Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Yahu he he Duyanda sanki kendileri etin yanında rizotto yiyiyor sanacak ha.. Hele MY, Kocaeli nde pilavsız kebap bulsun da dua etsin yani dimi.. Kardeşim etin tamamlayıcısıdır pilav. Çoğu yemekte etin içine pilav doldurulur, bazılarında da pilavın içine et konur. Hele hele Türk milletinin vazgeçilmezidir. Üstüne üslük yanında bide pide yeriz. Hatta bazılarımız pideye kebap sarıp yer. Neden bu pilava bu kadar taktınız acaba? Hadi kebap ile taze soğan yesek takın da! Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Yokluk diyelim Aynen.. Koyunun olmadığı yerde, keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiş. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Duyanda sanki kendileri etin yanında rizotto yiyiyor sanacak ha.. Hele MY, Kocaeli nde pilavsız kebap bulsun da dua etsin yani dimi.. Kardeşim etin tamamlayıcısıdır pilav. Çoğu yemekte etin içine pilav doldurulur, bazılarında da pilavın içine et konur. Hele hele Türk milletinin vazgeçilmezidir. Üstüne üslük yanında bide pide yeriz. Hatta bazılarımız pideye kebap sarıp yer. Neden bu pilava bu kadar taktınız acaba? Hadi kebap ile taze soğan yesek takın da! İtirazım yok. Et haşlamasının suyuyla yapılan pilav ve üzerinde haşlanmış et. Rahmetli babaannem her kurban bayramında yapardı. Ne yersek yiyelim onu yemeden doyduk demezdik :( Ancak Kebap türünde mangal için konuştum ben. Onun yanında göz doyurmak için. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 İtirazım yok. Et haşlamasının suyuyla yapılan pilav ve üzerinde haşlanmış et. Rahmetli babaannem her kurban bayramında yapardı. Ne yersek yiyelim onu yemeden doyduk demezdik : : ( Ancak Kebap türünde mangal için konuştum ben. Onun yanında göz doyurmak için. Peki hocam, literatürde böyle birşey var mı? Yani "her nev-i kebap/ mangal eti yanında kesinlikle pilav servis edilmez!" diye yazılı kat-i bir kural, kaide var mı? Yoksa bu bahsettiğiniz şey sizin kendi tercihiniz mi? Bir GURME olarak buna nasıl bir cevap vereceksiniz? Yani kısaca boş mu konuşuyorsunuz? Yoksa bir dayanağınız var mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Peki hocam, literatürde böyle birşey var mı? Yani "her nev-i kebap/ mangal eti yanında kesinlikle pilav servis edilmez!" diye yazılı kat-i bir kural, kaide var mı? Yoksa bu bahsettiğiniz şey sizin kendi tercihiniz mi? Bir GURME olarak buna nasıl bir cevap vereceksiniz? Yani kısaca boş mu konuşuyorsunuz? Yoksa bir dayanağınız var mı? Bu bölgede gerçekten mangal yemek için gittiğiniz bu işin ehli yerlerde vermezler. Doğal olarakta bizim yörede yenmez. Unutma hiç bir kaide kural yoktur. Şunun yanında şu bunun yanında bu yenir diye. Örneğin Adana Antep Hatay Maraş'ta mangalda ciğerin yanında kesinlike kimyon olur. kimyon masada olmazsa o ciğerciye uğranmaz bile. Ancak Diyarbakır'da adamların mekanında kimyon yok. Ahmet Kiriş istediğinde adam uzaylı görmüş masum köylü gibi baktı. Abi ciğer ve kimyon nasıl yani dedi. Bu böyledir kardeş. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Bu bölgede gerçekten mangal yemek için gittiğiniz bu işin ehli yerlerde vermezler. Doğal olarakta bizim yörede yenmez. Unutma hiç bir kaide kural yoktur. Şunun yanında şu bunun yanında bu yenir diye. Örneğin Adana Antep Hatay Maraş'ta mangalda ciğerin yanında kesinlike kimyon olur. kimyon masada olmazsa o ciğerciye uğranmaz bile. Ancak Diyarbakır'da adamların mekanında kimyon yok. Ahmet Kiriş istediğinde adam uzaylı görmüş masum köylü gibi baktı. Abi ciğer ve kimyon nasıl yani dedi. Bu böyledir kardeş. Evet hocam. Cevap hakkı doğduğundan yazıyorum.. Bu bölgede de gerçekten mangal yemek için gittiğimiz, işin ehli yerlerde canı isteyen verir, istemeyen vermez.. Dediğinizde birazda olsa doğruluk payı var. "Göz doldurmak, tabağı kalabalık göstermek için" de pilav koyuyor olabilirler. Sebeb-i düşüncem ise, burada çiğ pirzolanın kg si 59,90, orada 29,90 olması olabilüü.. Zenginlik böyle işte böyük gardaşım.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Evet hocam. Cevap hakkı doğduğundan yazıyorum.. Bu bölgede de gerçekten mangal yemek için gittiğimiz, işin ehli yerlerde canı isteyen verir, istemeyen vermez.. Dediğinizde birazda olsa doğruluk payı var. "Göz doldurmak, tabağı kalabalık göstermek için" de pilav koyuyor olabilirler. Sebeb-i düşüncem ise, burada çiğ pirzolanın kg si 59,90, orada 29,90 olması olabilüü.. Zenginlik böyle işte böyük gardaşım.. Aynen [emoji23][emoji106] Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Kerem abi Kebap hangi sehre özel ? Urfa ve Adana dir ve bu iki sehirde de herhangi bir mangal tarzi etin yaninda verdiğiniz siparisin yaninda pilav tarzi birsey getirilmez getirilirse kan cikar o derece bu konuda cok tartışiriz dahaa Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Kerem abi Kebap hangi sehre özel ? Urfa ve Adana dir ve bu iki sehirde de herhangi bir mangal tarzi etin yaninda verdiğiniz siparisin yaninda pilav tarzi birsey getirilmez getirilirse kan cikar o derece bu konuda cok tartışiriz dahaa Ben tartışmıyorum canım benim zaten.. Sadece yazılı kurallar kaideler yok bu konuda Mehmet hocanın dediği gibi. Kişisel zevkler ve damak tadı ile ilgili bir durum. Hiç mi yok Adana da kebap yanında pilav veren kebapçı? Mutlaka vardır.. Oranın müşterisi ayrıdır. Ha bende kesinlikle savunmuyorum et yanında pilavı. Bende saf et severim. Hatta bol bol yer, ekmek/ pide bile istemem yanında.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Ben tartışmıyorum canım benim zaten.. Sadece yazılı kurallar kaideler yok bu konuda Mehmet hocanın dediği gibi. Kişisel zevkler ve damak tadı ile ilgili bir durum. Hiç mi yok Adana da kebap yanında pilav veren kebapçı? Mutlaka vardır.. Oranın müşterisi ayrıdır. Ha bende kesinlikle savunmuyorum et yanında pilavı. Bende saf et severim. Hatta bol bol yer, ekmek/ pide bile istemem yanında.. Kesinlikle vardır. Etin yanına pilavın yakıştığı durumlarda çoktur 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Neyi tartışıyorsunuz burada ? Sen anlaman hacım. Sen ye gerisine karışma Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Sen anlaman hacım. Sen ye gerisine karışma Tamam o halde,akşama görüşürüz Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Tamam o halde,akşama görüşürüz Afiyet olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2015 Paylaş 28 Nisan 2015 Pide ve et döner.. Mideye iniş hızı takriben 7 dakika Yorum bağlantısı
Misafir 29 Nisan 2015 Paylaş 29 Nisan 2015 Sağdan soldan döner paylaşan var, işin aslını koyalım da yanlışlık olmasın. Kıymasız Ankara döneri, "Pilav üstü az kes"de denir. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 29 Nisan 2015 Paylaş 29 Nisan 2015 Sağdan soldan döner paylaşan var, işin aslını koyalım da yanlışlık olmasın.Kıymasız Ankara döneri, "Pilav üstü az kes"de denir. döner budur işte normalde bilinen ankara döneri yaprak olarak bilinen döner değil kıymadır[emoji13] Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2015 Paylaş 30 Nisan 2015 Pilav tartışması son bulsun. Mert yarın (1 Mayıs) Adana'dayım, nere gideyim? Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Nisan 2015 Paylaş 30 Nisan 2015 Mert yarın (1 Mayıs) Adana'dayım, nere gideyim? Hayırlı umut kasabı kilo ile sipariş veriyorsun. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2015 Paylaş 30 Nisan 2015 Hayırlı umut kasabı kilo ile sipariş veriyorsun. Nasıl yani? biz mi pişirecez? Düzgün bir şey yazsana kardeşim, adresi telefonu... Yorum bağlantısı
Recommended Posts