Tahir İlter 13 Mayıs 2014 Paylaş 13 Mayıs 2014 http://www.eskisehir.net/haber.asp?id=13813 Fazla mangal zararlıdır Mangalı evin salonunda yaktılar galiba veya kafa yapsın diye özellikle dumanını soludular :D Yorum bağlantısı
Misafir 13 Mayıs 2014 Paylaş 13 Mayıs 2014 http://www.eskisehir.net/haber.asp?id=13813 Fazla mangal zararlıdır Abartmasalar iyimiş. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 http://www.eskisehir.net/haber.asp?id=13813 Fazla mangal zararlıdır Mertim, canım kardeşim.. Hep bir sabotaj havasında görüyorum seni bu konulara.. Et yada mangalla ilgili kötü bir anın yada isteyipte olamama durumu filan mı var acaba :unsure2:Gel sana en kralından et yemeği, mangal ve bilimum çeşitlerini yapayım Naparsan yap, bizi bu sevdadan vazcaydıramazsın Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Mertim, canım kardeşim.. Hep bir sabotaj havasında görüyorum seni bu konulara.. Et yada mangalla ilgili kötü bir anın yada isteyipte olamama durumu filan mı var acaba :unsure2:Gel sana en kralından et yemeği, mangal ve bilimum çeşitlerini yapayım Naparsan yap, bizi bu sevdadan vazcaydıramazsın Sucuk varsa bende geleyim Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Sucuk varsa bende geleyim Ha onu unuttum (Gerçekten) Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Ha onu unuttum (Gerçekten) Olsada gelmem merak etme...Pişmiş ama soğuk olarak ilk defa orada yedim..tekrarını yaşamak istemem Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Olsada gelmem merak etme...Pişmiş ama soğuk olarak ilk defa orada yedim..tekrarını yaşamak istemem Ivana Sert Ağır olmuş. Kaldıramam şimdi ben bunu Fenamı oldu. Soğuk soğuk nasıl yenir öğrenmiş oldun. Yarın öbürgün yabancı ellerde başına gelirse zorluk çekmezsin Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Ivana Sert Ağır olmuş. Kaldıramam şimdi ben bunu Fenamı oldu. Soğuk soğuk nasıl yenir öğrenmiş oldun. Yarın öbürgün yabancı ellerde başına gelirse zorluk çekmezsin Direk çiğ yeriz sorun yok sucuğa işkence yapmam ben.. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Direk çiğ yeriz sorun yok sucuğa işkence yapmam ben.. Bilirim. Gayserilisin, ana vatanından Ama daha bi numara görmesik sucuk yada basdırmadan yana Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Bilirim. Gayserilisin, ana vatanından Ama daha bi numara görmesik sucuk yada basdırmadan yana Sucuğa zulm yapanlar çok beklerler... Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Bu akşamki planım dana beyni salatası.. Kısmetse yarın, burada :sucugunkonusukapansinisteyenadamsmiley: Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Bu akşamki planım dana beyni salatası.. Kısmetse yarın, burada :sucugunkonusukapansinisteyenadamsmiley: Afiyet bal şeker ossun Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 Yol uzerinde mangal olur mu demeyin yaptik Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 19 Mayıs 2014 Paylaş 19 Mayıs 2014 (düzenlendi) 19 Mayıs 2014 tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 19 Mayıs 2014 Paylaş 19 Mayıs 2014 Midene ve sana hayırlı olsun abi.konuyu kilitliyorum 3 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 19 Mayıs 2014 Paylaş 19 Mayıs 2014 Bugün evdeyken bayadır aklımda olan ev yapımı sucuk imalatını gerçekleştireyim dedim. Malzemelerimiz 1 kg orta yağlı kıyma (2 defa çektirilecek) 125 gr sucuk baharatı (Aktarda hazır olarak satılıyor 100 gramı 2.5 tl) 15 diş sarımsak 1 metre sucuk bağırsağı (Metresi 1 tl) Sarımsakları soyup havanda iyice dövüyoruz. 1 Kilogram kıymaya 125 gram sucuk baharatı (ben baharatlı seviyorum, isterseniz 100 gr da koyabilirsiniz) ve dövülmüş sarımsakları koyup en az yarım saat sarımsak, baharat ve kıyma birbiri ile özdeşleşene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra 2,5 lt.lik bir kola şişesinin ağzını huni olarak kullanıp (veya geniş ağızlı bir huni de olabilir) bağırsağı şişenin ağzına geçirip sıkıca tutarak havanın tokmağı ile sucuğumuzu içine dolduruyoruz. İstediğimiz uzunlukta ayarlıyoruz. Ben bağırsağı bağlamak için ince zil teli kullandım. (Evdeki malzemelerden yapıyoruz ne olsa) İşlemimiz bitince havalanması için asıyoruz. 6 parça sucuk oldu, birazını da köfte gibi yassı hale getirip pişirdik ve tadına baktık. Ne yalan söyleyeyim süper oldu. En azından kendim yaptım. İçinde ne var biliyorum. Bundan sonra da kendim yapmayı düşünüyorum. 3 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 19 Mayıs 2014 Paylaş 19 Mayıs 2014 Biz yıllardır kendimiz yaparız. Çemeni bol ve acııı 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Mayıs 2014 Paylaş 19 Mayıs 2014 Valla bende bi yapayım ya şu sucuklardan.. Bağırsak aldığımız gibi mi kullanılıyor. Bir de bu sucuklar mesela kaç gün beklemeli 5-6 gün mü 10 günden fazla mı ? Tabii hava durumu önemlidir ancak ev ortamında oda sıcaklığımı daha iyi oluyor.. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 19 Mayıs 2014 Paylaş 19 Mayıs 2014 Valla bende bi yapayım ya şu sucuklardan.. Bağırsak aldığımız gibi mi kullanılıyor. Bir de bu sucuklar mesela kaç gün beklemeli 5-6 gün mü 10 günden fazla mı ? Tabii hava durumu önemlidir ancak ev ortamında oda sıcaklığımı daha iyi oluyor.. Ayhancım haklısın, bağırsağın ıslatılma aşaması var onu yazmayı unutmuşum. Bağırsak kıyma yoğrulmadan önce en az yarım saat ılık suda bekletiliyor, böylece yumuşamış oluyor. Bekleme konusunda bir hafta diye biliyorum zaten dıştan sertleşmeye başladığında kendini belli eder. Daha sonrada buzdolabında herhangi bir şeye sarmadan muhafaza etmek gerekiyor. Buralarda kasaplar sucuğu ilk yaptıklarında 4-5 gün dükkanın önüne asıyorlar yani normal sıcaklıkta bekletiyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts