İçeriğe Yönlendir

En Güzel Et Yemekleri

Misafir

Recommended Posts

Yahu he he :)

Duyanda sanki kendileri etin yanında rizotto yiyiyor sanacak ha.. Hele MY, Kocaeli nde pilavsız kebap bulsun da dua etsin yani dimi.. Kardeşim etin tamamlayıcısıdır pilav. Çoğu yemekte etin içine pilav doldurulur, bazılarında da pilavın içine et konur. Hele hele Türk milletinin vazgeçilmezidir.   ;) Üstüne üslük yanında bide pide yeriz. Hatta bazılarımız pideye kebap sarıp yer.  :fiuw: Neden bu pilava bu kadar taktınız acaba? Hadi kebap ile taze soğan yesek takın da!  :fiuw:  :biggrin:

Yorum bağlantısı

Yokluk diyelim :)

Aynen.. Koyunun olmadığı yerde, keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiş.  ;)  :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Duyanda sanki kendileri etin yanında rizotto yiyiyor sanacak ha.. Hele MY, Kocaeli nde pilavsız kebap bulsun da dua etsin yani dimi.. Kardeşim etin tamamlayıcısıdır pilav. Çoğu yemekte etin içine pilav doldurulur, bazılarında da pilavın içine et konur. Hele hele Türk milletinin vazgeçilmezidir.   ;) Üstüne üslük yanında bide pide yeriz. Hatta bazılarımız pideye kebap sarıp yer.  :fiuw: Neden bu pilava bu kadar taktınız acaba? Hadi kebap ile taze soğan yesek takın da!  :fiuw:  :biggrin:

İtirazım yok. Et haşlamasının suyuyla yapılan pilav ve üzerinde haşlanmış et. Rahmetli babaannem her kurban bayramında yapardı. Ne yersek yiyelim onu yemeden doyduk demezdik :( :(

Ancak Kebap türünde mangal için konuştum ben. Onun yanında göz doyurmak için.

Yorum bağlantısı

İtirazım yok. Et haşlamasının suyuyla yapılan pilav ve üzerinde haşlanmış et. Rahmetli babaannem her kurban bayramında yapardı. Ne yersek yiyelim onu yemeden doyduk demezdik : : :((

Ancak Kebap türünde mangal için konuştum ben. Onun yanında göz doyurmak için.

Peki hocam, literatürde böyle birşey var mı? Yani "her nev-i kebap/ mangal eti yanında kesinlikle pilav servis edilmez!" diye yazılı kat-i bir kural, kaide var mı? Yoksa bu bahsettiğiniz şey sizin kendi tercihiniz mi? Bir GURME olarak buna nasıl bir cevap vereceksiniz?  :seytan: Yani kısaca boş mu konuşuyorsunuz? Yoksa bir dayanağınız var mı?  :fiuw:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Peki hocam, literatürde böyle birşey var mı? Yani "her nev-i kebap/ mangal eti yanında kesinlikle pilav servis edilmez!" diye yazılı kat-i bir kural, kaide var mı? Yoksa bu bahsettiğiniz şey sizin kendi tercihiniz mi? Bir GURME olarak buna nasıl bir cevap vereceksiniz?  :seytan: Yani kısaca boş mu konuşuyorsunuz? Yoksa bir dayanağınız var mı?  :fiuw:

Bu bölgede gerçekten mangal yemek için gittiğiniz bu işin ehli yerlerde vermezler. Doğal olarakta bizim yörede yenmez. Unutma hiç bir kaide kural yoktur. Şunun yanında şu bunun yanında bu yenir diye.

Örneğin Adana Antep Hatay Maraş'ta mangalda ciğerin yanında kesinlike kimyon olur. kimyon masada olmazsa o ciğerciye uğranmaz bile.

Ancak Diyarbakır'da adamların mekanında kimyon yok. Ahmet Kiriş istediğinde adam uzaylı görmüş masum köylü gibi baktı. Abi ciğer ve kimyon nasıl yani dedi.

Bu böyledir kardeş.

Yorum bağlantısı

Bu bölgede gerçekten mangal yemek için gittiğiniz bu işin ehli yerlerde vermezler. Doğal olarakta bizim yörede yenmez. Unutma hiç bir kaide kural yoktur. Şunun yanında şu bunun yanında bu yenir diye.

Örneğin Adana Antep Hatay Maraş'ta mangalda ciğerin yanında kesinlike kimyon olur. kimyon masada olmazsa o ciğerciye uğranmaz bile.

