İçeriğe Yönlendir

Tavan Döşeme Yenileme Nasıl Yapılır?

Burak A. Hayri

Recommended Posts

Burak A. Hayri

Arkadaşlar merhabalar. Tavan döşemesini nasıl yenileriz? Aldığımız kumaşı nasıl yapıştırabiliriz? Ya da şöyle sorayım; kumaşı yapışıtıracak yapıştırıcı var mıdır?

Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım

Tavan döşemesi işi, sıkıntılı bir iştir. Eski aracımda yapmıştım ancak bu kadar zahmeti olucağını bilseydim kesinlikle kalkışmazdım. Eski döşemeyi söktüğünde altından çürümüş bir sünger çıkıyor. Bu süngeri tamamen zımparalayıp döşemeden ayırmazsan yapıştırdığın kumaş sarkma yapıyor. Tavanında güneşlik, tavan lambası yeri vs. Kıvrımlarıda pot vermeden yapıştırmak baya zor. Yapıştırıcı olarak sprey bali bulabilirsen çok iyi oluyor, normal sıvı bali de kullanabilirsin ama dikkatli olmak lazım kusma yapabilir.

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Burak,bence bu tavan işi çok sıkıntılı bir iş.Ben temizlemeyi bile göze alamadım.Çok kötüyse bi döşemecide yaptır derim..

Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri

Aslında temizlemede bir sıkıntı yaşamadım, Fordlarda sarkana da pek rastlamadım. Yapıştırıcı kullanılırken su ve sıcaklıktan etkilenmeyen yapıştırıcı kullanılmış. Bir kere kalkıştım, bitireyim diyorum artık. Mevzu şu, kumaş yapıştırıcı vurduğunda kusma yaptı, kumaşı mahvetti. Şimdi tekrar alıcam, ama bu sefer arkasına tela çekicem mecbur. Pattex kullandım yapıştırıcı olarak. İlk önce aldığım insan evladı kusma yapar deseydi daha temkinli giderdim. Sordum hatta böyle birşey olur mu diye..

Artık yapıcak birşey yok, kapı ve tavan döşemesini söktüm , yavaş yavaş halledicem artık.

Buraya da yazayım, belki kalkışan olur, bilgisi olsun; tavan döşemesinin yapışık olduğu üst kısım Fiber gibi bir levha ve pek dayanıklı değil. O yüzden denildiği gibi döşemecinin görmesi gerekli. Ford fiesta için konuşuyorum tabiki. Başka araçlarda belki daha dayanıklı bir malzeme kullanılmıştır. Ama Ford'ta sıkıntı, bilginiz olsun.

O alttaki süngeri kazıdım, yerine yeni döşemeyi yapıştırdım fakat o bahsettiğim plaka çok ince olduğu için tavan sarktı bayağı. O yüzden hiç kalkışmamakta yarar var. Ben artık başladım, bir şeye de benzetmem gerek. :)

Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım

Aslında tanıdık bi döşemeci olsa, onlar kompresörle bali sıkıyolar. Bali sulu olmadığı için ve komprosörle homojen dağıldığı için kusma yapmıyor. Zaten bütün sökme, temizleme vs. para tutan işçiliği yapmışsın. Döşemeci sadece kumaşı yapıştırmaya çok bişi istemez herhalde.

Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri

Aslında tanıdık bi döşemeci olsa, onlar kompresörle bali sıkıyolar. Bali sulu olmadığı için ve komprosörle homojen dağıldığı için kusma yapmıyor. Zaten bütün sökme, temizleme vs. para tutan işçiliği yapmışsın. Döşemeci sadece kumaşı yapıştırmaya çok bişi istemez herhalde.

Makinasını mı alsak ne yapsak anlamadım ama artık canını sıkmaya başladı insanın. Bi de altına sünger konulmaması yalıtım açısından problem yaratır diye düşünüyorum. Sadece kumaş, birazcık baştan savma olacak. Bir de tanıdık döşemeci yok tanıdığım, en az 100 lira isterler buna. Az çok maliyet belli gibi. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...