Misafir 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Serhan Gürbüzol yazdı: Dostum derdiniz ne sizin ya, yemek saati olan var olmayan var arazide olan var olmayan var, kavurması olan var olmayan var :D Sayayım mı daha Çok güzel tarifler paylaşımın için teşekkürler Hakan Abi yemek kültürümüzü yayıyoruz Mükremin Kocataşkın yazdı: Yalnız yeme, bize de gönder, hiç olmazsa cemalini görelim. Abi bence hiç görme Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Hakan Erken yazdı: Yıkıldım Keşke görmez olaydım Gördün işte. Sen istedin Ama başım dönüyor. Uzun zamandır bu yemeği yemedim. Abarttım galiba Şu anda tansiyonum ya düştü ya yükseldi. Hala başım dönüyor. Hakan Kurt yazdı: Yapılışı hazırlanışını anlamam Ben yiyiciyim Ben kendim yapar kendim yemeyi tercih ederim. Serhan Gürbüzol yazdı: Dostum derdiniz ne sizin ya, yemek saati olan var olmayan var arazide olan var olmayan var, kavurması olan var olmayan var Sayayım mı daha Çok güzel tarifler paylaşımın için teşekkürler Hakan Senin Tekir'de yediklerini konuşalım istersen abi M. Alper Ekinci yazdı: Dün Konya... Nasıl yapıldığını sormadım, polemiğe girmedim, sadece biraz yağlı olsun dedim. Abi iyiki seninle aynı ilde değiliz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Gidip evde karnıbahar yicem o da güzel miss Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 M. Alper Ekinci yazdı: Dün Konya... Nasıl yapıldığını sormadım, polemiğe girmedim, sadece biraz yağlı olsun dedim. Abi cidden tersim döndü... Mehmet Kaya yazdı: Gördün işte. Sen istedin Ama başım dönüyor. Uzun zamandır bu yemeği yemedim. Abarttım galiba Şu anda tansiyonum ya düştü ya yükseldi. Hala başım dönüyor. Bana bu resimleri yollamıcaktın hoca,sonucuna katlanıcaksın Yorum bağlantısı
Serkan Danış 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Hakan oldu mu be şimdi ben de öğle yemeğini geçiştirmiştim öyle atıştırmalıklarla. Bunlardan birini yemezsem akşama uyku tutmaz sanırım şimdi Eline sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş. konuyu izlemeye alıyorum, önce izleyeceğim sonra yiyeceğim Cihan Beliceli yazdı: Kavurma tarifinde hat var. Kavurmaya zeytinyağı konmaz hayvanın iç yağlarını kısık ateşte sıvı yağ elde edip onla kavurma yapacaksın . Karadenizde kaburga yemeği yemiştim of of diyorum başkada bişey demiyorum. Bu arada şırdan ne daha önceden yememiş olabilirim eğer öyleyse eksiklik hissederim kendimde. Şırdan bizim memlekette Bumbar yada Mumbar da denilen hayvanın bağırsağı kullanılarak yapılan baharatlı, ince bulgurlu,kıymalı bir çeşit et yemeğidir, genellikle taş fırınlarda pişirilir, evde tandır yoksa davul fırın veya yeni tip fırınlarda olur lakin taş fırının yada tandırın yerini tutmaz Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Serkan bey bumbarı biliyorum adanada demekki adı farklıymış bende kendimen şüphe ettim nasıl et yada sakatat yemeğini bilmem diye 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Serkan Danış yazdı: Hakan oldu mu be şimdi ben de öğle yemeğini geçiştirmiştim öyle atıştırmalıklarla. Bunlardan birini yemezsem akşama uyku tutmaz sanırım şimdi Eline sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş. konuyu izlemeye alıyorum, önce izleyeceğim sonra yiyeceğim Zamanlamada hata yaptım sanırım,bir dahaki sefere daha dikkatli olucağım Bence de konuyu takip etmeye devam et,bu konuya daha neler neler ekliyeceğim... Yorum bağlantısı
Serkan Danış 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Cihan Beliceli yazdı: Serkan bey bumbarı biliyorum adanada demekki adı farklıymış bende kendimen şüphe ettim nasıl et yada sakatat yemeğini bilmem diye Cihan Bey kavurmadaki tespitinize katılıyorum, kavurma hayvanın kendi yağıyla kavrulursa daha lezzetli olur, özellikle kuyruk yağı da kullanılırsa 10 numara olur 1 Yorum bağlantısı
