Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Afiyet olsun. Birde bir kaşık aldıktan sonra aşürenin içini göreydik. Ne var ne yok diye Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Afiyet olsun. Birde bir kaşık aldıktan sonra aşürenin içini göreydik. Ne var ne yok diye Aklıma gelmedi değil Ama hep bir kaşık daha dedim ve bir baktım tabağın dibi gelmiş... Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Afiyet şeker olsun, löp löp et, pıt pıt yağ olsun kardeşime Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Afiyet şeker olsun, löp löp et, pıt pıt yağ olsun kardeşime Gayet güzel oldu abi yağlar... Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Güveçte etli kuru fasulye.....Mekan seyrantepe....Kubbeli.... Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Güveçte etli kuru fasulye.....Mekan seyrantepe....Kubbeli.... Et nerde? Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Et nerde? Kuru fasülyeli et dememiş Abi, etli kurufasülye demiş Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 (düzenlendi) Tamam da et nerde? hiç olmazsa eser miktarda olması gerekir. 28 Kasım 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Et nerde? Abi bak orda küçücük Kuru fasülyeli et dememiş Abi, etli kurufasülye demiş Ben eti az olsun dedim amma Tamam da et nerde? hiç olmazsa eser miktarda olması gerekir. Abi tam ortada duruyor Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Benim gözüm görmez, o nimeti koca tabakta nasıl kovalayıp da tutacam? Kasaba gidecen kuzu kaski (veya karski) diyecen, aşağıdaki eti gösterecek, bunu 5'e böldürecen, satır kullanmayacak, tam eklem yerlerini bulacak, zaten bir kuzudan da 5 tane çıkar. Geçerken manavdan ceviz büyüklüğünde soğan alacan, biraz biber salçası (tülbentte süzülecek, kırmızı kabıklar dişine yapışmayacak) biraz domates salçası ile güveç veya döküm tencerede ispir fasulyesiyle hemhâl olacak... Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Benim gözüm görmez, o nimeti koca tabakta nasıl kovalayıp da tutacam? Kasaba gidecen kuzu kaski (veya karski) diyecen, aşağıdaki eti gösterecek, bunu 5'e böldürecen, satır kullanmayacak, tam eklem yerlerini bulacak, zaten bir kuzudan da 5 tane çıkar. Geçerken manavdan ceviz büyüklüğünde soğan alacan, biraz biber salçası (tülbentte süzülecek, kırmızı kabıklar dişine yapışmayacak) biraz domates salçası ile güveç veya döküm tencerede ispir fasulyesiyle hemhâl olacak... Abi pişmiş hallerini görmek istiyoruz Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Abi pişmiş hallerini görmek istiyoruz Göremezsin!!! Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Benim gözüm görmez, o nimeti koca tabakta nasıl kovalayıp da tutacam? Kasaba gidecen kuzu kaski (veya karski) diyecen, aşağıdaki eti gösterecek, bunu 5'e böldürecen, satır kullanmayacak, tam eklem yerlerini bulacak, zaten bir kuzudan da 5 tane çıkar. Geçerken manavdan ceviz büyüklüğünde soğan alacan, biraz biber salçası (tülbentte süzülecek, kırmızı kabıklar dişine yapışmayacak) biraz domates salçası ile güveç veya döküm tencerede ispir fasulyesiyle hemhâl olacak... İstanbul da İkitelli de "Hasırlı Osmanlı Mutfağı" na ara sıra iş için İkitelli sanayine gittiğimizde gideriz. Sürekli kebap yerdik. Garson "abi çok iyi kuru fasülye var" dedi. 4 kişi ortaya 1 porsyon ver tadına bakalım dedik. Sonra herkes birer tane daha istedi. Nezaman gitsek sürekli önce fasülye yeriz çorba niyetine. Sırrını sorduk. Adamlar kesinlikle su koymuyor fasülyeyi pişirirken. Sadece tereyağında pişiriyorlarmış. Hakan avbim bir ara gitte bize engin tecrübelerini ilet isterim.. Ben çoktandır gidemiyorum.. http://www.hasirli.com.tr/menumuz.php (Saray lezzetlerinde) Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Yardımcı olsan ne olur abi Nimet tabağa girdiğinde fotoyla filan uğraşamam, ne olur ne olmaz. Kapı çalar, elektrikler kesilir, deprem olur. Nimet bekletilmez. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 İstanbul da İkitelli de "Hasırlı Osmanlı Mutfağı" na ara sıra iş için İkitelli sanayine gittiğimizde gideriz. Sürekli kebap yerdik. Garson "abi çok iyi kuru fasülye var" dedi. 4 kişi ortaya 1 porsyon ver tadına bakalım dedik. Sonra herkes birer tane daha istedi. Nezaman gitsek sürekli önce fasülye yeriz çorba niyetine. Sırrını sorduk. Adamlar kesinlikle su koymuyor fasülyeyi pişirirken. Sadece tereyağında pişiriyorlarmış. Hakan avbim bir ara gitte bize engin tecrübelerini ilet isterim.. Ben çoktandır gidemiyorum.. http://www.hasirli.com.tr/menumuz.php (Saray lezzetlerinde) Bunu ajandama kaydediyorum... Nimet tabağa girdiğinde fotoyla filan uğraşamam, ne olur ne olmaz. Kapı çalar, elektrikler kesilir, deprem olur. Nimet bekletilmez. Abi bizim emeklerimiz ne oluyor o zaman...ha dersen gel kendin çek fotoyu,HK'yı yollarız Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Kasım 2013 Paylaş 28 Kasım 2013 Bu et 10 numaraydı. H. Gürsoy da çok beğendi, ben de çok beğendim. Abi bizim kültürü bilirsin Bol salata, bol et, falan olacak Yorum bağlantısı
Misafir 29 Kasım 2013 Paylaş 29 Kasım 2013 Ahanda koca kase akşam mideye indi (Made by Annem) Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Kasım 2013 Paylaş 29 Kasım 2013 Altın sarısı aşurelere dayanamıyorummm.. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Kasım 2013 Paylaş 29 Kasım 2013 Altın sarısı aşurelere dayanamıyorummm.. Ayhan Abi, içine incir ve ceviz koyarsan kararır. Birde buğdayı haşlarken çıkan kara suyu sürekli süzeceksin yoksa oda rengi koyultuyor Yorum bağlantısı
Misafir 29 Kasım 2013 Paylaş 29 Kasım 2013 Hakam abinin aşure fazla koyu olmuş ben yiyemem mesela acı gelir bana Tabi tabii Yorum bağlantısı
Misafir 29 Kasım 2013 Paylaş 29 Kasım 2013 Tabi tabii harbi on numara olmuş sizin aşure,çok hoş gözüküyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts