İçeriğe Yönlendir

Yeni C-Max Mi Mondeo Mu Passat Mı ?

İsa Enes Çoban

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Karıştırma kafamı, ben koltuklarıma alıştım. :fiuw:

:seytan:   :spiteful:

Yorum bağlantısı

Yeni mondeoyu bekleyin bence. Gecen sene fuarda canlı canlı gördüm tabi biraz uzaktan ama aşık oldum :wub:

Yorum bağlantısı
İsa Enes Çoban

Passatın fiyatları pahalı ve o kadar para bayılıyosun araba bomboş çok güzel araba ama bazı şeyleri insanın canını sıkıyo

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Mondeo ve özellikle SüperB varken passat a bakmam bile, ayrıca prestijinide yerim ben onun :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İsa Enes Çoban

Abi halkın arasında bi algı oluşmuş passat şöyle böyle halbuki büyütüyolar tamam passat passatta abartmayin kardeşim piyasada çok güzel sedanlar ve passat sınıfının en kısa sedanı arabanin highline ninda xenon yok enayi yerine koyuyolar

Yorum bağlantısı
Emre Ünal2

SuperB'yi VW üretiyor elegance olanı passat'ın en dolusundan daha dolu üstelik yeni kasada otomatik isterseniz 1.6 dizel olanın bu sene gelmeye başladı. Mondeo'dan bir tık önde ve f/p açısından piyasaya bakınca ederinin altında gibi :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

SuperB'yi VW üretiyor elegance olanı passat'ın en dolusundan daha dolu üstelik yeni kasada otomatik isterseniz 1.6 dizel olanın bu sene gelmeye başladı. Mondeo'dan bir tık önde ve f/p açısından piyasaya bakınca ederinin altında gibi :)

SüperB mondeodan da passattanda bir tık ötede :) CC nin de sadece dışı güzel, içi sıkıcı klasik vw, o yüzden süperB-Mondi diye sıralama yaparım, passat en son gelir, bunların sıfırına verilecek para ile 2. el alınma durumu varsa zaten bu modellere bakmam bile, üst seri Merso alır, alayını silerim :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi
(düzenlendi)

Bunların arasında mondeo boyutları ile bir ust E segmenti ölcülerinde, superB daha kisa ve dar, passat daha da küçük, onceki kasa mondeo boyutlarında. Büyüklük ayrı bir asalet veriyor Mondeo' ya ve bence passat'tan çok daha prestijli ve heybetli bir görüntüsü var. Vw'nin prestij standart sloganına katılmıyorum :)

tarihinde Serhat Çerçi tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Abi herkes öyle diyor ben biraz ağır takılıyorum :) aslında 92 model manda kasa 500 SEL bile düşündüm altından kalkamam diye vazgeçtim :)

Kalantor'un tanımı o araba işte. Tam kalantor istiyorsan mersodan başkasına bakma diyecektim ki cevabı kendin vermişsin.  :) Üçü arasından tavsiye istersen eski C Maxçilerden biri olarak tabiki C Max derim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

SuperB mantıklı ama C-Max'ten sonra harbiden sedan araba olmuyor be.
Bende satmayın derim. Bu arada aynı yaştayız. Bende sendeki kadar imkan olsa Megane Rs vb. bol beygirli şeyler altımdan düşmezdi. 

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Gösterdiğin araçta deri koltuk dışında hiç bir şeye özenmem, xenon farlar, far yıkama olmadığı sürece sorun kaynağıdır. Sen kendi aracına bak ;) Ara sıra git sev onu. :D

Deri koltuk demek; yazın piştim kışın dondum demek.Ayrıca araca baattin binse ve kazara pıçaa taksa, al sana sıkıntı...

Bej kadife c max koltuğu ise  kolay silinir,yaz- kış rahatlık demek, baattinin pıçaa da bozamaz üstelik  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Deri koltuk demek; yazın piştim kışın dondum demek.Ayrıca araca baattin binse ve kazara pıçaa taksa, al sana sıkıntı...

Bej kadife c max koltuğu ise  kolay silinir,yaz- kış rahatlık demek, baattinin pıçaa da bozamaz üstelik  :biggrin:

Alcantra candır :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...

