İçeriğe Yönlendir

Sensör Arızası

Çağlar Adakoğlu

Recommended Posts

Çağlar Adakoğlu

LJGFMvs.jpg?1

Arkadaşlar merhabalar.Başıma gelenleri tek tek anlatmak istiyorum.Belki fikir verecek veya daha önce başına gelen birisi olabilir.

Aracımı dün Ankara Şaşmaz da Selman oto ya götürdüm.

Aracın kontrolleri yapıldı (ön takım,şanzuman yağı,motor yağı,fren balataları vs vs vs ) Hiç bir masrafı çıkmadı çok şükür.Sadece sibob ayarlarının gösden geçirilmesi gerekli o kadar.Onuda en yakın zamanda halledeceğim.Asıl olan bunlar değil tabiki.

ESP arızası için araç ıds cihazına bağlandı ve yukarıdaki arızalar tespit edildi.3 arıza.

ESP bir çok sensöre bağlı olduğundan birinde sıkıntı çıktığı zaman ESP işlevini görmüyor ve aracın ekranında ESP ışığı sürekli olarak yanıyor.

Neyse SELMAN OTO da Hakan usta (Eren usta yoktu ) kendi işini yaptıktan sonra elektrikçisi KARAKAYA oto elektrik Kemal ustaya (ASLA TAVSİYE ETMİYORUM )yönlendirdi.Kemal usta ( ASLA TAVSİYE ETMİYORUM ) yaparım bu arızaların hepsini ve aracı bırakıp ancak akşama yetişirse alabileceğimi söyledi.Bende 14:30 da bıraktım aracı.Akşam saat 18:00 gibi aradım.Kemal usta bana açı sensörü falan filan hepsi giderildi ancak Takla ikaz sensörü bu kez arıza verdiğini belirtti.Ben de dedimki sen zaten bilmiyormuydun bu sensöründe arıza verdiğini dedim.Evet dedi ama parça değişmesi lazım dedi.Bu konuyla ilgili biraz polemiğe girdim.Neyse parçanın ön sağ koltuğun altında olduğunu söyledi.Sonra ben parçayı almak için bugün YILDIZ SANAYİSİNE gittim.Ve esp li tam 4 aracın sağ ön koltuğunu söktürdüm ve sensör aradık.Ve hiç birinde böyle bir sensör bulamadık.Arkasından emin olmak için tekrar önce Kemal usta ve sonra Eren ustayı aradım ayrı ayrı ve ikiside aynı şekilde sağ ön koltuğun altında diye ısrar ettiler.Sonra bende o parça baktığım esp li araçlarda bulamayınca bu parçayı merak ettim ve kendi aracımın sağ ön koltuğunu söktüm ve altına baktığımda bendede böyle bir sensör olmadığını gördüm.Sonra o halde Yıldız sanayisinden çıkıp her ikisine de koltuğun altında diye söylediğiniz o sensörü bana bulun dedim.Ve olmayan sensörü bulamadılar tabi.Sonra Eren usta aracı aldı başka bir yere götürdü.Eren ustanın aracımı bugün götürdüğü yere Kemal usta da dün göstermiş aracımı.Orada ki ustada ben uğraşamam demiş.Nasıl bir ustaysa akıl ermiyor.Önüne müşteri geliyor ama ben uğraşamam diyebilecek zenginlikte birisi belliki.Neyse bu kez Eren usta referans olunca yaparım ama yerini söylemem dedi. Haklı tabi bir şey diyemedim.Sanırım arka koltuğa doğru uzanan bir bölgede şasi üzerinde bir yerdeymiş.Eren ustada bana hafta içi getir ertesi gün aracını al dedi.Ve o ustada yapacakmış bu arızayı..ESP gerçekten çok önemli bir donanım olmasa gerçekten uğraşmazdım ama bunlar özetle başımdan geçenler.Eren ustaya bir lafım yok çünkü o orda yoktu ama ilgilenen diğer arkadaşlardan bir şey anlamadım.Ve hatta güvenip müşteri yönlendirdikleri KARAKAYA oto elektiriği de kınıyorum.

İçime çok kurt düştü arkadaşlar ve inanın midem bulandı yapılan işlerden.

Arkadaşlar bu konu hakkında ve takla ikaz sensörü hakkında bilgisi olan veya nerede olduğuna dair , bilgisi ,tavsiyesi olan var mı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ben size şunu söylim.

"Sadece sibob ayarlarının gösden geçirilmesi gerekli o kadar.Onuda en yakın zamanda halledeceğim.Asıl olan bunlar değil tabiki."

Böyle bir ayar yok. Subaplar şimdi. Şayet subaplarda sorun varsa subap değişimi demektir.

Burada baya konuştuk. Ben subaplardan çok çektim. Şükür şu anda sorun kalmadı.

Ben o adama bir daha arabamı götürmem. ESP için söylediklerinde bu kadar direten birine.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Gecmis olsun. Diğer konularda yoruma cok gerek yok. Mondeoyu tanimayan usta olduklari belli, o yuzden cikmis sorunlar. Bugun sasmazdaydim. Haberim olsaydi davet ederdim sizi. Yapılabilir miydi bilmiyorum ama en azindan dost muhabbeti saglam ustalarla tanismis olurdunuz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Ben size şunu söylim.

"Sadece sibob ayarlarının gösden geçirilmesi gerekli o kadar.Onuda en yakın zamanda halledeceğim.Asıl olan bunlar değil tabiki."

Böyle bir ayar yok. Subaplar şimdi. Şayet subaplarda sorun varsa subap değişimi demektir.

Burada baya konuştuk. Ben subaplardan çok çektim. Şükür şu anda sorun kalmadı.

Ben o adama bir daha arabamı götürmem. ESP için söylediklerinde bu kadar direten birine.

Mehmet bey inanın şu anda yazarken bile sinirlerim hat safhada :( O kadar acemice iş olduki.Bilmeyen anlamayan biri olduğu en başından belliydi ama ben hakettim gerçekten.Sibob ayarından bile bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum aslında.Sadece şikayetim motor rolantideyken bazen bir şıkırtı geliyor.Çünkü motor ilk çalıştığında hafif bir rolanti problemi oluyor.Ben ustaya dedim ki emme monifoltunun kleperlerine bir bakarmısın dedim.Sadece motoru dinleyerek şu an için bir sıkıntı yaratmaz.Sen bir depo benzinle kullan ve eğer geçmezse öyle gel dedi.Ben bir depo benzini harcayacağıma sibopları yaptırırım.Sanırım kleperlerde bir sıkıntı var.Çünkü her zaman yapmıyor.Diğer yandan esp için dediğim gibi yapılma imkanı zaten var ama bir kere midem bulandı.Usta direksiyonu toplamak için 3.5 saat orada ayakta bekledim.Sadece 15 dakikalık iş için.

Gecmis olsun. Diğer konularda yoruma cok gerek yok. Mondeoyu tanimayan usta olduklari belli, o yuzden cikmis sorunlar. Bugun sasmazdaydim. Haberim olsaydi davet ederdim sizi. Yapılabilir miydi bilmiyorum ama en azindan dost muhabbeti saglam ustalarla tanismis olurdunuz.

Saygılarımla.

Evren bey keşke sizine karşılaşma şansım olsaydı oralarda sizinle...Çünkü o kadar sinir harbi geçirdim ki sarılacak adam arıyordum inanın :) Bu arada yukarıdaki hataları görmüşsünüzdür.Ancak internette birden fazla sitede C1279 arıza kodu aynen şu bilgiyi içeriyor "C1279 SAPMA ORAN SENSOR DEVRE HATASI" bu durum bir sensör arızası mıdır yoksa kablolarda devrelerde ufak bir tamirle giderilecek bir durum mudur ? Bilginiz var mı ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaalp1
(düzenlendi)