Ancak Diyarbakır'da adamların mekanında kimyon yok. Ahmet Kiriş istediğinde adam uzaylı görmüş masum köylü gibi baktı. Abi ciğer ve kimyon nasıl yani dedi.

Bu böyledir kardeş.

Evet hocam. Cevap hakkı doğduğundan yazıyorum..  :p Bu bölgede de gerçekten mangal yemek için gittiğimiz, işin ehli yerlerde canı isteyen verir, istemeyen vermez.. :biggrin: Dediğinizde birazda olsa doğruluk payı var. "Göz doldurmak, tabağı kalabalık göstermek için" de pilav koyuyor olabilirler. Sebeb-i düşüncem ise, burada çiğ pirzolanın kg si 59,90, orada 29,90 olması olabilüü.. Zenginlik böyle işte böyük gardaşım..  :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Evet hocam. Cevap hakkı doğduğundan yazıyorum.. :p Bu bölgede de gerçekten mangal yemek için gittiğimiz, işin ehli yerlerde canı isteyen verir, istemeyen vermez.. :biggrin: Dediğinizde birazda olsa doğruluk payı var. "Göz doldurmak, tabağı kalabalık göstermek için" de pilav koyuyor olabilirler. Sebeb-i düşüncem ise, burada çiğ pirzolanın kg si 59,90, orada 29,90 olması olabilüü.. Zenginlik böyle işte böyük gardaşım.. :D

Aynen [emoji23][emoji106]
Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Kerem abi Kebap hangi sehre özel ? Urfa ve Adana dir ve bu iki sehirde de herhangi bir mangal tarzi etin yaninda verdiğiniz siparisin yaninda pilav tarzi birsey getirilmez getirilirse kan cikar o derece bu konuda cok tartışiriz dahaa

Yorum bağlantısı

Kerem abi Kebap hangi sehre özel ? Urfa ve Adana dir ve bu iki sehirde de herhangi bir mangal tarzi etin yaninda verdiğiniz siparisin yaninda pilav tarzi birsey getirilmez getirilirse kan cikar o derece bu konuda cok tartışiriz dahaa

Ben tartışmıyorum canım benim zaten.. Sadece yazılı kurallar kaideler yok bu konuda Mehmet hocanın dediği gibi. Kişisel zevkler ve damak tadı ile ilgili bir durum. Hiç mi yok Adana da kebap yanında pilav veren kebapçı? Mutlaka vardır.. Oranın müşterisi ayrıdır.  ;) Ha bende kesinlikle savunmuyorum et yanında pilavı. Bende saf et severim. Hatta bol bol yer, ekmek/ pide bile istemem yanında..  ;)  :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ben tartışmıyorum canım benim zaten.. Sadece yazılı kurallar kaideler yok bu konuda Mehmet hocanın dediği gibi. Kişisel zevkler ve damak tadı ile ilgili bir durum. Hiç mi yok Adana da kebap yanında pilav veren kebapçı? Mutlaka vardır.. Oranın müşterisi ayrıdır.  ;) Ha bende kesinlikle savunmuyorum et yanında pilavı. Bende saf et severim. Hatta bol bol yer, ekmek/ pide bile istemem yanında..  ;)  :)

Kesinlikle vardır.

Etin yanına pilavın yakıştığı durumlarda çoktur :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Neyi tartışıyorsunuz burada ? :)

Sen anlaman hacım. Sen ye gerisine karışma :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Tamam o halde,akşama görüşürüz :)

Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı

Sağdan soldan döner paylaşan var, işin aslını koyalım da yanlışlık olmasın.

Kıymasız Ankara döneri, "Pilav üstü az kes"de denir. :yes::biggrin:

DSC_0571.jpg

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

f09d3a16f4dd3c3ad4a9ed75d3399d73.jpg
1bda1d483b13117eaf34ae45e5638736.jpg
be5515d42ed9485678092d5794a569db.jpg
046b452f1b73fc6bc72a467b31d82e55.jpg

Sağdan soldan döner paylaşan var, işin aslını koyalım da yanlışlık olmasın.

Kıymasız Ankara döneri, "Pilav üstü az kes"de denir. :yes::biggrin:

döner budur işte normalde bilinen ankara döneri yaprak olarak bilinen döner değil kıymadır[emoji13] :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Mert yarın (1 Mayıs) Adana'dayım, nere gideyim?

Hayırlı umut kasabı ;) kilo ile sipariş veriyorsun.

Yorum bağlantısı

Hayırlı umut kasabı ;) kilo ile sipariş veriyorsun.

Nasıl yani? biz mi pişirecez? Düzgün bir şey yazsana kardeşim, adresi telefonu... :angry:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...