Konuyu hortlatayım dedim :D Hiç sesin soluğun çıkmıyor kardeşim. Nerelerdesin. Araç hakkında var mı bir değişiklik.Neler yaptın yada yapacaksın :)

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
İsa Enes Çoban

Uzun zamandır girmiyorum abi araç duruyo satma fikri hala var ama piyasa çok yüksek

Yorum bağlantısı

Uzun zamandır girmiyorum abi araç duruyo satma fikri hala var ama piyasa çok yüksek

Haklısın kardeşim ben geçen hafta bugün babamın cmaxı sattım şimdi yana yana araba arıyoruz :) sakın satma :)
Yorum bağlantısı
İsa Enes Çoban

Haklısın kardeşim ben geçen hafta bugün babamın cmaxı sattım şimdi yana yana araba arıyoruz :) sakın satma :)

Hayırlı olsun abi modelmi yükseltceksin yoksa başka araç mı düşünüyosun ?
Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar

Gelin size C-maxımı satayım daha yeni kaza yaptı orijinal :) 

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Gelin size C-maxımı satayım daha yeni kaza yaptı orijinal :)

Model yükseltecez de yükseltecek araba yok piyasada :) siz ne kazası yaptınız geçmiş olsun :(

Hayırlı olsun abi modelmi yükseltceksin yoksa başka araç mı düşünüyosun ?

Evet kardeşim yine Cmax olacak kısmetse :) ama bu şartlarda işimiz epeyi zor tarihinde Eren Erdoğan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsa Enes Çoban

Model yükseltecez de yükseltecek araba yok piyasada :) siz ne kazası yaptınız geçmiş olsun :(

Evet kardeşim yine Cmax olacak kısmetse :) ama bu şartlarda işimiz epeyi zor

Bende C-Max bakıyorum yeni kasa uçuk fiyatlar
Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar

Evet kardeşim yine Cmax olacak kısmetse :) ama bu şartlarda işimiz epeyi zor

Şenlikteki tek Yeni C-max nazar değdirdiler :)

Yorum bağlantısı

Forumda vardı bi tane satılık. Gördün mü? İlanlara bi bak istersen :)

Şenlikteki tek Yeni C-max nazar değdirdiler :)

He evet hatırladım görmüştüm kazayı yazmıştım ama sizin araç olduğunu unutmuşum. Geçmiş olsun tekrardan. O kasa için henüz çok erken bize :)
Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar

Forumda vardı bi tane satılık. Gördün mü? İlanlara bi bak istersen :)

He evet hatırladım görmüştüm kazayı yazmıştım ama sizin araç olduğunu unutmuşum. Geçmiş olsun tekrardan. O kasa için henüz çok erken bize :)

Teşekkür ederim keyif kalmadı foruma daha bugün baktım ancak yastan çıkabildik :)

Yorum bağlantısı

C-Max bana focusun abisi, S-Max ise mondeonun abisi gibi geliyor. C-Max kokpitinin focus ile, S-Max kokpitinin mondeo ile aynı oluşu da bu algı için bir etken.  

Eğer mondeo ve passat (ikisi de D sınıfı) düşünülüyorsa S-Max te hayli hayli düşünülebilir. Üstelik passatla aynı, mondeodan kısa ölçüsüyle "insan algısının aksine" şehir içi kullanımda mondeodan 1 tık önde. 

Mondeo'mu passat mı kıyaslamasının en önemli kriterlerinden biri de, passat almak için, mondeonun üzerine ne kadar para eklenip mondeonun hangi donanımlarından feragat edileceği. 2.0 163 hp selective mondeo ile aynı fiyat olsun diye, passattan onu bunu kırparken geriye 122 hp 1.4 benzinli, göreceli boş bir passat kalabilir. Veya aynısı olsun denirse cepten 30-40 bin TL fazla para çıkabilir. Değer mi? Bence değmez. Mondeo mu passat mı sorusuna passat diyenler bu durumu göz önünde bulundurmalı derim.

Ben bu olayın tersini yaptım. İçime tam olarak sinmeyen ve verdiğim parayı sürekli sorguladığım VW CC'yi sattım. 30 bin lirasını ayırıp cebime koydum. Geri kalan para ile de CC deki donanımlardan ödün vermeden CC'den daha dolu (cam tavan, deri-alkantara koltuk, ısıtmalı koltuk, elektrikli koltuk, katlanır ayna, 4 lastik basıncını ekrandan izleyebildiğim renkli bir ekran, ısıtmalı ön cam, ısıtmalı silecek suyu, kızılötesi ön cam, bluetooth telefon...vesaire) s-max aldım. Mondeo selective de olabilirdi. 2 bebekten dolayı S-Max'ı seçtim. Bence akıllıca davrandım. 

Ama sıfır alınacaksa iş değişir. VW tercih edilmeli. 

S-max'ın koltukları kapatınca arkaya salıncak kurulabiliyor mu? :yes:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...