İçeriğe Yönlendir

Bademcik Ameliyatı


Semih İzgi

Recommended Posts

Semih İzgi

Yüksek ihtimalle Çarşamba günü operasyon geçireceğim ve bademciklerim alınacak. (sürekli şiş ve sürekli hasta ediyor.  Geçtiğimiz yıl final zamanı altın vuruşu yaptı; tonsilit olmuştum ve beni günde 30 doz kristalize penisilinle 5 günde kurtardılar.)

 

Doktorum daha fazla tahammül edemeyeceğini söyleyip alma kararı aldı. Tabi bende artık bu dertten kurtulmak istiyorum, bir haylide korktum çünkü çok fazla sıkıntılı olduğunu söylüyor herkes.

 

Acaba tecrübesini edinenler öncesinde ve sonrasında neler yaşadıklarını, nelere dikkat etmem gerektiğini, neyin iyi neyin kötü geldiğini, acı-ağrı kesici-günlük hayat ve uyku ilişkisini,  İşimin başına kaç günde dönebileceğimi benle paylaşabilirler mi?

 

Teşekkür ederim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Geçmiş olsun kardeşim.

Acil şifalar dilerim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Geçmiş olsun Semihciğim, acil şifalar dilerim, hangi hastahanede olacaksın ameliyatı?

Amerikan Hastanesinde abicim. Doktorum Cengiz bey. Çok tecrübeli ve dinamik bir insan. Güvenim tam ve tavsiye ederim abi :good1:

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Semih kardeşim şimdiden geçmiş olsun.Çok yakın arkadaşım aynı problemi yaşıyordu,geçen sene aynı ameliyatı oldu.Keşke daha önceden ameliyat olsaydım dedi.Senin gibi sürekli bademcikleri şiş ve her zaman hasta oluyordu aldırdıktan sonra hiç bir problemi kalmadı.Yalnız 1 ay 1 bucuk ay kendine gelemedi ve inanılmaz zayıflamıştı ama hemen toparladı kendini.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tamer Geveci

Geçmiş olsun . Size kesinlikle tek ve hayati önerim en az 8 saat önce her türlü yiyecek içecek alımını bitirmeniz . Su dahil.

Yorum bağlantısı
Turgut Ünal

Operasyon çok doğru bir karar.İlk bir kaç gün ağrınız olur.sonra rahatlarsınız.Operasyondan sonra katı,sert ve sıcak besinlerden  uzak durun.bol bol dondurma yiyip,soğuk su,meyve suyu tüketin.

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

Büyük bir ihtimalle sünnet olurken ki duyduğun acı kadar acı duymazsın Semih. inan bana olay şu; 

aç ağzını , aç, aç, aç, kocaman aç, kocaman kocaman, tamam oldu bitti.  :biggrin:

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Operasyon son çaredir bence. Çok önemli bir ameliyat olmasada bendenizin 10 yaşında iken aldırılan badenciklerim nedeniyle 46 senedir müzmin faranjit oldum ve hiç bir zamanda geçmedi geçmeyecekte. Aynı dertten muzdarip kızımı ameliyat ettirmedim 16-17 yaşından sonra kendi kendine vucüt bademcik sorunu yendi. Şimdi tıp çok değişti doktorlar daha iyisini bilirler ama yinede tedavisi olmalıydı...

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Geçmiş olsun kardeşim. Hangi hastanede saat kaçta ameliyat olacaksın. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Geçmiş olsun Semih'ciğim.Acil şifalar diliyoruz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bademciğin görevi nedir? bence de en son çare alınmalıdır. değişik tedaviler denediniz mi? NAr suyu ya da glutensiz ekmek felan.

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin
(düzenlendi)

şimdi kardeş bademcik ameliyatı olmuş biri olrak sana altın gibi tavsiyeler vereceğim ben 3 yıl önce bademciklerimi aldırdım. inan çeşme suyuna kaynar su ekleyip içiyordum ama yinede ayda bi hastalanıyordum uykusuz kalsam bademciklerim ağrıyordu.

Ben bi doktor ile tanıştım özel bi hastanede ondan sonra aldırmaya karar verdim inan şuan çok rahatım. doktoruna güveniyorsan ve çok sık hastalanıyorsan kesinlikle aldır. ve en önemlisi ilk bi hafta ağrın çok olur işte burada aspirin imdadına yetişiyor. 230 ml lik bi pet şişeye 10 tane aspirin atıyorsun boğazın her ağrıdığında az bişey ağzına alıp güzelce gargara yapıyorsun ve ağrıdan eser kalmıyor bu işlem benim hayatımı kurtardı diyebilirim bademciklerim çok büyük olduğu için yarasıda  o kadar büyük idi. şimdiden çok geçmiş olsun evet belli bi yaştan sonra zor ama inan iltaaplannıp şiştiğindeki ağrı kadar zor değil.

 

 

 

Birde hazır konusu açılmışken size bişey anlatayım. ertesi gün bademcik ameliyatı olacam gece uyku tutmadı sabaha doğru sızmışım bi uyandım saat 9:30. saat 10:00 da ameliyat var neyse koşa koşa gittim hastaneye saaat 10:30 oradaki sekreter kız beni bi güzel fırçaladı insan hiç ameyiyata geç kalırmı diye. neyse ben geç kalınca doktor başkasını ameliyata almış. sıra geldi bana ameliyat haneye girdik 3 - 5 kişi üzerime çullandı bi iğne yaptılar gerisini hatırlamıyorum ameliyat bitmiş beni odaya almışlar sağolsun kayınım gelmiş bi uyandım hemşireler benm kayınbiladerle uğraşıyor bizim doktor benim bedemcikleri kesmiş jeletinlemiş :D baş ucuma koymuş kayınbileder de görünce kötüleşmiş bayılır gibi olmuş neyse onu ayıltılar doktor geldi iyimisin diye sordu iyiyim biraz ağrım var dedim dondurma ye iyi gelir dedi . hemşireye şu bademcikleride çöpe atın dedi. DUR hocam ne yapıyorsun dedim çöpe atarsan mikrop kapar yine şişer dedim doktor gülmekten yarıldı. beni her gördüğünde gülüyor adam

tarihinde Özcan Keskin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...