Misafir 30 Nisan 2014 Paylaş 30 Nisan 2014 Ankara'dan bir arkadaşımızın 2012 Astra j aracının halojen farlarına Rabbimin izni ile yaptığım mercek çalışmasında halojen farlarına yeni tip Hella bi-xenon,Gen 5 balast 4300k Philips xenon apuller ile montajı yapıldı. Farlar kesilerek açıldı. Balast ve mercekler. Merceklerin montajlı hali. Mercek şapkası olarak Fiesta orjinal mercekli far tasını kesip biçerek kullandım.Başkada şapka yakıştıramadım.Beni çok uğraştırdı küçük hatalar ile orjinal şekilde durması için çok uğraştım.İç kısmda bulunan kesik ksım angel halka taktıgım için mecburen kısa oldu yoksa bu kısım uzun yapacaktım ve farın orjinal eğimli yapısına daha uyumlu olacaktı. Far camını idareten kapattım ve görünüm böyle idi. Son halide böyle oldu.Araç sahibi arkadaşımız özellikle bu angel tarzını istedi ve bende elimden geldiğince iyi durmasına özen gösterdim. Duvar resimlerimiz. Araç üzerinden bir görünüm. Farların orjinal olan ledli gündüz farı bölümüne amber power ledler kullanarak sinyal ledlerini ekledim ve tampondaki orjinal olan sinyal bölümünede hem sinyal ledi hemde gündüz farı için 10 watt power led kullanarak farlar ile bütün halde olacak şekilde bir çalışma ile neticelendi.Elimde fazla resim yok fakat video izlenebilirse her şeyi fazlası ile anlatıyor.Yapıda Orjinal gündüz farı,Angel halka ve sinyal bölümündeki gündüz farı sinyal verildiğinde otomatik kapanıyor ve sinyal bitince aktif oluyor. Orjinal gündüz farına amber power led montajı. Angel halkanın montajlı hali. Orjinal sinyal bölümüne ise parçanın alt kısmından 4 adet ledler için delik deldim ve iç yapının reflektör özelliğinden yogun ışık oluşturarak ışık dagılımının en iyi şekilde olabilmesini sağladım.Orjinal ampul girişinede 10watt lık power ledi yerleştirdim ve sinyalin orjinal egimininde yardımı ile ışık son derece iyi bir açı ile gündüz görünebilir halde elde edildi. Sinyal ledleride biraz görünüyor. Araç üzerindeki görünüm. Bütün çalışmayı anlatan video bu linkte.Arkadaşımız benim ismim ile videoyu paylaşmış.Yanlış anlaşılmasın. 7 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Nisan 2014 Paylaş 30 Nisan 2014 Tampon ile fardaki gündüz'ler niye aynı anda devreye girmiyor abi? Ellerine sağlık. Bence harika olmuş bu arada 1 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Nisan 2014 Yazar Paylaş 30 Nisan 2014 Orjinal gündüz farının kendi devresinden dolayı geç giriyor.Orjinal yapısıda öyle.Fakat bence geç girmesi iyide olmuş diyebilirim.Birde bu yapıda benim sonradan yaptıgım ledlerin sinyal role devresine taktığım kondansatörün kapasiteside büyük kullandım bununda biraz etkisi var. Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan 30 Nisan 2014 Paylaş 30 Nisan 2014 Bu yaz insallah bende focusuma far yaptıracagım 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 Abi ellerine sağlık. Uzun zamandır forumda görünmeme sebebin belli oldu 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 Tebrik ederim . Turkay Enez hocamızda yapmıştı bu farlardan , açılması zor bir farmış . Abi artık sana özel bir bölüm açmak lazım burada :-) 1 Yorum bağlantısı
Doğan Can Demir 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 Aynini korede bir kia da gormustum cok fena olmus hele orjinal sinyalin altta kotu durusu uste daha iyi olmus bu video yu opele atsaydiniz 1 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 Arabanın farları dans ediyor resmen her yeri ayrı yanıyor maşallah Elinize sağlık abi Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2014 Uzak kalmamın sebebi özel nedenlerden dolayı idi bunları yapalı epey oldu. Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 Uzak kalmamın sebebi özel nedenlerden dolayı idi bunları yapalı epey oldu.Abi şansıma bugün kargo kapalıymış ) İnsallah yarın getirirler.Sen kargoya verdin değil mi abi ? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 fiesta far şapkası hep hoşuma gitmiştir zaten nefis olmuş 1 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 abi süpersin, ellerine saglık, bende fırsat bulup çıkma far bulamadım, yeniside çok para, bulunca arıyacagım seni. Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 Elinize saglik. Muhtesem bir is cikartmissiniz. 1 Yorum bağlantısı
Anıl Akgül 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 Harika bir çalışma olmuş abi eline emeğine sağlık... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 Ellerine sağlık abi sinyal olayı güzel olmuş Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 4 Mayıs 2014 Paylaş 4 Mayıs 2014 Özellikle sinyalin 2'li olması hoşuma gitti ayrı bir hava katmış. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts