyükkarıştıran Dağlı Köfte Izgara Şafak Acar la beraber afiyet oldu..

CgPctzl.jpg?1

tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

afiyet olsun be ya,harika görüküyor

bizde yemiştik oralarda bir yerde de aynı yermi bilmiyorum,kilo ile sipariş veriyorduk

Yorum bağlantısı

afiyet olsun be ya,harika görüküyor

bizde yemiştik oralarda bir yerde de aynı yermi bilmiyorum,kilo ile sipariş veriyorduk

Eyvallah sağolasın Barış abiii.. Gelin bir ara beraber olsun ;)

Zaten burada porsiyon isteyeni dövüyorlar  :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...