İçeriğe Yönlendir

Bademcik Ameliyatı


Semih İzgi

Recommended Posts

Tahir İlter

Şimdiden geçmiş olsun Semih. İnşallah biran önce sağlığına kavuşursun

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

Semih kardeşim şimdiden geçmiş olsun.Çok yakın arkadaşım aynı problemi yaşıyordu,geçen sene aynı ameliyatı oldu.Keşke daha önceden ameliyat olsaydım dedi.Senin gibi sürekli bademcikleri şiş ve her zaman hasta oluyordu aldırdıktan sonra hiç bir problemi kalmadı.Yalnız 1 ay 1 bucuk ay kendine gelemedi ve inanılmaz zayıflamıştı ama hemen toparladı kendini.

 

Kardeşim ne yazın ne kışın ağız tadı ile ne soda içebildim nede muhtelif soğuk içecekler.. Son 2 ayda 3 kez iltahap yapınca artık doktorum noktayı koydu. Umarım iyi olacak. Çok sağol :good1:

 

benim küçük kızın bademcik ve geniz etini birlikte aldırdık, 1 saat sonra dondurma yedi. ilk gün ılık çorba içti. 3. gün unuttu gitti...  

 

Sadık abi kaç yaşındayken ameliyat olmuştu kardeşim?  küçüklerde çok daha rahat oluyormuş yetişkinlerde eziyetliymiş diye biliyorum. 

 

Öncelikle geçmiş olsun. Ameliyat olduğunuzda daha önceden neden olmamıştım diyeceksiniz. Rahat olun. Ben küçükken yedi yaşında sadece haftada bir gün okula gidebiliyordum. Yediğim penisilinin penadurun haddi hesabı yoktu. Bademciklerimi aldırdıktan sonra ilk dondurma yedirmişlerdi.15 dakikalık bir operasyon fazla kendinizi kasmayın.

 

Serkan hocam banada öyle geliyor. Daha önce olabilirdim ama işte. En son hayatımı geçen yıl final döneminde kararttı. (5.sene son final dönemi ve 9 ders varken.. hastanelik oldum ve 9 finalin 7si kaldı. Benim için tam bir yıkımdı.) 

 

Geçmiş olsun . Size kesinlikle tek ve hayati önerim en az 8 saat önce her türlü yiyecek içecek alımını bitirmeniz . Su dahil.

 

Aynen Tamer hocam doktorumda söyledi. Anestezi ile alakalı sanırım.

 

Operasyon çok doğru bir karar.İlk bir kaç gün ağrınız olur.sonra rahatlarsınız.Operasyondan sonra katı,sert ve sıcak besinlerden  uzak durun.bol bol dondurma yiyip,soğuk su,meyve suyu tüketin.

Geçmiş olsun.

 

Çok teşekkürler. Yutkunma zorluğu çekmezsem dondurmanın dibine vururum. Yıllardır ağız tadı ile yemiyorum. Yesem ertesi gün Vur Klamoksun dibine.. :)

 

Büyük bir ihtimalle sünnet olurken ki duyduğun acı kadar acı duymazsın Semih. inan bana olay şu; 

aç ağzını , aç, aç, aç, kocaman aç, kocaman kocaman, tamam oldu bitti.  :biggrin:

 

Abi yorumumu ameliyat sonrasına saklayacağım :D

 

Operasyon son çaredir bence. Çok önemli bir ameliyat olmasada bendenizin 10 yaşında iken aldırılan badenciklerim nedeniyle 46 senedir müzmin bronşit oldum ve hiç bir zamanda geçmedi geçmeyecekte. Aynı dertten muzdarip kızımı ameliyat ettirmedim 16-17 yaşından sonra kendi kendine vucüt bademcik sorunu yendi. Şimdi tıp çok değişti doktorlar daha iyisini bilirler ama yinede tedavisi olmalıydı...

 

Fatih hocam son çaremin bu olduğuna eminim.  25 yaşına geldim ve hala yaşam kalitemi düşürmekte üstüne yok. Örneğin otobüste biri hapşursa bademciklerim iltahaplanıyor.  Bahar havasında bile boğazımda atkı elimde ıhlamur zencefil bal, bunlara rağmen şiş inmiyor antibiyotikler yetmiyor.  En son doktor iğne veriyor ve 2 hafta sonra tekrar..  Okadar çok antibiyotik aldım ki artık kendime acıyorum. :(

 

Geçmiş olsun kardeşim. Hangi hastanede saat kaçta ameliyat olacaksın. 

