İçeriğe Yönlendir

Lastiğe Vida Girmiş, Fitil Ile Tamir Ettiler

Hasan Armagan

Recommended Posts

Hasan Armagan

Lastiğe vida girdiğini fark ettim. Lastikci çuvaldız ile yapışkan bir ip soktu. Ben zannettim ki lastiği Sökünce deliği kolay bulmak için yapiyor. Meğer hepsi bu kadarmış. Fitil sokmuş. Hemen baska bir lastikciye gidip lastiği söktük ve adam gibi içinden yama yaptik, fitili sokmak için adam deliği genişletmiş ama lastiği kurtardık allahtan. Otobanda ağustosta 150 ile giderken fitil denilen bu ip nasil saglam duracak çok merak ettim.

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Fitilmi soktu vidayı çıkartıp abi ? :unsure2: Yamadan hariç başka yöntemlerdemi çıktı haberim yok.  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan
(düzenlendi)

Internette araştırınca bu fitil olayinin yıllardır var olduğunu okudum ama hic güvenli diyen yok.sanirim lastikcinin acelesi vardı. Zaten bir daha o lastikciye gitmem.

tarihinde Hasan Armagan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hamdi Bekiz

benim lastiğede fitil yaptılar fakat güvenli sanırım

Yorum bağlantısı
Ersin Karaman

bence sıkıntı yok ama üşengeş lastikçiler bunu yapıyor,bide fiat farkı var tabi atıyorum fitil7.5 tl ise yama 15 tl oluyo yapmadan soruyor bazı lastikçiler 

yamamı? fitilmi???? :(

Yorum bağlantısı
Hasan Armagan

Fitil sokmak için deliği genişletirken lastiğin tellerine zarar veriliyormuş.

Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

En güzeli yama bence sonuçta o lastiklerin üzerinde gidiyoruz.İyi yapmışsınız başka lastikçiye gitmekle.

Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım

Eskiden, balans makinası olmayan lastikçiler, lastik sökülüp takılınca kurşun ve balans ayarı bozulduğundan lastiğe dıştan fitil sokularak kesip tamir ederlerdi. Şimdiki zamanda böyle bir markanın şubesinin bu yöntemi kullanması şaşırtıcı.

Yorum bağlantısı

fitil hem ketene hem de tellere zarar veriyor. kesinlikle tavsiye etmem. vida şarjlı tornavida ile rahatlıkla ve zarar vermeden çıkartılır, lastik içi makina ile zimparalanir ve yama yapılır.

+1

Focus'un lastiklerine Michelin bayisinde benzer bi yöntem uygulanmisti. Lastigin ic kismindan delikten disari dogru plastik parca sokup, ucunuda cekip kopartarak tamir etti. Fitil boyle biseymi oluyor?

Evet erdem fitil odur,ama bir daha kesinlikle yaptırma...yamadan şaşma..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Fitilmi soktu vidayı çıkartıp abi ? :unsure2: Yamadan hariç başka yöntemlerdemi çıktı haberim yok.  :biggrin:

Lastiğe vida girdiğini fark ettim. Lastikci çuvaldız ile yapışkan bir ip soktu. Ben zannettim ki lastiği Sökünce deliği kolay bulmak için yapiyor. Meğer hepsi bu kadarmış. Fitil sokmuş. Hemen baska bir lastikciye gidip lastiği söktük ve adam gibi içinden yama yaptik, fitili sokmak için adam deliği genişletmiş ama lastiği kurtardık allahtan. Otobanda ağustosta 150 ile giderken fitil denilen bu ip nasil saglam duracak çok merak ettim.

Bu fitil olayı ben 96-97 yılından beri biliyorum.

Lastiğin orda balansa yol açabileceğini düşünüyorum. Lastik oradan deforma olabilir.

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Bu fitil olayı ben 96-97 yılından beri biliyorum.

Lastiğin orda balansa yol açabileceğini düşünüyorum. Lastik oradan deforma olabilir.

Abi ben hiç denk gelmedim.Demekki o kadar eski bir işlemmiş forum sayesinde yeni bir şey daha ögrendim.:)
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi ben hiç denk gelmedim.Demekki o kadar eski bir işlemmiş forum sayesinde yeni bir şey daha ögrendim.:)

Sana birşey daha söylim lastikçide çalışırken fitil kullanırdık veya yapışkan sürer üzerine lastik tamirinde kullanılan siya birşey koyardık. Sıcak zarar vermesin diye Maltepe sigarasının naylonunu kullanırdık. Tek dayanıklı oydu.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nuri Tanır

Bir seferde benim başıma gelmişti, lastikçi fitil ile tamir etmişti sağ arka lastiği, sanırım 10 yıl kadar önceydi ve ben sorunsuz olarak o aracımı ( mondeo GLX ) kullanmıştım, sonra o aracı komşum satın almıştı ve 4 lastik komple değiştirene kadar sorunsuz kullandı ( tamir ile lastik değişim arası sanırım 3 yıl kadar ) belkide benim şansıma bir sorun yaşanmadı ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Hakan abi fitil deyince bu çıkıyor;

Benim bahsettiğim ürün bu;

İkiside bana göre aynı kerem...en güzeli içten yamadır...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Fitil çok daha basit bir yöntem. Acelesi olan lastikçiler yabancı müşterilere tercih ederler daha çok. Eğer deliği fazla genişletirse zamanla oradan hava kaçar. Diğer türlü yama daha garantilidir. Fitil olayı daha çok uzun yollarda ki lastikçiler uygular.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Benim arabanın lastiğe geçen yıl fitil yaparken adam fazla itekledi ve çubuğu çektiğinde fitil yoktu...Şöyle kısa bir Zeki Alasya gülücüğü ardından abi içine düştü galiba önemli değil ücretsiz başka bir tane takalım dedi...:D Suçta benimmiş lastiği çevirmemişim ona doğru.. Hiç bir sorun olmadan kışlık lastiklere dönüş yaparken içeride kenara yapışmış fitili bulup çıkardım..En kolay yöntem ama güvenilirliğini bilemem, bana bir şey olmaz gibi geliyor..

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Bence yamadan daha iyi zira yamada lastiğin içini biraz fazla traşlayınca tellere kadar inebiliyorlar ve zarar verebiliyorlar. Bir zaman sonra yapışkanını iyi sürmemişlerse hava kaçırıyor devamlı (başıma geldi ve çok az hava kaçırdığı için doğru düzügün anlaşılmıyorda)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hamdi Bekiz

benim lastiğede fitil yaptılar fakat güvenli sanırım

şimdi lastikçiden geliyorum. öğlen vakti arkadaşlar arabanın lastiği inmiş dediler gittim baktım lastik yerde.

lastikçiye gittim yapılan fitilden kaçırıyor dediler. yama yaptılar

yani neymiş asla ama asla fitil yaptırma nerede ne zaman başına ne geleceği belli olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Erhan Karaman

lastıge  vıda gırmıs  cıkartmalımıyım?

ciddi sorduğunuzu düşünüyorum.meslek otomotiv sanayi diyor?çıkartmalısınız ama lastikçiye gidip orada çıkartmalısınız.çıkarttığınız anda hava kaçırmaya başlayacaktır çünkü,yolda kalmayın.

Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu

çok sık olmasada lastiğe vida giriyor. vakit darsa 5 tl ye fitil attırıyorum.

yaz kış lastik değişiminde içten yama attırıyorum.

sorun olmadı hiç. pratik ve hızlı

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

lastıkcıye goturup usta cıkarsın vıda bu

vallahi mesleğinize bakınca açıkçası sorudan benden huylandım. bizim bilmediğimiz, ama sizin doğru bildiğiniz bir bilgi varsa bizlerle paylaşın.

ama Erhan'ın dediği gibi ciddi sorduğunuz varsayarak "evet, pense ile çekerek değilde, tornavida ile söküp çıkarttırmalı ve içten uygun şekilde yama yapılmalı"  bi de bu vida lastiğin neresinden girmiş, alttansa sıkıntı olmaz, yanaktaysa işiniz zor. 

vıda  ufak  ama en ıyısı lastıkcıye gıdıp o cıkarsın  rıske gerek yok

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...