İçeriğe Yönlendir

Fiat Brava Hakkında Yorumlarınız

Erdem Terzioğlu

Recommended Posts

Erdem Terzioğlu

Arkadaşlar merhabalar;

Bazı ihtiyaçlardan dolayı Focus'umu satıp daha ucuz bir araba almayı düşünüyorum. Şöyle bir bakınırken Fiat Bravalar gözüme çarptı.

Eşim de kullanacağı için Hem Hatchback hem otomatik vites bir şey alayım diye düşündüm. Focus'u alırken kullanacağını tahmin ettiğimden manuel vites almıştım ama çok zorlandı.

Bende otomatik arabadan hep uzak durmuşumdur. Sebebi şanzuman arızalarında yüksek maliyet çıkarması ve Karlı buzlu yollarda frenle rampa aşağı inişlerde hakimiyet sorunları. Ama artık alacağız bir otomatik vites anlaşılan. 15-16 bini geçmeyen otomatik vites hatchback bir araç bakarken bu brava lar dikkatimi çekti. Fiatın birde bravo var ama bu o değil karışmasın. Ancak araç hakkında pek bir fikrim yok. Özellikle de otomatik vitesleri hakkında. Birisi marea motoru var çok yakar diyor birisi başka bir şey diyor. Ama fiyatına göre bayağı bir özelliği var. Aslında niyetim 97 üzeri hatchback Mondeo 2.0 Ghia ama oda çok büyük. Bizim burada yollar daracık ana caddeden bile 1 araba zor geçiyor kimi zaman.

Arkadaşlar bu araç hakkında kullanan bildiği olan herkesin yorumlarını bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Valla brava ları bilmiyorum hiç kullanmadım ama eşime 1 yıl önce Bravo aldım 1.4 TJET benzinli acayip memnunuz. Şehirlerarası, şehir içi kullanımı çok rahat. LPG li araç ama LPG inanılmaz uyumlu. Yakıt mükemmel oluyor haliyle. Güvenlik üst seviyede. KEşke imkanınız olsa da Bravo alsanız. İkinci elleri çok uygun fiyatlı zira...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Üniversite okurken 2009 yılı falan halamda vardı 2002 model otomatik brava 1,6 100 bg. lpgsiz ve bakımsız :) Bir kaç kez arkadaşlarla çeşme kuşadası gezmek için hafta sonları almıştım da ocağımıza incir ağacı dikmişti :) Dediğim gibi bakımsız olmasının etkisi var ama şanzıman sorunu vardı düz yolda tekim 4 bin devirde falana ancak vites atıyordu. kalkışda ve 2 den 3 e geçerken çok geç vites atıyor bağırıyordu araba  haliyle yakıt tüketimi çok coşuktu geçişler sarsıntılıydı. o zaman bizde 2004 cıvıc vardı babamda 1,6 110 bg rakam olarak tam hatırlamıyorum ama ona kıyasla çok ciddi bir tüketim fazlalığı vardı. İyi araştırın derim. 

Yorum bağlantısı

Eski kasa Fiat ların otomatik şanzımanı hakkında pek bilgim yok. Halam yaklaşık 7 sene manuel Brava kullanmıştı. Araç gerçekten çok güzeldi. Gidişi, sessizliği, performansı vb. Yakıt konusunda fikir sahibi olamadım zira fiilen kullanma şansım çok olmadı.. Halam da o işlerden (yakıt hesap kitap işleri) anlamaz, ilgilenmez.. F/P olarak alınabilecek bir araç aslında. Ama dediğim gibi otomatik için bilgim yok. Başka birşey bakın isterseniz. Jazz gibi mesela.. Eski model bişiler olabilir.

Valla brava ları bilmiyorum hiç kullanmadım ama eşime 1 yıl önce Bravo aldım 1.4 TJET benzinli acayip memnunuz. Şehirlerarası, şehir içi kullanımı çok rahat. LPG li araç ama LPG inanılmaz uyumlu. Yakıt mükemmel oluyor haliyle. Güvenlik üst seviyede. KEşke imkanınız olsa da Bravo alsanız. İkinci elleri çok uygun fiyatlı zira...

Cem Bey, sizin Bravo yeni kasa ve bunlarda Erdem Bey in bitçesini aşar tahminim.. Ama gerçekten param olsa alacağım araçlardan biridir Bravo lar. Eski kasaları sadece tek kapı olarak üretildiler  ;)

Yorum bağlantısı

Hocam hep merak ettiğim bir konudur. Alfa Romeo Giulietta'nın 1.4 Tb lerinden düşünüyorum, 1.4 TJET le aynı motora sahipmiş. Lpg olarak hangi marka ve sistem takıldı acaba?

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
(düzenlendi)

Hocam hep merak ettiğim bir konudur. Alfa Romeo Giulietta'nın 1.4 Tb lerinden düşünüyorum, 1.4 TJET le aynı motora sahipmiş. Lpg olarak hangi marka ve sistem takıldı acaba?

Evet Eray Bey birebir aynı motor. Benim araçta BRC turbo kit mevcut. Normal kitler 1600 TL civarında. Turbonun enjektörleri farklı daha yüksek devire göre ayarlanabiliyor bildiğim kadarı ile. 2000 TL civarına takıyorlardı en son. Ankara'da çok iyi montaj yapan yerler var BRC için. Fiyat konusunda da ricacı olabilirim.

Arabayı limitlerine getirsem bile (7000 devirlerde) LPG den benzine geçiş olmuyor.

Yakıt olarak şöyle bişey söyliyeyim. Birkaç kez uzun yola onunla gittik. LPG 2.80 TL iken 150 TL lik gaz ile 800 km den fazla gidebiliyor. O da 18-20 kuruş civarına geliyor. Tabi bu usturuplu kullanım için ortalama 120 km hızla. Şu anki zamlarla da sanırım 22 kuruşu geçmez.

tarihinde Cem Dilmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Salih Kan

Bende 2001 model 1.6 elx manual vardı. Yol tutuşu iyi fiyatına göre performanslı yakıtı normaldi. Ama arıza sıkıntısı bitmiyordu. Parçaları pahallıydı. Maaşın yarısı sanayiye gidiyordu :)

Yorum bağlantısı

Marea'nın hatcback modeli de denilebilir. Otomatiği çok fazla bulunmaz. Marea ve Bravalar Fiat'ın kalitesini yükselten ama kuş grubundan sonra çıktığı için Türk Tüketicisinin kalbinde pahalı parça fiyatları ile taht kuramayan modellerdir. Bu fiyat aralığında Japonlar'ın otomatikleri daha az problem çıkaracaklardır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

15 bin kmdir kullaniyorum. 2000 yilinda arkadasimin babasi sifirini aldiginda da 4 yil deneyimim olmustu. Otomatigini bilmem ama manuelinden cok cok cok memnunum. Parcalari nasil pahali oluyor yoksa bana mi ucuz veriyorlar anlayamadim. Salincagi 35 tl. On cami 200 tl. Kaput, iki camurluk, tek far, tek ayna 500 tl. Arka porya + bilya 40 lira. Siz yinede bulasmayin. Kullananlar cok memnun ama kullanmayanlar cok cekmis. Son olarak otm bende alacakken servise sordum nasildir diye. Nadir var arizaya gelen olmadi bilmiyoruz dendi. Balikesir karahallilar.

Yorum bağlantısı

yan sanayi ve muadil bulunabiliyor, fiat orjinal parça ithalini artık yapmıyor

caglar abi 2017 ye kadar 1.6 larin parca tedarigi var diyor servis. Fakat servis fiyati komik oluyor. Benzin hortumuna 525 tl dedi dun. 6 liraya hallettik.
Yorum bağlantısı
Mehmet Salih Kan

15 bin kmdir kullaniyorum. 2000 yilinda arkadasimin babasi sifirini aldiginda da 4 yil deneyimim olmustu. Otomatigini bilmem ama manuelinden cok cok cok memnunum. Parcalari nasil pahali oluyor yoksa bana mi ucuz veriyorlar anlayamadim. Salincagi 35 tl. On cami 200 tl. Kaput, iki camurluk, tek far, tek ayna 500 tl. Arka porya + bilya 40 lira. Siz yinede bulasmayin. Kullananlar cok memnun ama kullanmayanlar cok cekmis. Son olarak otm bende alacakken servise sordum nasildir diye. Nadir var arizaya gelen olmadi bilmiyoruz dendi. Balikesir karahallilar.

Hocam kullandığımı söylememe kullanmayanlar çok çekmiş diyorsunuz üstte benim parçalara pahallı dememe örnek veriyorsunuz yanlış tavırlardasınız.

http://www.bmrotomotiv.com/urun/421-bmw-e46-yakit-pompasi-beyaz.html

http://www.otoerdem.com/brava-benzin-pompasi-komple-samandirali-16-16valf-46759865-orjinal

sadece size bir örnek bu istediğiniz aynı model arabayı seçin yanyana getirin hangisinin parçaları daha pahallı görürsünüz. Kendi kafamıza göre söylemiyoruz yaşadıklarımızdan yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Yorum bağlantısı

tel ekranından kıyaslama zor oluyor. Parça fiyatlarında tek noktadan doğru orantı kurmak ne derece uygun bilemedim. Ne diyeyim pahalı deniyorsa öyledir o zaman. İzmir esnafı bana zararına satıyor demekki. Bana hep bu tip rakamlar örnek sunuluyor. Kapının içten açma sapı 80 liraymış ve uçukmuş. Piston sekman takımı 340 tl, ön takım 170 tl bunu ne yapacağız? Kimsenin ön yargısını değiştirecek ne zamanım ne de gücüm var. 2 çamurluk, kaput, tek far, elektrikli ve ısıtmalı termometreli sağ dikiz aynası, ön cam, sağ ön kapı camını 800 tl ye bmw ye alın yada bulun bmw almak için kredi çekeceğim. Arkadasımın devrilen mareasına alındı bunlar.

Yorum bağlantısı

Hocam kullandığımı söylememe kullanmayanlar çok çekmiş diyorsunuz üstte benim parçalara pahallı dememe örnek veriyorsunuz yanlış tavırlardasınız.

http://www.bmrotomotiv.com/urun/421-bmw-e46-yakit-pompasi-beyaz.html

http://www.otoerdem.com/brava-benzin-pompasi-komple-samandirali-16-16valf-46759865-orjinal

sadece size bir örnek bu istediğiniz aynı model arabayı seçin yanyana getirin hangisinin parçaları daha pahallı görürsünüz. Kendi kafamıza göre söylemiyoruz yaşadıklarımızdan yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Ee böyle bi parçadan örnek vermekte,yanlış.

Bazı parça,ciddi anlamda pahalı olur.(her araca göre değişir bu parça)

Ortalama değişen parçalara bakalım mı?

Örneğin alt takım ?

Eminim daha ucuzdur.

Ne kadar salıncağı?

Ne kadar amorts.?

vs...

Parçası yok demeyin,Hangi fiat parçacıya giderseniz bulursunuz.

Orjinal istiyorum derseniz,(bu yaştaki arabaya kaç kişi kaç parçayı orjinal alıyor,orasıda ayrı konu) Servis getirir,Siz yeterkıi orjinal parası ödemeyi göze alın(pazı parçalarda)

Borusanda getirtir,aynı şekilde.

Yorum bağlantısı

tel ekranından kıyaslama zor oluyor. Parça fiyatlarında tek noktadan doğru orantı kurmak ne derece uygun bilemedim. Ne diyeyim pahalı deniyorsa öyledir o zaman. İzmir esnafı bana zararına satıyor demekki. Bana hep bu tip rakamlar örnek sunuluyor. Kapının içten açma sapı 80 liraymış ve uçukmuş. Piston sekman takımı 340 tl, ön takım 170 tl bunu ne yapacağız? Kimsenin ön yargısını değiştirecek ne zamanım ne de gücüm var. 2 çamurluk, kaput, tek far, elektrikli ve ısıtmalı termometreli sağ dikiz aynası, ön cam, sağ ön kapı camını 800 tl ye bmw ye alın yada bulun bmw almak için kredi çekeceğim. Arkadasımın devrilen mareasına alındı bunlar.

Ooo. Senin araç pert olmuş  :tongue:  :D

Yorum bağlantısı

arkadaşımın arabası cidden. Benimki şimdilik 4 teker üzerinde :D

hatta resimlerini he efendiye atmıştm watsaptan

Yorum bağlantısı

arkadaşımın arabası cidden. Benimki şimdilik 4 teker üzerinde :D

hatta resimlerini he efendiye atmıştm watsaptan

O araba senin mi ?  :biggrin:

Yorum bağlantısı

Bilelim de yarın öbürgün buradan "çok temiz, kazasız, keyfi çizik boyalı, satılık vs" ilanı koyarsa tongaya düşmeyelim  :p

Yorum bağlantısı

Bilelim de yarın öbürgün buradan "çok temiz, kazasız, keyfi çizik boyalı, satılık vs" ilanı koyarsa tongaya düşmeyelim  :p

Merak etme  :)

yakarım bu forumu :crazy:

Yapma ne olur  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ahmet Özge

Bol yag yakar arkasımda merea var (ayni motor var bildigim kadariyla) 35.000 km civarında nadir bir araba 2.sahibi tuplu 4000-5000 km de icindeki yagi bitiriyor devamli kontrol edip biniyor. Gitmedigi usta kalmadi bu modeller yag yakar birde fiyat bu cevabini aldi. Otomatik vites ise sans gibi birsey

Yorum bağlantısı

yağ yakıyorsa sıkıntı var. Ya sızdırıyor ya sekman.

yağı 10/40 evet. Magnatec kullanıyorum. 12 k km önce değştm. Bırakın eksilmeyi rengi hala aynı yağın.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benzinli motorda yağın rengi fazla değişmez ama akıcılık fark ederi zira benzin buharı akıcılığı artırır, iyi değildir teknik olarak detayda ama normal bir kimyasal tepkime. mazotta akıcılık azalır,

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...