İçeriğe Yönlendir

Gitti Fiesta Geldi Focus, Gitti Focus Geldi Mondeo, Hepsi Dizel..


Serkan Toker

Recommended Posts

Saygın Can Oğuz

İnanmazsın yol tutuş olarak aradığım araba Fiesta.. Focus ile ilk günler bir İstanbul yaptım, Çamlıdere civarında inip arabayı ateşe verecektim ki direksiyon ayarını hatırladım.. Nispeten iyileşme oldu sonra Michelin lastiklerden kurtuldum, Continental lastiklerle yol tutuş bana göre bir tık ileri gitti.. Sonra o bana ben ona alıştım, sessizdi az yakıyordu, 4. vitesle gaza basınca o vites tam anlamıyla sünüyordu.. Motor gücü dolayısıyla sanki hızlanma bitmeyecek böyle gidecek gibi geliyordu araba ağırsa eğer... Yağını suyunu eksik etmedim o da çalışmayı eksik etmedi 100 bin km. de yollarımız ayrıldı.. Mondeoya gelince marşa basar basmaz benim motorum 2 litre ve gücü 136 beygir diye sesini yükseltmeye başlıyor... Aslında o kadar güce şehir içinde ihtiyacın yok ama yinede ayağının altında dursun diyor.. Mazot yakmasın yavaş gideyim dersen vites kutusu isyan etmeye başlıyor... O R' den D kısmına geçerken çıkan tak sesi insanı cezbediyor... Tetris kıvamında 4 seçenekli bir yol bilgisayarcığı var, dış ısıyı bile tuşa basarak gösteriyor... Sıcaklık değil de ortalama göstersin dediğinde hemen vazgeçiyorsun kalan menzil göstersin diyorsun.. :D  Orta konsolda el freni çevresinde ne telefon ne de mazot fişini koyacak bir göz yok... Sigara içenler için paketi koyacak bir yer bile yok.. elektrikli koltuğu ayarlamak için epey bir alıştırma gerek, sonrasında süper.. Analog saat arabayı almamda %25 lik etkisi olan bir donanım, ciddiyim.. Ufak oğlum bu ne baba ya, saati bile tarihi eser cümlesini kurduğuna pişman oldu.. Şimdi vites kolunun yanındaki R harfini roket düğmesi N harfini Nos düğmesi olarak biliyor... Gaza ani yüklenme sonucu düşürülen vites ve ardından koltuğa bünyenin yaptığı baskı bazen beni de o yönde düşündürüyor... :D  Ne uzun yazdım ya, biraz açıklayıcı olmuştur umarım... :)

D sınıfı 2000 cc ve otomatik, elbette çok farklı. Tadını çıkar :)

Yorum bağlantısı

Yol bilgisayarı=yol abeküsü. Bu konuda son derece zayıf bir teknolojisi var:) Direksiyonun yanındaki sol alt bölümdeki göz fişleri koymak için nadir bir seçenek. Bir de biz de sunroof olduğu için gözlük koyma, ısıtmalı koltuklar nedeniyle de vitesin önünde küçükcük boşlukta yoktu:) Ancak yaşına göre ki bu araç 2001'de çıktı; dijital klima, far yıkama, zenon far, kararn ayna, hız sabitleyici, ön cam ısıtma, hatta ilk çıktığında nadir görülen cd çaları saymazsak diğer donanımlar halen daha çoğu araçta mevcut değil. Güvenlik önlemleri ise 6 airbage günümüzde yeni araçlarda diz airbagi eklendi sadece farklı olarak. Bağımsız süspansiyonlar, yine zamanında opsiyonel olan abs, her abs'li araçta olmayan ebd. Motora gelirsek hem benzinli hem dizel motoru piyasada kaldığı 6 sene boyunca revize dahi edilmedi. Araç sadece diğer modellerden farklı olarak 2 kere görsel makyaj geçirdi ki zaten zengin donanım seviyesi ve kaliteli mekanik aksam sadece görsel kozmetikle desteklendi araçta. Bir de baştan beri olan ama otosanın tercihi olmayan esp2006'da standart oldu:) bir abaküsten yola çıktık ama bu aracın sağ arka çamurluğunu çizgi altından baş parmakla bastırmaya çalıştığınızda verdiği güveni vücüdunuzda da baştan aşağı hisesedersiniz. Özlemişim Mondeo'mu ama Puntomla depoyu fulledim, şehiriçi 300 km yol yaptım, yol bilgisyarının kalan menzili mondeo'dan farklı olarak sürekli dansöz gibi oynasa da; kalan menzil 490 ile 630km arasında gösterdiğinden özlemimi bastırıyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

Hayırlı olsun. Lokman abinin gözünden sakindigi tertemiz makine maşallah. Allah kazasız belasız güzel günlerde kullanmayı nasip etsin

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Hayırlı, uğurlu olsun Serkan Bey. B, C derken D sınıfı bir Ford ile silsileyi sürdürüyorsunuz. Sadık bir Ford kullanıcısı olmanız takdire şayan... :good1:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Aksakal

Hayırlı olsun abi canlı canlı bizzat gördüm maşallah çok diri bir araç.

Yorum bağlantısı

Soyadaşım hayırlı olsun,kazasız,cezasız,arızasız,zevk ile kullanmanı diliyorum. :nazar:

 

Esas şimdi Araba sahibi oldun. :tongue:

Yorum bağlantısı

Soyadaşım hayırlı olsun,kazasız,cezasız,arızasız,zevk ile kullanmanı diliyorum. :nazar:

 

Esas şimdi Araba sahibi oldun. :tongue:

 

:i-ih: Hiç sanmam, satar o arabayı o. C-max veya S-max yaşı yaklaşmış. :yes:

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

:i-ih: Hiç sanmam, satar o arabayı o. C-max veya S-max yaşı yaklaşmış. :yes:

 

Abi çocukları büyüttü S-max veya C-max zamanını Fiesta,Focus Hb ile geçirdi.Mondeo giderse Musteng haricinde kurtarmaz soyadaşımı :D  :tongue:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Abi çocukları büyüttü S-max veya C-max zamanını minkler ile geçirdi zaten.Mondeo giderse Musteng, haricinde kurtarmaz soyadaşımı :D  :tongue:

 

Onun yaşı genç, üçüncü için tam zamanıdır. :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Eyvallah Mert, bir 200 ml. cocacola kazandın benden... :D

 

 

:)

Çok bonkörsün abi :D

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Abi hayırlı uğurlu olsun,Rabbim kaza bela göstermesin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...