Serkan Danış 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Hakan Erken yazdı: Zamanlamada hata yaptım sanırım,bir dahaki sefere daha dikkatli olucağım Bence de konuyu takip etmeye devam et,bu konuya daha neler neler ekliyeceğim... Ayran tarifi de isteriz ama :D Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 M. Alper Ekinci yazdı: Toros dağlarında otlayan koyunların eti taş fırında 6 saat pişiyor. Ayrıntılar: Abi sen bizim kayseride cıvıklı yedinmi hiç ? Serkan Danış yazdı: Ayran tarifi de isteriz ama :D Onun için içeçek bölümü açıcağım Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Bence yemek bölümünün ismi açsanız girmeyin olmalı. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Akan Belen yazdı: Konuya bak ne kadar hızlı ilerliyor Midemiz değerlidir M. Alper Ekinci yazdı: 1995 yılında yemiştim. Bulsam yine yerim. Offf abi bayağı ara vermişsin kokusu burnuma geldi şimdi yaa Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Mehmet Kaya yazdı: Ben kendim yapar kendim yemeyi tercih ederim. Et yemeği erkek adam işidir. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Hüseyin Sönmez yazdı: Et yemeği erkek adam işidir. Off offf offff Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 (düzenlendi) Her türlü bilumum dalak, böbrek,ciğer, beyin, paça, çürük, kelle, karın mumbar, şırdan, göz, dil, billuri işkembe.. itinayla her tür sakatat yenir Kuzu olsun yeter.. Sınır tanımam 8 Mayıs 2013 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Mert Yeldan yazdı: Her türlü bilumum dalak, böbrek,ciğer, beyin, paça, çürük, kelle, karın mumbar, şırdan, göz, dil, billuri işkembe.. itinayla her tür sakatat yenir Kuzu olsun yeter.. Sınır tanımam Başka ne kaldı ? Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Hiç mi diyet yapamayacağım bu resimler bunlar ne abi ya nasıl dayanayım. Zaten ameliyattan sonra sürekli sıvı şeyler yiye yiye bıktım yapılır mı bu :angry: Yorum bağlantısı
Serkan Danış 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Muhammed Andı yazdı: Söylediğiniz şey Adana'da mumbar dolması adıyla yapılır. Şırdan ise farklıdır... Şırdan kırkbayır(kırkkat) sonrası, bağırsak öncesi yaklaşık 1 karışlık bir bölümdür. İçerisine baharatlı bulgur değil, pirinç doldurulur ve ağzı dikilerek ateşte kaynatılarak pişirilir. Mumbar ise bağırsak başlangıcındaki yaklaşık 60-100 cm.lik yağlı kısımdır. O da temizlendikten sonra tersi çevrilerek(yağlı kısım içe gelecek) pirinç harcıyla doldurulur ve kaynatılarak pişirilir. Muhammed Bey tamamdır Ben yanlış biliyor muşum demek ki, şırdanı da biz bilmeyiz, fotoğraftan bakınca bizim mumbara benzettim Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Hakan Erken yazdı: Başka ne kaldı ? Valla vardır illa kalan bir şey.. Hiç unutmam yaz sonu Ağustos sonu gibi. Evde nette takılıyorum arkadaş feysten yazdı, acıktım la şırdan mı yesek şeklinde.. Soluğu Mersin Mezitli'de beyin ve dil tuzlamada aldık Yorum bağlantısı
Serkan Danış 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Kemal Korkmaz yazdı: Hiç mi diyet yapamayacağım bu resimler bunlar ne abi ya nasıl dayanayım. Zaten ameliyattan sonra sürekli sıvı şeyler yiye yiye bıktım yapılır mı bu :angry: Geçmiş olsun Kemal Bey İyileşince tamamen yersiniz inşallah Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Mert Yeldan yazdı: Valla vardır illa kalan bir şey.. Hiç unutmam yaz sonu Ağustos sonu gibi. Evde nette takılıyorum arkadaş feysten yazdı, acıktım la şırdan mı yesek şeklinde.. Soluğu Mersin Mezitli'de beyin ve dil tuzlamada aldık Boğaz böyle birşey işte Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 Hakan Erken yazdı: Boğaz böyle birşey işte Ben tövbe kilo veremem abi Millet yaşamak için yemek yer, ben yemek için yaşıyorum Ahh ahh güzelim Adana'yı bıraktık geldik şu Gebze'ye.. Çok büyük damak farkı var arada çoook.. Aslada kapanmaz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts