Yılmaz Ertek 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 merhaba, yıllardır telefonumu hep exchange hesabımla eşitleyip kullanırdım. (outlook kişileri ile) htc one almamla birlikte yani androide geçmemle birlikte gmail hesabım da bu işe dahil oldu. güzel dedim, iki yerde yedeğim olur dedim ama şimdi fark ettim ki 2 rehberi birbiri ile eşitlemiyor. bağlantılı kişi denen özellik bir sürü hesabı aynı isim altında görmenizi sağlıyor ama o hesapları güncellemiyor. yani ; bilgisayardan outlook üzerinden değiştirdiğim-eklediğim bir numara telefona yansıyor ama gmail deki rehberi güncellemiyor. aynı şekilde gmail kişilerine müdahele edersem telefonda revize görüyorum ama exchange değişmiyor. dolayısıyla 2 data da güncel değil. çözüm yolu var mı ? yoksa tekrar tek hesaba geçeceğim. teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 nefis konu, akıllı dedik 106 ekrtan smart lcd parası verdik aldık telefonları, daha rehberle başa çıkmadık ben de büyük sıkıntı yaşayanlardanım...... müşteriye yazık pardon kazık.... 3 Yorum bağlantısı
Akan Belen 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 Şu rehber olayını bende çözemedim gitti.Birsürü bişiler çıkıyor Google hesabım var sonuçta.Ama rehber komple yedeklenmiyor.Şimdi baktım 29 kişi görünüyor google da.Gerisi neden yok anlamış da değilim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 telefon değiştikçe... aynı kişiden 10 tane aynı kayıt oldu parasının hakkını verse de , telefonluk işelvini de yapsa bu cep media cihazları Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 Hepsini tek bir hesapta göremiyorsunuz. Ancak ben şöyle kullanıyorum, hepsini gmail'e taşıdım. Böylelikle android'i taşıdığımda bir daha rehber yedeğini almaya gerek kalmadı. Android harici bir telefon kullanacaksam gmail'den outlook'a transfer edip, sonrasında da o hesabı kullanabiliyor olacağım. 1 Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 26 Şubat 2014 Yazar Paylaş 26 Şubat 2014 Hepsini tek bir hesapta göremiyorsunuz. Ancak ben şöyle kullanıyorum, hepsini gmail'e taşıdım. Böylelikle android'i taşıdığımda bir daha rehber yedeğini almaya gerek kalmadı. Android harici bir telefon kullanacaksam gmail'den outlook'a transfer edip, sonrasında da o hesabı kullanabiliyor olacağım. son çare ben de onu yapacağım ama gmaili kaldıracağım sanırım. exchange sürekli elimin altında çünkü. belki tüm hesapları senkronize eden bir yöntem veya uygulama vardır diye konu açtım. bir diğer problem de tango-viber-whatsapp gibi uygulamalar. rehberimdeki bir kişi bu uygulamalara üye ise; daha sonra numarasını kapattırdıysa/değiştirdiyse rehberden o numarayı silsem bile bağlantılı kişiler özelliği sebebi ile o numara hep görünüyor. oysa ben kişiden numarayı siliyorsam bu uygulamalardan da silmeli (ekleme otomatik ise silme niye manuel ) 1 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 Telefon akıllı, biz onu kullanacak kadar akıllı değiliz demek ki Sani başka bir platform da olsa gmail'den senkronize edilemez mi acaba. Zannımca edilir. Outlok ile uğraşmadan. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 Silme de otomatik ama rehberde tek noktada değil, her noktada silinmiş olmalı. Telefon akıllı, biz onu kullanacak kadar akıllı değiliz demek ki Sani başka bir platform da olsa gmail'den senkronize edilemez mi acaba. Zannımca edilir. Outlok ile uğraşmadan. Blackberry'de bu seçenek yok. Yeni windows'ları o kadar detaylı kullanmadım. Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 26 Şubat 2014 Yazar Paylaş 26 Şubat 2014 Silme de otomatik ama rehberde tek noktada değil, her noktada silinmiş olmalı. o zaman otomatik olmuyor işte bu arada mevcut rehberleri excele aktarıp kontrol etme dışında eşitleme şansım var mı ? sonrasında tek hesaba geçeceğim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 o zaman otomatik olmuyor işte bu arada mevcut rehberleri excele aktarıp kontrol etme dışında eşitleme şansım var mı ? sonrasında tek hesaba geçeceğim. Bunu tam anlamadım? Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 26 Şubat 2014 Yazar Paylaş 26 Şubat 2014 Bunu tam anlamadım? tek hesaba geçmeden önce, yani gmail veya exchange hesabımı devre dışı bırakmadan önce rehberimi tek bir yerde toplamalıyım. şu an bazı kişiler gmailde, bazıları exchangede güncel. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 Bu yedek alma işini tam olarak düzgünce yapan , kolaylaştıran bir yazılım bulsalar köşeyi dönerler.Rehberi doğrudan yedekleyecek takılan hafıza kartı yada pc ye.. aynı numara varsa es geçecek.. isime değil numaraya bakacak falan filan.. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 tek hesaba geçmeden önce, yani gmail veya exchange hesabımı devre dışı bırakmadan önce rehberimi tek bir yerde toplamalıyım. şu an bazı kişiler gmailde, bazıları exchangede güncel. Kişilerinizi tek tek seçip gmail'e taşımanız gerekiyor Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 26 Şubat 2014 Yazar Paylaş 26 Şubat 2014 Bu yedek alma işini tam olarak düzgünce yapan , kolaylaştıran bir yazılım bulsalar köşeyi dönerler.Rehberi doğrudan yedekleyecek takılan hafıza kartı yada pc ye.. aynı numara varsa es geçecek.. isime değil numaraya bakacak falan filan.. bu tip işleri uygulama değil, işletim sisteminin kendisi ile yapabilmeliyiz. şimdi bir uygulama çıksa ve bu işi düzgün yapıyorum dese bile senkron yapabilmek için tüm rehbere erişim yetkisi isteyecek. aynı şey bildirim sayacı için de geçerli, niye standartta yok anlamıyorum. uygulama kurdum, sms, email, rehber, whatsapp..vs her yere erişim ve okuma,saklama yetkisi istedi. 1 Yorum bağlantısı
Harun Aydın 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 Abi valla bu rehber olayları çok karışık 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 26 Şubat 2014 Paylaş 26 Şubat 2014 Rehber.ayarlar.ice/disa aktar.dahili\harici hafizaya aktar Dediginizde .vcf formatinda rehberi hafizaya yedekler ve diger tum android telefonlarda veya vcf destekleyen sistemlerde kullanabilirsibiz. Kendi rehberiniz uctugunda da yedekten geri yukleyebilirsiniz... Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 27 Şubat 2014 Yazar Paylaş 27 Şubat 2014 Rehber.ayarlar.ice/disa aktar.dahili\harici hafizaya aktar Dediginizde .vcf formatinda rehberi hafizaya yedekler ve diger tum android telefonlarda veya vcf destekleyen sistemlerde kullanabilirsibiz. Kendi rehberiniz uctugunda da yedekten geri yukleyebilirsiniz... Ben Mcbackup uygulamasını kullanarak iphone'dan LG G2'ye rehberimi taşımıştım. İsim ve numaralar haricinde numaralara atadığınız resimleride düzgün şekilde taşıyor, tavsiye ederim. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.globile.mycontactbackup&hl=tr https://itunes.apple.com/us/app/my-contacts-backup/id446784593?mt=8 yanlış anlaşıldı sanırım, sorunum yedek alma veya başka cihaza taşıma değil rehberi. farklı hesaplarda senkron etme. madem cihaz akıllı, ben istiyorum ki telefon hafızasına eklediğim bir numarayı hem gmail hem de exchange hesabıma eklesin. veya exchange hesabımdaki bir numarayı mı değiştirdim, gmail deki rehberimi de güncellesin. yoksa bir esprisi kalmıyor. bilgisayarda win8.1 kullandığım için HTCnin pc programı düzgün çalışmıyor , belki o yapıyordur. Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 27 Şubat 2014 Yazar Paylaş 27 Şubat 2014 Bir şey buldum sanırım. Kısayol olarak telefon uygulamasını kullandığım için kişiler uygulamasının ayarlarını atlamışım. Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 27 Şubat 2014 Yazar Paylaş 27 Şubat 2014 şimdi şöyle bir durum var : kişileri birleştir seçeneği güzel, teker teker bakarsanız kişinin tüm hesaplarını tek bir yerde birleştirebiliyorsunuz (gmail, exchange veya telefon) ama toplu yapmak isterseniz, default gmail geliyor ve değiştirme şansınız yok. oysa ben hepsini exchange hesabımda toplamak istiyordum. biraz daha araştıracağım. bu arada yukardaki menü HTC'ye özel mi, yoksa her android cihazda var mı bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Şubat 2014 Paylaş 27 Şubat 2014 http://www.turkcell.com.tr/servisler/turkcell-akilli-depo Fotoğraf ve rehber yedekleme yapılabiliyor.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Şubat 2014 Paylaş 27 Şubat 2014 merhaba, yıllardır telefonumu hep exchange hesabımla eşitleyip kullanırdım. (outlook kişileri ile) htc one almamla birlikte yani androide geçmemle birlikte gmail hesabım da bu işe dahil oldu. güzel dedim, iki yerde yedeğim olur dedim ama şimdi fark ettim ki 2 rehberi birbiri ile eşitlemiyor. bağlantılı kişi denen özellik bir sürü hesabı aynı isim altında görmenizi sağlıyor ama o hesapları güncellemiyor. yani ; bilgisayardan outlook üzerinden değiştirdiğim-eklediğim bir numara telefona yansıyor ama gmail deki rehberi güncellemiyor. aynı şekilde gmail kişilerine müdahele edersem telefonda revize görüyorum ama exchange değişmiyor. dolayısıyla 2 data da güncel değil. çözüm yolu var mı ? yoksa tekrar tek hesaba geçeceğim. teşekkürler. İsteğini doğru olarak anladıysam eğer, mantıklı olan böyle bir şeyin olmaması. Hesapların adres defterleri zaten farklı olmak zorunda, birleştirmeyle sen tek noktadan ulaşıyorsun ama nereye ayrılacağını telefon seçiyor. Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 27 Şubat 2014 Yazar Paylaş 27 Şubat 2014 İsteğini doğru olarak anladıysam eğer, mantıklı olan böyle bir şeyin olmaması. Hesapların adres defterleri zaten farklı olmak zorunda, birleştirmeyle sen tek noktadan ulaşıyorsun ama nereye ayrılacağını telefon seçiyor. sen de haklısın ama bu tercihi bana bırakmalı. her hesapta ayrı adres defteri isteyen de olabilir,doğru diyorsun. benim istediğim aynı anda 2 yere yedeklemekti rehberi. senkron gidemedim. şimdi birleştir özelliği ile tek yerde toplayıp. diğerlerini devre dışı bırakıyorum. ara ara exchange hesabımdan gmaile veya pcye yedek alırım (manuel olarak) http://www.turkcell.com.tr/servisler/turkcell-akilli-depo Fotoğraf ve rehber yedekleme yapılabiliyor.. teşekkürler, ama sıkıntım yedek almak değil hesapları senkronlamaktı. Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 27 Şubat 2014 Yazar Paylaş 27 Şubat 2014 son durum : birleştir işi de yalanmış !! deneme amaçlı 5-10 adet kişiyi exchange hesabımda birleştirdim (teker teker) gmailden sildi, güzel. exchange hesabımı revize etti, güzel. derken exchange sapıtmaya başladı. şu an birleştirdiğim kişilerin her birinden 5-6 adet mevcut. birleştirmeyi sonlandırdım, ama hala kişi yaratmaya devam ediyor. durduk yere iş açtım başıma ! Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Şubat 2014 Paylaş 27 Şubat 2014 Kişilerinizi tek tek seçip gmail'e taşımanız gerekiyor Maalesef bu mesajım hala geçerli Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 27 Şubat 2014 Yazar Paylaş 27 Şubat 2014 Maalesef bu mesajım hala geçerli işler daha da kötüleşti, çoklanan kişileri sileyim dedim. toplam kişi sayısında o kadar azalma var gibi. başka kişilerin üzerine yazdı sanki. offff. keşke bu işi yapmadan önce de manuel yedekleme yapsaydım... Yorum bağlantısı
Recommended Posts