Furkan Avcı 16 Mart 2014 Paylaş 16 Mart 2014 Geçen şu konuda http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/255226-mercedes-klima-sistemi-kronik-problemi/page-2#entry2287736 bahsettiğim problemin çözümü için bugün işe giriştim. Vites kolunun oradan başlıyoruz sökme işlemine: Sonra orta göz ve çakmaklık kısmına geçiyoruz Landirenzonun göstergeyi buraya koymuşlar onuda bir kenara alıyoruz Çakmaklığın altına orta konsolu tutan iki adet vida var 10mm onları söküyoruz Üst kolçaktaki Telefon ünitesinin kabolsunu söküp çıkarıyoruz Arka klima üfleme motorunun üstündeki plastik kapakları kastırarak çıkarıyoruz Bu görünen arka klima üfleme motoru Sonra kül tablasını yerinden çıkarıyoruz, buda üstünde bulunan led Üst havalandırma ızgaralarını çıkarıyoruz (detayını fotoğraflamayı unuttuk ) ardından teybin önündeki paneli klipslerini açıp çıkarıyoruz burayıda unuttum teybi söküyoruz Sökülen parçalar itina ile diziliyor Direksiyonun altındaki kaplamada vidalarından sökülüp çıkıyor, bu arada far kontrol ünitesi ve el freni serbest bırakma telini ve kontak kısmının üstündeki kapakta sökülüyor, fotoğrafı yine unuttuk Artık step motorlara çok yakınız Ve step motorlar karşınızda En soldakinin problemi var ortadakiler yukarıyı kontrol ediyor, en sağda sağ ayak yönlendirme motoru var. Şimdi sağ ve sol ayak yönlendirme motorlarına takılan kollar yeni olan ile değiştirilmiş fakat ÖKÜZ olan usta Sol motorada sağ kolun ayağından ® takmış sağ ve sol kolların bağlantı yerindeki açı farklı buda step motoru zamanla bozmuş (en azından ben onun bozduğunu düşünüyorum) Bu iki parçanın farkı Bu step motor Buda step motorun içi Buda kırılmış olan dişli Şimdi aracı toplamadım böylece garajda bekliyor. Parçanın orjinali 400 TL olduğundan öncelikle çıkma olanından bulmaya çalışacağım Ankara veya İstanbul'dan. Bulamazsam da orjinali alacağım. Parçayı temin edincede aynen geri toplayacağım inşallah. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 16 Mart 2014 Paylaş 16 Mart 2014 1- 2- Tornacıda dişliyi yeniden yaptırabilirsin? Mondeo koltuk motoru dişlisini yaptırdı arkadaşlar, ve 100kg'lık insanları taşıdı dişli. Demeki bu da ne güzel olabilir? 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 16 Mart 2014 Yazar Paylaş 16 Mart 2014 (düzenlendi) 1- 2- Tornacıda dişliyi yeniden yaptırabilirsin? Mondeo koltuk motoru dişlisini yaptırdı arkadaşlar, ve 100kg'lık insanları taşıdı dişli. Demeki bu da ne güzel olabilir? - Tam randımanlı olur mu acaba? - Yani birebir aynını yapabiliyorlar mı? - bu zorlanma acaba step motoru da bozmuş olabilir mi? Ha birde büyük beyaz dişlinininde altta yuvaya oturan bir çıkıntısı var oda kırılmış. Yani step motor şanzımanı dağıtmış 16 Mart 2014 tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Mart 2014 Paylaş 16 Mart 2014 üzerindeki ea 502 ne demek. step motor versiyonu yoksa http://www.ebay.co.uk/itm/Mercedes-W203-W211-HVAC-Climate-Control-Blend-Air-Inlet-Door-Actuator-2038201642-/221315799922?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3387731b72 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 16 Mart 2014 Yazar Paylaş 16 Mart 2014 (düzenlendi) üzerindeki ea 502 ne demek. step motor versiyonu yoksa http://www.ebay.co.uk/itm/Mercedes-W203-W211-HVAC-Climate-Control-Blend-Air-Inlet-Door-Actuator-2038201642-/221315799922?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3387731b72 onu bilmiyorum Mustafa ama yıldızlı kodu aynı olduktan sonra sıkıntı yok. Yanlız arabayı dağıttım duruyor, bunu sipariş versem bile 10 günden önce gelmez çıkmacıları bi yoklayalım. Zaten kargosu 120 TL imiş çıkmacılarda 100-150 TL arası beklemeye değmez 16 Mart 2014 tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 16 Mart 2014 Paylaş 16 Mart 2014 1- 2- Tornacıda dişliyi yeniden yaptırabilirsin? Mondeo koltuk motoru dişlisini yaptırdı arkadaşlar, ve 100kg'lık insanları taşıdı dişli. Demeki bu da ne güzel olabilir? Eğer çıkma yada uygun fiyatlı parça bulunmazsa Sani'nin dediğini yağmak gerek. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 16 Mart 2014 Yazar Paylaş 16 Mart 2014 Eğer çıkma yada uygun fiyatlı parça bulunmazsa Sani'nin dediğini yağmak gerek. Tornacılar birebir aynı parçadan yapabiliyorlar mı? diş adımı sayısı falan, kalıp çıkarabiliyor olmaları gerekmez mi? Şu bendekinin aynısı http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-a2038201642-elektrik-motoru-orj-mercedes-gezici-otomotiv-152514105/detay Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 16 Mart 2014 Paylaş 16 Mart 2014 Tornacılar birebir aynı parçadan yapabiliyorlar mı? diş adımı sayısı falan, kalıp çıkarabiliyor olmaları gerekmez mi? Şu bendekinin aynısı http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-a2038201642-elektrik-motoru-orj-mercedes-gezici-otomotiv-1525141 Büyük ihtimalle Atatürk Oto Sanayidedir. Osman ustaların orda, teklifin edin bir kontrol etseler güzel olur. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 16 Mart 2014 Yazar Paylaş 16 Mart 2014 Büyük ihtimalle Atatürk Oto Sanayidedir. Osman ustaların orda, teklifin edin bir kontrol etseler güzel olur. Step motoru elektriksel olarak kontrol etmeleri biraz zor gibi ama en azından dıştan kontrol edebilirler. Ankara ya sabah bir soralım bakalım. 1 Yorum bağlantısı
