İçeriğe Yönlendir

En Güzel Et Yemekleri


Misafir

Recommended Posts

Korhan Şenörer

Sevgililer gününe özel canım karıma kendi ellerimle yaptığım kaburga kızartması birazdan geliyor .  :ahci:

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

et1%20(450%20x%20600).jpg

et2%20(600%20x%20450).jpg

pilav%20(450%20x%20600).jpg

Kaburga kızartmamız yine kendi yaptığım pirinç pilavı ve garnitür olarak tereyağında hafif kavrulmuş bezelye ile birlikte servise hazır..

 

Gelelim tarife, Kaburga kızartmasını şu şekilde yapıyoruz.

1-1,5 kg. kuzu kaburga yada ön kolu küçük parçalar halinde hazırladıktan sonra 2 çay kaşığı tuz ile ovuyoruz. Çelik tencerenin içine etleri yerleştirip orta boy ocakta en kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Su veya başka birşey koymuyoruz. 2 saat boyunca kapağını açmadan pişirdikten sonra açıp etleri hafifçe karıştırıyoruz. Yarım saat sonra suyunu iyice çekip kendi yağında kızarmaya başlıyor.3 saat olduğunda tamamı nar gibi kızarmış oluyor. Tandırdan pek bir farkı yok. Tavsiye ederim. :) 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serdar Yaman

Sevgilimi aldım çıktım Yemeğe

e584509536d7ed61f3cd3776786c4e1d.jpg

Bir porsiyon bana bir porsiyon ecoboosta [emoji2][emoji2][emoji2]

0bc8b33f750e9250a871e22d0d7d467b.jpg

b347f7cab22e58cb37a10bb6b6f1511f.jpg

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Serdar Yaman

Afiyet olsun Serdar.. :good1: Bizde fabrikada tabıldota devam.. :biggrin:

Teşekkür ederim [emoji2][emoji2]

Yorum bağlantısı

 

 

 

Kaburga kızartmamız yine kendi yaptığım pirinç pilavı ve garnitür olarak tereyağında hafif kavrulmuş bezelye ile birlikte servise hazır..

 

Gelelim tarife, Kaburga kızartmasını şu şekilde yapıyoruz.

1-1,5 kg. kuzu kaburga yada ön kolu küçük parçalar halinde hazırladıktan sonra 2 çay kaşığı tuz ile ovuyoruz. Çelik tencerenin içine etleri yerleştirip orta boy ocakta en kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Su veya başka birşey koymuyoruz. 2 saat boyunca kapağını açmadan pişirdikten sonra açıp etleri hafifçe karıştırıyoruz. Yarım saat sonra suyunu iyice çekip kendi yağında kızarmaya başlıyor.3 saat olduğunda tamamı nar gibi kızarmış oluyor. Tandırdan pek bir farkı yok. Tavsiye ederim. :)

Deniycem.. En kısa sürede.. Hatta ben özel bir marine sosta yaparım, sadece tuzla ovmak yetmez. ;)  :biggrin: Ama yanmıyor mu abi? Ne kadar kısık ateşte de olsa yanma, dibi tutma vs olmuyor mu? :unsure2:  3 saat az geldi birde. İyice, lokum gibi pişiyor mu 3 saatte?

Yorum bağlantısı

 

 

Kaburga kızartmamız yine kendi yaptığım pirinç pilavı ve garnitür olarak tereyağında hafif kavrulmuş bezelye ile birlikte servise hazır..

 

Gelelim tarife, Kaburga kızartmasını şu şekilde yapıyoruz.

