Okan Tansel 26 Temmuz 2015 Paylaş 26 Temmuz 2015 mis gibi olmuş Köksalım afiyet olsun şifa olsun maşallah 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Temmuz 2015 Paylaş 27 Temmuz 2015 Çakma Gurme Barış Ünal misafirim. Beraber tadına baktık [emoji23][emoji23] Eline sağlık hocam.. Afiyet olsun. Gaziantepin ilk gününü imam çağdaşta bitiriyorum : ) Afiyet olsun Mert.. İyi geziyor, çok iyi yiyiyorsun valla kardeşim. Ayaklarına sağlık aynı zamanda. Gitmeden önce kaç kg olduğunu not almışsındır inşallah.. Döndüğündeki farkı merak ediyorum valla.. et den ziyade ben dikkati başka şeye çekmek istedim, et suyundan yapılan çorba benzeri içecek; bir çorba kasesine 2 kaşıktan biraz az yoğurdu çırptıktan sonra biraz et suyu ilave edilir karıştırılır (yani yoğurdun kesilmemesi için alıştırılır) sonra süzülmüş et suyu dökülür kaseye birazda karabiber... etin yanında içeçek olarak içilir, kaşıkla içilmesi zor, çok ince akışan büyük bir kupa yada kaseden direk içilir. benim kupa kafkasyadan geldi, bu çorba için, öyle fincan gibi göründüğüne bakmayın çorba kasesi kadar alıyor. bu çorba etin hazmına yardım ediyor.. ben pilav ve et yerken bunu da yanında içiyorum. şiddetle tavsiye ederim:=) Afiyet olsun.. Bunun bir adı sanı, bir yöreye aitliği var mı? Yoksa kişisel bir buluş mu acaba? Daha önce duymamıştım. Barış pideyi öğrendi [emoji23][emoji23] Bunca yıllık gurmeyim : D Giresun Kümbet yaylasındam ailecek ufak tefek atıştırmalıklar Yayla kuzusu ile benim kuzu : ) Mesajı düzenleyemedim buraya ekleyeyim Afiyet olsun Köksalım.. İnsanın oralarda yedikçe yiyesi gelir valla.. Hava mis, fiyatlar bedavadan biraz pahalı.. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 27 Temmuz 2015 Paylaş 27 Temmuz 2015 Afiyet olsun.. Bunun bir adı sanı, bir yöreye aitliği var mı? Yoksa kişisel bir buluş mu acaba? Daha önce duymamıştım. ben Kafkasya göçmenlerindenim, Karaçay Türklerinden.. bu çorba da bize özgü sanırım biz et su deriz:=) dediğin gibi bende başka yerde hiç görmedim. bizimkiler yediklerini hazmetsin diye yanında ya da sonradan içerler... haşlama et seviyorsan mutlaka dene.. hatta kuzunun bel kısmının omurlarını kaynat yanında pilav ve et su mmm :=) Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 ben Kafkasya göçmenlerindenim, Karaçay Türklerinden.. bu çorba da bize özgü sanırım biz et su deriz:=) dediğin gibi bende başka yerde hiç görmedim. bizimkiler yediklerini hazmetsin diye yanında ya da sonradan içerler... haşlama et seviyorsan mutlaka dene.. hatta kuzunun bel kısmının omurlarını kaynat yanında pilav ve et su mmm :=) Biz genelde et suyundan çorba, pilav yaparız. Yine ziyan olmaz yani. Ama ilk fırsatta bunu da bi deneyeyim.. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Tarihin tozlu raflarından bir lezzetle yine karşınızdayım.. Misafirleriniz için yapımı basit ve maliyeti düşük, lezzetli ve görsel olarak daha iyi bir çalışma ile daha güzel olabilecek bir lezzet.. Tavuklu kadayıf sarması.. Malzemeler (4 kişilik): 600-700 gr kemiksiz tavuk göğüsü, marine sos için 4 çorba kaşığı soya sosu, 1 çorba kaşığı barbekü sosu, 4-5 diş sarımsak yada 2 çay kaşığı sarımsak sosu, biraz sıvı yağ. 250 gr çiğ tel kadayıf, 100 gr ince dilimlenmiş salam, 100-150 gr ince dilimlenmiş çeddar yada kaşar peyniri, biraz tereyağ, tuz, karabiber.. Yapılışı: Tavuk göğüslerini uzunlamasına 4-5 parçaya bölüyoruz. Sonrasında soya sosu, barbekü sosu ve sarımsak ile göğüsleri iyice karıştırıp yaklaşık 1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Marine ettiğimiz tavukları hafif yağlı kızgın tavada kurutmadan, her taraflarını yaklaşık 1 er dakika kızartıyoruz ve kenara alıyoruz. (çok pişmeyecek yoksa tavuk ve kadayıf çok kuru olabilir) Sonrasında tel kadayıfı ince bir şekilde iyice açtırıyoruz. Elimizle sıkı sıkı bastırarak düzleştirip 10x20 cm boyutlarına göre ayarlıyoruz. (bıçak ile keserek kabaca malemeleri sarabilecek boyutlarda) İlk olarak kadayıfın üzerine, peynirlerin eriyip tavaya akmaması için 1 kat salam diziyoruz. Salam üzerine peynirleri diziyoruz. (her bir parça için 2 dilim salam ve 2 dilim peynir kafi) Sonra 1 er parça tavuk koyuyoruz ve sarma gibi, kadayıfı iyice/ sıkı sıkı sarıyoruz. YApı itibari ile dağılmaya çok müsait. Üzerine biraz tuz ve karabiber serpiyoruz. 3-4 küp (çay kaşığı) tereyağını tavada eritip sarmaların 4 bir yanını kızarana kadar pişiriyoruz.. Afiyet olsun.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Afiyet olsun. Da Bizden biri gelirse eti böyle hiç etme koy mangala ver önüne. En Güzeli öyle olur [emoji8][emoji8][emoji8] 2 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Afiyet olsun. Da Bizden biri gelirse eti böyle hiç etme koy mangala ver önüne. En Güzeli öyle olur [emoji8][emoji8][emoji8] Ben alengirli yemeklerin adamıyım hocam. Tanımamışsın beni.. Mangal tabiki de bizim işimiz.. Ama onu her yerde yaparlar, aslolan böyle otantik şeyler yemek.. Yoksa "Kerem e gittim, mangal yaktı bana" mı daha çok sükse yapar, "Kerem e gittim Çin usulü özel sosta marine edilmiş, çeddar peyniri eşliğinde kadayıfa sarılmış, tavuk dolması yaptı bana" mı? Bak HE ye.. Soğuk sucuğu halen unutamıyor. Halbuki yurdum sucuğu yapsaydım, hiç aklına gelmezdi bir daha. Şaka bir yana öncelikle apartman tepesinden mangal olayını bir defa denedim. Az kalsın itfaiye geliyordu dumanı görüpte.. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Ben alengirli yemeklerin adamıyım hocam. Tanımamışsın beni.. Mangal tabiki de bizim işimiz.. Ama onu her yerde yaparlar, aslolan böyle otantik şeyler yemek.. Yoksa "Kerem e gittim, mangal yaktı bana" mı daha çok sükse yapar, "Kerem e gittim Çin usulü özel sosta marine edilmiş, çeddar peyniri eşliğinde kadayıfa sarılmış, tavuk dolması yaptı bana" mı? Bak HE ye.. Soğuk sucuğu halen unutamıyor. Halbuki yurdum sucuğu yapsaydım, hiç aklına gelmezdi bir daha. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Haklıyım dimi Korhan Abim? Yoksa her yaptığım mangalda eti buraya koysam. Ohooo... Ben kahvaltıda bile mangalda pişirilmiş et yirim.. HEm onda ne var. Git kasaptan al hazır kesim eti.. Yak mangalı, at üzerine pişsin.. Çok basit çoookk.. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Şaka bir yana öncelikle apartman tepesinden mangal olayını bir defa denedim. Az kalsın itfaiye geliyordu dumanı görüpte.. Haklıyım dimi Korhan Abim? Yoksa her yaptığım mangalda eti buraya koysam. Ohooo... Ben kahvaltıda bile mangalda pişirilmiş et yirim.. HEm onda ne var. Git kasaptan al hazır kesim eti.. Yak mangalı, at üzerine pişsin.. Çok basit çoookk.. Evet , emek verilerek yapılan yemekler bir başka güzel oluyor. Konumuzla çok alakalı değil ama geçen gün sütlü ve kremalı bir domates çorbası yaptım ilk defa. Bayadır bu kadar güzel bir çorba içmemiştim. Biraz uğraştırdı ama çok güzel oldu. