Burak A. Hayri 5 Nisan 2014 Paylaş 5 Nisan 2014 Konuyu yanlış yere açtıysam üzgünüm. Burada araç için led uygulaması yapan herhangi bir yer bulunmamakta. İşin türkçesi ezbere, hesapsız birşey yapılıyor. Araca yapılan direnç işini az çok anladım fakat merak ettiğim birkaç şey var. 1. Bu şerit ledlerin içerisinde hazır direnç var mı? Yani direnç eklemek gerekir mi? 2. Çeşitleri de bulunuyormuş. Kadran, göğüs aydınlatmasında hangisini tercih edebiliriz? Hangisi daha uzun ömürlüdür? 3.Bir de üzerinde çoklu led olan plakalık, iç mekan aydınlatması gibi yerlerde kullanılan ledler için nasıl direnç uygulacağız? Herhangi bir türü var mıdır? Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 5 Nisan 2014 Paylaş 5 Nisan 2014 (düzenlendi) güzel sorular sormuşsunuz daha biraz önce biten birkaç led uygulamam var konusunu hazırlıyorum 5 Nisan 2014 tarihinde Aydın Akdeniz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 5 Nisan 2014 Paylaş 5 Nisan 2014 Detayli bir konu Serit led smd5050 olan kullan kendinden direncleri var ekstradan direnc kullanmaya gerek yok 2 ve 3 sorunuzu anlamadim resim falan varsa iyi olur Kullan degilde=kullanin olarak degistirebilirmiyiz mod. Abilerim Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 5 Nisan 2014 Yazar Paylaş 5 Nisan 2014 güzel bir sorular sormuşsunuz daha biraz önce biten birkaç led uygulamam var konusunu hazırlıyorum Merakla bekliyorum. Açıklamaları unutmayın yalnız. Detayli bir konu Serit led smd5050 olan kullan kendinden direncleri var ekstradan direnc kullanmaya gerek yok 2 ve 3 sorunuzu anlamadim resim falan varsa iyi olur Kullan degilde=kullanin olarak degistirebilirmiyiz mod. Abilerim Bu bildiğimiz kadran ve aracın düğmeleri için kullanacağımız ledden bahediyorum. Öteki de şöyle; Bildiğim kadarıyla bir led için bir direnç uygulanıyor. Bunların üzerinde birden fazla led var. O yüzden nasıl bir ayarlama yapmak gerekir. Tam olarak soru bu. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Nisan 2014 Paylaş 5 Nisan 2014 Şerit ledleri direkt bağlayabilirsiniz.kullanım yerine göre kendinden silikonlu veya silikonsuz led kullanabilirsiniz.piyasada çok çeşit şerit ledler mevcuttur kalite kalite değişir.iyi bir SMD 5050 led ömür bakımından işinizi görür.gecikmeli söne n bir devrede kullanacaksanız bazı devrelerde ölü akım olur ve led tam sönmez kısık yanar bu gibi durumlarda devreye paralel direnç bağlanır.forumda kaç ohm direncin nasıl bağlanacağı mevcut.benim bir iki konumda resimli anlatımı var.cepden girdiğim için link kopyalayamıyorum. Saygılar... Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 5 Nisan 2014 Yazar Paylaş 5 Nisan 2014 Şerit ledleri direkt bağlayabilirsiniz.kullanım yerine göre kendinden silikonlu veya silikonsuz led kullanabilirsiniz.piyasada çok çeşit şerit ledler mevcuttur kalite kalite değişir.iyi bir SMD 5050 led ömür bakımından işinizi görür.gecikmeli söne n bir devrede kullanacaksanız bazı devrelerde ölü akım olur ve led tam sönmez kısık yanar bu gibi durumlarda devreye paralel direnç bağlanır.forumda kaç ohm direncin nasıl bağlanacağı mevcut.benim bir iki konumda resimli anlatımı var.cepden girdiğim için link kopyalayamıyorum. Saygılar... Teşekkürler. Bizimkinde gecikmeli devre mevcut değil. Aslında konunun başlığını verseniz çok iyi olur. İşlemlerden tecrübe edinmiş olurum.Bazen bir bulduğumu forumda bir daha bulamıyorum, karışıyor sürekli. Yardım için sağolun. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Nisan 2014 Paylaş 5 Nisan 2014 Teşekkürler. Bizimkinde gecikmeli devre mevcut değil. Aslında konunun başlığını verseniz çok iyi olur. İşlemlerden tecrübe edinmiş olurum.Bazen bir bulduğumu forumda bir daha bulamıyorum, karışıyor sürekli. Yardım için sağolun. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/253635-led-ba%C4%9Flant%C4%B1-yard%C4%B1m/ Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 6 Nisan 2014 Paylaş 6 Nisan 2014 uygulama yaptığım yerler http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/256185-focus-2-%C3%A7e%C5%9Fitli-led-uygulamalar%C4%B1m/ Merakla bekliyorum. Açıklamaları unutmayın yalnız. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Nisan 2014 Paylaş 6 Nisan 2014 Burak bey 2 ve 3. Maddelerde ne kadettiğinizi anlamadım. Hazır duylu alacağınız tüm ledler için direnç gerekmez. Tek tek ledlerle kendi dizeceğiniz uygulamalarda renk, çektiği akım led sayısı ve araç voltajına göre hesap yapmak gerekir. Google da "led direnç hesaplama" cümlesini ararsanız hazır programlar bulursunuz. Ayrıca gerek bu, gerekse geceucusu.com forumlarımızda benim yazılarım var. Faydalı olacaktır. Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 7 Nisan 2014 Yazar Paylaş 7 Nisan 2014 uygulama yaptığım yerler http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/256185-focus-2-%C3%A7e%C5%9Fitli-led-uygulamalar%C4%B1m/ Çok iyi olmuş elinize sağlık 1 Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 7 Nisan 2014 Yazar Paylaş 7 Nisan 2014 Burak bey 2 ve 3. Maddelerde ne kadettiğinizi anlamadım. Hazır duylu alacağınız tüm ledler için direnç gerekmez. Tek tek ledlerle kendi dizeceğiniz uygulamalarda renk, çektiği akım led sayısı ve araç voltajına göre hesap yapmak gerekir. Google da "led direnç hesaplama" cümlesini ararsanız hazır programlar bulursunuz. Ayrıca gerek bu, gerekse geceucusu.com forumlarımızda benim yazılarım var. Faydalı olacaktır. Mehmet Bey merhabalar, Tam olarak ilk cümleniz 1. ve 3. soruma karşılık geliyor. Bahsettiğim çoklu ledler plakalıkta kullanılan ledler: http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/space-2-smd-ledli-beyaz-sofit-tavan-plaka-ampul-93041098 . Bunlar için direnç gerekir mi diye merak ediyordum. 2. sorum tam olarak şu: Mesela kadran gibi bir bölgede led çalışması yapacağız. Hem güçlü ışık vermesi açısından, hem de kadran olduğu için sürekli söküp takamayacağımız için bir kerelik alıp uygulayacağımız kaliteli bir led türü var mıdır? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Nisan 2014 Paylaş 7 Nisan 2014 Kadranda hazır soketli led kullanacaksanız, kalitelisinden alın ki ben de hazır almanızı tavsiye ederim. Bu şekilde direnç gerekmez. Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 7 Nisan 2014 Yazar Paylaş 7 Nisan 2014 Teşekkür ediyorum. İşlemleri halledince fotoğrafları yükleyeceğim. Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 22 Nisan 2014 Yazar Paylaş 22 Nisan 2014 Kadranda hazır soketli led kullanacaksanız, kalitelisinden alın ki ben de hazır almanızı tavsiye ederim. Bu şekilde direnç gerekmez.Merhaba Mehmet Bey;Bu submarine için kullanılan açılı ledleri nereden bulabilirim? Bildiğiniz herhangi bir yer var mıdır? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Nisan 2014 Paylaş 22 Nisan 2014 Konyada elektronikçilerde bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum.. Yada şuraları inceleyebilirsiniz.. https://www.google.de/search?q=15+derece+led&oq=15+derece+led&aqs=chrome..69i57.3141j0j4&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8 Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 22 Nisan 2014 Yazar Paylaş 22 Nisan 2014 Konyada elektronikçilerde bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum.. Yada şuraları inceleyebilirsiniz.. https://www.google.de/search?q=15+derece+led&oq=15+derece+led&aqs=chrome..69i57.3141j0j4&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8 Şerit led dahi yok burada malesef, araştırıyoruz bakalım. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 23 Nisan 2014 Paylaş 23 Nisan 2014 Şerit led dahi yok burada malesef, araştırıyoruz bakalım. Teşekkürler. Konyada, Konya sokak yokmu Ankarada var hemde ledi sergide satıyolar , hemde 2.50 lira 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 23 Nisan 2014 Paylaş 23 Nisan 2014 Konyada, Konya sokak yokmu Ankarada var hemde ledi sergide satıyolar , hemde 2.50 lira Ankara'da Ankara sokak vardır o zaman olm. Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 23 Nisan 2014 Paylaş 23 Nisan 2014 Ankara'da Ankara sokak vardır o zaman olm. Ankara'da Konya sokak var ama Konya'dada bi Konya sokak olsaydı led işi çözüldüydü 2 Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 23 Nisan 2014 Yazar Paylaş 23 Nisan 2014 Keşke olsa da alsak, buradaki elektrikçilerde hiçbirşey yok. Artık Konya sokağa uğrayacaz en son 1 Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 27 Nisan 2014 Yazar Paylaş 27 Nisan 2014 Merhabalar. Tavan lambasını lede çevirme girişimde bulundum fakat araca bağlı değilken çalışıyor, evde adaptörle deneyince çalışıyor. Sebebi ne olabilir? Bir de eksi kutbunu direk aracın şasisinden alsak bir sorun olur mu? Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2014 Paylaş 27 Nisan 2014 Merhabalar. Tavan lambasını lede çevirme girişimde bulundum fakat araca bağlı değilken çalışıyor, evde adaptörle deneyince çalışıyor. Sebebi ne olabilir? Bir de eksi kutbunu direk aracın şasisinden alsak bir sorun olur mu?Uçları değiştirin ters bağlantıda yanmaz.Bağladığınız uçları ceyran kontrol kalemiyle kontrol ettinizmi önce kontrol edin o uçlarda akım varmı sonra led i deneyin.tavan lambaları çalışma sistemini şaseden alır genelde ama modülden geldiği için (gecikmeli sönme olayı) normal şaseden aldığınızda sönmeyecektir...Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri 27 Nisan 2014 Yazar Paylaş 27 Nisan 2014 Uçları değiştirin ters bağlantıda yanmaz.Bağladığınız uçları ceyran kontrol kalemiyle kontrol ettinizmi önce kontrol edin o uçlarda akım varmı sonra led i deneyin.tavan lambaları çalışma sistemini şaseden alır genelde ama modülden geldiği için (gecikmeli sönme olayı) normal şaseden aldığınızda sönmeyecektir... Kolay gelsin. Bende gecikmeli sönme olayı yok. Problem şu, herşeyi usule uygun bağladım, uçları da aynı şekil ama uçları bağladığımda yazmıyor gavur. Normal adaptörle kontrol ettim çalışıyor. Yarın tekrardan yapıcam bakalım belki de soğuk lehim vardır, problem yapıyordur. Benim merak ettiğim tavana gelen güç lede mi az geliyor? Ankara'da Konya sokak var ama Konya'dada bi Konya sokak olsaydı led işi çözüldüydü Yardım bekliyoruz Yorum bağlantısı
Recommended Posts