Safak Acar 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Sabah ben Afalladım belki benim gibi yanılmacaya düşen arkadaşlar olmuş olabilir, onun için konuyu paylaşmak istedim. Alıntıdır. Saatler bu yıl bir gün gecikmeli olarak ileri alınacak. Haliyle aklınız karışabilir. Özellikle de cep telefonu saatinize sakın güvenmeyin. Zira cep telefonları uluslararası saat ayarlamasına uyarak bizden bir gün önce saat değişikliğini otomatik yapmış olacak. Seçim sabahı bu anlamda karışıklık yaşayabilirsiniz. SAATLER 31 MART'TA İLERİ ALINACAK Yerel seçimler nedeniyle bu yıl yaz saati uygulamasına 1 gün gecikmeli geçilecek. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler, 31 Mart Pazartesi günü 03.00'dan itibaren 1 saat ileri alınacak. Bakanlar Kurulunun 16 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararı doğrultusunda mart ayının son günü yaz saati uygulaması başlayacak.CEP TELEFONLARINIZA GÜVENMEYİNAkıllı telefonlar ve bilgisayarlardaki saatler otomatik olarak değişiyor. Haliyle seçimlerin yapılacağı pazar günü cep telefonunuzdaki saat bir saat ileri olabilir. Seçimlerde sıkıntı yaşamak istemiyorsanız buna dikkat edin. NEDEN 1 GÜN GECİKMELİ?Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakanlar Kurulu'nun, vatandaşların seçim zamanında saat değişikliğinden etkilenmemesi için böyle bir karar aldığını belirterek, "Belki 1 saatten dolayı herhangi bir partinin oy kaybına sebep olmaksızın bu gerçekleştirilmiş olacak" değerlendirmesinde bulunmuştu.Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Genel Sekreteri Ömer Kavas, akıllı telefonların ve bilgisayarların dünyadaki diğer ülkelerle birlikte 1 gün önce ileri saat uygulamasına geçebileceğini ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Söz konusu cihazları üreten firmaların yanı sıra, her operatörün de uydularla bağlantı kurarak gerçek zamanı oradan almalarını sağlayan sistemleri bulunduğunu belirten Kavas, bu nedenle Türkiye'de kullanılan akıllı telefon vebilgisayarların yarın ileri saat uygulamasına geçmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. İzmir Valiliği, 31 Mart Pazartesi gününden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışma saatlerinin 08.30-17.30 olacağını bildirdi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "31 Mart 2014 Pazartesi günü saat 03.00’ten itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınacak. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Şafak geçen sene de benzer bir durum olmuştu galiba. Çünkü sınav vardı. Bu sene de seçim var. Sıkıntı yok. Bilgilendirme için teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Ben gece üçte kalkıp alacam saatleri ileri. 3 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Ben sabah akıllı telefonun kurbanı oldum. Akşamdan saati 07:45 e ayarladım, sabah 8 de oyumu kullanıp işe gitmem gerekiyordu. Sabah 07:45 te telefonun alarmı çaldı zar zor kalktım saate baktım 07:45 olmuş. Traş olurken bir ara kolumdaki saate baktım geç kalmayayım diye. Birde ne göreyim. :shok: kolumdaki saat 06:50.. Akıllı telefonun beni yanılttığını o an anlamış oldum. 1 saat erken kalkmış olduk hanımla birllikte. Açtım televizyonu güzel bir kahvaltı yaptık ondan sonra da oy kullanmaya ve işe... 4 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Bu akıllı telefonlar bakanlar kurulu kararı falan dinlemedi, keşke dün aklıma gelseydi böyle birşey olacağı. Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Sabah, cep telefonum otomatik saati ileri aldığından bir saat erken uyandım. Bilgisayarın saatide aynı şekilde, gece olsada şu hengameden kurtarsak. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Ben gece üçte kalkıp alacam saatleri ileri. Ben hiç elleşmicem,nasıl olsa 7 ay sonra tekrar geri alacaz Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Her sene "bu sefer son" deniyor, ama hep aynı. Yorum bağlantısı
Murat Dere 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Ben hiç elleşmicem,nasıl olsa 7 ay sonra tekrar geri alacaz Evde var biriki tane o saatlerden. Ben sabah akıllı telefonun kurbanı oldum. Akşamdan saati 07:45 e ayarladım, sabah 8 de oyumu kullanıp işe gitmem gerekiyordu. Sabah 07:45 te telefonun alarmı çaldı zar zor kalktım saate baktım 07:45 olmuş. Traş olurken bir ara kolumdaki saate baktım geç kalmayayım diye. Birde ne göreyim. :shok: kolumdaki saat 06:50.. Akıllı telefonun beni yanılttığını o an anlamış oldum. 1 saat erken kalkmış olduk hanımla birllikte. Açtım televizyonu güzel bir kahvaltı yaptık ondan sonra da oy kullanmaya ve işe... Korhan'ım, güldüm ama ya. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Ben sabah akıllı telefonun kurbanı oldum. Akşamdan saati 07:45 e ayarladım, sabah 8 de oyumu kullanıp işe gitmem gerekiyordu. Sabah 07:45 te telefonun alarmı çaldı zar zor kalktım saate baktım 07:45 olmuş. Traş olurken bir ara kolumdaki saate baktım geç kalmayayım diye. Birde ne göreyim. :shok: kolumdaki saat 06:50.. Akıllı telefonun beni yanılttığını o an anlamış oldum. 1 saat erken kalkmış olduk hanımla birllikte. Açtım televizyonu güzel bir kahvaltı yaptık ondan sonra da oy kullanmaya ve işe... Abi ne güzel yengemle güzel bir kahvaltı yapmışsın. Afiyet olsun Akıllı telefon çok güzel bir etkinliğe vesile olmuş 2 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Evde var biriki tane o saatlerden. Korhan'ım, güldüm ama ya. Gül abi, ne var bunda, Allah hep güldürsün, birlikte gülelim. Abi ne güzel yengemle güzel bir kahvaltı yapmışsın. Afiyet olsun Akıllı telefon çok güzel bir etkinliğe vesile olmuş Öyle Hocam, biraz uykusuz kaldık ama aceleye gelmeden güne güzel bir başlangıç. oldu. 2 Yorum bağlantısı
Ali Eren 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Ben gece üçte kalkıp alacam saatleri ileri. Abi rica etsem beni de arayıp uyandırır mısın. Yorum bağlantısı
Murat Dere 31 Mart 2014 Paylaş 31 Mart 2014 Abi rica etsem beni de arayıp uyandırır mısın. TAbii. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 31 Mart 2014 Paylaş 31 Mart 2014 Sabah dalgınlığıma geldi. Bazı saatler geri bazıları ileri olunca geç kaldım. 15-20 dakika rötar yapmış oldum buna şükür.. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Mart 2014 Paylaş 31 Mart 2014 İleri alınması çokta problem değil aslında. Esas geri alındığında sıkıntı. Kaç sefer geç kaldım işe bu sebeple Yorum bağlantısı
Recommended Posts