Elektrik için Şaşmaz'da OTOFAR'a gitmelisiniz. FORD Doktorudurlar Faruk ve Yasin Usta. Mekanik içinse  ÖNER FORD, Tuncay ÖNER Ustaya. Okulludur, Ford Otosan Eğitimlidir, bilgilidir, naziktir. Şayan-ı tavsiyedir.

tarihinde Mustafa Kayaalp1 tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

Esp konusunda bilgim yok maalesef. Bu arizayi daha once gercekten cozmus bir ustaya denk gelmek lazim. Bunun icin de cok usta tanimak gerek. Ya da ustanizin soracagi belli basli ustalarla samimiyeti olmasi. Bu ariza konusunda dedigim gibi soz veremem ama benim arkadaslarim genelde benim dedigime itibar ederler:) yani klepler arizali dersem ince ordan baslarlar sorun aramaya.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Evren bey ve Mehmet bey bir de geçenlerde sizinle konuştuğumuz lpg yakıtı için fakir karışım durumu içinde usta katalitik konvektörü sökmüşler dedi ondan az yakıyor dedi :) Nasıl inanıyım bilemedim :) Zaten en yakın zaman da da Mocan brc ye gideceğim.Hele şu esp işini bir hallediyim bakalım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaalp1

Son mesajınızı da gördükten sonra, Tuncay Öner Ustaya kesinlikle gitmeniz gerektiğini düşünüyorum. İsterseniz adres ve tel verebilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Elektrik için Şaşmaz'da OTOFAR'a gitmelisiniz. FORD Doktorudurlar Faruk ve Yasin Usta. Mekanik içinse  ÖNER FORD, Tuncay ÖNER Ustaya. Okulludur, Ford Otosan Eğitimlidir, bilgilidir, naziktir. Şayan-ı tavsiyedir.

Bu konuda bir usta tanımamak gerçekten benim için çok üzücü oldu.Gereksiz yere bugün yıldız sanayiyi alt üst ettim.Olmayan parçayı aradık koltuk altında.OTOFARlada p.tesi irtibata geçiyim en azından fikirlerini alıyım ve yapabilecekleri bir şey olursa gidebilirim.Teşekkür ederim Mustafa bey.Saygılar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çağlar bey rolanti ile ilgili problemden dolayı kesinlikle aracı kurcalatmayın derim.

Sorun büyüyene kadar karışmayın derin. Benim dilim yandı. Maddi olarak kaybımı gözüm görmüyor. 45 gün sanayide yatıp kalktığıma manevi yorgunluğuma üzülüyorum. Klaper sorunu çok büyüdüğünde çok sesli olur. Sanki araç subap vuruyormuş gibi çok sesli çalışır. ESP hakkında hiç bilgim yok.

Evren beyin dediği gibi mondeodan anlamayan ustadan kesinlikle uzak durun.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Son mesajınızı da gördükten sonra, Tuncay Öner Ustaya kesinlikle gitmeniz gerektiğini düşünüyorum. İsterseniz adres ve tel verebilirim.

Memnun olurum Mustafa bey. :) Sizin selamınızı söylemek mümkün müdür ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu
(düzenlendi)

Esp arızası konusunu servis müdürü ile görüştüm. Arıza durumunda bu konuda eğitim almış olan teknisyenlerin gerekli müdahaleleri yaparak sorunu çözdüklerini söylediler. Ama fiyat konusunda arızanın durumuna göre bir maliyet çıkacağı için rakam konuşmak yanlış olur.

Sadık bey görüştüğünüz kişi bu sensörün değişeceğini var sayarsak işçilik hariç olarak sadece sensörün ortalama ne kadar fiyat olacağı konusunda bilgi verebilirmi bize.Ve en önemlisi bu sensörün nerede olduğudur.Teşekkür ederim.

tarihinde Çağlar Adakoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaalp1
(düzenlendi)

Memnun olurum Mustafa bey. :) Sizin selamınızı söylemek mümkün müdür ?

Evet, Oto Faruğa "Havalimanından Mustafa" Deyin. Tuncay Öner Usta zaten tanır. Cuma günü oradaydım. 

tarihinde Mustafa Kayaalp1 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu
(düzenlendi)

sağlık sorunları nedeni ile uzun bir süre servise gidebileceğimi sanmıyorum. eğer unutmaz isem ilk fırsatta sorarım.

Teşekkür ederim Sadık bey geçmiş olsun.Siz beni bırakın öncelikle sağlığınız önemli :) Saygılarımla...

Evet, Oto Faruğa "Havalimanından Mustafa" Deyin. Tuncay Öner Usta zaten tanır. Cuma günü oradaydım. 

Teşekkür ederim Mustafa bey :) adres ve telefon verebilir misiniz ? Oto faruk mu ? yoksa Otofar mıydı ? :) Bu arada havalimanında giriş kontrolde polis memuru Şerafettin beyi tanırmısınız ? Belki 10-15 senedir orda.

tarihinde Çağlar Adakoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
(düzenlendi)

Öncelikle geçmiş olsun, en azından gitmemeniz gerekn ustaları öğrenmiş oldunuz.

Lakin gözünü seveyim Mercedes'in WIS(Atölye Bilgi Sistemi)'ta tüm modellerin civatasına kadar anlatılmış, böyle ustacıklara kapak olacak şeyleri söyleyince aynı mor patlıcan gibi kalıyorlar. Sadece bir tane usta buldum Eskişehir'de o da 20 yıllık mercedes yetkili servis ustası, işin eğitimini almış, bilgili usta.

tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Öncelikle geçmiş olsun, en azından gitmemeniz gerekn ustaları öğrenmiş oldunuz.

Lakin gözünü seveyim Mercedes'in WIS(Atölye Bilgi Sistemi)'ta tüm modellerin civatasına kadar anlatılmış, böyle ustacıklara kapak olacak şeyleri söyleyince aynı mor patlıcan gibi kalıyorlar. Sadece bir tane usta buldum Eskişehir'de o da 20 yıllık mercedes yetkili servis ustası, işin eğitimini almış, bilgili usta.

Teşekkür ederim Furkan bey...Dediğiniz gibi en azından tecrübe oldu.Mercedes bir dünya markası olduğunu her şekilde ispatlıyor zaten...Ama mercedes i bırakın bizim ustalarımız bilmedikleri işlerde kendilerini ispatlamaya çalışıyorlar işte :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Dizelin şarj dinamosunu sökmek çok zorlu bir iş. Anlamayana denk gelirseniz yandınız.

Faruk usta uzun yıllar Ford yetkili servisinde çalışmış. Ankara Otokoç zannedersem.

Şarj dinamosunu yarım saatte söktüler. Zaten anlamadığı bir arıza ise bunu biz yapamayız der.

Ben de Oto Far'ı tavsiye ediyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Öncelikle Mustafa KAYALAP bey'e tavsiyesinden dolayı çok teşekkür ederim.Çünkü önerdiği Tuncay ÖNER bey gerçekten işin ehli bir usta.Bugün aracımı kendisine teslim ettim.Çok ilgilendi sağolsun.Tabi teslim etmeden önce asıl olan YANAL İVME SENSÖRÜ nün araçtaki saklandığı yeri bulalım dedi :) Birçok ustanın sağ ön koltuğun altında diyerek hatta ısrar ederek boşa benim zamanımı harcayan ustalardan çok farklı bir usta Tuncay usta gerçekten.Kendisi telefonla ulaştığı birinden sensör için net bir yer tespiti yaptı.

Arkadaşlar aklınızda olsun otomotik yada manuel şanzuman,dizel ya da benzinli araç farketmeksizin Mondeo MK3 lerin YANAL İVME SENSÖRÜ vitesin altında gizli :)

Yani önce orta konsol sökülüyor(teybin altındaki vitesi çevreleyen plastik aksamlar sadece) ,sonra ses,toz izolasyon süngerleri çıkartılıyor,sonra vitesin sol çaprazında aşağı doğru baktığınızda oraya iki vida ile sabitlenmiş YANAL İVME SENSÖRÜ nü görüyorsunuz.Çıkan sensör resimdekidir.

Parça araştırması yapıyor Tuncay usta.Ama öncelik olarak devreleri kontrol edecek.Söket girişlerinde mi arıza var yoksa değişecekmi araştıracak.Ben ebay da araştırdım ve buldum parçayı ama Tuncay usta da belki uygun görmeyiz ,uygun görürsekte belki daha uygun fiyatta buluruz dedi.Parçanın Ebaydaki çıkma parça fiyatı 39 £ tur.Ama çalışıp çalışmadığını bilemeyiz tabiki.Tuncay ustaya da söyledim.Ama bekleyeceğiz bakalım.

SBl67jj.jpg?1

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Hadi gözünüz aydın

Teşekkür ederim Mehmet bey :) Bilenle bilmeyen arasındaki farkı anladık en azından :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Arkadaşlar Tuncay usta aradı.Parça gerekli dedi.Yıldız sanayide bir kaç parçacıya bakmış ve bulamamış.Ben ebaydan sipariş vermek istiyorum aslında.Ebaydan hiç alış veriş yapmadım ama üyelik yaptım.Sensörün toplam bedeli kargo ile birlikte 39,95£+15,95£ ( 93,47 $ a tekabül ediyor ) = 200 Tl yapıyor.

link burada.

http://www.ebay.com/itm/MONDEO-MK3-ESP-STABILITY-CONTROL-yahu-MODULE-01-03/151236682589?_trksid=p2045573.c100033.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.RVI%26ao%3D1%26asc%3D21021%26meid%3D5387331979818933570%26pid%3D100033%26prg%3D9336%26rk%3D1%26rkt%3D4%26sd%3D261371469533

Yurt dışından geleceği için acaba sipariş versemmi diye düşünüyorum.Gelecek parçanın çalışmama gibi bir durumuda olabilirmi.Olduğu zaman para iadesi oluyormu.Ve iade yolu basitmidir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Şaşmazda bir sürü ford yedek parça satan yer var. Orada yoksa yetkili servislerden sipariş verirseniz bence daha çabuk ve hızlı gelir.En azından 3- 5 pahalı olur ama karşınızda muhatap bulursunuz..

Serkan bey ford yetkili servislerde 2000Tl+kdv :) Ben yarın en iyisi Yıldızı tekrar bir alt üst ediyim.Çünkü bakılmayan bir sürü parçacı var.Elbet birinden çıkacak.Onlarda parça numarasını girip 2000tl+kdv yi öğrenince çıkmasını ne kadara bırakacaklar orasıda meçhul :) Bakalım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

hııı tamam o zaman güven ford  sönmez ford oralarada  bakın ben sizin için telefonda bir soruyum  net parça numarasını yazın lütfen.araç model yılı aracın donanım paketi

Serkan bey,sönmez oto da yok bilginize.Bende bizzat gittim ve Tuncay ustada gitti.Araç 2002 mondeo ghia ( lüks paket )  benzinli manuel.Teşekkür ederim desteğiniz için Serkan bey :)

PARÇA NUMARASI : 1S7T-14B296-AD parçanın resmide yukarıda.

tamam ben buldum parça numarasını yalnışsa lütfen uyar 

1S7T-14B296-AD ESP Yanal ivme sensörü.

:) evet bu parça :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

tamam sen canını sıkma araştırılmaya başlandı bile bulunur bulunmaz bilemem olumlu yada olumsuz haber gelir gelmez  yazarım ok kısmet .Ama açık söyleyim  araştıracak kişi çok olumlu konuşmadı artık kısmet hayırlısı . inşallah şansın iyidir.

Umarım bulunur :( aslında bulunurda alt üst etmek gerek çıkmacıları.Minumum arıza çıkaran bir parça olduğu için genelde çoğu çıkmacılar bilmiyor.Göğüs kısmına henüz dokunulmamış araç bulmak gerek aslında.O da zor bir ihtimal bakalım.Dört gözle dört kulakla bekliyorum:) İnşallah güzel bir haber gelir.Bu arada benim iletişim numaramı size ö.m den attım saygılar Serkan bey.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...