İçeriğe Yönlendir

Alpine Swe-815 Bağlantı

Engin Özata

Recommended Posts

Engin Özata

Alpine swe-815 kendinden anfili woofer almaya karar verdim bunu 6000cd'ye nasıl bağlayabilirim yardımcı olur musunuz

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

-Aküden 8ga kablo ile güç kablosu çekilir Amplifikatörün + girişine bağlanır (akü çıkışından hemen sonra amplifikatör gücüne uygun amperde sigorta bağlanır)...

-Amplifikatörün - girişine bagaj içerisinde uygun bir yerden (şasiye temas noktası sağlıklı ve sabit olmalı) 8ga kablo çekilir.Bu kablo topraklama kablonuz olacaktır.İletimin iyi olduğundan,zamanla oksit yapmayacağından emin olabileceğiniz bir yerden çekin.Amortisör kuleleri olabilir,bagaj zeminine delik açılarak sağlam vidalama ile sabitlenebilir.Yine de bağlantı noktasını işlem öncesi zımpara ile temizlemekte fayda var.

-Teybin arkasındaki kablolardan mavi renkli olanı (yanlış hatırlamıyorsam :) ) remote (tetikleyici) kablosudur. oradan amplifikatörünüzün rem kısmına (amlinin güç kademesinde + - ve rem şeklinde görünür) ince bir kablo çekilir.Bu kablo teybiniz açılınca amplininde aktive olmasını sağlar.Kaliteli bir RCA kablosunda (amplifikatör ses sinyal kablosu) kendi üzerinde vardır incedir görürsünüz.Yoksa ayrıca çekilecek.

-Piyasada satılan orijinal teypler için amplifikatör dönüştürücülerden alınacak.Herhangi bir hoparlör çıkışının + ve - si dönüştürücünün montaj şemasına göre bağlanacak.Ardından RCA kablosunun  kırmızı ve beyaz uçları amplifikatör ile bağladığınız çevirici aparatın kırmızı ve beyaz kısmına uygun takılacak...

-Kişisel zevkinize göre ampli üzerindeki ayar kısımlarından gain ve crossover freq ayarları yapılacak(ampli ve wooferınız çok yüksek güçte olmadığı için keyfi yapabilirsiniz.Normalde ince ayar gerektirir.Yine de gaini max seviyelere getirmeyin)

-Teypten Bass ayarı sıfıra yakın değerlere alınacak ( bagajdaki sub bass görevini devraldığından dolayı kapı içi hoparlörlerin bass vermesine gerek yok.Kısılan bass kabin içi hoparlörlerinin daha yüksek seviyelere daha az bozulmayla çıkmasını sağlayacak)

-Güzel bir çalma listesi ile CD doldurulacak

-Dım tıs dım tıs gezilecek.Müzik keyfi katlanacak :D

Eliniz yatkın ise yapabilirsiniz.Zor değildir zaten.En önemlisi Güç(+) kablosu ile RCA kablosunu yan yana geçirmeyin.Parazite neden olur.Mümkünse Birini sağ kapıların döşeme altlarından diğerini sol kapı döşemeleri altından geçirin ve kabloları iyi gizleyin ;) Yapamam usta yapsın derseniz cüzi işçilik ücretleri ile yaptırabilirsiniz... Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.Eksiklerim veya kaçırdığım bir nokta varsa ustalarım müdahale etsin :)

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Engin Özata

Alper kardeşim çok teşekkür ederim. Çok güzel açıklamışsın. Artık sipariş verebilirim :-)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Bu yazıyı komple yazdırıp bir kenara koyayım, bu gidişle kendi ses sistemimi kendim yapmak zorunda kalacağım :) Piyasa bilmediğini zannederek seni kazıklamaya çalışan içi boş bir dünya esnafla dolu..

.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Bu yazıyı komple yazdırıp bir kenara koyayım, bu gidişle kendi ses sistemimi kendim yapmak zorunda kalacağım :) Piyasa bilmediğini zannederek seni kazıklamaya çalışan içi boş bir dünya esnafla dolu..

Gerçekten sanıldığı  kadar zor değildir.Birazcık yetenek ister ki uzmanlık gerektirmez ;) 

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Ya bi gerçekten işi bilen ve parası için değil de insanlık için cevap verecek bir gönüllü bulsam o kadar çok şey var ki sormak istediğim.. Çok şükür küçüklüğümden beri elektroniğe hevesimden dolayı elimizden iş geliyor, aklımızdakileri eldeki imkanlarla yapıyoruz ama bu araç içi olayında dedim bilmeden el sürmeyelim, nitekim bi kapı hoparlörlerini değiştirdim, sorduğum sorulara verilen cevaplar yüzünden hayatımdan bezdirdiler beni :)

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Ya bi gerçekten işi bilen ve parası için değil de insanlık için cevap verecek bir gönüllü bulsam o kadar çok şey var ki sormak istediğim.. Çok şükür küçüklüğümden beri elektroniğe hevesimden dolayı elimizden iş geliyor, aklımızdakileri eldeki imkanlarla yapıyoruz ama bu araç içi olayında dedim bilmeden el sürmeyelim, nitekim bi kapı hoparlörlerini değiştirdim, sorduğum sorulara verilen cevaplar yüzünden hayatımdan bezdirdiler beni :)

Forumda aranılan sorulara geçiştirme maksatlı cevap yazıldığını sanmıyorum.Herkes yardımcı olmak için çekinmeden yazıyor.Bu forumun kalitesi buradan geliyor.Tabi kurunun yanında yaşı da yakmak var.Size birkaç ilgisiz insan denk gelmiş olabilir.Fakat inanın herkes birbirine elinden geldiğince yardımcı oluyor.Bunu aktif kaldığınız ve konuları düzenle takip ettiğiniz sürece kendiniz de göreceksiniz ;)

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Yok zaten sağolsun forumdaki arkadaşlar sayesinde bilmediğim birçok şey öğrendim. Demek istediğim dükkanına girdiğiniz zaman sizin derdinizi dinleyip çözümleri sıralamak yerine elindekini size satmaya çalışan tipler. Yoksa forumdan öyle bi problemimiz yok sağolsunlar yardımcı oluyorlar insanlar..

İzmir'de sanıyorum 8-9 tane oto ses sistemi dükkanını gezdim, gerek teyp alırken gerek kapı hoparlörlerini değiştireceğim zaman, öyle bir muamele var ki adam senin durumunu talebini atıyor kenara abi buna böyle yapıcan şöyle yapıcan diyor. İki kelam bildiğini söyleyince de aaabi onlar boş işler diye geçiştiriyor. Sırf bu yüzden, bu tiplerin geçiştirmelerini duymamak için gidip büyük bir alışveriş mağazasından kafama göre araştırdığım ürünleri aldım kendim taktım. Ha memnun muyum değilim bir yerlerde bi eksiğimiz mutlaka var ama olsun.. Sırf müşteriyi tokatlamaya çalışanlara para kazandırmadım diye kendimce vicdanımı rahatlattım :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...