İçeriğe Yönlendir

En Güzel Et Yemekleri


Misafir

Recommended Posts

Mertim, canım kardeşim.. Hep bir sabotaj havasında görüyorum seni bu konulara.. Et yada mangalla ilgili kötü bir anın yada isteyipte olamama durumu filan mı var acaba  :unsure2:Gel sana en kralından et yemeği, mangal ve bilimum çeşitlerini yapayım ;)  :biggrin: Naparsan yap, bizi bu sevdadan vazcaydıramazsın  ;)  :p  :D

Yorum bağlantısı

Mertim, canım kardeşim.. Hep bir sabotaj havasında görüyorum seni bu konulara.. Et yada mangalla ilgili kötü bir anın yada isteyipte olamama durumu filan mı var acaba  :unsure2:Gel sana en kralından et yemeği, mangal ve bilimum çeşitlerini yapayım ;)  :biggrin: Naparsan yap, bizi bu sevdadan vazcaydıramazsın  ;)  :p  :D

Sucuk varsa bende geleyim  :fiuw:

Yorum bağlantısı

Ha onu unuttum  :sandalye: (Gerçekten)  :D

Olsada gelmem merak etme...Pişmiş ama soğuk olarak ilk defa orada yedim..tekrarını yaşamak istemem  :biggrin:

Yorum bağlantısı

Olsada gelmem merak etme...Pişmiş ama soğuk olarak ilk defa orada yedim..tekrarını yaşamak istemem  :biggrin:

Ivana Sert  :shok: Ağır olmuş. Kaldıramam şimdi ben bunu  :p Fenamı oldu. Soğuk soğuk nasıl yenir öğrenmiş oldun. Yarın öbürgün yabancı ellerde başına gelirse zorluk çekmezsin  :D

Yorum bağlantısı

Ivana Sert  :shok: Ağır olmuş. Kaldıramam şimdi ben bunu  :p Fenamı oldu. Soğuk soğuk nasıl yenir öğrenmiş oldun. Yarın öbürgün yabancı ellerde başına gelirse zorluk çekmezsin  :D

Direk çiğ yeriz sorun yok  :D sucuğa işkence yapmam ben.. :D

Yorum bağlantısı

Direk çiğ yeriz sorun yok  :D sucuğa işkence yapmam ben.. :D

Bilirim. Gayserilisin, ana vatanından  ;)Ama daha bi numara görmesik sucuk yada basdırmadan yana  ;)  :fiuw:

Yorum bağlantısı

Bilirim. Gayserilisin, ana vatanından  ;)Ama daha bi numara görmesik sucuk yada basdırmadan yana  ;)  :fiuw:

Sucuğa zulm yapanlar çok beklerler... :D

Yorum bağlantısı

Bu akşamki planım dana beyni salatası.. Kısmetse yarın, burada  ;) :sucugunkonusukapansinisteyenadamsmiley:  :fiuw:

Yorum bağlantısı

Bu akşamki planım dana beyni salatası.. Kısmetse yarın, burada  ;) :sucugunkonusukapansinisteyenadamsmiley:  :fiuw:

Afiyet bal şeker ossun  :tongue:

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)

2014-05-19_15-14-39_182.jpg

2014-05-19_15-05-25_753.jpg

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

2014-05-19_15-14-39_182.jpg

2014-05-19_15-05-25_753.jpg

Midene ve sana hayırlı olsun abi.konuyu kilitliyorum  :crazy:  :crazy:

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Bugün evdeyken bayadır aklımda olan ev yapımı sucuk imalatını gerçekleştireyim dedim. 

 

Malzemelerimiz

 

1 kg orta yağlı kıyma (2 defa çektirilecek)

125 gr sucuk baharatı (Aktarda hazır olarak satılıyor 100 gramı 2.5 tl)

15 diş sarımsak

1 metre sucuk bağırsağı (Metresi 1 tl)

 

Sarımsakları soyup havanda iyice dövüyoruz. 1 Kilogram kıymaya 125 gram sucuk baharatı (ben baharatlı seviyorum, isterseniz 100 gr da koyabilirsiniz) ve dövülmüş sarımsakları koyup en az yarım saat sarımsak, baharat ve kıyma birbiri ile özdeşleşene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra 2,5 lt.lik bir kola şişesinin ağzını huni olarak kullanıp (veya geniş ağızlı bir huni de olabilir) bağırsağı şişenin ağzına geçirip sıkıca tutarak  havanın tokmağı ile sucuğumuzu içine dolduruyoruz. İstediğimiz uzunlukta ayarlıyoruz. Ben bağırsağı bağlamak için ince zil teli kullandım. :) (Evdeki malzemelerden yapıyoruz ne olsa) İşlemimiz bitince havalanması için asıyoruz. 6 parça sucuk oldu, birazını da köfte gibi yassı hale getirip pişirdik ve tadına baktık. Ne yalan söyleyeyim süper oldu. En azından kendim yaptım. İçinde ne var biliyorum. Bundan sonra da kendim yapmayı düşünüyorum.  :good1:

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Biz yıllardır kendimiz yaparız. Çemeni bol ve acııı :wub:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

 

Valla bende bi yapayım ya şu sucuklardan.. Bağırsak aldığımız gibi mi kullanılıyor. Bir de bu sucuklar mesela kaç gün beklemeli 5-6 gün mü 10 günden fazla mı ? Tabii hava durumu önemlidir ancak ev ortamında oda sıcaklığımı daha iyi oluyor..

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Valla bende bi yapayım ya şu sucuklardan.. Bağırsak aldığımız gibi mi kullanılıyor. Bir de bu sucuklar mesela kaç gün beklemeli 5-6 gün mü 10 günden fazla mı ? Tabii hava durumu önemlidir ancak ev ortamında oda sıcaklığımı daha iyi oluyor..

Ayhancım haklısın, bağırsağın ıslatılma aşaması var onu yazmayı unutmuşum. Bağırsak kıyma yoğrulmadan önce en az yarım saat ılık suda bekletiliyor, böylece yumuşamış oluyor. Bekleme konusunda bir hafta diye biliyorum zaten dıştan sertleşmeye başladığında kendini belli eder. Daha sonrada buzdolabında herhangi bir şeye sarmadan muhafaza etmek gerekiyor. Buralarda kasaplar sucuğu ilk yaptıklarında 4-5 gün dükkanın önüne asıyorlar yani normal sıcaklıkta bekletiyorlar.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...