Mehmet Kaya 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 Et pahalı böylesin. Ya burda ki gibi ucuz olsa Yorum bağlantısı
Misafir 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 Et pahalı böylesin. Ya burda ki gibi ucuz olsa Hacı kop kop.. Üçyüz beşyüz Ne yapacağımı şaşırdım herhalde. Allah dağına göre kar veriyor Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 Hacı kop kop.. Üçyüz beşyüz Ne yapacağımı şaşırdım herhalde. Allah dağına göre kar veriyor Her et fiyatı gördüğümde aklıma sen geliyorsun Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mayıs 2014 Paylaş 6 Mayıs 2014 Yeter bea herkes ayrı ayrı resim koyuyor, bir yerimiz şişecek, ayıp tama yorum..! Bakmadan da duramıyorsun değilmi... Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mayıs 2014 Paylaş 7 Mayıs 2014 Şişen yerlerimden HE sorumludur Beypazarına yerleş o zaman Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Konuyu açalı tam 1 yıl olmuş... Daha dün gibi ya...iyiki varsın en güzel et yemekleri... Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Yok uykuluk şöyle, yok uykuluk böyle Alın size uykuluk 2 kişi için 1 kg aldım. 600 gr temiz uykuluk çıktı. Yağsız, kanallı döküm tavada hafif kızarana kadar sadece biraz tuzla kızarttım. Pişirmeden önce iyice açtırıp, sık sık bıçakla kesik atarsanız daha iyi pişecektir. Izgara kadar lezzetli oldu :good: Afiyet olsun.. Konuyu açalı tam 1 yıl olmuş... Daha dün gibi ya...iyiki varsın en güzel et yemekleri... 1. Yılın şerefine Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Onları kare kare kesmiyecekmisin kerem... 1. Yılın şerefine Afiyet bal kaymak olsun... Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Onları kare kare kesmiyecekmisin kerem...Yedim bile Soğumasın diye yerken kestim Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Yedim bile Soğumasın diye yerken kestim Bu ne hız... 0/100 kaç saniye Bence ufak ufak doğrasan daha iyi pişerdi... Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Bu ne hız... 0/100 kaç saniye Bence ufak ufak doğrasan daha iyi pişerdi... Seneye artık Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Ben bekliyemem o kadar... Atla gel, haftasonu mangal yapalım Uykuluk, köfte, beyti, külbastı Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Atla gel, haftasonu mangal yapalım Uykuluk, köfte, beyti, külbastı Eh artık gider gider gelirsiniz birbirinize Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Eh artık gider gider gelirsiniz birbirinize Kıskanma canım benim, sende gel Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 (düzenlendi) Ben gelemem zahmet etmeyin 8 Mayıs 2014 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Kıskanma canım benim, sende gel Oldu oldu Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 bu et hangi Hayvanın neresine aittir..? tam çözemedim de ..?Guatr Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mayıs 2014 Paylaş 9 Mayıs 2014 Ben gelemem zahmet etmeyin Sen daha yakınsın. Atla gel Zeynep' ide getir bu et hangi Hayvanın neresine aittir..? tam çözemedim de ..? Uykuluk dana ya da kuzunun gerdan, yürek, ciğer ya da bağırsak gibi yerlerinden çıkar ve bir hayvanda ortalama 80-100 gram kadar bulunur. Birkaç farklı çeşidi vardır, her biri ayrı isimlendirilir. Gerdan uykuluğu iyidir, yürek uykuluğu kalkan balığına benzer nispeten daha iyidir, ciğer uykuluğu sinirli olur. En lezzetlisi bağırsaktan çıkan fındık uykuluktur. Fındık uykuluk sadece küçükbaş hayvanlarda bulunur. Bir de çene uykuluğu vardır ama o çok sert olur, o yüzden pek tercih edilmez. Uykuluk denilince akla ilk olarak İstanbul, Sütlüce gelir. Uykuluk en güzel bu mevsimlerde, özellikle mart, nisan ve mayıs aylarında güzel olur. Çünkü kış, hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanların doğurma aylarıdır. Kuzu ya da dana sütten kesilmeden önce alınması gerekir uykuluğun. Sütten kesildikten sonra uykuluk giderek küçülür ve ete dönüşür, o zaman da hiçbir kıymeti harbiyesi kalmaz. Kilosunu 16 TL den aldım Bu arada ben yanlış pişirmişim galiba. Direkt ızgara olmuyor. (Gerçi harika oldu ama) Uykuluk pişirilmeden önce soğuk suyla orta ateşe konur ve su kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra delikli bir kepçeyle sudan alınarak süzülür, sonra soğuk suyun içine atılır. Soğuk suda çok kısa bir süre tutulduktan sonra, zar gibi ince derisi çıkarılır, kurulanır ve pişirilmeye hazır bir duruma getirilmiş olur. Daha sonra ızgara yapılabilir. Alıntı Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mayıs 2014 Paylaş 9 Mayıs 2014 Atla gel, haftasonu mangal yapalım Uykuluk, köfte, beyti, külbastı Oldu canım..pişir ocakta beklet... sucukları gördük... Eh artık gider gider gelirsiniz birbirinize Sucuk olayından sonra çok zor...kalbim fena kırık Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Mayıs 2014 Paylaş 9 Mayıs 2014 Oldu canım..pişir ocakta beklet... sucukları gördük... Sucuk olayından sonra çok zor...kalbim fena kırık Bir daha rahat vakitte gidersin. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts