İçeriğe Yönlendir

Supap Kapak (Külbütör Kapağı)Contası Değişimi

Tamer Kurt

Recommended Posts

Tamer Kurt

Merhabalar

Hafta sonu tatilinden faydalanıp aracıma bakım yaptım üst kapak contasındaki yağ kaçağı için kapağı söküp contasını ve daha önce kırıdıgım kapak bağlantı saplamasını değiştirdim.Kendisinin elinden gelen ve uygun aletleri olanlar için kapak contası değişimi kısaca

Açıklamak istedim.

1-Motor üst kapagındaki Ztec kaplaması 8 lokma ile sökülür.

2-Buji kabloları sadece bujiler üzerrinden sökülerek kenara alınır(Bobin üzerinden ayırmayın gerek yok ateşleme sırasını karıştırabilirsiniz)

3-Hararet müşürü soketi ince uçlu (klamens) tornivada ile tırnagı açılarak alınır.

4-Kapak üzerine gelen vakum hortumu tırnaklarından açılarak çıkarılır.

5-Direksiyon yağ kabı yukarı kaldırılarak kenara alındıktan sonra triger plastik kapağındaki civataları 8 lokma ile sökülür.

6-Supap kapağını sabitlyen 4 adet civata 10 lokma ile sökülerek supap kapagı önce ateşleme bobin kısmından kaldırılarak çıkarılır.

7-Kapak contası kanalında çıkarılarak (yapışmış ve kemikleşmiş olabilir.)temizlenerek yeni conta takılır.

(Kapağı sabitleyen 4 adet saplamanın oldugu yerde sabitleme dübellerini kontrol edin sertleşmiş olanlar ileride yağ kaçırabilir değişim gerekebilir.,)

8-Montaj esnasında üst kapak civatalarını 10 lokma ile sıkarken çapraz ve karşılıklı az az çok yavaş sıkınız boşlugu almak için kasıntı olmaması için 10 lokmayı tornivada ile kullanının.)

Açıklayamadım bir yer varsa yardımcı olabilirim resimlerinide ekledim

Bakım:

5W-30 Mobil tam sentetik motor yağı 4+1 litre = 90 TL

Yağ flitresi orjinal Ford otosan =10 TL

Hava flitresi orjinal otosan =10TL

Polen flitresi yan sanayi=10TL

Kapak contası yansanayi =40 TL

İşçilik =(Kendin yaptım :)

mD2VG3t.jpg

Triger kapagındaki civatalar

4i64XAL.jpg

Ateşeleme bobini kablo sıralaması

8QWoeYZ.jpg

Kapak civatları

LIysiPp.jpg

Kapak söküldükten sonra kırık olan saplama

aES9Hbf.jpg

Kapak contası

BhR260F.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Elinize sağlık. Çok emek vermişsiniz. Keşke yazdığınız aşamalar için de bir fotoğraf koysaydınız.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Elinize sağlık. İyi cesaret güzel çalışma. :huh:

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Resimler ilk iletiye eklenmiştir. 

Elinize sağlık,paylaştığınız için teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

Resim yüklemeyi ancak çözdüm çok teşekkürler.

Farklı bir araç firmasında teknisyen oldugum için meslek icabı bir çok işimi kendim yapıyorum.

Sanayide musait bir yere aracı çekerek (Yedek parça dükkanlarına yakın bölge tercih sebebi :) )

Elinizde geliyorsa yapmak isteyenler için resimledim.

Anahtar takımlarınız ve tecrübeniz yok ise daha çok zarar vererek masraf çıkarmamak adına işi bilen bir atölyede yaptırmanızı tavsiye ederim

Saygılarımla

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...