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Evet , emek verilerek yapılan yemekler bir başka güzel oluyor. Konumuzla çok alakalı değil ama geçen gün sütlü ve kremalı bir domates çorbası yaptım ilk defa. Bayadır bu kadar güzel bir çorba içmemiştim. Biraz uğraştırdı ama çok güzel oldu. Eline sağlık abim. Afiyet olsun. Çorba dedin mi oda bizim işimiz.. Aşağıdaki konuya bir göz at. İlk tarifi mutlaka dene Ve kendi tarafini de yaz ki bizde faydalanalım o güzel çorbadan.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/253352-so%C4%9Fuk-havalar%C4%B1n-s%C4%B1cak-dostu-%C3%A7orbalar/ Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Eline sağlık abim. Afiyet olsun. Çorba dedin mi oda bizim işimiz.. Aşağıdaki konuya bir göz at. İlk tarifi mutlaka dene Ve kendi tarafini de yaz ki bizde faydalanalım o güzel çorbadan.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/253352-so%C4%9Fuk-havalar%C4%B1n-s%C4%B1cak-dostu-%C3%A7orbalar/ Bak bu konudan haberim yoktu. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Ben alengirli yemeklerin adamıyım hocam. Tanımamışsın beni.. Mangal tabiki de bizim işimiz.. Ama onu her yerde yaparlar, aslolan böyle otantik şeyler yemek.. Yoksa "Kerem e gittim, mangal yaktı bana" mı daha çok sükse yapar, "Kerem e gittim Çin usulü özel sosta marine edilmiş, çeddar peyniri eşliğinde kadayıfa sarılmış, tavuk dolması yaptı bana" mı? Bak HE ye.. Soğuk sucuğu halen unutamıyor. Halbuki yurdum sucuğu yapsaydım, hiç aklına gelmezdi bir daha. Şaka bir yana öncelikle apartman tepesinden mangal olayını bir defa denedim. Az kalsın itfaiye geliyordu dumanı görüpte.. Kereme gittim alengirli yemek yaptı sükse yaptı. [emoji106]Yiyemedik [emoji107] Haklıyım dimi Korhan Abim? Yoksa her yaptığım mangalda eti buraya koysam. Ohooo... Ben kahvaltıda bile mangalda pişirilmiş et yirim.. HEm onda ne var. Git kasaptan al hazır kesim eti.. Yak mangalı, at üzerine pişsin.. Çok basit çoookk..Benim mangal hazırlığım 2 saat Sürüyor. [emoji8][emoji8][emoji8] 2 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Kereme gittim alengirli yemek yaptı sükse yaptı. [emoji106] Yiyemedik [emoji107] Beğenmezsen mangal yakmak 5 dakka.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Beğenmezsen mangal yakmak 5 dakka.. Işte Aramızdaki fark [emoji23][emoji23][emoji23] Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Işte Aramızdaki fark [emoji23][emoji23][emoji23] Senin yemekleri beğenmemek gibi bir lüksümüz yok yani? Ha bide bu aralar evde yokum. Haberin olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Senin yemekleri beğenmemek gibi bir lüksümüz yok yani? Ha bide bu aralar evde yokum. Haberin olsun. Ben oraya geliyim kalacak yer bulurum. [emoji23][emoji23][emoji23] Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Kerem gereksiz uğraş yapmışsın Adamım ya [emoji122][emoji122][emoji122][emoji106][emoji106][emoji106][emoji8][emoji8][emoji8] Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Kerem gereksiz uğraş yapmışsın Sen gelince uğraşmıyorum zaten böyle şeylerle. Dayıyorum soğuk sucuğu.. Ohh miss.. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Sen gelince uğraşmıyorum zaten böyle şeylerle. Dayıyorum soğuk sucuğu.. Ohh miss.. Hesapta iş yapıyor havası vermiş. Bu resmen kedinin fare ile oynamasına benzemiş. Aman uğraşma ben yerim soğuk sucuğu Adamım ya [emoji122][emoji122][emoji122][emoji106][emoji106][emoji106][emoji8][emoji8][emoji8] Affetmem Yorum bağlantısı
Misafir 28 Temmuz 2015 Paylaş 28 Temmuz 2015 Meşhur mersin karışık ızgara Serhan abimin kesesine bereket Yorum bağlantısı
Recommended Posts