Aydın Akdeniz 27 Nisan 2014 Paylaş 27 Nisan 2014 Burak A. Hayri yazdı: Merhabalar. Tavan lambasını lede çevirme girişimde bulundum fakat araca bağlı değilken çalışıyor, evde adaptörle deneyince çalışıyor. Sebebi ne olabilir? Bir de eksi kutbunu direk aracın şasisinden alsak bir sorun olur mu? burayı anlamadım ? eksi konusundada Erol abinin dediği gibi gövdeden alırsan sağlıklı çalışmaz . gecikmeli sönme olayı çalışmayabilir. daha bugün yaptığım tazecik örneğide yükleyim Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 27 Nisan 2014 Yazar Paylaş 27 Nisan 2014 Gecikmeli sönme olayı yok bende. Evde yaparken adaptörle deniyorum, çalışıyor. Ama arabaya takınca çalışmıyor. Deli etti 20 kere denedim. Bi de kutupları orjinal çıkışlardan aldım. Gövdeden şasi alma olayını sadece merak ettim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Nisan 2014 Paylaş 27 Nisan 2014 Tavan lambasında sabit +12 ve sabit şasi vardır.. Muhtemelen yanlış yerden elektrik aldığınız.. Ampul uçlarından alın elektriği.. Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 27 Nisan 2014 Yazar Paylaş 27 Nisan 2014 Abi elektriği senin dediğin gibi yapıyorum. Ama nedense yanmıyor . Nerde yanlış yapıyorum acaba? Muhtemelen gelen elektrik kablosunun hangisi olduğunu çözümedim. Geniş olan +, küçük olan - kutup diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 27 Nisan 2014 Paylaş 27 Nisan 2014 opelin orta lambası . sarı ampulü söktüğüm yerden elektriği alıyorum . kademe olayı olmadığından sorun yok her türlü çalışıyor . ama üzerinde düğme olan lambalarda elektriğin en son dönüp dolaşıp geldiği yer lamba uçları olduğu için lambadan almak gerekiyor . birde artı eksiye bakarak takarsan sorun olmaz . şerit ledde ters bağlarsan yanmaz ama arızada yapmaz . yani düzeltince çalışır . belki uçları bağlarken sigortayı attırmış olabilirsin yada kapı şalteri gibi yerlere bağlıysa elektrik geçmemiş olabilir . Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 27 Nisan 2014 Yazar Paylaş 27 Nisan 2014 Abi bunun önü + arkası - değil mi? Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 27 Nisan 2014 Paylaş 27 Nisan 2014 boştayken yanıyor dedin değilmi Burak ? eğer öyleyse artı eksiyi bağlarken bi problem oluşmuş olabilir . aynı uçlara söktüğün lambayı bağlayıpta deneyebilirsin . tersde bağlasan yanar o . eğer yanarsa elektrik vardır . gerisi ledi bağlamaya kalır . Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 27 Nisan 2014 Yazar Paylaş 27 Nisan 2014 Tamam abi sorunu çözdüm. Açıp kapama düğmesi arızalı. Gavurun malı uğraştırdı . Çok teşekkürler yardımlar için... 1 Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 27 Nisan 2014 Yazar Paylaş 27 Nisan 2014 İşin Türkçesi geçen tepe lambasını açık unutmuşum. Geldiğimde fark ettim. Sonra yakmayı denedim yanmadı. Dedim bozuldu hazır şunu bi led yapalım anladım ki problem düğmede. Lambanın günahını aldık Çalışmam tam olarak şöyle oldu: Kadran çok parlak görünüyor fakat öyle değil. Tabiri caizse süper oldu. Tam ayarında bir aydınlatması var. Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 27 Nisan 2014 Yazar Paylaş 27 Nisan 2014 Yok şimdi yanmıyor. Yarın bakıcam ona tam olarak. Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 27 Nisan 2014 Paylaş 27 Nisan 2014 bende diyorum o kadar ledi nereye taktı acaba hiç ışık yok arabada :D Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 27 Nisan 2014 Paylaş 27 Nisan 2014 en büyük eksiği yapmamışsın . karanlık arabaları sevmiyorum . özellikle geceleri çok çabuk uykumu getiriyor . tabiki ayak aydınlatması Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 27 Nisan 2014 Yazar Paylaş 27 Nisan 2014 Abi araba zaten ufak, o yüzden pek girişmek istemedim. Kapı altı logolar var, birazcık ta onlar yüzünden takmıyorum. Bu led harbi hastalıkmış Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 27 Nisan 2014 Paylaş 27 Nisan 2014 Sen yinede ayak aydinlatmalarini bi dusun Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 27 Nisan 2014 Yazar Paylaş 27 Nisan 2014 Hastalık bulaştı abi yakında başlarım zaten. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 Ben de yeni konu açmak istemedim buraya yazıyorum umarım görülür . Aracımdaki sinyalleri led yapmak istiyorum elimde 4 tane 3 wattlık power led kullanarak seri bağlama yapıcam acaba ledleri korumak için ne yapmam lazım ? Dün birkaç ürün aldım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts