İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta Mk7-Mist Washer Jets (Yağmurlama-Sprey Silecek Fıskiyesi)

Umut Değişmen

Recommended Posts

Umut Değişmen

Tekrar selam arkadaşlar,

Ufak ufak çalışmalara devam :) ne zamandır beni rahatsız eden ön cam silecek fıskiyelerini değiştirme fırsatı buldum. Bildiğiniz gibi sağ ve sol toplamda sadece 4 noktaya su fışkırtan silecek memeleri, hem camın çoğu yerinin kirli kalmasına, hem de silecek lastiklerinin kısa sürede deforme olmasına neden oluyordu. İnternetten, "Focus 3 - Mist Washer Jets" diye geçen yağmurlama yani "V" şeklinde tüm cama su atan fıskiye sipariş verdim ve bugün montajını yaptım. Her ne kadar bazı yapan arkadaşlar memnun kalmasa da benim çok hoşuma gitti. Bir Opel Insignia kadar olmasa da gerçekten başarılı. En azından ilk halinden 1000 kat daha iyi :) 2 adet video çektim ve birleştirip tek video şeklinde yayınlıyorum. Önce silecekler havada iken suyun cama nasıl yayıldığını, daha sonra sileceklerle birlikte nasıl çalıştığını görebilirsiniz. Montajı yapmak isteyenler için link aşağıda. Yorumlarınızı bekliyorum :)

Orjinal Ford silecek memesi:

http://www.akgurticaret.com/default.asp?git=9&urun=3162#.U3Ulufl_vuo

Montaj sonrası video:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Beğendiğim bir uygulama ancak belli ki su pompasının gücü yetmiyor. Renault'ta da aynı araçta fıskiyeli ve normal memeler var ancak pompalar farklı.

Ellerinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Teşekkür ederim. Su pompasının gücü bana yeterli geldi. Camda kuru yer kalmıyor çünkü. Amaç zaten sileceklerin kuru camda çalışmaması o yüzden ben başarılı buldum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Faydalı olmuş cidden elinize sağlık

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Focus 3 de üstünde bulunan orjinal parça bununla aynımı ?  aynı ise benim bu fıskıyelere ayar çekmem lazım , yönleri kaymış.. 

Elinize sağlık.. 

Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Focus 3 de üstünde bulunan orjinal parça bununla aynımı ?  aynı ise benim bu fıskıyelere ayar çekmem lazım , yönleri kaymış.. 

Elinize sağlık.. 

Bunlar ısıtmalı ve sprey - yağmurlama özellikli. Ayar çekilecek uç yok uçlarında. Belki extra paket ile ilave ediliyordur Focuslara da. 

Yorum bağlantısı
Bayram Ōzdemir

Güzel çalışma bende 2 ay önce 2006 mondeo Ghia x aracıma taktim ve çok memnunum,Ford parçası satan herhangi bir yerden alabilirsiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

güle güle kullanın aklımda olan bir proje.

isabet olmuş,bu lınk verdiğiniz ısıtmalımı bende düşünüyorum..

Doğrudur ısıtmalı. Fıskiyelerin ucunda soket var.Fakat bizim araçlarda ısıtma kiti olmadığı için soketleri bir yere takamıyorsunuz. ben de kestim zaten ucundan biraz kablo bırakarak. Daha sonra eser de uygun bulursam bağlarım. Sanmıyorum ısıtmaya gerek yok sonuçta kutuplarda yaşamıyoruz :) Kiti de bi yerde bulmuştum fiyatı 100TL ya da 100$ civarındaydı tam hatırlamıyorum. Bana gereksiz geldi o nedenle. Bulursam paylaşırım tekrar.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Doğrudur ısıtmalı. Fıskiyelerin ucunda soket var.Fakat bizim araçlarda ısıtma kiti olmadığı için soketleri bir yere takamıyorsunuz. ben de kestim zaten ucundan biraz kablo bırakarak. Daha sonra eser de uygun bulursam bağlarım. Sanmıyorum ısıtmaya gerek yok sonuçta kutuplarda yaşamıyoruz :) Kiti de bi yerde bulmuştum fiyatı 100TL ya da 100$ civarındaydı tam hatırlamıyorum. Bana gereksiz geldi o nedenle. Bulursam paylaşırım tekrar.

Yaklaşık 4 yıl önce yaptığım bir uygulama şuan ki aracımdada, ısıtmalı olarak kullanıyorum. Ön cam rezisdansı sigortasından tesisat çekerek yapılabiliyor..

Gayet kolay bir işlem..

Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Yaklaşık 4 yıl önce yaptığım bir uygulama şuan ki aracımdada, ısıtmalı olarak kullanıyorum. Ön cam rezisdansı sigortasından tesisat çekerek yapılabiliyor..

Gayet kolay bir işlem..

Bizim araçlarda ön cam da ısıtma yok ama. aynalarda ve arka camda mevcut. bir fark oluyor mu peki ? 

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Bizim araçlarda ön cam da ısıtma yok ama. aynalarda ve arka camda mevcut. bir fark oluyor mu peki ?

Ön cam diye yanlış yazmışım, Arka cam rezisdansındanda olur..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Elinize sağlık.Bende yapmak istiyorum Fusionuma.Fakat bu fıskiyelerin daha fazla basınca gerek duyduğunu okumuştum.Su basıncı yeterli seviyede mi  :unsure2: Şehir içi-şehir dışı yüksek süratlerde atomizer videodaki gibi camın her noltasına suyu yetiştirebiliyor mu? .Deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı

Güzel olmuş. Benimde değişim yapma zamanım geldi. Çok saçma şekilde ve alakasız yerlere fışkırıyor  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Bende beğendim, güzel bir paylaşım olmuş birçok insanın beklediği birşeymiş. Bende araştırayım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Utku Gömeç

linkteki resimde fıskiye kaputa çok su bırakmış normalde de öylemi.

Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Elinize sağlık.Bende yapmak istiyorum Fusionuma.Fakat bu fıskiyelerin daha fazla basınca gerek duyduğunu okumuştum.Su basıncı yeterli seviyede mi  :unsure2: Şehir içi-şehir dışı yüksek süratlerde atomizer videodaki gibi camın her noltasına suyu yetiştirebiliyor mu? .Deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.

Bende uygulamayı yapmadan önce aynı şeyleri okudum fakat ilk halinden o kadar sinir gelmişti ki artık en sonunda ne olursa olsun dedim yaptım :) Basınç gayet yeterli, ıslanmayan yer kalmıyor camda. her taraf aynı oranda ıslanmasa da (basınçla alakası yok fıskiyenin yapısı gereği) kuru yer kalmıyor diyebilirim. 80-100 km de deneme yaptım, ilk halinde tek noktaya ip gibi attığı için doğal olarak hızdan kaynaklı daha aşağıya doğru atıyordu suyu fakat bunda her hangi bir farklılık göremedim. Yani sprey şeklinde attığı için hızlı giderken de her tarafa dağılıyor su. Tavana ve yanlara da su gelmiyor (bu benim için çok önemliydi). Yarın tekirdağ - İstanbul arası yol yapıcam tekrar bir video çekmeye çalışırım ;)

linkteki resimde fıskiye kaputa çok su bırakmış normalde de öylemi.

Evet malesef V şeklinde ıslanma oluyor. 

Fiestalara ( 2001 ) uygun mu acaba ?

sahibindenden 2001 model bir fiestaya baktım aynı gibi görünüyor kardeşim. Focuslarda 98-2013 arası uyum sağladığına göre fiestalarda da fıskiyeler aynıdır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

c-max e bunun ısıtmalısını takmıştım, bende çok memnundum, fransızlar bu konuda kaçınmamışlar, 3008 e püskürtmeli koymuş ve silgiler püskürtmeden sonra devreye giriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Naci Özkan

c-max e bunun ısıtmalısını takmıştım, bende çok memnundum, fransızlar bu konuda kaçınmamışlar, 3008 e püskürtmeli koymuş ve silgiler püskürtmeden sonra devreye giriyor.

Fransiza cok cabuk adapte olmussun abi
Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Bunu sabitlerken ne kullandın ?

Sabitlerken derken ? eskileri çıkartıp bunları takıyorsun.

Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Bugün 100km  le ile giderken bir video çektim aşağıda izleyebilirsiniz ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...