Mehmet Pınar 24 Nisan 2015 Paylaş 24 Nisan 2015 Offf off off, bu nedir yahu. Biz eti form yiyoruz. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Nisan 2015 Paylaş 24 Nisan 2015 Offf off off, bu nedir yahu. Biz eti form yiyoruz. Hayırdır Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 24 Nisan 2015 Paylaş 24 Nisan 2015 Hayır hayır , yaz geliyo mangallıklara yer açalım istedik. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Nisan 2015 Paylaş 25 Nisan 2015 Hey maşallah..Bu konu için,ne kuzular kendini feda etti ya Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 Uzun suredir bu konuyu sadece takip ediyorum. Benimde nacizane ufak katkım olsun. Bu konunun müdavimleri olan Abilerime hürmetlerimi sunarım. Öncesi Ve 20 dakika sonrası 4 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2015 Paylaş 26 Nisan 2015 Yine mi pilav cik cik cik Pilav bizim işimiz Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Haram o, pilavla yenen kebaplar Mert pilav bence eti az olan yerlerde takviye olsun diye veriyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Kuzu koldan güzel bir tandır yedim ama açlığın vermiş olduğu sabırsızlıktan dolayı fotoğraf çekemedim[emoji3] Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Kıskananlar belli,nasılda çamur atmaya çalışıyorlar.. Yorum bağlantısı
Okan Tansel 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Hakanım harika bir ocak başı olmuş Afiyet olsun şifa olsun Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Hafta sonu köyde büyüklerimizi ziyarete gittik. İyi ki gitmişiz.. Kuzu kapama yapmışlar. Enfes-ül dehşet.. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Hafta sonu köyde büyüklerimizi ziyarete gittik. İyi ki gitmişiz.. Kuzu kapama yapmışlar. Enfes-ül dehşet.. Kerem bu tepsi gerçekten "kapama"da mı pişti? Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Kerem bu tepsi gerçekten "kapama"da mı pişti? Yok abi.. Davul fırın dedikleri, elektrikli eski tip fırında pişirildi. Bizim köy modern biraz.. Çok fazla kapama fırını kalmadı. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 (düzenlendi) Yok abi.. Davul fırın dedikleri, elektrikli eski tip fırında pişirildi. Bizim köy modern biraz.. Çok fazla kapama fırını kalmadı. Peki siz "kapama" nedir bilir misiniz? Görsel aradım bulamadım. Yani sen hiç "kapamanın altını yaktın mı?" Buldum: 27 Nisan 2015 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Peki siz "kapama" nedir bilir misiniz? Görsel aradım bulamadım. Yani sen hiç "kapamanın altını yaktın mı?" Hayır abi. Bilmiyorum ve yakmadım. Sadece tahmin ediyorum. Topraktan yapılma, kümbet şeklinde, altında odun ateşi yakılan bir ocak/ fırın olabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 (düzenlendi) Hayır abi. Bilmiyorum ve yakmadım. Sadece tahmin ediyorum. Topraktan yapılma, kümbet şeklinde, altında odun ateşi yakılan bir ocak/ fırın olabilir. Fotoyu gördün değil mi? Kubbe şeklinde bir sac, üstünde külü/közü tutacak şekilde imal edilmiştir. Altında bolca çalı çırpı yakarsın, üstündeki kül bile yeniden ısınır ve sacın sıcaklığını uzun süre korur. Ateşin içinde bir üçayak vardır. Tepsiyi (artık içine ne korsan) üçayağın üstüne yerleştirirsin. Kapama, tepsiyi tamamen kapatacak şekildedir. Yani tepsinin üzerinde kızgın ve havayı tutan bir kapak olur. Alttan da çalı çırpının közü takviye eder. Artık hayallerini konuştur. :D Çocukluğumda, gençliğimde çok yaktım, başında oturup bekledim. Şimdi millet kuzu kapama filan diyor ya, ben gülüyorum. 27 Nisan 2015 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Fotoyu gördün değil mi? Kubbe şeklinde bir sac, üstünde külü/közü tutacak şekilde imal edilmiştir. Altında bolca çalı çırpı yakarsın, üstündeki kül bile yeniden ısınır ve sacın sıcaklığını uzun süre korur. Ateşin içinde bir üçayak vardır. Tepsiyi (artık içine ne korsan) üçayağın üstüne yerleştirirsin. Kapama, tepsiyi tamamen kapatacak şekildedir. Yani tepsinin üzerinde kızgın ve havayı tutan bir kapak olur. Alttan da çalı çırpının közü takviye eder. Artık hayallerini konuştur. :D Çocukluğumda, gençliğimde çok yaktım, başında oturup bekledim. Şimdi millet kuzu kapama filan diyor ya, ben gülüyorum. Şehir yaşantısında maalesef böyle otantik yemekler çok zor abim. Köylerde artık modernleşti aynı şekilde. Buralarda da kapama fırını bulmak imkansızla eşdeğer oldu. Ancak çok ücra yada bozulmamış yerleşimler bulmak gerek.. Yemeğin adı kapama.. Nasıl her katı yağ, Sana Yağ, her blujeans Kot Pantolon olarak adlandırılıyorsa (isim, markanın önüne geçerek ürünün üzerine yapışmış) Her fırında etli patatesli pilavda kapama olarak adlandırılır olmuş.. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 27 Nisan 2015 Paylaş 27 Nisan 2015 Mert pilav bence eti az olan yerlerde takviye olsun diye veriyorlar. Etine güvenemiyor ki pilavla dikkat dağıtıyor 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts