Misafir 17 Ocak 2017 Paylaş 17 Ocak 2017 7 saat önce, Adnan Çakır yazdı: Tarifini de vereydin ya [emoji31] Artık biri tarif istemeden vermiyorum abi. İstiridye Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım kilo istiridye mantarı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz/ Tuzot Karabiber 1 yemek kaşığı ince kıyılmış sarımsak 1 çay kaşığı kekik 1,5 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) (Evde limon bittiğinden ben mandalina suyu kullandım) 3-4 damla elma sirkesi 1,,5 yemek kaşığı soya sosu 2-3 sap ince kıyılmış maydanoz İstiridye Mantar Sote Tarifi Yapılışı Harika bir istiridye mantarı sotesi. Bir kez yaptıktan sonra devamı gelecektir. Mantarları yıkayıp resimde görüldüğü şekilde doğrayın. Yıkanan mantarları suyunu alması için mutfak havlusunun üzerine serin. Büyükçe bir teflon tavayı ısıtın ve üzerine zeytinyağını ilave edin. Kısık ateşte ısınan tavaya mantarları bırakın ve her mantarın tavada yer bulmasını sağlayın. (üst üste gelirse suyunu bırakır, içi sulu kalsın istiyoruz) Tavaya bırakılan mantarlar kızarmış görüntüye sahip olana kadar çevirmememiz gerekiyor, bir tarafı kızardıktan sonra diğer tarafın da kızarmasını sağlayın. (Et kızartır gibi) Mantarları sık sık çevirmeyin yoksa suyunu bırakır ve kuru bir mantar sote olur. Gerekirse 1-2 kaşık daha yağ ilave edebilirsiniz. Eğer mantar sotelenirken sulu kalmışsa bir kağıt havlunun üzerine alınıp, suyu çektirilebilir. Bütün mantarlar aynı anda tavaya sığmayacaktır. Pişmiş olanları tabağa alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın. (soğumaması için) Ben 4 tur da pişirdim. Tüm mantarlar pişince (Pişirme mantarlar iyice kahverengi renk alana kadar sürmeli), tabağa aldıklarınızı da tavaya alın. Mantarların üzerine tereyağını ilave edip, sırasıyla tuz, karabiber ve sarımsakları da ilave edin. Sarımsaklar renk değiştirdikten sonra; Kekik, limon suyu ve elma sirkesini de ilave edip, kısık ateşte sirke buharlaşana kadar pişirin. En son maydanozu serpip, karıştırın. Sıcak bir tabağa alıp, sıcakken servis yapın. (Alıntı) Yorum bağlantısı
Serkan Turan 17 Ocak 2017 Paylaş 17 Ocak 2017 9 saat önce, Mehmet KAYA yazdı: Bunun adı ne? Et tava diye geçiyor. Kasap hazırlıyor sen fırına veriyorsun 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 On 17.01.2017 at 07:23, Kerem Minaz yazdı: Artık biri tarif istemeden vermiyorum abi. İstiridye Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler (Alıntı) Eline sağlık Kerem ,ilk fırsatta hanımdan rica edip deneyeceğim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 tarifi karışık geldi, yapılmışını yemeli Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 On 16.01.2017 at 12:27, Kerem Minaz yazdı: Mükemmel antrikot ve harkulade lazanya nin birlikteliği. Kokoreç ve midye dolmanın dansı. Oooo et OOO kokoreç ooo midye nasıl offff Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 8 dakika önce, Adnan Çakır yazdı: Eline sağlık Kerem ,ilk fırsatta hanımdan rica edip deneyeceğim. 3 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: tarifi karışık geldi, yapılmışını yemeli Birkaç gün önceden geliyorum denemiz yeterlidir. Hanımdan falan izne de gerek kalmadan, özgürce yersiniz. Gelirken 3 kilo istiridye mantarı, 2 kilo antrikot, 5 kilo midye de almanız rica olunur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 Şimdi, Kerem Minaz yazdı: Gelirken 3 kilo acil bi işim çıktı aaa tünelll Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 En son gittiğimde 2 kuzu but götürmüştüm, gerçekten güzel yapıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 (düzenlendi) 1 dakika önce, Eray Turan yazdı: En son gittiğimde 2 kuzu but götürmüştüm, gerçekten güzel yapıyor. oraya giderken kuzu but bize gelirken kol... 18 Ocak 2017 tarihinde Yasin Şahin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 Şimdi, Eray Turan yazdı: En son gittiğimde 2 kuzu but götürmüştüm, gerçekten güzel yapıyor. Has döküm tencerede, şarapta marine edilmiş dana nuar güveci... Kimseye yapmışlığım yoktur. Kıymet bil bence. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 Bir saat önce, Kerem Minaz yazdı: Has döküm tencerede, şarapta marine edilmiş dana nuar güveci... Kimseye yapmışlığım yoktur. Kıymet bil bence. Varlığımla onurlandırdım, bilinecekse bunun kıymeti bilinmeli Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 2 dakika önce, Eray Turan yazdı: Varlığımla onurlandırdım, bilinecekse bunun kıymeti bilinmeli Vaayy. Herşey karşılıklı ha.. Yapılanlar yazılıyor, yüze vuruluyor ha. Vay ben başımı nerelere vuraammm.. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 Bir saat önce, Kerem Minaz yazdı: Vaayy. Herşey karşılıklı ha.. Yapılanlar yazılıyor, yüze vuruluyor ha. Vay ben başımı nerelere vuraammm.. Clio ya vur çaktırma laylon ya acımasın diye şeettim Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 Bir saat önce, Kerem Minaz yazdı: Vaayy. Herşey karşılıklı ha.. Yapılanlar yazılıyor, yüze vuruluyor ha. Vay ben başımı nerelere vuraammm.. Bir saat önce, Adnan Çakır yazdı: Clio ya vur çaktırma laylon ya acımasın diye şeettim Adnan abi tarifi vermiş . Tedavi için bana gel, 1 doz eraycilin her derde devadır. Bir saat önce, Yasin Şahin yazdı: oraya giderken kuzu but bize gelirken kol... Nankööööööör Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 1 dakika önce, Adnan Çakır yazdı: Clio ya vur çaktırma laylon ya acımasın diye şeettim Abi yeni kurallarımızda Clio'mla dalga geçilmesi yassak! Ona göre bak. Önceden uyarayım. Yok öle "naylon, fındık motor, motor koymamışlar, araba nerde?" vb dedirtmeeemmm! 10 dakika önce, Yasin Şahin yazdı: oraya giderken kuzu but bize gelirken kol... O gün sen olmasan aç kalacaktık Yasinim. Servet abi o tostları yapmasa açımızdan ölecektik. Ankara dediler, metropol dediler, başkent dediler, döner dediler, kokoreç dediler.. Daha neler dediler. Ne hayallerle gelmiştim. Ne umdum, ne buldum... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 Toplama brezilyalı kotundan iç döşeme yapmışsa üretici biz naapalım Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 2 saat önce, Kerem Minaz yazdı: Abi yeni kurallarımızda Clio'mla dalga geçilmesi yassak! Ona göre bak. Önceden uyarayım. Yok öle "naylon, fındık motor, motor koymamışlar, araba nerde?" vb dedirtmeeemmm! O gün sen olmasan aç kalacaktık Yasinim. Servet abi o tostları yapmasa açımızdan ölecektik. Ankara dediler, metropol dediler, başkent dediler, döner dediler, kokoreç dediler.. Daha neler dediler. Ne hayallerle gelmiştim. Ne umdum, ne buldum... ogün karambole geldi adamın hammaddesi ikiciye görüşelim herzaman beklerim ama başgan gelmesin sonra fena oluyo Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 16 dakika önce, Kerem Minaz yazdı: [emoji41] Karides kalamar mis gibi görünüyor ancak yanında su cık.... olmamış Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 4 saat önce, Kerem Minaz yazdı: [emoji41] Krediyi hangibankadan kullandın Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 4 saat önce, Kerem Minaz yazdı: 4 saat önce, Kerem Minaz yazdı: [emoji41] Tabağında ki Kalamar'ı yerken, gözü diğer tabakta.. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 55 dakika önce, Hayrettin Bahadir yazdı: Tabağında ki Kalamar'ı yerken, gözü diğer tabakta.. Ağzında içli köfte varken, elinde kalamar, gözü karideste, kulaklar paçanga böreğinin içindeki cızırdayan pastırmada, aklı ise birazdan gelecek olan kuzu külbastılarda... 10 parmak, 10 marifet. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 8 dakika önce, Barış Ünal yazdı: resim isteriz km bey Ne resmi abi? Daha ne atayım? Yorum bağlantısı
Recommended Posts