Safak Acar 19 Aralık 2013 Paylaş 19 Aralık 2013 Luleburgaz/buyukkaristiran Yarim kilo kofte.. Mis gibiydi bu aksamda yeni yer kesfettik.. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 Luleburgaz/buyukkaristiran Yarim kilo kofte.. Mis gibiydi bu aksamda yeni yer kesfettik.. ... Burası neresi Şafak? Yorum bağlantısı
Safak Acar 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 Burası neresi Şafak? Belediyenin sol tarafdan gidip, kaymazlar nalbura giderken saqa donmustukya , donmeden sagda buyuk biyer adini unuttum jan janli biyer sucuk felan satiyolardi hem kasap hem izgara yapan bi yer. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 Belediyenin sol tarafdan gidip, kaymazlar nalbura giderken saqa donmustukya , donmeden sagda buyuk biyer adini unuttum jan janli biyer sucuk felan satiyolardi hem kasap hem izgara yapan bi yer. Fatih "bir yer daha var, babadan kasaplar, sonradan ızgaraya da başladılar" demişti. Sanırım orası. Deneriz bizde.. Yorum bağlantısı
Safak Acar 20 Aralık 2013 Paylaş 20 Aralık 2013 Olabilir bakalim firsat olursa haber veririm. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2013 Paylaş 21 Aralık 2013 Çok iyimiş yaa bu köfteler... Geeelllll, geeelll... Bu tarafa geelll.... Yorum bağlantısı
Misafir 22 Aralık 2013 Paylaş 22 Aralık 2013 Hatta usta kasabın varsa abicim satır çektir eti. Daha makbul olur senin için Birde malzemeyi bol yap, ama önce köfte halini aldır, sonra buzlukta saklanabilir. Test edildi onaylandı; Her şeyiyle 10 numara bir yemek oldu, Mutfakta etle kebapla uğraşmayı sevenler kesinlikle denemelidir. Kerem teşekkürler kardeşim. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Aralık 2013 Paylaş 22 Aralık 2013 Test edildi onaylandı; Her şeyiyle 10 numara bir yemek oldu, Mutfakta etle kebapla uğraşmayı sevenler kesinlikle denemelidir. Kerem teşekkürler kardeşim. Afiyet, bal, şeker olsun abicim, herzaman.. Bu en basitlerinden.. Daha ne cevherler var bende.. Sıradakiler kremalı dana sote ve ıspanaklı tavuk göğüslü dolması.. Müsait olduğumda paylaşacağım.. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Aralık 2013 Paylaş 22 Aralık 2013 Afiyet, bal, şeker olsun abicim, herzaman.. Bu en basitlerinden.. Daha ne cevherler var bende.. Sıradakiler kremalı dana sote ve ıspanaklı tavuk göğüslü dolması.. Müsait olduğumda paylaşacağım.. Sabırsızlıkla bekliyorum Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 22 Aralık 2013 Paylaş 22 Aralık 2013 Tamda acıkmışken bu konuya bakmak hiç iyi olmadı.. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 Sabırsızlıkla bekliyorum Sabah Sabah Seda Sayan Ispanaklı tavuk göğüsü dolması. Malzemeler: (FCTR üyelerine 2 kişilik için) 2 adet iri boy kemiksiz tavuk göğüsü, 300 gr ıspanak, 1 baş soğan, yarım çay bardağı süt, yarım portakal, bir tutam tuz, bir tutam şeker, zevke göre çeşitli baharatlar, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı beyaz un, 1 çorba kaşığı mısır unu, 1 çorba kaşığı galeta unu. Yapılışı: Ispanaklar yıkanır, sadece yaprak kısımları koparılır doğranmaz. Soğan ince ince doğranır. Hafif yağlı tencerede önce soğan sonra ıspanak kavrulur. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyu ilave edilir. Baharat, süt, tuz ve şeker ile iyice, suyunu çekene kadar pişirilir.(Kremamsı kıvam olacaktır) Temizlenen tavuk göğüsleri uzunlamasına bakacak olursanız geniş ağız kısmından dikkatli bir şekilde, içlerinde kese oluşacak gibi bıçak ile parçalamadan, başka yerden delmeden yavaş yavaş açılır. Hazırlanan karışım eşit bir şekilde keselere doldurulur ve açık kısımları kürdan yardımı ile kapatılır. Çırpılmış yumurtaya batırılır önce (dilerseniz yumurtaya biraz tuzot gibi karışım ilave edebilirsiniz) Daha sonra un karışımı ile açık yer kalmayacak şekilde iyice kaplanır. Önceden kızdırılmış yağlı (yarım çay bardağı yağ) tavaya konulur. Her iki tarafıda iyice kızartılır. Dolmamız servise hazırdır. Afiyet olsun Mükremin Abicim Buda yemekten sonra tatlı niyetine.. Tarifi ilerleyen zamanlarda Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 Hey maşallah yerim ben bu fıstığı....ellerine sağlık kerem. Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 Sabah Sabah Seda Sayan Ispanaklı tavuk göğüsü dolması. Kerem maşallah kardeş ya sende ne cevherler varmış ama gerçekten denenmesi gereken bir tarif, ellerine sağlık kardeşim en kısa sürede test edip Mükremin abim gibi onaylamamız lazım..... Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 Diyetteyim konuyu takip etmeyi bırakıyorum 6 haftada 6 kilo verdim 7. si yolda Bir ciğerci ahmet ile bu iş biter Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 Ya arkadaş ben bu konuyu niye unutmuşum ki neyse abone olayım da nasıl kilo veririm sorununu ortadan kaldırayım 1 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 Ya arkadaş ben bu konuyu niye unutmuşum ki neyse abone olayım da nasıl kilo veririm sorununu ortadan kaldırayım Akşam sana bomba yolladım,sanırım etkili olmadı abi Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 Akşam sana bomba yolladım,sanırım etkili olmadı abi Ya benim Whatsapp problemliymiş, elektrikler de kesikti üstüne üstlük asansörlerde arızalanınca görememişim mesajını Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 Ya benim Whatsapp problemliymiş, elektrikler de kesikti üstüne üstlük asansörlerde arızalanınca görememişim mesajını O zaman atom bombası kıvamında tekrarlarız abi Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 Sabah Sabah Seda Sayan Ispanaklı tavuk göğüsü dolması. Malzemeler: (FCTR üyelerine 2 kişilik için) 2 adet iri boy kemiksiz tavuk göğüsü, 300 gr ıspanak, 1 baş soğan, yarım çay bardağı süt, yarım portakal, bir tutam tuz, bir tutam şeker, zevke göre çeşitli baharatlar, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı beyaz un, 1 çorba kaşığı mısır unu, 1 çorba kaşığı galeta unu. Yapılışı: Ispanaklar yıkanır, sadece yaprak kısımları koparılır doğranmaz. Soğan ince ince doğranır. Hafif yağlı tencerede önce soğan sonra ıspanak kavrulur. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyu ilave edilir. Baharat, süt, tuz ve şeker ile iyice, suyunu çekene kadar pişirilir.(Kremamsı kıvam olacaktır) Temizlenen tavuk göğüsleri uzunlamasına bakacak olursanız geniş ağız kısmından dikkatli bir şekilde, içlerinde kese oluşacak gibi bıçak ile parçalamadan, başka yerden delmeden yavaş yavaş açılır. Hazırlanan karışım eşit bir şekilde keselere doldurulur ve açık kısımları kürdan yardımı ile kapatılır. Çırpılmış yumurtaya batırılır önce (dilerseniz yumurtaya biraz tuzot gibi karışım ilave edebilirsiniz) Daha sonra un karışımı ile açık yer kalmayacak şekilde iyice kaplanır. Önceden kızdırılmış yağlı (yarım çay bardağı yağ) tavaya konulur. Her iki tarafıda iyice kızartılır. Dolmamız servise hazırdır. Afiyet olsun Mükremin Abicim Buda yemekten sonra tatlı niyetine.. Tarifi ilerleyen zamanlarda Oooooh, eline sağlık kardeşim, bu tarif en geç hafta sonu (daha erken de olabilir) denenecektir. Tarifte sağlık açısından taraftar olmadığım tek şey "kızartma"dır. Pişirmeyi başka bir yöntemle yapabiliyorsak onu da yaz, illa kızartma olacaksa mecbur öyle yapacağız. Tatlı kısmına gelince, beni en çaresiz noktamdan yakaladın diyebilirim. Tatlıyı çok severim. Hele böyle tatlıları görünce yemeği filan unuturum. Allahım o güzel yüzünden gülücükleri eksik etmesin. Sağlıklı uzun bir ömrü olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 Hey maşallah yerim ben bu fıstığı....ellerine sağlık kerem. Kerem maşallah kardeş ya sende ne cevherler varmış ama gerçekten denenmesi gereken bir tarif, ellerine sağlık kardeşim en kısa sürede test edip Mükremin abim gibi onaylamamız lazım..... kerem'e güzel görüküyor Oooooh, eline sağlık kardeşim, bu tarif en geç hafta sonu (daha erken de olabilir) denenecektir. Tarifte sağlık açısından taraftar olmadığım tek şey "kızartma"dır. Pişirmeyi başka bir yöntemle yapabiliyorsak onu da yaz, illa kızartma olacaksa mecbur öyle yapacağız. Tatlı kısmına gelince, beni en çaresiz noktamdan yakaladın diyebilirim. Tatlıyı çok severim. Hele böyle tatlıları görünce yemeği filan unuturum. Allahım o güzel yüzünden gülücükleri eksik etmesin. Sağlıklı uzun bir ömrü olsun. Afiyet olsun Arkadaşlar.. Merakla bekleyin beni Fırsat bulun, gelin bu tarafa. Tatlıdan ikram edeyim sizlere Mükremin Abicim.. Aslında yağda en güzel şekli ile tadını alırsın ama başkada hertürlü pişer.(kesin garanti veremiyorum yapmadığım için) Fırında, yağsız ızgaralı döküm tavada, tost makinesinde (bastırarak güzel olur tost gibi), hatta haşlama (benmari usulü buharda) bile pişirilir. İçi dolgulu olduğundan "göğüs eti, kuru olur" gibi bir durumda yok. Yumuşacık, lokum lokum.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 Kerem sana bir web sayfası hazırlıyayım sen orada yemek tariflerini paylaş. (Bu konuda ciddiyim ) Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2013 Paylaş 24 Aralık 2013 (düzenlendi) Kerem sana bir web sayfası hazırlıyayım sen orada yemek tariflerini paylaş. (Bu konuda ciddiyim ) Niye? burada paylaşınca olmuyor mu? Yasak mı? Mod.lar gıcık mı kapıyor ... bla bla bla. lar lar lar .... 24 Aralık 2013 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts