Hakan Arslaner 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Herkese Merhaba, Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama fikir ve önerilerinize ihtiyacım var. Şu anki aracım 1.6 TDCİ Focus 2 Ghia ve Mondeo 1.6 Trend Benzinli veya tüplü bir araç almak niyetindeyim. Bahsettiğim Mondeo 1,6 Benzinli 2008 Model Trend araçların kronik sorunları var mı? Tüpte performansı ve yakıtı nasıldır? Parçası pahalı mıdır? Yani özetle tavsiye eder misiniz? Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Herkese Merhaba, Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama fikir ve önerilerinize ihtiyacım var. Şu anki aracım 1.6 TDCİ Focus 2 Ghia ve Mondeo 1.6 Trend Benzinli veya tüplü bir araç almak niyetindeyim. Bahsettiğim Mondeo 1,6 Benzinli 2008 Model Trend araçların kronik sorunları var mı? Tüpte performansı ve yakıtı nasıldır? Parçası pahalı mıdır? Yani özetle tavsiye eder misiniz? 1.6 benzinli mondeoda performans bekleme.mümkünse dizeline bakın ama o da 2.0 , tdci focustan aldığın keyfi,performansı bulamazsın.Yakıtın da lpg de ortalama focusla aynı olur. Yorum bağlantısı
Birol Şahingöz 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Mondeo candır Hakanım.Dizel kadar kaçmaz ama öylede üzmez kronik sorun duymadım,gemi gibidir ağır arabadır konforludur,Ben şahsen çok memnunum. Herkese Merhaba, Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama fikir ve önerilerinize ihtiyacım var. Şu anki aracım 1.6 TDCİ Focus 2 Ghia ve Mondeo 1.6 Trend Benzinli veya tüplü bir araç almak niyetindeyim. Bahsettiğim Mondeo 1,6 Benzinli 2008 Model Trend araçların kronik sorunları var mı? Tüpte performansı ve yakıtı nasıldır? Parçası pahalı mıdır? Yani özetle tavsiye eder misiniz? Ayrıca yakıtı şehir içi ortalama 28 kuruş yakar bende,parçası focusla aynıdır fiyat anlamında. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 24 Şubat 2014 Yazar Paylaş 24 Şubat 2014 Birol'um Benzinde 10 Lt yakar dediler, Tüpte 12 Lt desek sanırım, 31 Krş yakar gibi geliyor en az. Fakat senin dediğin gibi 28 Kuruş ise razıyım. Trend modeline gücüm yetiyor, gerçi Trend modelide benim araba kadar dolu Pejo 407 Exulixe Dizel ile Mondeo 1.6 Trend arasında gidip geliyorum. Pejonun Dizel olması ve motorunun Ford focus olması, ayrıca en dolu modeli olması beni cezbediyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Dizel focustan sonra benzinli bir araç bir süre isyan ettirir. Yakıt için de şehir içi için birşey söylemek zor. Ancak uzun yolda düzgün kullanımda en fazla 7-8 lt LPG yakar. Parça olarak focustan pahalı olacağını sanmam. Şehir içi 12 lt LPG 2.0 mondeo değeri. 2 Yorum bağlantısı
Birol Şahingöz 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 407 ÖLSÜN HAKAN tahta yemin ederim mondeo iyidir iyi,focus ile seni zehirledim sıra mondeoda hakikaten 120TL lik gazla 430km çok rahat yapıyorum şehir içi.Trendide focus ghia dan geri kalmaz.Alınır binilir hayırlı olsun Dizel focustan sonra benzinli bir araç bir süre isyan ettirir.Yakıt için de şehir içi için birşey söylemek zor. Ancak uzun yolda düzgün kullanımda en fazla 7-8 lt LPG yakar.Parça olarak focustan pahalı olacağını sanmam. Şehir içi 12 lt LPG 2.0 mondeo değeri. +1 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Mondeo ile pejo 407 asla aynı tadı vermez. Benim mk3 mondeo 407 den çok çok daha sağlam ve oturaklı. 3 Yorum bağlantısı
Birol Şahingöz 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Mondeo ile pejo 407 asla aynı tadı vermez. Benim mk3 mondeo 407 den çok çok daha sağlam ve oturaklı. +1000 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Hakan Bey Sami ile yazışmamızı sizinle paylaşayım.. Benim Sami'ye sorularım Sami merhaba ford mondeo için bir kaç sorum olacak.1-Mondeoya aldığınızdan bu yana kaç km yol yaptınız LPG ile.2-Bu araç Mersin-İstanbul arasında 100 km kaç litre lpg tüketiyor. ve bu tüketim değerleri kaç km ortalama hızlarda.3-Rampalarda performansı nasıl. Özellikle tekir rampalarında.4-Hız sabitleme devredeyken tatlı rampalarda araç hız sabitlemeyi bırakıyormu?5-Rüzgar sesi MK3 lerde olduğu gibi 120 den sonra hissediliyormu?Yol sesi varmı içerde.6-Trend ile titanium arasında çok bariz farklar varmı?7-Şehir içinde performansı nasıl ve yatık durumu nasıl?8-İlk çıktığında baskı balata problemi vardı. Çok çabuk baskı balata yiyordu şimdi bu sorun çözüldü mü?Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Sami'nin bana cevabı; Abi merhaba,1. Abi alındıktan yaklasık 2 3 bin km sonra lpg takıldı şuan 60 bin km de araba.2. Geçen ben gittiğimde 5 kişi ve dolu bagala sürekli 180 190 km/h giderek 270 tl yaktım o günkü güncel lpg fiyatı ile.. 990 km toplam yol. Geri dönüşte 3 kişi ve dolu bagaj ile sürekli 120 km/h sabit giderek 210 tl yaktı.3. Abi Tekir'de rampalarda 5 kişi ve dolu bagajla en kötü yerde 3. vitese düşüyorum..4. Hız sabitleme bugune kadar hiç devreden çıkmadı sürekli kullanırım.5. MK3 bizde kullandık ama kullandığımız 2 mk3 te dizeldi bu ona göre çok sessiz rüzgar sesi yok sadece üst devirlerde tatlı bir motor sesi var.6. Sadece ekranın bile olması benim için vazgeçilmez. Mondeo titanium olmalı derim. Görünüşü bile çok değişiyor fiyat farkı ise çok az bence trend hiç düşünme.7. Şehiriçinde sürekli 7 - 7.5 litre arasında yolbigisayarında gösteriyor. Güncel değerlere göre 50 tl gaz ile 230 km civarı yol yapıyor.8. Baskı balata hiç değişmedi valla kaçırma durumuda yok şimdilik devam ediyor. Abi fark etmemesinin sebebi şehir içinde bizim evde herkesin arabası var herkes tek kişi biniyor, şehir dışına gittiğimizdede 5 kişi oluyoruz tek araba olup sürekli tam gaz gidiyoruz.. Sebebi buGörüşürüz abi. Bu yazışma 1 yıl önce yapıldı. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 2008'lerde baskı problemi yaşandığını, düzenin değiştirilerek 2009'larda bu sorunun aşıldığını Tahir söylemişti. Evren abinin; lpg uyumunda sorun yaşandığını, 4.000 devir üstünde beynin algoritmasının bozulduğunu yazdığını hatırlıyorum. Eray TURAN ise sorunsuz bir şekilde bindiğini, şehir içinde 11 lt lpg yaktığını yazmıştı. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Tdci'den sonra vergilendirmede cazip olsun diye konmuş 1.6 benzinli motora sahip orta-üst sınıf segment araç mutlu etmeyebilir. İyi düşünmek gerekir; Mondeo için; Artılar, konfor, geniş iç hacim, biraz daha fazla donanım, prestij Eksiler; aracın kalıbına uygun olmayan bir motor, pahalı parça fiyatı, 1.6 motorun değişken sübap yapısı nedeni ile 4.000 devir üzerinde lpg'de sorun yaşama ihtimali, baskı balatanın ağırlıktan dolayı daha çabuk aşınması Tdci için Artılar; güçlü motor, keyifli kullanım, yakıt ekonomisi, ikinci elde güçlü marka değeri, orta-üst sınıfa göre uygun parça ömürleri, Eksiler; yol sesi alması, orta sınıfa ait gözün artık alıştığı klasik çizgiler, donanım eksiklikleri Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 24 Şubat 2014 Yazar Paylaş 24 Şubat 2014 Herkese çok teşekkür ederim. Gerçekten karar vermek çok zor, Dizelin Tork tadından vazgeçmek çok zor. Dediklerinize katılıyorum, Baskı balata sorunu haricinde umarım başka sorunu yoktur. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Dizelden sonra çok memnun etmeyebilir, çok performanslı bir kullanım olmayacaksa mutlu eder. Bende 1.6 Tdi polodan sonra kısa bir süre afalladım ama konfor ve güven yaralarımı sardı Arkadaşımın 115 lik focusuyla kafa kafaya gittik çevre yolunda. Focus benzinli idi Benzinde 8.2- 8.5 Lt arası yakıyorum şuan. BRC My11 pipolu kit var, Shellden 2.71TL den alıyorum gazı, hep aynı istasyon ve pompadan alırım, 26.8 Krş yakmıştı en son. Baskı balata sorunu var denir babamın aracı 160.000 e ulaştı hala fabrikasyon debriyaj setiyle devam ediyor. Lpg de piston eritir denir 125.000 km dir lpg ile biniyoruz en ufak sıkıntı yok, 1 kere bile arıza lambası yakmadı. Bende de aynı araçtan var yani evde 2 tane 1.6 mondeo var. İkisinden de memnunuz Kronik olarak gözlemlediğim Arka çamurluk davlumbazları sarkıyor Ön kapılar aşırı ağır ve menteşeler biraz ufak olduğu için kapı ayarı bozuluyor çatır çutur kapanıyor. Senede bi yaptırıyoruz. (2 araçtada aynı) Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 24 Şubat 2014 Paylaş 24 Şubat 2014 Herkese çok teşekkür ederim. Gerçekten karar vermek çok zor, Dizelin Tork tadından vazgeçmek çok zor. Dediklerinize katılıyorum, Baskı balata sorunu haricinde umarım başka sorunu yoktur. Torka alışan için vazgeçmek zordur.Geçen okulda bayan arkadaş bile dedi. Rampada isyan ediyorum dedi Baskı balata konusu sıfır alındığında olan bir sorundu. Sonraki takılan değiştirilen baskı balatanın ömrü daha uzun. LPG de subap yakma konusu fazla olduğu söyleniyor. Ancak Sami'nin yukarda yazdıklarını okudunuz. Subap yakma olayı her araçta bir süre sonra oluyor. Biri 40bin biri 60 bin. Mümkün olduğunca yüksek devirde kullanımaktan kaçınmakta fayda var. Masrafı bin tl kadar. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 24 Şubat 2014 Yazar Paylaş 24 Şubat 2014 Mondeo alma fikri sayenizde iyice kesinleşme aşamasına geldi. Her halde Tork işinden vazgeçip, konforun tadına alışırım. 1 Yorum bağlantısı
Birol Şahingöz 25 Şubat 2014 Paylaş 25 Şubat 2014 Mondeo alma fikri sayenizde iyice kesinleşme aşamasına geldi. Her halde Tork işinden vazgeçip, konforun tadına alışırım. Hakanım baskı balatayı dert etme sıfırdan beri 120binlerde illaki değişir yada sen değiştir ikinci baskıda sıkıntı yok Sibop yakma falan filan arabam 122binde herhangi bir sorun yok Evet araba ağır sen biliyosun focus dizelden sonra her lpgli araba da hüsran olur ama bir çok şey bu arabada bu açığı kapatır. 4000 devirden sonra lpg de sıkıntı bence yok 6000 devirdede lpg de araç gayet güzel gidiyor tecrübeyle sabit. Uzun yolda hızlandıktan sonra kopartır tecrübeyle sabit,ama yokuşu 100le çıkayım dersen focustaki gibi malesef süründürür Trend alınır mercekli far takılır,jantlar değişir birde titanyum teyple tadından yenmez. Hayırlı olsun 1 Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 25 Şubat 2014 Yazar Paylaş 25 Şubat 2014 Birol'um senin araçta aslında bir test sürüşü çok iyi gelir bana Malum Focusu alırkende senin Focusu kullandıktan sonra mest olup karar vermiştim. Bir ara müsait olduğunda bir deneme sürüşü yaparız inş. Mondeo Donanım, konfor, sessizlik, prestij gibi artıları ile sanırım TORK işinden beni vazgeçirip çok aratmayacak gibi geliyor. Yorum bağlantısı
Birol Şahingöz 25 Şubat 2014 Paylaş 25 Şubat 2014 Birol'um senin araçta aslında bir test sürüşü çok iyi gelir bana Malum Focusu alırkende senin Focusu kullandıktan sonra mest olup karar vermiştim. Bir ara müsait olduğunda bir deneme sürüşü yaparız inş. Mondeo Donanım, konfor, sessizlik, prestij gibi artıları ile sanırım TORK işinden beni vazgeçirip çok aratmayacak gibi geliyor. +1 Test sürüşü her daim sıkıntı yok. Yorum bağlantısı
Akan Belen 25 Şubat 2014 Paylaş 25 Şubat 2014 Ben 1.6 benzinli focusu bile yeterli bulmazken 1.6 mondeo isyan ettirebilir heleki dizel bir aracın üstüne.Sürekli devirli kullanmak isteyeceksiniz.Bu da hem yakıtı olumsuz etkileyecek hemde bolca lafı geçen yüksek devirde lpg kaynaklı sübabların erimesi meselesini ortaya çıkaracaktır diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Birol Şahingöz 25 Şubat 2014 Paylaş 25 Şubat 2014 Ben 1.6 benzinli focusu bile yeterli bulmazken 1.6 mondeo isyan ettirebilir heleki dizel bir aracın üstüne.Sürekli devirli kullanmak isteyeceksiniz.Bu da hem yakıtı olumsuz etkileyecek hemde bolca lafı geçen yüksek devirde lpg kaynaklı sübabların erimesi meselesini ortaya çıkaracaktır diye düşünüyorum. Sırf Focus dizele bindiğim için torkundan dolayı yaklaşık 4 sene falan bindim hb oldu sedan oldu tekno paket oldu fakat vazgeçilemeyecek bişi değil,hb ya da sedan focusun küçücük kasasından sonra mondeo bildiğin tank üstadım.Evet benzinli ya da lpgli 1.6 olabilir gerçekten küçük kalıyor kasaya göre fakat sadece kalkışta bunuda atlamayalım lütfen. Gerçi bu zevk meselesi benim için tork yada hızdan önce konfor gelir bilseydim böyle olacağını küçücük focusa binmezdim 4 yıl(mondeonun iç hacminden sonra küçücük) Yorum bağlantısı
Misafir 25 Şubat 2014 Paylaş 25 Şubat 2014 (düzenlendi) Lpg ile 4.000 devrin üzerinde gidilmeyecek diye yorumlamışsınız galiba Birol Bey. Aracınızın motoru sizin de gayet iyi bildiğiniz düşünüyorum modern bir motor ve 1600cc'den 125hp güç üretiyor. Bunu yaparken klasik motor davranışlarının dışına çıkıyor ve 4.000 devir üzerinde değişken zamanlamalı olarak enjektörlerin çalışma mantığı var. Ancak araca takılan lpg, teleflex(yani ecu'yu simule eden en pahalı modellerden) olsa bile değişken zamanlamayı çözümleyemiyor ve programlanan şekilde lpg enjektörleri görevlerini yerine getiriyor. İşte bu noktada yüklenerek kullanılan motorlarda psübaplarda sorunlar oluşmaya başlıyor. Forumun kurucularından Mertol Bey'in kendi aracında yaşadığı problem ve teknik olarak ayrıntılı anlattığı başlık vardı. Sonuçta sizin araçta sorun yok fakat olan araçlar da var. Ağırlıklı olarak Ford kullanıcısı bir grubun sadece markayı karalamak için bu bilgileri vermesi çok olanaklı değil. Sizin başınıza bir arıza gelmemesi nedeniyle de yönlendirdiğiniz kişinin başına gelecek olumsuzluk sizi zan altında bırakır. Bu açıdan ne siz, ne de Hakan Bey'in zor durumda kalmaması için isterseniz lpg konusunda bir şerh koyun, kendisi araştırsın, ikna olursa sorun olmaz. 