 

Ekrem abiye yazdım abi. Amerikan hastanesinde olacağım Çarşamba günü.saati belli değil .Sabahtan giderim saat kaçta alırsa doktor. Çok sağol abicim.

 

bademciğin görevi nedir? bence de en son çare alınmalıdır. değişik tedaviler denediniz mi? NAr suyu ya da glutensiz ekmek felan.

 

Mehmet hocam normalde görevi nedir bilmiyorum ama benim vücudumdakinin görevi çok afedersiniz p..lik.. Başka bir tanım bulamıyorum. Yukarda Fatih hocama yazdığım gibi. Yanımda biri öksürsün ertesi güne benim boğaz şiş.  Aklı yok fikri var kendi kendine hareket ediyor. Başka nasıl açıklayabilirim :) Malesef çok sıkıntılıyım.

 

şimdi kardeş bademcik ameliyatı olmuş biri olrak sana altın gibi tavsiyeler vereceğim ben 3 yıl önce bademciklerimi aldırdım. inan çeşme suyuna kaynar su ekleyip içiyordum ama yinede ayda bi hastalanıyordum uykusuz kalsam bademciklerim ağrıyordu.

Ben bi doktor ile tanıştım özel bi hastanede ondan sonra aldırmaya karar verdim inan şuan çok rahatım. doktoruna güveniyorsan ve çok sık hastalanıyorsan kesinlikle aldır. ve en önemlisi ilk bi hafta ağrın çok olur işte burada aspirin imdadına yetişiyor. 230 ml lik bi pet şişeye 10 tane aspirin atıyorsun boğazın her ağrıdığında az bişey ağzına alıp güzelce gargara yapıyorsun ve ağrıdan eser kalmıyor bu işlem benim hayatımı kurtardı diyebilirim bademciklerim çok büyük olduğu için yarasıda  o kadar büyük idi. şimdiden çok geçmiş olsun evet belli bi yaştan sonra zor ama inan iltaaplannıp şiştiğindeki ağrı kadar zor değil.

 

 

 

Birde hazır konusu açılmışken size bişey anlatayım. ertesi gün bademcik ameliyatı olacam gece uyku tutmadı sabaha doğru sızmışım bi uyandım saat 9:30. saat 10:00 da ameliyat var neyse koşa koşa gittim hastaneye saaat 10:30 oradaki sekreter kız beni bi güzel fırçaladı insan hiç ameyiyata geç kalırmı diye. neyse ben geç kalınca doktor başkasını ameliyata almış. sıra geldi bana ameliyat haneye girdik 3 - 5 kişi üzerime çullandı bi iğne yaptılar gerisini hatırlamıyorum ameliyat bitmiş beni odaya almışlar sağolsun kayınım gelmiş bi uyandım hemşireler benm kayınbiladerle uğraşıyor bizim doktor benim bedemcikleri kesmiş jeletinlemiş :D baş ucuma koymuş kayınbileder de görünce kötüleşmiş bayılır gibi olmuş neyse onu ayıltılar doktor geldi iyimisin diye sordu iyiyim biraz ağrım var dedim dondurma ye iyi gelir dedi . hemşireye şu bademcikleride çöpe atın dedi. DUR hocam ne yapıyorsun dedim çöpe atarsan mikrop kapar yine şişer dedim doktor gülmekten yarıldı. beni her gördüğünde gülüyor adam

 

Özcan hocam hikayende tavsiyende on numara. : :)Çok sağol dediğin şeyden bende hazırlarım. En büyük korkum işe gidememek. Ertesi Pazartesi yani 5 gün sonra işimin başında olmak istiyorum. Umarım yolunda gider.  Çok sağolun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İyi dilekleriniz için ve güzel yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ederim herkese.  Çok kritik ve hayati birşey değil ama insanı perişan eden birşey

tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Geçmiş olsun umarım sıkıntısız geçer.Basit ancak aslında biraz da gıcık bir operasyondur.Sıcak kötü etkilediği içinde genelde kış sezonu daha çok yapılır.Sende bir süre soğuk yiyecekleri tercih edeceksin zaten.İlk günler ılık bile değil bildiğin soğuya yakın olsun.İllaki acıkmayı yada susamayı bekleme aralarda birşeyler iç yada ye soğuk olarak ki orada ki ısı artışı çok olmasın ve kanama riskin en aza insin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

 

 

Özcan hocam hikayende tavsiyende on numara. : :)Çok sağol dediğin şeyden bende hazırlarım. En büyük korkum işe gidememek. Ertesi Pazartesi yani 5 gün sonra işimin başında olmak istiyorum. Umarım yolunda gider.  Çok sağolun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İyi dilekleriniz için ve güzel yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ederim herkese.  Çok kritik ve hayati birşey değil ama insanı perişan eden birşey

 

kardeş bende işyeri sıkıntı olduğu için senelik izine denk getirdim 10 gün sonrada çalışmaya başladım dediğim gibi 3-4 gün ağrıyor sonra hafifliyor ama aspirin gargarası hemen etki ediyor

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Öncelikle geçmiş olsun Semih Bey,

Ben bu ameliyatı ve yanında geniz eti aldırma ameliyatını 5 yaşındayken oldum, dolayısı ile birşey hatırlamıyorum.. Ancak çok külfetli yada sıkıntılı bir oprasyon değil. En sevindiğim tarafıda eve gelince dondurma yememdi. Sınırsız  :biggrin:  Ancak bende sıkıntılı süreç amelitayattan yaklaşık 5-6 ay sonra başladı..

Annem balkonda çamaşır asarken bende içeride oyun oynuyormuşum. Yanı başımda çalan telefonu (eski tip zilli, deli gibi bağıranlardan) açmamışım. Annem balkondan koşarak gelmiş, telefonu açmış. Sonra bana "neden açmadım diye" kafama geçen Ceyo terlik  :biggrin: Benzer birkaç olaydan sonra (duymama) başka bir KBB doktoruna gidiyoruz ve sağırlık başlangıcı teşhisi konuluyor. Daha sonra 4 sene boyunca her ay Cerrah Paşa yollarını aşındırıyoruz. Olay şu; bu ameliyatı olan her 10.000 yada 100.000 (tam hatırlamıyorum sayıyı, annem daha iyi biliyor) kişide bir işitme problemi oluşabiliyormuş.. Bu süre zarfında yaklaşık 7 ameliyat daha oldum. Orta kulağa ozamanlar Te Tüp diye bir şeyler taktılar, sorunlu yeri temizleyen/ iyileştiren bir zımbırtıymış. Çok araştırmadım sonrasını ufaktık oldu bitti..

 

Bu sebeple çok iyi bir doktor tarafından operasyon yapılmalı ve bu sıkıntılar sonrası kontrol edilmelidir. Korkutmak değil, bilginiz olsun amaçlı  :seytan:

 

O Ceyo terlik kafama geçmeseydi, askerlik çağında %100 sağır oalcakmışım  :biggrin: Birde bizim bir arkadaş vardı rahmetli, bademcik ameliyatı olmuştu :fiuw:;)   :D

 

Aşağıdaki linkte çok güzel anlatımlar ve merak edilen soruların cevapları var.

 

http://www.kulak-burun-bogaz.com/kbb_hastaliklari/cocuk.php

 

Büyük bir ihtimalle sünnet olurken ki duyduğun acı kadar acı duymazsın Semih. inan bana olay şu; 

aç ağzını , aç, aç, aç, kocaman aç, kocaman kocaman, tamam oldu bitti.  

Abim be ben hatırlamıyorum o acıyı, sen hatırlıyormusun  :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Semihciğim şimdiden geçmiş olsun diyorum.

Çevremde bu ameliyatı yaptıranlar var,öncesi ve sonrası diye sorduğumda hep sonrası diyorlar...yani hayatlarından çok memnunlar..

Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Öncelikle geçmiş olsun şimdiden.

Ben çok ufak yaşta aldırtmıştım. Faydası çok olduğu gibi zararları da yok değil. Örneğin hasta olduğunda direkt ciğerlere iniyor. O yüzden hasta olmamaya dikkat etmek gerekiyor. Hasta olacağını hissettiğin zaman hemen önlemini alman lazım. Ben askerde hastalandım mesela yaklaşık 5-6 gün yataktan kalkamadım. Ama faydası çok.

Ameliyat çok zor bir ameliyat değil. İlk başlarda ağzın acıyacak boğazlar acıyacak çorba dahi içmek zulüm gelecek ama bu süreç çok çabuk bitecek. Heyecana, strese, sıkıntıya hiç gerek yok. Acil şifalar şimdiden... :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Semih'cim, öncelikle geçmiş olsun kardeşim. Ben bu bademcik ameliyatlarını dondurma yeme bahanelerinden biri olarak görüyorum. :) Allah'ın izniyle ameliyattan sonra bi şeyciğin kalmaz. ;)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Geçmiş olsun.

Ben oldum bu amelyatı.

İlkokul 5. sınıfta hemde.

 

Hastaneden çıkamazdım,sürekli hastalık vs..

Amelyattan sonra hastenenin adını unuttum.

 

Narkozu dayıyorlar zaten,ayıldığındada boğazdan gelen kanı sürekli temizleyecekler.

 

ilk bi kaç saat bu şekilde geçiyor.

Daha sonra muz süt karışımı ;) yemeye başlıyorsun.

Dondurma ara ara iyi geliyor.

Çok fazla ağrı acı yok.

Ama yaptıktan sonra bu işlemi iyiki,yapmışım diyeceksin emin ol...

Yorum bağlantısı
Misafir

Öncelikle geçmiş olsun, 7 Yaşımdayken aynı dertlerden dolayı bademciğim ve geniz etim alınmıştı.

 

Dez avantajı en ufak hastalık ciğerlere iniyor ve ağır geçiriyorum. 

Yorum bağlantısı
Fatih Aydın
(düzenlendi)

9 yaşında alındı benimde.

Artık çürümüştü bademcikler.

Yalnız o gün bugündür her kış faranjit boğazlarım.

Yazın bile soğuk içecekleri fazla kaçırırsam faranjit oluyorum.

 

Fakat bu bünyeden bünyeye değişiyor.

3 arkadaşım daha bademcik ameliyatı oldu.

Onlara hiçbirşey olmuyor çok nadir faranjit oluyorlar.

Hele biri kışın bile buzlu rakı içiyor.

 

Ekleme: galiba 2 hafta katı yiyecek yemedim tam hatırlamıyorum 20 sene oldu.

Belki şuan yöntem farklıdır.

Faranjit haricinde iyiki alınmış çünkü iştahım açılmış ancak doğru düzgün yemek yemeye başlamış kilo almaya başlamıştım.

Geçmiş olsun.

tarihinde Fatih Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Yarın sabah 7.30'da hastane kapısından içeri gireceğim. Şimdiden bismillah.  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Misafir

Yarın sabah 7.30'da hastane kapısından içeri gireceğim. Şimdiden bismillah. :unsure2:

Kardeşim Allah şifa versin.Tez zamanda iyileşirsin inşaAllah.Rabbim Yardımcın olsun.
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Yarın sabah 7.30'da hastane kapısından içeri gireceğim. Şimdiden bismillah.  :unsure2:

 

Hadi işin rast gitsin Semih. Allah kolaylık versin sana da, doktoruna da. :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bende olmuştum. 1 hafta sürekli sıvı gda. İlk 3 gü süt. Sonra yavaş yavaş çorba ve meyve suyu. 1 haftadan sonra biraz ekmeğe başlamıştım. Ben canlı olmuştum. 1 hafta ağrılarım kesilmedi. Günde 3 kere iğne vuruluyordum ağrı kesici. İğneler olmasa napardım bilmem. Ama eskisi ile şimdi arasında çok fark var.

 

Şimdiden geçmiş olsun.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Islem tamam. Agri oldukca yuksek ama kurtulduk sonucta. Allah razi olsun hepinizden.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

Kardeşim hadi geçmiş olsun.bir iki gün sonra ağrı sızı kalmaz.Allah başka dert vermesin.

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Islem tamam. Agri oldukca yuksek ama kurtulduk sonucta. Allah razi olsun hepinizden.

Kardeşim, geçmiş olsun.  :flowers:

Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. bana da demişlerdi sene de 6 7 defadan fazla bademciklerin şişerse ameliyat olman gerek diye, şükür son zamanlarda hiç şişmiyor. 

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Islem tamam. Agri oldukca yuksek ama kurtulduk sonucta. Allah razi olsun hepinizden.

 

Geçmiş olsun Semih'cim. Allah daha kötülerini vermesin. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...