İçeriğe Yönlendir

En Güzel Et Yemekleri


Misafir

Recommended Posts

Misafir

Kasaptan pöççük istediğinde; "Bağa bak kızan! te o alnının ortasına elimdeki masatı yersen görüsün pöçük möçük! şuna kuyruk sokumu desene koca kopil! bu yaştan sonra katil edecesiniz adamı." şeklinde bir söz duyabilirsin. Hazırlıklı ol. :yes:

:D:sandalye:  :D Eyy gidi koca Trakyalı eyy..  :D

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Hiç bir fikrim yok! :shok:

Kuzu Küşleme bu oluyor abi

2c55d3c482ae22b81871970e84d53f3f.jpg

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Küşleme var bide O değil demi bu ?

 

 

Hiç bir fikrim yok! :shok:

Sıkı durun..  ;)

 

Küşleme, kuzunun omurgasının iki tarafından uzanan yaklaşık 15 cm uzunluğunda bir et parçası. sinirsiz olduğu için en yumuşak koyun etidir ve terbiyesiz sadece tuzlanarak mangalda hafif pişirilerek tüketilir, çok kıymetlidir.  :)

 

Soldaki arkadaşın 18 numerolu vücut parçası.  :biggrin:

 

koyun-dana-eti-haritasi-hangi-et-hangi-b

Yorum bağlantısı
Misafir

Kasaptan pöççük istediğinde; "Bağa bak kızan! te o alnının ortasına elimdeki masatı yersen görüsün pöçük möçük! şuna kuyruk sokumu desene koca kopil! bu yaştan sonra katil edecesiniz adamı." şeklinde bir söz duyabilirsin. Hazırlıklı ol. :yes:

Mükremin abi açmısınız [emoji23]

Yorum bağlantısı
Misafir

Küşleme, küşneme her neyse, bu yaşıma kadar duymadığım bir şey. Geçen yemekte "dana srtogonof" (umarım doğru yazdım) diye bişi çıktı. Neymiş bu yahu? diye merakla gittik baktık. Yanına kenarına bir iki ot sokuşturmuşlar, bildiğin dana kavurmayı koydular önümüze. :angry:

Bizde ayrımcılık olmaz, hayvanın murdar yerleri atılır, geri kalanı ihtiyaca, o anki meşrebimize göre ayrım yapılmadan oturup afiyetle yenilir. Böyle antin kuntin işlerle uğraşman.


Mükremin abi açmısınız [emoji23]

 

Hastanede kanımı alacak hemşire gibi sordun. :shok:

Yorum bağlantısı
Misafir

Sıkı durun..  ;)

 

Küşleme, kuzunun omurgasının iki tarafından uzanan yaklaşık 15 cm uzunluğunda bir et parçası. sinirsiz olduğu için en yumuşak koyun etidir ve terbiyesiz sadece tuzlanarak mangalda hafif pişirilerek tüketilir, çok kıymetlidir.  :)

 

Soldaki arkadaşın 18 numerolu vücut parçası.  :biggrin:

 

Haftada bir yerim Küşleme :fiuw:  Çok lezzetli bi parçadır biraz ona benzettim ondan sordum  :blush:

Yorum bağlantısı
Misafir

Küşleme, küşneme her neyse, bu yaşıma kadar duymadığım bir şey. Geçen yemekte "dana srtogonof" (umarım doğru yazdım) diye bişi çıktı. Neymiş bu yahu? diye merakla gittik baktık. Yanına kenarına bir iki ot sokuşturmuşlar, bildiğin dana kavurmayı koydular önümüze. :angry:

Bizde ayrımcılık olmaz, hayvanın murdar yerleri atılır, geri kalanı ihtiyaca, o anki meşrebimize göre ayrım yapılmadan oturup afiyetle yenilir. Böyle antin kuntin işlerle uğraşman.

 

 

Boeuf Stroganof

boeuf-stroganof-632x424.jpg

 

Malzemeler

1 kg. kontrafile, ince şeritler halinde kesilmiş

400 gr. mantar

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

150 gr. krema veya yoğurt

1 yemek kaşığı hardal

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1/4 muskat rendesi

Tuz – karabiber

2 bardak su

 

Eti ince şeritler halinde kesin.

Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Mantarları temizleyip ince kesin.

Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Etleri ilave edip, kahverengi olana kadar çevirin. Sonra yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı, muskat rendesini, tuz ve karabiberi ilave edin. Ateşin altını biraz kısın ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Daha sonra 2 bardak su ve 1 yemek kaşığı hardalı ekleyin ve hardal iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Sonra kapağını kapatın ve tekrar pişmeye bırakın.

Etler yumuşayıp, suyunu biraz çekince mantarları ekleyin. Gerekiyorsa biraz daha su ilave edin. Kalın bir sos kıvamına gelene kadar kaynatın. 1 yemek kaşığı tereyağı ile sosu bağlayın.