1-1,5 kg. kuzu kaburga yada ön kolu küçük parçalar halinde hazırladıktan sonra 2 çay kaşığı tuz ile ovuyoruz. Çelik tencerenin içine etleri yerleştirip orta boy ocakta en kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Su veya başka birşey koymuyoruz. 2 saat boyunca kapağını açmadan pişirdikten sonra açıp etleri hafifçe karıştırıyoruz. Yarım saat sonra suyunu iyice çekip kendi yağında kızarmaya başlıyor.3 saat olduğunda tamamı nar gibi kızarmış oluyor. Tandırdan pek bir farkı yok. Tavsiye ederim. :)

 

Eline sağlık Korhan, döktürmüşsün. :bravo: :bravo:

Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman
(düzenlendi)

Sevgilimi aldım çıktım Yemeğe

Bir porsiyon bana bir porsiyon ecoboosta [emoji2][emoji2][emoji2]

 

Ayıp ayıp sevgilin dışardan bakıyor garibin gözlerine bak  :D

tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi
Alıntı yaparken lütfen fotoğrafları siliniz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Deniycem.. En kısa sürede.. Hatta ben özel bir marine sosta yaparım, sadece tuzla ovmak yetmez. ;)  :biggrin: Ama yanmıyor mu abi? Ne kadar kısık ateşte de olsa yanma, dibi tutma vs olmuyor mu? :unsure2:  3 saat az geldi birde. İyice, lokum gibi pişiyor mu 3 saatte?

Kerem, iki saatten sonra sonra 15 dk da bir çevirmek gerekiyor. Hiç çevrilmezse dibi tutabilir dikkat etmek lazım. Arada çevirmek mutlaka gerekiyor. Kızarma seviyesi sana kalmış. Çok kızarmış sevenler biraz daha fazla tutabilir ocak üzerinde. Lokum gibi olma konusunda ise sorun yok. Bildiğin lokum.  :) Marine sos hiç denemedim. Kuzu çevirme yapılırken de tuz ile ovuluyor bildiğim kadarıyla, öğrendiğim yer de de (Manisa/Kırkağaç'ta Sura derler bu yemeğin adına) tuz ile ovarak yapıyorlardı. 

 

Eline sağlık Korhan, döktürmüşsün. :bravo: :bravo:

Teşekkürler Mükremin Abi. Buyur gel, tekrar yapalım. :)

Yorum bağlantısı

Kerem, iki saatten sonra sonra 15 dk da bir çevirmek gerekiyor. Hiç çevrilmezse dibi tutabilir dikkat etmek lazım. Arada çevirmek mutlaka gerekiyor. Kızarma seviyesi sana kalmış. Çok kızarmış sevenler biraz daha fazla tutabilir ocak üzerinde. Lokum gibi olma konusunda ise sorun yok. Bildiğin lokum.  :) Marine sos hiç denemedim. Kuzu çevirme yapılırken de tuz ile ovuluyor bildiğim kadarıyla, öğrendiğim yer de de (Manisa/Kırkağaç'ta Sura derler bu yemeğin adına) tuz ile ovarak yapıyorlardı. 

 

Teşekkürler Mükremin Abi. Buyur gel, tekrar yapalım. :)

Tekrar ellerine sağlık abim. En kısa sürede deneyeceğim inşallah..  :good1:

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Serdar böyle devam edersen forum olarak sana ziyarete geleceğiz. Ünlü moderatör Abilerim ile gelirim.

Yorum bağlantısı
Serdar Yaman

Serdar böyle devam edersen forum olarak sana ziyarete geleceğiz. Ünlü moderatör Abilerim ile gelirim.

Buyursunlar Efenim kapımız açık her zaman [emoji2]

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Bayadir ugramiyordum buralara ama bu aralar yerimizi serdar abim almis ellerine saglik abi afiyetler olsun :D

Hadi buda bizden gelsin öğrenci evidir afiyetler olsun :D

5973c2beaf63dad9f12f6fbb10453271.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Yaman

Dün yabancı kanalda bi tarif gördüm. Alaman usulü "cordon blue". Kısa zamanda yapçam.. :biggrin:

O neki bir araştıralım [emoji2][emoji2][emoji2]

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...