İçeriğe Yönlendir

Yağmur Sensörü Çalıştıramama

Mesut Yanmaz

Recommended Posts

Mesut Yanmaz

arkadaşlar 2009 titanyum aracım var naptım ettıysem yagmur sensorunu calıştıramadım. far sensorunun açma fonksıyonu var ama bunun yok acaba benım aracta yokmu yağmur sensoru yardımlarınızı beklıyorum

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Silecek konumu 1. kademede iken yağmur sensörü devreye girer. Sensör ön camda dikiz aynasının arkasındadır. O bölgeye su döküp deneyebilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Mesut Yanmaz

şuan antalya da acayıp yağmur var zaten ama kolu yukarı ıttıgımde calışıyor ılerı geri koldanda hızını ayarlıyorum ama yagmur durunca hala calışıyor acaba bozuk mu?

Yorum bağlantısı

Sensör olduğunu var sayarak, yakın zamanda cam değiştirdiniz mi? Dikiz aynası kısmına bir darbe oldu mu? Camınızda ağır kir kalıntısı var mı?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Otomatik konumda hızını ayarlayamazsınız. Sadece hassasiyetini ayarlarsınız. Kol 1. kademede olacak ( diğer konumlarda sürekli çalışır )ve kolun üstündeki ayrıca bulunan hassasiyet ayarından ayar yapacaksınız. Silecekleriniz eskidiyse ve sensörün olduğu alanı iyi silemiyorsa silecek otomatik konumda saçmalayarak çalışır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Yanmaz

Sensör olduğunu var sayarak, yakın zamanda cam değiştirdiniz mi? Dikiz aynası kısmına bir darbe oldu mu? Camınızda ağır kir kalıntısı var mı?

camda değişme deforme hiçbişey yokancak silecekler sanırım bıraz eski ama onunda etkisi olmaz diyedüşünüyorum

Otomatik konumda hızını ayarlayamazsınız. Sadece hassasiyetini ayarlarsınız. Kol 1. kademede olacak ( diğer konumlarda sürekli çalışır )ve kolun üstündeki ayrıca bulunan hassasiyet ayarından ayar yapacaksınız. Silecekleriniz eskidiyse ve sensörün olduğu alanı iyi silemiyorsa silecek otomatik konumda saçmalayarak çalışır.

kolu 1. kademe derken kolu yukarı ittiriyorum dediğiniz gibi hassasiyeti en çoka alıyorum silecek çalışıyor fakat yagmur durdugunda hala silmeye calışıyor ve silecek ses çıkarıyor cart curt diye çünkü silecek bişey yok camda saçmalıyor yani

Yorum bağlantısı

Sileceklerde deformasyon var ise, sensör yüzeyini iyi silemeyebilir, sistem halen yağmur var diye algılayabilir. 15-30 lira ortalama. Değiştirin isterseniz silecekleri.

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

benim araçta 2010 titanium yağmur sensörü varmı acaba birazdan dışarı çıkıcam bende denemiş olayım

Yorum bağlantısı
Mesut Yanmaz

Sileceklerde deformasyon var ise, sensör yüzeyini iyi silemeyebilir, sistem halen yağmur var diye algılayabilir. 15-30 lira ortalama. Değiştirin isterseniz silecekleri.

evet bugün değişip bide öyle deneyecegim teşekkür ederim.

benim araçta 2010 titanium yağmur sensörü varmı acaba birazdan dışarı çıkıcam bende denemiş olayım

benim ki 2009 olduguna göre senınkındede vardır.

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Silecek kolunu en aşağıya doğru itin.Zaten en aşağı konuma indirdiğinizde kendi 1 tık yukarı geliyor. o 1 tık yukarı geldikten sonra siz kolu 1 tık yukarı itip bırakın. Yağmur sensörü devreye girecektir. fiesta da öyle oluyor focus ta da varsa öyle olması lazım diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Mesut Yanmaz

Silecek kolunu en aşağıya doğru itin.Zaten en aşağı konuma indirdiğinizde kendi 1 tık yukarı geliyor. o 1 tık yukarı geldikten sonra siz kolu 1 tık yukarı itip bırakın. Yağmur sensörü devreye girecektir. fiesta da öyle oluyor focus ta da varsa öyle olması lazım diye düşünüyorum. 

zaten kol bır tık yukarı çıkıyor başka alternatif yok :) aşağı indirdiğimizde de kendiliğinden yukarı çıkıyor silecekleri değişip öyle deneyeceğim teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kolu bir kademe yukarı ittikten sonra kolda ki ayarı 1 e getirmeyin daha yüksek bir değerde dursun.. mesela 4-5 gibi..  Sonra cama su fışkırtın dışarıdan.. Otomatik devreye girip silip durması gerekir..

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

zaten kol bır tık yukarı çıkıyor başka alternatif yok :) aşağı indirdiğimizde de kendiliğinden yukarı çıkıyor silecekleri değişip öyle deneyeceğim teşekkür ederim.

işte o kendinden yukarı çıktıktan sonra 1 tık siz yukarı kaldırın. O zaman sensör devereye girecektir bir sıkıntı yoksa. 

Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir
(düzenlendi)

Aslında aynı problem bende de var (Peugeot 307). Bir türlü bu problemi halledemedim. Silecek kolu el altta (otomatik) pozisyonuna aldığımda silecekler en hızlı seviyede hiç durmadan çalışıyor. Yağmur olsa da olmasa da aynı şekilde durmadan çalışıyor..

tarihinde Hayrettin Bahadir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Aslında aynı problem bende de var (Peugeot 307). Bir türlü bu problemi halledemedim. Silecek kolu el altta (otomatik) pozisyonuna aldığımda silecekler en hızlı seviyede hiç durmadan çalışıyor. Yağmur olsa da olmasa da aynı şekilde durmadan çalışıyor..

Seninki naylon. Normaldir  :D

Yorum bağlantısı
Turgut Ünal

titaniumlarda standart yağmur sensörü.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sensörün önünde herhangi bir leke falan olabilir mi, girmez ama içeri giren toz sensörün kirlenmesine sebep olmuş olabilir belki de..

Mondeo da bulunan yağmur sensörüne alışmaya çalışıyorum bende, işe yaradığına bir türlü kanaat getiremedim.. Cam tamamen kurusa bile silmeye ısrarla devam edebiliyor bende kapatmamaya ısrar ediyorum sonra yorulup o bırakıyor... Yani bir süre sonra ister istemez duruyor.. :)

Yorum bağlantısı

Sensörün önünde herhangi bir leke falan olabilir mi, girmez ama içeri giren toz sensörün kirlenmesine sebep olmuş olabilir belki de..

Mondeo da bulunan yağmur sensörüne alışmaya çalışıyorum bende, işe yaradığına bir türlü kanaat getiremedim.. Cam tamamen kurusa bile silmeye ısrarla devam edebiliyor bende kapatmamaya ısrar ediyorum sonra yorulup o bırakıyor... Yani bir süre sonra ister istemez duruyor.. :)

Benim araçta da yağmur sensörü ile sinyal arasında bir sorun var, anlaşamadılar gitti. Silecekler çalışırken sinyal verdiğimde sinyal kapanana kadar silecekler sürekli çalışıyor, hızı değişiyor. vs. vs.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Senin araban mı var abi ? Konusu nerede,Saniiii koş  ?  :crazy:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Benim araçta da yağmur sensörü ile sinyal arasında bir sorun var, anlaşamadılar gitti. Silecekler çalışırken sinyal verdiğimde sinyal kapanana kadar silecekler sürekli çalışıyor, hızı değişiyor. vs. vs.

Yağmur sensörü kadar gereksiz bir donanım yoktur zaten, focus iyileştirme sonrası bir huy edindi güzeldi... Sürekli çalışmaya alıyordum sağanak yağmurda, araba ışıklarda beklerken fasılaya geçiyor hareket eder etmez sürekli çalışıyordu... Ne güzel kontrol bendeydi, bu araba vites dahil her şeyi ben yapacağım dedikçe kızıyorum... Far sensörü kapalı, silecekler kapalı, manuel vitesi zorluyorum şimdi bakalım öğrenebilecek miyim ?  :D

Yorum bağlantısı

Mondeo'da yagmur sensorunun bence en buyuk zaafi; devrede oldugunu surucuye anlatmak icin kontak acildigi anda bir kere silme islemi yapmasi. Cam kuruyken yapmasi bir yana, buzluyken de ayni islemi yaparak silecek lastiklerinin canini okuyordu.

Biraz gec devreye girse de son derece basarili calisiyordu.

206'da sensorun acik oldugunu kontak ilk acildiginda sonradan ekledigim yol bilgisayari ekrani belirtiyor. Calismasi, devreye girmesinde bir aksilik gormedim.

Evo'da yol bilgisayarindan hassasiyet ayari yapilabilen bir yagmur sensoru var. Devrede olduguna dair bir isaret yazi yok. Kendi kendine calistirmayi 2 seferdir basaramadim. Ilk hareketi ben veriyorum sonrasinda kendisi hallediyor. Hassasiyeti dusurdum, arttirdim ama cok yagmur tecrubem olmadigi icin henuz basaramadim.

Volvo s40'da sensor kontak kapaninca devresen cikiyor. Devreye almak icin dugmeye basmak gerekiyor. Bir nevi ilk start zaten yagmur baslayinca veriliyor. Yoksa kimse gunesli havada sensoru devreye sokmak icin dugmeye basmaz:)

Hayatimdaki sensorlu araclarin kisa bir ozeti boyle.:)

Saygilarimla

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Mondeo'da yagmur sensorunun bence en buyuk zaafi; devrede oldugunu surucuye anlatmak icin kontak acildigi anda bir kere silme islemi yapmasi. Cam kuruyken yapmasi bir yana, buzluyken de ayni islemi yaparak silecek lastiklerinin canini okuyordu.

Sanki benim araba kontak açıldığında o çalışma hareketini yapmıyor Evren hocam, birazdan eve gitmek için çıkacağım... Hemen deneyim..  :good1:

Yorum bağlantısı

Sanki benim araba kontak açıldığında o çalışma hareketini yapmıyor Evren hocam, birazdan eve gitmek için çıkacağım... Hemen deneyim.. :good1:

Sizinki yapmiyor bence de. 2006 makyajinda bu ozellik devreden cikti sanirim.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...