Bu arada bir karıştırma kabında kremayı veya yoğurdu, 1 yemek kaşığı unu ve etin suyundan birkaç kaşık karıştırın. Unu iyice yedirin ve etlere ekleyin. Bütün malzeme birbiriyle özdeşleşene kadar, 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.

İnce kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

 

 

iyi bir gurme herşeyi bilmelidir

Yorum bağlantısı
Misafir

Bide Dana Emense vardı :) Bizim  şirket ahçısı da garip yemekler yapar Şato Biryan  vs  :) Bayılırız Şatobiryana bi hafta yemeyince uykumuz kaçar :D

Yorum bağlantısı
Misafir

 

Boeuf Stroganof

 

Malzemeler

1 kg. kontrafile, ince şeritler halinde kesilmiş

400 gr. mantar

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

150 gr. krema veya yoğurt

1 yemek kaşığı hardal

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1/4 muskat rendesi

Tuz – karabiber

2 bardak su

 

Eti ince şeritler halinde kesin.

Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Mantarları temizleyip ince kesin.

Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Etleri ilave edip, kahverengi olana kadar çevirin. Sonra yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı, muskat rendesini, tuz ve karabiberi ilave edin. Ateşin altını biraz kısın ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Daha sonra 2 bardak su ve 1 yemek kaşığı hardalı ekleyin ve hardal iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Sonra kapağını kapatın ve tekrar pişmeye bırakın.

Etler yumuşayıp, suyunu biraz çekince mantarları ekleyin. Gerekiyorsa biraz daha su ilave edin. Kalın bir sos kıvamına gelene kadar kaynatın. 1 yemek kaşığı tereyağı ile sosu bağlayın.

Bu arada bir karıştırma kabında kremayı veya yoğurdu, 1 yemek kaşığı unu ve etin suyundan birkaç kaşık karıştırın. Unu iyice yedirin ve etlere ekleyin. Bütün malzeme birbiriyle özdeşleşene kadar, 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.

İnce kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

 

 

iyi bir gurme herşeyi bilmelidir

 

En kısa zamanda deneyeceğim..  ;)  :biggrin:

Bide Dana Emense vardı :) Bizim  şirket ahçısı da garip yemekler yapar Şato Biryan  vs   :) Bayılırız Şatobiryana bi hafta yemeyince uykumuz kaçar :D

Sen bir yana, dünya bir yana, şato biryana..  ;):crazy:  :D

Yorum bağlantısı
Misafir

En kısa zamanda deneyeceğim..  ;)  :biggrin:

Sen bir yana, dünya bir yana, şato biryana..  ;):crazy:  :D

Nihahahah :D Dana emense Çekerim bi eL ense :p

Yorum bağlantısı
Misafir

 

Sen bir yana, dünya bir yana, şato biryana..  ;):crazy:  :D

Aradaki 7 iğrenç farkı bulalım  :exc1:

Yorum bağlantısı
Misafir

Aradaki 7 iğrenç farkı bulalım  :exc1:

Bu karikatürü sen yapıştırırsın diye bekledim. Baktım olmadı. Ben yapıştırdım.  ;)  :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Bu karikatürü sen yapıştırırsın diye bekledim. Baktım olmadı. Ben yapıştırdım.  ;)  :D

Rencide etmek istememiştim  :p  :fiuw:  :flowers:

Yorum bağlantısı
Misafir

Ete zulm yapanlar derneğini arıyordum,kendimi burada buldum [emoji23]

Burası Ete Hayat veriyor abi :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Bu tarifler neyin nesi kardeşim [emoji23]

Link patlak [emoji23]

Nasıl patlak? Gayet çalışıyor. Direkt burasının linki.  ;)  :)

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Bide Dana Emense vardı :) Bizim  şirket ahçısı da garip yemekler yapar Şato Biryan  vs   :) Bayılırız Şatobiryana bi hafta yemeyince uykumuz kaçar :D

Samed, sizin şirket e stajyer falan lazım mı? son ütücü falan da olur, haberim olsun :=)

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Süt kuzu bizim işimiz Emrecim. ;):biggrin: Pöçük desem bilir herhalde kasap. Suratıma boş boş bakmaz di mi? :D

suratına boş boş bakarsa bana söyle kasaplar odası birliği Başkan'ı Fazlı abiye şikayet edeyim Kerem abi [emoji3][emoji3][emoji3]

Kuzu Küşleme bu oluyor abi

2c55d3c482ae22b81871970e84d53f3f.jpg

kuzu bonfileyle küşleme yakmak ete hakaret etmek olur bence [emoji3]

Kuzu sırt böyle değerlendirilir küşleme müşleme bana göre hikaye [emoji1][emoji854][emoji854]

59e194d5cc7c1887043020648ec55f92.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...