Ali Elöver 16 Mart 2014 Paylaş 16 Mart 2014 Sen sat bunu Furkan, Clk 320 alalim sana http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-60bin-km-de-garaj-arabasi-95857033/detay Cuma akşamı bende C320 ye bindim gayet guzel arabaydi. Sonra da youtube da pejo tofas videosu izledim çok komik adamın dibi aynadan alinan vites hareketi Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 16 Mart 2014 Yazar Paylaş 16 Mart 2014 Sen sat bunu Furkan, Clk 320 alalim sana http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-60bin-km-de-garaj-arabasi-95857033/detay Cuma akşamı bende C320 ye bindim gayet guzel arabaydi. Sonra da youtube da pejo tofas videosu izledim çok komik adamın dibi aynadan alinan vites hareketi Onda da bu problemlerden olabilir abi Birde linkteki bomboş, bir daha mercedes alırsam en dolusunu alayım bari Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mart 2014 Paylaş 16 Mart 2014 - Tam randımanlı olur mu acaba? - Yani birebir aynını yapabiliyorlar mı? - bu zorlanma acaba step motoru da bozmuş olabilir mi? Ha birde büyük beyaz dişlinininde altta yuvaya oturan bir çıkıntısı var oda kırılmış. Yani step motor şanzımanı dağıtmış Ankarada bir yer önermişti Serkan Toker abi, orayla konuştuğumda ben de sunroof motor dişlisi ile ilgili sıkıntım olduğunu söylemiştim.Onlar gönderin 50 tl de zarfa koyun gönderin demişlerdi.Yaptırmadım ama sorun olacağını zannetmiyorum.denemeye değer bence Bu arada elinize sağlık valla iyi parçalamışsınız.Ben de perşembe günü klima kontrol panelini fln söktüm,sallanıyordu,meğerse vida yerleri tamamen parçalanmış,yenisini eriterek yaptım bende taş gibi oldu Yorum bağlantısı
Ali Elöver 16 Mart 2014 Paylaş 16 Mart 2014 Onda da bu problemlerden olabilir abi Birde linkteki bomboş, bir daha mercedes alırsam en dolusunu alayım bari Benimkini al kasa olarak, senin 3200cc motoru tak garajda Elin yatkin nasilsa ... 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 16 Mart 2014 Yazar Paylaş 16 Mart 2014 Benimkini al kasa olarak, senin 3200cc motoru tak garajda Elin yatkin nasilsa ...Ahahaha Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 16 Mart 2014 Yazar Paylaş 16 Mart 2014 Şu an bi kaç aksiyon var, onlar olmasa bakarım ben linkteki arabaya.Bende benim parçaya bakacaksın sandım Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 16 Mart 2014 Yazar Paylaş 16 Mart 2014 Gideceğim gibi görünüyor bu hafta Maslak'a, çok acil değilse bakınayım? Benim yarın halletmem lazım çünkü parçalar garajda açıkta duruyor. Yorum bağlantısı
Ali Elöver 16 Mart 2014 Paylaş 16 Mart 2014 Benim yarın halletmem lazım çünkü parçalar garajda açıkta duruyor. Ben yarin Bostanci sanayi de ki 1-2 mercedes ozel servise sorup sana haber vericem Furkan. Ankara dan da sordurmakta fayda var. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 17 Mart 2014 Paylaş 17 Mart 2014 aranan kan yıldız kardeşliğinden bulundu sanırım. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 17 Mart 2014 Yazar Paylaş 17 Mart 2014 aranan kan yıldız kardeşliğinden bulundu sanırım. Sıfırı için 60€ verip alacağım galiba, bir arkadaşın elinde orjinal sıfır olarak varmış. Mustafa TÜFEKÇİYE ulaşabilirsem Kocaeli'den direk otobüse verdirmeye çalışacağım. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 17 Mart 2014 Yazar Paylaş 17 Mart 2014 Abi telefon mu değişti Şirketten aradım senide ondan farklı numara görmüşsündür Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 17 Mart 2014 Yazar Paylaş 17 Mart 2014 Parça sorunu çözüldü sanırım... Abi çıkma yok, ne Ankara nede İstanbul'da orjinalini 190 TL ye buldum, kargo mu otobüs mü o kısmını çözmeye çalışıyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Mart 2014 Paylaş 17 Mart 2014 Abi çıkma yok, ne Ankara nede İstanbul'da orjinalini 190 TL ye buldum, kargo mu otobüs mü o kısmını çözmeye çalışıyorum. Kargo candır. Kapıya kadar teslimat Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 17 Mart 2014 Yazar Paylaş 17 Mart 2014 Kargo candır. Kapıya kadar teslimat Otobüs akşam elimde olabilirse diye araştırıyorum ama muhtemelen kargoya kalacağız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts