İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 1.6 Sport

Serkan Güvenç

Recommended Posts

Serkan Güvenç
(düzenlendi)

Herkese selamlar,

1 Nisan itibariyle yeni aracımı almış bulunuyorum. Daha önce forumda konusunu açtığım 2000 model Fiesta 1.2 Ghia aracımı askere giderken satmak zorunda kalmıştım. Tam keyfini süreceğim zaman satmak hiç içimden gelmemişti. Askerden gelir gelmez 3. mk5 fiestamı aldım :) 1 aydır konuyu açmak istiyorum ama kısmet bugüneymiş. Yaptığım değişiklikleri fotoğrafladım ve beğeninize sunuyorum. Fikir ve görüşlerinizi de paylaşırsanız sevinirim.

Aracı Bursa'dan aldım. 01 plakaydı. Ankara plakaya çevirdim. Aldığım günden fotoğraflar.

R8DsibS.jpg

SY5Jgfz.jpg

pAdKERS.jpg

Detaylı temizlik ve pasta cila uygulaması yapıldı.

NY0HrmN.jpg

3kQtyWa.jpg

Kısa tip anten takıldı.

lkXTLAe.jpg

Alır almaz ilk işim cam filmi ve kolçak taktırmak oldu. Hazır döşemeciye gitmişken sarkan kapı döşemelerini de elden geçirdik. Aralarına siyah parlak malzeme yapıştırdık. Ama malzemenin üstündeki bant çok kaliteli değilmiş bırakmaya başladı. Müsait bir zamanda sıcak silikonla tekrar sabitleyeceğim. Plakaları da yapıştırdık. App yaptırmak istiyordum ama polis sıkıntı çıkarır düşüncesiyle mecburen vazgeçtim.

QSEeYKk.jpg

8EDA8se.jpg

PoRuPhc.jpg

qGeCWI3.jpg

x99cQVf.jpg

s5gqCWg.jpg

YLIQg1t.jpg

1P9zYcE.jpg

1CYpSMd.jpg

Focus 2 vites topuzu montajı , pioneer teyp montajı, metal pedallar, Ford S logosu yapıştırılması, paspas, bagaj, tavan led aydınlatma, 3. stop'un led'li hale getirilmesi, 3. stop'a F1 çakar modülü takılması, Amerikan park modülü ve turuncu park ampulü montajı, işlemleri çok değerli bir abim tarafından yapıldı. Daha sonra birde arabayı yıkadık. Araba temizken bir kez daha seviyorum arabamı :)

UgPZnOW.jpg

RRFgdXb.jpg

coAO1tK.jpg

iLo7Kiu.png

5R7HIqV.jpg

7mbYd08.jpg

zLH9E9i.jpg

y1jWHTc.jpg

loqKWYC.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=Hmp-P1p7JBU

http://www.youtube.com/watch?v=lT6a1BFhQwU

Siyah araçta kırmızı dokunuşlar hoşuma gidiyor. Babamların kullandığı focus 2.5'a böyle bir kaç dokunuş yapmıştık. Bir an gaza gelip elimizde olan mat kırmızı folyoyla ön ızgara çerçevesini kapladık ama hoşuma gitmedi, renk çok açık olduğu için folyoyu söktüm. Bir ara bu konuyla yine ilgilenmeyi düşünüyorum.

f5RQOj4.jpg

WzKCDLu.jpg

JZQb9Zp.jpg

Fotoğraflarda da görüldüğü gibi ön ve arka tamponun plastik kısımlarında boya atmaları vardı. Bu parçalar ve kapı kollarıyla aynaların kapıya bağlantığı kısımdaki plastikler boyandı.

mh2L9rS.jpg

uvLANpt.jpg

Aracın saati yanmış gibiydi. Biraz lekeliydi okunaklı değildi. İngiltere'den ebay vasıtasıyla ghia x donanımda olan termometreli göstergeyi aldım ve montajını yaptık.

2yGp9DG.jpg

jWclLU1.jpg

6r3iMWS.jpg

jFOIgkJ.jpg

rY6GVnl.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=qpR8Qy_xpX0

Tavan çıtları güneşten çatlamış ve deforme olmuş. Yenisini almak istedim. Tanesine 155tl fiyat verdiler. Çıkmacılarda da bulamadım ki bulsam da çıta sağlamsa tavanda sağlamdır, bu parça için tavan bozmayız dediler. Bende sanayide sora sora en son bir nikelajcıya gittim. Bu araçlarda bu sorunun çok sık yaşandığını söyledi ve güzel bir işçilikle metal bir malzemeyi bükerek orjinal çıtanın üstüne silikonla sabitledi. Ben şimdi ki halini çok beğendim. Böyle bir sıkıntısı olan arkadaş varsa kesinlikle tavsiye ederim.

Önce,

8Jttt0f.jpg

a8znj3J.jpg

Sonra,

trwe66x.jpg

Son olarak forumu gezerken gördüğüm bir konu üzerine elm327 bluetooth cihazı satın aldım. Teyp altında kalan boşluğa gelecek şekilde tablet bağlamayı düşünüyorum. Hem navigasyon ve multimedia olayını halletmiş olacağım hemde obd den direk verileri görebileceğim bir sistem olacak. Bağlantı işlemini gerçekleştirebildiğim zaman onunda fotoğraflarını buradan paylaşırım.

OzgXF3V.jpg

Buda aracın şu an ki son görünümü,

IDOAVNR.jpg

Ön ızgara için olan metal s logosu bulamadım. ST var ama S yok bu konuda yardım edebilecek olursa sevinirim.

Bunun kırmızısı

mJlDhpG.jpg

Veya ST mi takmalıyım ? :)

Bundan sonra ön farları söküp içindeki turuncu parçayı çıkarmayı düşünüyorum. Karartma düşünmüyorum. Bu şekilde yaptıktan sonra far karartma filmi çekilmiş hali çok hoşuma gitti öyle yapabilirim. Hatta angel farlarda hoşuma gidiyor. Ama çok masraf ettim, biraz durulmam para biriktirmem lazım. Jantları füme yapmakta aklımda var ama çok masraflı bir işlem olacağı için düşünce içerisindeyim :) Bir de belki ileri bir tarihte komple folyo kaplamayla renk değişimi düşünebilirim.

OSVDRYh.jpg

uPf5DPp.jpg

Şimdilik yapılanlar bunlar. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Herkese iyi forumlar.

tarihinde Serkan Güvenç tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Yagiz Erturk AYTAR

maşallah güzel günlerde kazasız belasız kullanman dileğiyle  :)

Yorum bağlantısı
Serkan Güvenç

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Videoları gömmek istedim ama beceremedim şimdi de düzenleme moduna giremiyorum. Link şeklinde kaldı. Moderatör arkadaşlar isterlerse düzeltebilirler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Serkan bey,

Sonraki resimler için lütfen 1024*768 boyutunu geçmeyelim.

Videoları youtube'a yüklerseniz, buraya direkt gömülüyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Güvenç

Serkan bey,

Sonraki resimler için lütfen 1024*768 boyutunu geçmeyelim.

Videoları youtube'a yüklerseniz, buraya direkt gömülüyor.

imgur'dan forum seçeneğini kopyaladım paylaşınca büyük olduğunu farkettim bundan sonrası için dikkat edeceğim ;)

videolar youtube ama link olarak paylaşmıştım.

Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Maşallah çok güzel,Allah kaza bela göstermesin.

Yorum bağlantısı

Elinize cebinize sağlık Maşallah :nazar::bravo:

Çok güzel araç. Maşallah :nazar:  Takipte olacağım... :)

Satın alacan demi :p

Yorum bağlantısı

Elinize cebinize sağlık Maşallah :nazar::bravo:

Satın alacan demi :p

İyi tahmin. Tadını hevesini alsın satarsa alırım neden olmasın.. :good1:

Yorum bağlantısı
Fatih Akgümüş

Güle güle kullanın kullanması çok zevkli , seri bi araç 
yapılabilecek çoğu şeyi yapmıssınız. american park da yaparsanız süper olur. 

:nazar: deymesin.

Yorum bağlantısı
Serkan Güvenç

İyi tahmin. Tadını hevesini alsın satarsa alırım neden olmasın.. :good1:

Valla satmamak üzere aldım inşallah satmak zorunda kalmam :)

Güle güle kullanın kullanması çok zevkli , seri bi araç 

yapılabilecek çoğu şeyi yapmıssınız. american park da yaparsanız süper olur. 

:nazar: deymesin.

amerikan park yaptık zaten fotoğraf koymuştum. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Ömer Vural

Maşallah Allah nazardan saklasın çok güzel olmuş ne yapsan yakışıyor zaten bu araca  :bravo: 

Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Maşallah yapılan değişiklikler yerinde ve güzel olmuş iyi günlerde kullanman dileğiyle... :nazar:

Yorum bağlantısı
Enver Çatak

Aracınız gayet güzel ve diri. Emsalleri içinde gördüğüm en temizi, direksiyonun kırmızısı bile dökülmemiş. Bence mümkün olduğunca orjinaline sadık kalın. Termometreli saat güzel olmuş. Ana ünite, panel benimkiyle aynı:

27jGZv.jpg

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

şu tavan için yapılan parça nasıl bir parça benim de aynı sorunum var. Ayrıca farlar ve yay arabaya çok yakışacak emin olabilirsin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...