Misafir 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 Bildiğiniz gibi bizim araçların direksiyonları klasik tip hidrolik direksiyon değil. Biraz daha gelişmiş bir sistem. Bu çerçevede kullanılan direksiyon sıvısı da fren ve debriyaj sistemindeki hidrolik yağ değil otomatik şanzıman yağı da denilen farklı bir yağ. Aracın el kitabında direksiyon sıvısı ile ilgili şu bilgi yer alıyor. Şimdi; bu teknik özelliklere sahip yağı internette bulamadım. Tamirciler ve forumdan bir çok arkadaş Mobil'in ATF 320 şanzıman yağını kullandıklarını söylüyorlar. Ford'un önerdiği teknik özelliklere sahip yağı neden bulabileceğimizi ve bu yağın rengini bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 Kırmızı olduğu ve çok kötü koktuğu konuşulmuştu daha önce abi. Abi bunu teknik sohbette konuşmak daha uygun gibi. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 Kırmızı olduğu ve çok kötü koktuğu konuşulmuştu daha önce abi. Nasıl gibi? Abi bunu teknik sohbette konuşmak daha uygun gibi. Sen daha iyi bilirsin. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 Anaaaa... "Açıcam" demiş, harbiden açmış ya laa.... Mobil'in ATF 320 turuncu/kırmızı gibimsi.. Benim aracada geçen ay, ilgili direksiyon/ pompa servisinde bu işi yapıyorum diyen pompa ustası kendi koydu. Çokta sorgulamadım. Ama servis ne koyar bilmem.. Bende merakla beklemedeyim. Şayet arızam devam ediyor. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 ATF 320 yukarıda ki şartları sağlıyor mu acaba ona bakmak lazım veya hangi tip yağlar bu şartları sağlıyor. Nasıl gibi? Sen daha iyi bilirsin. Serkan abi demişti galiba çok kötü kokuyor diye Yorum bağlantısı
Misafir 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 (düzenlendi) ATF 320 yukarıda ki şartları sağlıyor mu acaba ona bakmak lazım veya hangi tip yağlar bu şartları sağlıyor. Serkan abi demişti galiba çok kötü kokuyor diye Mobil ATF 220 aşağıdaki üretici onaylarına sahiptir: MB-Approval 236.7 MAN 339 TYPE V-1 MAN 339 TYPE Z-1 VOITH TURBO H55.633536 (G607) ZF TE-ML-04D/11A/14A ExxonMobil' e göre Mobil ATF 220 aşağıdaki kalite seviyesindedir: GM Dexron II Allison C-4 Renk Doromat Caterpillar TO-2 Ford M2C163-A GM Type A Suffix A Görüldüğü gibi bizim araçların teknik özelliklerini karşılamıyor. Ancak, ben dahil bir çok kullanan var. Google'a sordum FLUIDS EQUIVALENT FORD WSA-M2C195-A - FEBI 27001, RED (ATF) automatic transmission kısacası atf kırmızı renk otomatik şanzıman yağı Yaaa, buyur burdan yak, direksiyon sıvısı yeşil olanlar (veya kırmızı olmayanlar) düşünsün şimdi... 2 Nisan 2014 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 Yeniykende kötü kokmaz ayrıca, hatta kirliyende pek kokmaz, kokarsa şanzımandayken kokar. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 Abi, zamanında G501 diye ısıya dayanaklı bir Mobil marka siyah renk gres yağı aradım...O zaman internette yoktu.. İskitler Acl servisi geçince solda kocaman bir yağ toptancısı vardı... İçeri girdim G501 var mı dedim..Adam depoya gitti üstü bir parmak toz içinde 10 kiloluk bir teneke getirdi..Üstünde Mobil G501 yazıyor..Kapağı açtık içinden siyah gres çıktı...Diş macunu şeklinde ambalajlanmış aldığımız paranın beşte birine 10 kiloluk tenekeyi aldık... Sanayiyi gezersen ne cevherler çıkıyor ama ben olsam Atf yağı ekler devam ederdim... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 Benim yağ mobil temp 78 miş, g501 silikon gresin kodu... Niye yazdıysam.. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 Abi, zamanında G501 diye ısıya dayanaklı bir Mobil marka siyah renk gres yağı aradım...O zaman internette yoktu.. İskitler Acl servisi geçince solda kocaman bir yağ toptancısı vardı... İçeri girdim G501 var mı dedim..Adam depoya gitti üstü bir parmak toz içinde 10 kiloluk bir teneke getirdi..Üstünde Mobil G501 yazıyor..Kapağı açtık içinden siyah gres çıktı...Diş macunu şeklinde ambalajlanmış aldığımız paranın beşte birine 10 kiloluk tenekeyi aldık... Sanayiyi gezersen ne cevherler çıkıyor ama ben olsam Atf yağı ekler devam ederdim... ATF kullanmanı öneririm bende abi Kırmızı ATF 320 konuluyor. Ben de iki sene önce Mobil ATF ile tamamladım. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Abdurrahman 4 yıldır kullanıyor onda da sıkıntı yok. Arkadaşımın aracında yeşil yağı görüp, bir de ses hissedince işin doğrusunu araştırayım dedim. Ford kimyasal internet sitesinde yaptığım incelemede, yağlarla ilgili özellikler arasında sıcak-soğuk ilişkisi ısrarla vurgulanıyor. Bazı arkadaşlar da soğuk havalarda direksiyonla ilgili şikayetlerini yazmışlardı. Şimdi iyice işkillendim. Hafta sonu fırsat bulursam bu işi çözerim. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 Ben de iki sene önce Mobil ATF ile tamamladım. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Abdurrahman 4 yıldır kullanıyor onda da sıkıntı yok. Arkadaşımın aracında yeşil yağı görüp, bir de ses hissedince işin doğrusunu araştırayım dedim. Ford kimyasal internet sitesinde yaptığım incelemede, yağlarla ilgili özellikler arasında sıcak-soğuk ilişkisi ısrarla vurgulanıyor. Bazı arkadaşlar da soğuk havalarda direksiyonla ilgili şikayetlerini yazmışlardı. Şimdi iyice işkillendim. Hafta sonu fırsat bulursam bu işi çözerim. Elektrik desteğini de gözardı etme abi... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 Daha önce de söylemiştim bir konuda. FEBİ marka direksiyon hidrolik yağı var..Yeşil renkli.. İlla ki yeşil gerekiyorsa bu olur. Mesela ben FEBİ nin kırmızı antfrizini kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Yanlışlar diz boyu, Elektronik direksiyon yağı yeşil renktedir ve Ford ambalajdadır Atf mekanik direksiyonlara konur 4 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Yanlışlar diz boyu, Elektronik direksiyon yağı yeşil renktedir ve Ford ambalajdadır Atf mekanik direksiyonlara konur usta m son noktayı koymuş, Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Yanlışlar diz boyu, Elektronik direksiyon yağı yeşil renktedir ve Ford ambalajdadır Atf mekanik direksiyonlara konur Dağılın 2 Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 12 Nisan 2014 Paylaş 12 Nisan 2014 (düzenlendi) Normal yağların raf ömrü 2-3 yıldır.Ama Atflerin ömrü 10 yıl kadar biliyorum.Bence rahatlıkla kullanabilirsiniz. Değişimi şırınga yerine kaba giren hortumu çıkararak yaparsan daha iyi olur. 12 Nisan 2014 tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts