İçeriğe Yönlendir

Teyp Çerçevesi, Teyp Ve Lastik Önerisine Ihtiyacım Var

Sarp D. Uygur

Recommended Posts

Sarp D. Uygur

Arkadaşlar 2007 model Connect GLX sahibiyim, birkaç ay önce ses sistemini beğenmediğimden ötürü gidip Sony Xplod 13cm 230w 35w hoparlör alarak aracıma bağladım, seste bir fark olmadığını anlayınca teyp değiştirmem gerektiğini söyleyenleri dinleyip yeni bir teyp almak istiyorum,

Tavsiye edeceğiniz herhangi bir teyp var mıdır?

Direksiyon kumandasının boşa çıksın istemiyorum, bunun için yapabileceğimiz birşey bir aparat veya uyumlu teyp çeşitleri var mıdır?

Orjinal teyp bağlantılarını normal teyp bağlantılarına çeviriciye ihtiyaç olduğunu duyduğumdan çerçevesiyle bir satılan şöyle bir kit aldım

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=161230914011&fromMakeTrack=true

bu kit dışında birşeye ihtiyacım olacak mıdır?

Eğer sesten yine memnun kalmazsam (ki aile arabası öyle gümbür gümbür gezmek değil amacım, birazcık tını alabilmek) önlere bir çift component hoparlör alıcam, 13 ve 16 cm önerileri olan varsa sevinirim.

Lastik konusuna gelince, ön lastiklerim neredeyse kabak olacaklar, şu kış lastiği diye tutturulan lastik çılgınlığı furyasının geçmesini bekliyordum, arka lastiğe vida girmiş ön lastikte kenardan tırnak genişliğinde kesik oluşmuş bu nedenle en kısa zamanda bir takım lastik almam gerekiyor.

Connect kullananlar arasından bana lastik tavsiyesinde bulunabilecek kimse varsa eğer çok sevinirim. Kafam çok karışık,

Kimi lastikçi diyor bu araca 91 basınç değeri olan lastik alma ezersin çabuk yıpratırsın 95 verelim, kimi diyor sen yük yüklemeyeceksin aile arabası bu 95 e gerek yok, kimi michelin çok yumuşak iyi güzel yol tutuşu sessizliği var ama en küçük darbede yara alıyor diyor, üzerindeki turanzayı ben kullanıyorum allaha şükür yağmurda falan kabak olmasına rağmen bir milimetre kaymadı araba henüz, ona da çok sert ama yakıt tasarrufu ve yağmur performansı çok iyi vs vs diyorlar böyle böyle adama kafayı yediriyorlar :D

Aracın üzerinde 195/65/15 91h olması lazım turanza er300 var, araştırdım zamanında ödüllü bir lastik olduğunu gördüm, artık üretilmediği ve yeni desenli t001 modelinin olduğunu öğrendim, birinci seçeneğim bu,

Michelin energysaver al diyorlar ama yanakları çok hassas, tel kırıyor yara alıyor diyorlar diye çekiniyorum çabuk yaralanır falan,

Petlas taksiciler tarafından çok kullanılıyormuş ve o kadar da basit bir lastik değilmiş bunu öğrendim kullanan var mıdır aramızda?

Goodyear efficient grip8 çok havalı geldi :) kullanan oldu mu artısı eksisi nedir,

Başkaca lastik kullanan veya bu söylediklerimle ilgili kullanıma dayalı tecrübeleriyle tavsiyede bulunan olursa buna da çok sevinirim,

Araçta 91h var ve yanaklar gerçekten çatlak içerisinde, (toplam 30000 km, 2 yıl bile kullanılmamış olabilir) gerçekten 91 basınç değeri olan lastikler acaba uyumsuz da ondan mı bu kadar kısa sürede dişsiz kaldı çatlama yaptı bizim araçta.

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden değerli düşünceleri için teşekkür ederim, kazasız belasız bol forumlu günler dilerim.

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Zaten aracı haftada 1-2 gün kullanıyorum ihtiyaç dışında kullanmıyorum bu aralar. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

lastiğinizin 95 h olması lazım 91 h lastikler aracınızın altında çabuk eskir ve yıpranır zaten 95 h olunca otomatik olarak r.f. ( reinforced ) yanakları güçlendirilmiş lastik demektir. tavsiye olarak petlas pt 515 r.f. yada starmaxx st 532 r.f. yeterlidir. bulabilirseniz hankook k425 kınergy eco tavisemdir... bilginize..

not: bende lastik satıcısıyım toptan satıyorum ama üretici firmada çalışıyorum siz söktakçılara bakmayın onlar elinde ne varsa onu satar sizin arabanıza olacak olanı yazdım ben alın ve gönül rahatlığıyla binin d

bu lastik tavsiyeleri genel mi? mesala benim aracım içinde geçerlimidir.

tarihinde Süleyman Özer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

süleyman abi sanırım binek senin araç. onlara r.f. olmaz takalırda takır tukur olur araç. zaten yük atımı olduğu için ticari sınıf yani c grubu araçlara takılıyor r.f. lastikler. bu arada r.f. dediğim funflat yani patlamayan lastik değil ( oda patlıyo ama bi müddet devam ediyo ). reinforced yani yanaklarındaki kort bezleri güçlendirilmiş anlamında aman diyeyim yanlış anlaşılmasında :)

abi bu arada şunuda söyleyim 13 - 14 - 15 - jantlarda yok ama jant koruması olan bazı lastik markalarında 16 jantlarda da. ayrıca 17 - 18 - 19 jantlarda çoğunlukla bulabilirsin reınforced lastik..

saolasın serdar, artık alırken bakarım nerede varsa gideriz, hayırlısı.

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur
(düzenlendi)

Konuyu da özellikle connect sorunlar ve çözümleri başlığında açmıştım connect kullanıcıları ili bilgi alışverişi yaparım diye ancak konu müzik sistemlerine taşınınca haliyle pek bakan yok sanırım. Yeniden açtığım bölüme taşınması mümkün müdür?

tarihinde Sarp D. Uygur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sani Gerşon

Konuyu da özellikle connect sorunlar ve çözümleri başlığında açmıştım connect kullanıcıları ili bilgi alışverişi yaparım diye ancak konu müzik sistemlerine taşınınca haliyle pek bakan yok sanırım. Yeniden açtığım bölüme taşınması mümkün müdür?

Sarp bey,

Lastikle ilgili mesajınızı ayrı bir konu olarak lastik başlığı altında açar mısınız lütfen? Sonrasında ben buradaki mesajınızı düzenliyor olacağım.

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Lastik konusunu çözdüm, daha doğrusu çözdüm de denilmez, esnafın lafına güvenerek michelin energysaver aldım ancak hiç memnun değilim, önceki turanza lastiklerimden tek farkı çekiş düşmesi.

Sabahında yağmurlu havada zorlayıp kaydıramadığım arabayı akşam yeni lastiklerle test ettim değişen birşey yok, hız sınırım turanza ile 190 idi, şimdi araba 175 de zorlanıyor gidemiyor, yumuşak lastiğin bizim arabaya gelmediğini kötü tecrübeyle öğrenmiş oldum.

Ses sistemine gelince de, konu o yönde pek ilgi görmeyince gidip kendi elemelerimle Sony DSX-A40UI aldım, araca bağladım, yine memnun kalmadım. Biraz daha araştırıp sistemi toparlamaya çalışacağım.. :boredom:

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Direksiyon kumandası olayına gelince de ebay dan siparişi verdim geldiği zaman izlenimlerimi paylaşırım artık. İzmir'de 120 liraya satıyoruz diyen çok vardı bende 60 lira gibi bir rakama kargo dahil olarak bunu aldım http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-FOCUS-1998-2003-CD-STEREO-STEERING-CONTROL-ISO-INTERFACE-ADAPTOR-WIRING-KIT-/151237019765?ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Çiçek

Direksiyon kumandası olayına gelince de ebay dan siparişi verdim geldiği zaman izlenimlerimi paylaşırım artık. İzmir'de 120 liraya satıyoruz diyen çok vardı bende 60 lira gibi bir rakama kargo dahil olarak bunu aldım http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-FOCUS-1998-2003-CD-STEREO-STEERING-CONTROL-ISO-INTERFACE-ADAPTOR-WIRING-KIT-/151237019765?ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123

Ürün geldi mi acaba kullandınız mı?

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Geldi ve gayet memnunum, araca taktığımız 2 farklı sony teypte de problemsiz çalışıyor. Bu arada sistemi de tamamladım :|

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Geldi ve gayet memnunum, araca taktığımız 2 farklı sony teypte de problemsiz çalışıyor. Bu arada sistemi de tamamladım :|

Montajı kolay mı? Anladığım kadarıyla aracın tesisatını buna bundan da teybe bağlantı yapılıyor doğru mudur?

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur
(düzenlendi)

Montajı kolay mı? Anladığım kadarıyla aracın tesisatını buna bundan da teybe bağlantı yapılıyor doğru mudur?

Montaj çok kolay kesme biçme işlemi yok soketler birbirine takılıyor sonra da teybe bağlanıyor. Ford çıkışlarını alıyor, bir iso çıkış veriyor bir de teyp kontrolü için 3,5 mm çıkış veriyor. İsoa teybi bağlıyoruz, 3,5mm yi de teybin kontrol noktasına takıyoruz. Resimlerini çekmiştim sanırım evde, lazım olursa gönderebilirim.. Satıcı çok ilgili bu arada, adama 2 ürün almama rağmen sorduğum onlarca sorunun hiçbirini cevapsız bırakmadı tavsiye ederim..

tarihinde Sarp D. Uygur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...