İçeriğe Yönlendir

En Güzel Et Yemekleri


Misafir

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Offf off off, bu nedir yahu. Biz eti form yiyoruz. :(

Hayırdır :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Hayır hayır , yaz geliyo mangallıklara yer açalım istedik. :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Uzun suredir bu konuyu sadece takip ediyorum. Benimde nacizane ufak katkım olsun. Bu konunun müdavimleri olan Abilerime hürmetlerimi sunarım.

Öncesi

8172c2bf61c10e45cf56ce3c9548a479.jpg

Ve 20 dakika sonrası

0165c87a399fdc14af0583e8e4c509af.jpg

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Haram o, pilavla yenen kebaplar :p

Mert pilav bence eti az olan yerlerde takviye olsun diye veriyorlar.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Kuzu koldan güzel bir tandır yedim ama açlığın vermiş olduğu sabırsızlıktan dolayı fotoğraf çekemedim[emoji3]

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Hakanım harika bir ocak başı olmuş Afiyet olsun şifa olsun :bravo:  :nazar:

Yorum bağlantısı

Hafta sonu köyde büyüklerimizi ziyarete gittik. İyi ki gitmişiz..  :biggrin:  Kuzu kapama yapmışlar. Enfes-ül dehşet..  :dribble:

 

yMgCbAu.jpg?1

 

IpBRnRE.jpg?1

Yorum bağlantısı

Hafta sonu köyde büyüklerimizi ziyarete gittik. İyi ki gitmişiz..  :biggrin:  Kuzu kapama yapmışlar. Enfes-ül dehşet..  :dribble:

 

 

Kerem bu tepsi gerçekten "kapama"da mı pişti?

Yorum bağlantısı

Kerem bu tepsi gerçekten "kapama"da mı pişti?

Yok abi.. Davul fırın dedikleri, elektrikli eski tip fırında pişirildi. Bizim köy modern biraz.. Çok fazla kapama fırını kalmadı. 

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Yok abi.. Davul fırın dedikleri, elektrikli eski tip fırında pişirildi. Bizim köy modern biraz.. Çok fazla kapama fırını kalmadı. 

Peki siz "kapama" nedir bilir misiniz? Görsel aradım bulamadım.

Yani sen hiç "kapamanın altını yaktın mı?"

 

Buldum:

muhac%C4%B1r-sac%C4%B1.jpg

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Peki siz "kapama" nedir bilir misiniz? Görsel aradım bulamadım.

Yani sen hiç "kapamanın altını yaktın mı?"

Hayır abi. Bilmiyorum ve yakmadım. Sadece tahmin ediyorum. Topraktan yapılma, kümbet şeklinde, altında odun ateşi yakılan bir ocak/ fırın olabilir.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Hayır abi. Bilmiyorum ve yakmadım. Sadece tahmin ediyorum. Topraktan yapılma, kümbet şeklinde, altında odun ateşi yakılan bir ocak/ fırın olabilir.

 

Fotoyu gördün değil mi?

Kubbe şeklinde bir sac, üstünde külü/közü tutacak şekilde imal edilmiştir. Altında bolca çalı çırpı yakarsın, üstündeki kül bile yeniden ısınır ve sacın sıcaklığını uzun süre korur. Ateşin içinde bir üçayak vardır. Tepsiyi (artık içine ne korsan) üçayağın üstüne yerleştirirsin. Kapama, tepsiyi tamamen kapatacak şekildedir. Yani tepsinin üzerinde kızgın ve havayı tutan bir kapak olur. Alttan da çalı çırpının közü takviye eder. Artık hayallerini konuştur. :D :D Çocukluğumda, gençliğimde çok yaktım, başında oturup bekledim.

 

Şimdi millet kuzu kapama filan diyor ya, ben gülüyorum.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Fotoyu gördün değil mi?

Kubbe şeklinde bir sac, üstünde külü/közü tutacak şekilde imal edilmiştir. Altında bolca çalı çırpı yakarsın, üstündeki kül bile yeniden ısınır ve sacın sıcaklığını uzun süre korur. Ateşin içinde bir üçayak vardır. Tepsiyi (artık içine ne korsan) üçayağın üstüne yerleştirirsin. Kapama, tepsiyi tamamen kapatacak şekildedir. Yani tepsinin üzerinde kızgın ve havayı tutan bir kapak olur. Alttan da çalı çırpının közü takviye eder. Artık hayallerini konuştur. :D :D Çocukluğumda, gençliğimde çok yaktım, başında oturup bekledim.

 

Şimdi millet kuzu kapama filan diyor ya, ben gülüyorum.

Şehir yaşantısında maalesef böyle otantik yemekler çok zor abim. Köylerde artık modernleşti aynı şekilde. Buralarda da kapama fırını bulmak imkansızla eşdeğer oldu. Ancak çok ücra yada bozulmamış yerleşimler bulmak gerek.. Yemeğin adı kapama.. Nasıl her katı yağ, Sana Yağ, her blujeans Kot Pantolon olarak adlandırılıyorsa (isim, markanın önüne geçerek ürünün üzerine yapışmış) Her fırında etli patatesli pilavda kapama olarak adlandırılır olmuş..

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Mert pilav bence eti az olan yerlerde takviye olsun diye veriyorlar.

Etine güvenemiyor ki pilavla dikkat dağıtıyor :D

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...