Burak A. Hayri 6 Mayıs 2014 Paylaş 6 Mayıs 2014 Fiestacı arkadaşlar merhaba. Araştırmalarım sonucunda yay ya da coil bulamadım. Tanıdık bildik birileri var mıdır bu parçayı bulabileceğimiz bir yer? Custom yapan yerler var, onlar ne derece sağlıklı? En basitinden kestirelim mi ya da? Bir de en önemlisi maliyet nedir? Yorum bağlantısı
Soner Yıldırım 7 Mayıs 2014 Paylaş 7 Mayıs 2014 bende kesık var hocam aracı sattım cuzzı bır fıyata verebılırım helezonları. 2001 kasadan cıkma uyarmı bılmem. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mayıs 2014 Paylaş 7 Mayıs 2014 2000 model altında bulamadım bende sizin araca sahip tecrubeli arkadaslar cevap verecektir zaten ancak şunları belirtmek isterim nacizane; Sakın ama sakın kesme, sıcak press veya soğuk press yapmayın. Her yay belli bir forma ve gerekli hesaplamalara göre bicimlendirilerek sekillendirilir. Bu yapılan islemde metalin iç yapısında değişim olur hayatınızı tehlikeye sokar. Coiloverlar orjinal olmak kaydiyla bir seçenek olarak dusunulse de konforlu olmaz, custom olanlar ise tamamen sağlıksız Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 8 Mayıs 2014 Paylaş 8 Mayıs 2014 Ap markali coilover elimde mevcut. İleride belki fiesta alirim diye sakliyorum ama satabilirim. Fiyat olarak 950 düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 11 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 11 Mayıs 2014 Benim aracım 97 ve tek kapı. 2001 yaylar olmayabilir diye düşünüyorum. Coiller mantıklı da fiyat yüksek hocam benim için, öğrenci bütçesiyle güzel birşeyler yapmaya çalışıyorum. Fiyat konusunda anlaşabilirsek, coil'i alabilirim. Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 13 Mayıs 2014 Paylaş 13 Mayıs 2014 Benim aracım 97 ve tek kapı. 2001 yaylar olmayabilir diye düşünüyorum. Coiller mantıklı da fiyat yüksek hocam benim için, öğrenci bütçesiyle güzel birşeyler yapmaya çalışıyorum. Fiyat konusunda anlaşabilirsek, coil'i alabilirim.Eger sanalpazar da taksit imkanı varsa aynı fiyatta oradan taksit yapabilirim. Sitenin aldığı farki eklemem yani. Yorum bağlantısı
Mert Çakar 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Fiestacı arkadaşlar merhaba. Araştırmalarım sonucunda yay ya da coil bulamadım. Tanıdık bildik birileri var mıdır bu parçayı bulabileceğimiz bir yer? Custom yapan yerler var, onlar ne derece sağlıklı? En basitinden kestirelim mi ya da? Bir de en önemlisi maliyet nedir? hocam benim elimde fk'nın orjinal yaylarını getirttim yurt dışından ancak bulabildim 40mm olarak. araca taktım pek bi far olmadı sonradan zaman geçtikçe oturdu iyice ama çamurluk arası yine baya boşluktu oda kesmedi cok yüksek geldi bende önlere orjinal yaylarını kesipte taktım arkalar hala spor yay olarak duruyor. Şimdi çamurluk boşluğu filan kalmadı yayın 3te 2sini kestik zaten ben çok kullanmadığım için yerle bir yaptım memnunmuyum diye sorarsan değilim tabikide allaha emanet gidiyorum ancak ben her akşam tur atıp göstermek için yaptım sağlıklı değil kesinlikle bende tavsiye etmiyorum. Ancak ülkemiz şartlarında yapıcak pek bişey olmadığı için bizde böyle sağlıksız çözümlere sürükleniyoruz Yani demem o ki 4'lük bi yayda taksan pek fark edemiceksin yada bana öyle geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Saraç 15 Mayıs 2014 Paylaş 15 Mayıs 2014 (düzenlendi) hocam spor yay tak dicem bulamıyomussun.. aracıma 5lik spor yay taktım az düştü beğenmedim 1 bakla kestirdim yine istediğim kadar düşmedi biraz konfor da bozuldu.. sonra orjinal yayı 2,5 bakla kestim araç tam istediğim gibi oldu. ama aman allahım en ufak çukuru bile hisseder oldum. paso amortisör dip vurma sesi duyar oldum. sonra onları söktürdüm orjinal yayları aldım orjinale döndüm.. bu sefer de araç gözüme öyle çirkin gelmeye başladı ki.... MRT amortisörde önlere Bilstein marka orjinal yeni 2 amortisöre mil kısaltma ve sertleştirme ile ayarlı yay ( sanayi işi coilover ) yaptırdım.. Arka da ise 5lik spor yayları yarım bakla kestirdim.. Sonuç harika oldu.. Ne sekme var ne vurma var... Sonuç:: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/257634-s%C3%BCr%C3%BCngen-focus-1-27-rp-033-izmir/ 15 Mayıs 2014 tarihinde Hakan İyisaraç tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 3 Haziran 2014 Yazar Paylaş 3 Haziran 2014 hocam spor yay tak dicem bulamıyomussun.. aracıma 5lik spor yay taktım az düştü beğenmedim 1 bakla kestirdim yine istediğim kadar düşmedi biraz konfor da bozuldu.. sonra orjinal yayı 2,5 bakla kestim araç tam istediğim gibi oldu. ama aman allahım en ufak çukuru bile hisseder oldum. paso amortisör dip vurma sesi duyar oldum. sonra onları söktürdüm orjinal yayları aldım orjinale döndüm.. bu sefer de araç gözüme öyle çirkin gelmeye başladı ki.... MRT amortisörde önlere Bilstein marka orjinal yeni 2 amortisöre mil kısaltma ve sertleştirme ile ayarlı yay ( sanayi işi coilover ) yaptırdım.. Arka da ise 5lik spor yayları yarım bakla kestirdim.. Sonuç harika oldu.. Ne sekme var ne vurma var... Sonuç:: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/257634-s%C3%BCr%C3%BCngen-focus-1-27-rp-033-izmir/ Bu coil olayını nasıl hallederiz? Ne kadara patlar? Birde ustasını bulmak lazım yoksa hepten beter etmesin? Yorum bağlantısı
Recommended Posts