Serkan Engin 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Merhabalar aracımda merkezi kilit var ama uzaktan kumanda yok alsam kendim montajını yapabilir miyim? Yorum bağlantısı
Atıf Dinçer 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 selam,oto elektrik işinden biraz anlıyorsanız yapabilirsiniz yoksa bayağı zor.başka bi tarafları bozarsınız,en iyisi bi oto elektrikciye gidip taktırın 20 tl gibi bir fiyata hallederler.. Yorum bağlantısı
Serkan Engin 15 Nisan 2014 Yazar Paylaş 15 Nisan 2014 Anlarim biraz bagaji içerden açma isini formdan bakarak yaptim Yorum bağlantısı
Serkan Engin 16 Nisan 2014 Yazar Paylaş 16 Nisan 2014 O kadara gerek yok ya uzaktan açıp kilitleyip bagajı açsam yeter Yorum bağlantısı
İnan Çınar 17 Nisan 2014 Paylaş 17 Nisan 2014 Çok bir masrafı olmaz sadece açma kapama olacaksa fakat aracınızda içeriden bagaj açma yoksa kumandadan da bagaj açmaz, kilit üzerinde motor olması lazım yani.... Yorum bağlantısı
Serkan Engin 17 Nisan 2014 Yazar Paylaş 17 Nisan 2014 Bagaja motor taktik içerden aciliyor Yorum bağlantısı
Misafir 17 Nisan 2014 Paylaş 17 Nisan 2014 Serkan bende bagaja motor taktırdım ama bizim taktırdıgımız motor ile arabanın merkezi sisteminin motoru farklı olduğundan benim taktırdıgım uzaktan kumanda bagajı açmaz dediler mecburen içeriden açıyorum ben butonla bilgin olsun Yorum bağlantısı
İnan Çınar 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 Serkan bende bagaja motor taktırdım ama bizim taktırdıgımız motor ile arabanın merkezi sisteminin motoru farklı olduğundan benim taktırdıgım uzaktan kumanda bagajı açmaz dediler mecburen içeriden açıyorum ben butonla bilgin olsun Merkezi kilit sistemiyle bagaj motorunun ortak olmasına gerek yok... kutudan bagaj kilit motoruna elektrik bağlayacak hepsi bu... Sizin elektrikçi uğraşmak istememiş sanırım... Yorum bağlantısı
İnan Çınar 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 Bagaja motor taktik içerden aciliyor Serkan kumanda üzerinde en az 3 tuş olacak birisini bagaj açmaya ayırabilmeleri için. Alırken buna dikkat edersen sonradan sıkıntı yaşama. Yorum bağlantısı
Serkan Engin 18 Nisan 2014 Yazar Paylaş 18 Nisan 2014 Kumanda kitini buldum sadece montaj için bilgi lazım Yorum bağlantısı
Bora Garip 28 Ekim 2014 Paylaş 28 Ekim 2014 arkadaşlar bagaj işini nasıl hallettiniz ben aracımı yeni aldım daha 2 gün oldu ve bunu benimde acilen yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz? merkezi kilidim var uzaktan kumandamda mevcut ama anlamadığım şey kumandadan kapıları açtık, bagajda otomatik olarak açılacak mı? Hadi kilit açıldı diyelim bagajda düğme yokki dışardan elle açalım gene anahtarmı kullanacağız kafam bi türlü almadı. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 29 Ekim 2014 Paylaş 29 Ekim 2014 Ben önümüzdeki günlerde yaptırıcam bilgi veririm. Yorum bağlantısı
Atıf Dinçer 29 Ekim 2014 Paylaş 29 Ekim 2014 arkadaşlar bagaj işini nasıl hallettiniz ben aracımı yeni aldım daha 2 gün oldu ve bunu benimde acilen yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz? merkezi kilidim var uzaktan kumandamda mevcut ama anlamadığım şey kumandadan kapıları açtık, bagajda otomatik olarak açılacak mı? Hadi kilit açıldı diyelim bagajda düğme yokki dışardan elle açalım gene anahtarmı kullanacağız kafam bi türlü almadı. selam,bagaja motor takılması lazım,uzaktan kumandanın üzerinde bagaj açma tuşu varsa ona bağlattıra bilirsiniz,yoksa içeri ön tarafa bağaj açma butonu taktırıp butonlada açıla bilir anahtarla açma derdinden kurtulursunuz.,ben kendim yaptım bütün montajını uzaktan kumandayla açıyorum çok da güzel oldu. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Vural 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 selam,bagaja motor takılması lazım,uzaktan kumandanın üzerinde bagaj açma tuşu varsa ona bağlattıra bilirsiniz,yoksa içeri ön tarafa bağaj açma butonu taktırıp butonlada açıla bilir anahtarla açma derdinden kurtulursunuz.,ben kendim yaptım bütün montajını uzaktan kumandayla açıyorum çok da güzel oldu. Bagaj açma motorunu nereden aldınız? Maliyeti nedir, aracın neresine takılıyor tam olarak bi anlatabilirmisiniz ? Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 selam,bagaja motor takılması lazım,uzaktan kumandanın üzerinde bagaj açma tuşu varsa ona bağlattıra bilirsiniz,yoksa içeri ön tarafa bağaj açma butonu taktırıp butonlada açıla bilir anahtarla açma derdinden kurtulursunuz.,ben kendim yaptım bütün montajını uzaktan kumandayla açıyorum çok da güzel oldu. Bu montaji bugün ben de biraz uğraştım ama tam beceremedim.Bir kaç foto atabilir misin.Özellikle kilit mekanizmasında anahtarla dönen bir yer var oraya nasıl bağladın. Yorum bağlantısı
Bora Garip 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 sanırım hafta sonu bende yapıcam resim eklemeye çalışıcam ama merkezi kilit kumandamda bagaj düğmesi yok sonradan takılma üzerinde farklı birkaç düğme var acaba ona adapte edebilir miyiz ki ? Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 valla bana sorarsan ha kumandayla açmışsın ha anahtarla bir şey değişmez benim için önemli olan aracın içerisinden bagajı açmak. Yorum bağlantısı
Bora Garip 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 o olacak zaten kaçarı yokta ta amaç kullanım kolaylığını artırmak. Yorum bağlantısı
Atıf Dinçer 30 Ekim 2014 Paylaş 30 Ekim 2014 Bu montaji bugün ben de biraz uğraştım ama tam beceremedim.Bir kaç foto atabilir misin.Özellikle kilit mekanizmasında anahtarla dönen bir yer var oraya nasıl bağladın. bagaj motoru 5 tl tofaşların kapı motorları,bi parcada 15-20 cm bisiklet fren teli dış kılıfıda olması lazım.motorun yeri var zaten içeri doğru çökük yer var oraya takıyoruz,bagaj kilidini söküp fren telini mevcut üzerinde takılı olan halatın altında bir delik daha var görürsünüz o delikten geçirip içerdeki mekanizma üzerindeki diğer boş delige geçiriyoruz fren telinin topuzlu kısmı o tarafta kalacak şekilde,sonra telin kılıfını takıyoruz ön taraftan ve telin boyunu motora göre ayarlayıp kesiyoruz.telin kılıfını kablo bağıyla yada telle kaportaya sabitlememiz lazım telin geçtiği yere bir delik delip kılıfı bağlıyoruz kaportaya içindeki tel rahat hareket etsin diye.elektriğinide sivicin sağ taraftaki tırnak boş ona bağliyoruz şaseyide motoru taktığımız vidaya bağlıyoruz..bağajın sol tarafında çamurluk içinde boş soket var üzerindeki sarı kabloda 12 volt var kabloyu ön taraftan bulup ordan kesiyoruz ve uzaktan kumanda beynine yada bir buton alıp butona bağlanacak elektriğinide sarı kabloda olduğu için ona bağlayacağız..sarı kablonun diğer ucunuda soketten keserek bi parça kablo ile sivicin alt karşısına bağlıyoruz.böylece devremiz tamamlanmış oluyor.uzaktan kumanda beyninde bagaj çıkışı varsa ve (- ) eksi çıkış veriyorsa araya röle takılması lazım. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 1 Kasım 2014 Paylaş 1 Kasım 2014 Sistem su anda çalışmıyor fakat pazartesi az düzeltme ile aktif çalışmaya başlayacak Yorum bağlantısı
Atıf Dinçer 1 Kasım 2014 Paylaş 1 Kasım 2014 Gökhan bey halatı yanlış yere takmışsınınız, kilidi söküp Mevcut takılı halatın altında bir delik daha var ordan gecirip kilidin icine takacaksınız ordan pek randımanlı olmaz motoruda üst tarafa takın eğik yerin üstünde olsun.. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 1 Kasım 2014 Paylaş 1 Kasım 2014 resimde gösterebilirmisin ? yarın foto çekeyim bagajın yerlerini gösterirsen sevinirim.Sanırım bizim o plastik parçada delik yok ya da biz göremedik Yorum bağlantısı
Atıf Dinçer 2 Kasım 2014 Paylaş 2 Kasım 2014 anahtarı takıp cevrilen yere değil bagajın kilidine kitlenen yere,kilidi sökün 2 tane büyük yıldız başlı vidası var kilidin vidaları söktükten sonra anahtarı takıp cevirdiğiniz yerden halatı takıp telle sıktığınız yerden halatın ucunu cekip çıkartın halatın ucu beyaz olan tırnaklıdır geçmedirböylece kilit boşa çıkar kilidi dışarı alın kilitde üzerinde sadece mevcut anahtarla acmak için bağlı olan halat olacaktır o halatın altında bir delik daha göreceksiniz, motor için halatı o delikten geçirip içerdeki mekanizmaya bağlanacak,mekanizmada boş bir delik daha var görürsünüz halatın topuz kısmı mekanizma tarafında olsun daha sonra halatın dış kısmını takıp motora göre ayarlayıp kesin ve klemensle motora bağlayın halatın dış kısmınıda telle veya kablo bağıyla kaportaya sabitlemeniz lazım.motorun elektriğini ters vermeyin cekeceğine iter.resim vaktim olursa eklemeye çalışacağım bagajı sökmek lazım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts