Cengiz Koşak 4 Eylül 2015 Paylaş 4 Eylül 2015 ne demek beklerim.En kisa zamanda mersine arac almak icin gelicem ugramaya calisicam abicim yanına Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 6 Eylül 2015 Paylaş 6 Eylül 2015 Ki Bugün menu benden ADANA işi afiyet olsun 4 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 6 Eylül 2015 Paylaş 6 Eylül 2015 Ki Bugün menu benden ADANA işi afiyet olsun nezaman gelem Adana'ya 1 Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 7 Eylül 2015 Paylaş 7 Eylül 2015 nezaman gelem Adana'yaAbi Nezaman istersen mangal ve dam herdaim hazir basimin üstünde yerin var Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık 12 Eylül 2015 Paylaş 12 Eylül 2015 Karışık füme/ kuru et tabağı.. İlk defa görüyorum,kuru et derken nasıl oluyor kerem abi. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Eylül 2015 Paylaş 12 Eylül 2015 İlk defa görüyorum,kuru et derken nasıl oluyor kerem abi. Kuru/ Füme (İsli) et, genelde Boşnak yada Bulgar (Macur) eti olarak bilinir. Etin en kıymetli yerler sadece tuzlanarak uygun hava koşullarında (nemsiz, havadar, güneş ışığını direkt görmeyecek, temiz vb) tüm suyu çıkacak şekilde uygun zaman dilimlerinde (hafta, ay, yıl) kurutulur. Sonrasında hoş bir aroma/ tat vermek için et çeşitli ağaç cinslerinin odunlarının dumanında tütsülenir. Kesinlikle ateş/ ısı görmez et. İnce ince dilimlenerek genelde çiğ olarak yenir. Çok lezzetli ve kıymetli bir ettir. Bir nevi pastırma olarak düşün. Burada gram ile alabiliyoruz. KG si neredeyse 100 Tl civarındadır. Bulgarda filan rivayete göre geyik ve karaca etinden de yapılanları TR ye gelmektedir. Yasak olmasına rağmen bulunduğunda kaçırılmaz alınır yenilir.. https://www.google.com.tr/search?q=kuru+et&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI8PfogJDxxwIVxD4UCh1e3Qhb&biw=1920&bih=955 Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık 12 Eylül 2015 Paylaş 12 Eylül 2015 Kuru/ Füme (İsli) et, genelde Boşnak yada Bulgar (Macur) eti olarak bilinir. Etin en kıymetli yerler sadece tuzlanarak uygun hava koşullarında (nemsiz, havadar, güneş ışığını direkt görmeyecek, temiz vb) tüm suyu çıkacak şekilde uygun zaman dilimlerinde (hafta, ay, yıl) kurutulur. Sonrasında hoş bir aroma/ tat vermek için et çeşitli ağaç cinslerinin odunlarının dumanında tütsülenir. Kesinlikle ateş/ ısı görmez et. İnce ince dilimlenerek genelde çiğ olarak yenir. Çok lezzetli ve kıymetli bir ettir. Bir nevi pastırma olarak düşün. Burada gram ile alabiliyoruz. KG si neredeyse 100 Tl civarındadır. Bulgarda filan rivayete göre geyik ve karaca etinden de yapılanları TR ye gelmektedir. Yasak olmasına rağmen bulunduğunda kaçırılmaz alınır yenilir.. https://www.google.com.tr/search?q=kuru+et&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI8PfogJDxxwIVxD4UCh1e3Qhb&biw=1920&bih=955 Ellerine sağlık. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Eylül 2015 Paylaş 12 Eylül 2015 Bu arada yasak derken, kuru et yasak değil. Karaca eti yasak Tr de.. Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 14 Eylül 2015 Paylaş 14 Eylül 2015 öğle yemeğimiz Mersin'in meşhur tavukçusu yıldırımlar. 2 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 14 Eylül 2015 Paylaş 14 Eylül 2015 öğle yemeğimiz Mersin'in meşhur tavukçusu yıldırımlar. Yapışşttıırrrrrr kimse görmesin Afiyetler olsun 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Eylül 2015 Paylaş 14 Eylül 2015 Bileğine güvenen kasap aranıyor. Sen yatır bağla, kasap kolay. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Eylül 2015 Paylaş 14 Eylül 2015 Sen yatır bağla, kasap kolay. İş oraya geldikten sonra,kimseye vermem Yorum bağlantısı
Serdar Yaman 14 Eylül 2015 Paylaş 14 Eylül 2015 Bileğine güvenen kasap aranıyor. Yok artık [emoji15][emoji15][emoji15][emoji15][emoji15] Yorum bağlantısı
Okan Tansel 15 Eylül 2015 Paylaş 15 Eylül 2015 Vaş abi sezon açıldı tava balık, kalamar oyyy mis tir daa 1 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Eylül 2015 Paylaş 15 Eylül 2015 Dünkü iş gezisi sırasında, Gebze/ Mollafenari Köyü/ Doğa Çiftliği.. Ambiyans, ortam güzel. Lezzetler ve fiyat vasat. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Eylül 2015 Paylaş 15 Eylül 2015 Sadece görüntü var yani Sözde 4 kişilik tabak. 160 Tl. BEn yesem tek başıma ancak belki doyarım. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Eylül 2015 Paylaş 15 Eylül 2015 Sözde 4 kişilik tabak. 160 Tl. BEn yesem tek başıma ancak belki doyarım. Şenlikteki tabak buna 50 basar Yorum bağlantısı
Recommended Posts