İçeriğe Yönlendir

En Güzel Et Yemekleri


Misafir

Recommended Posts

Cengiz Koşak

ne demek beklerim.

En kisa zamanda mersine arac almak icin gelicem ugramaya calisicam abicim yanına :)
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Ki

Bugün menu benden ADANA işi afiyet olsun :)

nezaman gelem Adana'ya

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

nezaman gelem Adana'ya

Abi Nezaman istersen mangal ve dam herdaim hazir basimin üstünde yerin var :)
Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık

Karışık füme/ kuru et tabağı..

 

İlk defa görüyorum,kuru et derken nasıl oluyor kerem abi.

Yorum bağlantısı

İlk defa görüyorum,kuru et derken nasıl oluyor kerem abi.

Kuru/ Füme (İsli) et, genelde Boşnak yada Bulgar (Macur) eti olarak bilinir. Etin en kıymetli yerler sadece tuzlanarak uygun hava koşullarında (nemsiz, havadar, güneş ışığını direkt görmeyecek, temiz vb) tüm suyu çıkacak şekilde uygun zaman dilimlerinde (hafta, ay, yıl) kurutulur. Sonrasında hoş bir aroma/ tat vermek için et çeşitli ağaç cinslerinin odunlarının dumanında tütsülenir. Kesinlikle ateş/ ısı görmez et.

İnce ince dilimlenerek genelde çiğ olarak yenir. Çok lezzetli ve kıymetli bir ettir. Bir nevi pastırma olarak düşün. Burada gram ile alabiliyoruz. KG si neredeyse 100 Tl civarındadır. Bulgarda filan rivayete göre geyik ve karaca etinden de yapılanları TR ye gelmektedir. Yasak olmasına rağmen bulunduğunda kaçırılmaz alınır yenilir..  ;)

 

https://www.google.com.tr/search?q=kuru+et&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI8PfogJDxxwIVxD4UCh1e3Qhb&biw=1920&bih=955

Yorum bağlantısı
Sinan Özvarlık

Kuru/ Füme (İsli) et, genelde Boşnak yada Bulgar (Macur) eti olarak bilinir. Etin en kıymetli yerler sadece tuzlanarak uygun hava koşullarında (nemsiz, havadar, güneş ışığını direkt görmeyecek, temiz vb) tüm suyu çıkacak şekilde uygun zaman dilimlerinde (hafta, ay, yıl) kurutulur. Sonrasında hoş bir aroma/ tat vermek için et çeşitli ağaç cinslerinin odunlarının dumanında tütsülenir. Kesinlikle ateş/ ısı görmez et.

İnce ince dilimlenerek genelde çiğ olarak yenir. Çok lezzetli ve kıymetli bir ettir. Bir nevi pastırma olarak düşün. Burada gram ile alabiliyoruz. KG si neredeyse 100 Tl civarındadır. Bulgarda filan rivayete göre geyik ve karaca etinden de yapılanları TR ye gelmektedir. Yasak olmasına rağmen bulunduğunda kaçırılmaz alınır yenilir..  ;)

 

https://www.google.com.tr/search?q=kuru+et&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI8PfogJDxxwIVxD4UCh1e3Qhb&biw=1920&bih=955

Ellerine sağlık. :bravo:  :bravo:  :bravo:

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
1647caec1aec9924ac63a5aa92dc67f8.jpgöğle yemeğimiz Mersin'in meşhur tavukçusu yıldırımlar.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

öğle yemeğimiz Mersin'in meşhur tavukçusu yıldırımlar.

Yapışşttıırrrrrr kimse görmesin  :bravo:  Afiyetler olsun 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Yaman

Bileğine güvenen kasap aranıyor. :biggrin:

11904743_1028342740543145_47416296275471

Yok artık [emoji15][emoji15][emoji15][emoji15][emoji15]

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Vaş abi sezon açıldı tava balık, kalamar oyyy mis tir daa

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Dünkü iş gezisi sırasında, Gebze/ Mollafenari Köyü/ Doğa Çiftliği.. Ambiyans, ortam güzel. Lezzetler ve fiyat vasat.

 

1hBLZ4.jpg

Yorum bağlantısı

Sadece görüntü var yani  :biggrin:

Sözde 4 kişilik tabak. 160 Tl. BEn yesem tek başıma ancak belki doyarım. 

Yorum bağlantısı

Sözde 4 kişilik tabak. 160 Tl. BEn yesem tek başıma ancak belki doyarım. 

Şenlikteki tabak buna 50 basar  :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...