1.6 motor orta-üst sınıf araçların performans sorunları kalkış ve rampalarda ortaya çıkar. Genel kullanımda da son hızdan ziyade, hızlanma(akselerasyon) süresinde yavaşlık vardır ama öncesinde zayıf motor kullanan bir kişi bu eksikliği farketmezken, güçlü motorda çok çabuk hissedebilir. Bu arada dizelden benzinliye geçen kişinin bu motorda avunacağı noktalardan biri, 4.000 devirden sonra aracın torkunun artarak hızlanmasıdır ki bu yanıltıcı durum sadece dizelin tork eğrisinin turbonun gücünün 4.000devirden sonra azalmasına ve gücünün bir nevi tükenmesine bağlıdır. 2.0 motor benzinli bir aracın açılmaya başladığı 5.vites, 4.000 devir üstü bölüm düşünüldüğünde 1.6 motorlu büyük kasalar yine kullanıcısını üzer. Saygılarımla. 25 Şubat 2014 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 26 Şubat 2014 Yazar Paylaş 26 Şubat 2014 Evren Bey, Çok teşekkür ederim, duygularıma tercüman olmuşsunuz. Herkes ayrıca teşekkür ederim. Vergi yükü ve bütçe sorunu olmazsa, aslında Focus TDCI dan sonra bir üste geçilecek tek araç bence Mondeo 2.0 TDCI ama maalesef şartlar el vermiyor. 2.0 TDCI Mondeo geçebilsem Focusu asla aramam diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Birol Şahingöz 28 Şubat 2014 Paylaş 28 Şubat 2014 Lpg ile 4.000 devrin üzerinde gidilmeyecek diye yorumlamışsınız galiba Birol Bey. Aracınızın motoru sizin de gayet iyi bildiğiniz düşünüyorum modern bir motor ve 1600cc'den 125hp güç üretiyor. Bunu yaparken klasik motor davranışlarının dışına çıkıyor ve 4.000 devir üzerinde değişken zamanlamalı olarak enjektörlerin çalışma mantığı var. Ancak araca takılan lpg, teleflex(yani ecu'yu simule eden en pahalı modellerden) olsa bile değişken zamanlamayı çözümleyemiyor ve programlanan şekilde lpg enjektörleri görevlerini yerine getiriyor. İşte bu noktada yüklenerek kullanılan motorlarda psübaplarda sorunlar oluşmaya başlıyor. Forumun kurucularından Mertol Bey'in kendi aracında yaşadığı problem ve teknik olarak ayrıntılı anlattığı başlık vardı. Sonuçta sizin araçta sorun yok fakat olan araçlar da var. Ağırlıklı olarak Ford kullanıcısı bir grubun sadece markayı karalamak için bu bilgileri vermesi çok olanaklı değil. Sizin başınıza bir arıza gelmemesi nedeniyle de yönlendirdiğiniz kişinin başına gelecek olumsuzluk sizi zan altında bırakır. Bu açıdan ne siz, ne de Hakan Bey'in zor durumda kalmaması için isterseniz lpg konusunda bir şerh koyun, kendisi araştırsın, ikna olursa sorun olmaz. 1.6 motor orta-üst sınıf araçların performans sorunları kalkış ve rampalarda ortaya çıkar. Genel kullanımda da son hızdan ziyade, hızlanma(akselerasyon) süresinde yavaşlık vardır ama öncesinde zayıf motor kullanan bir kişi bu eksikliği farketmezken, güçlü motorda çok çabuk hissedebilir. Bu arada dizelden benzinliye geçen kişinin bu motorda avunacağı noktalardan biri, 4.000 devirden sonra aracın torkunun artarak hızlanmasıdır ki bu yanıltıcı durum sadece dizelin tork eğrisinin turbonun gücünün 4.000devirden sonra azalmasına ve gücünün bir nevi tükenmesine bağlıdır. 2.0 motor benzinli bir aracın açılmaya başladığı 5.vites, 4.000 devir üstü bölüm düşünüldüğünde 1.6 motorlu büyük kasalar yine kullanıcısını üzer. Saygılarımla. Kesinlikle haklısınız Evren bey; Fakat Hakan'ı iyi tanırım hızla işi olmaz onun amacı şimdilik konfor gibi gözüküyor Dediklerinizin büyük bir kısmına katılıyorum,ben bu tarz sorunlar yaşamadım ama yaşamayacağım anlamına gelmez. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Mart 2014 Paylaş 7 Mart 2014 Sırf Focus dizele bindiğim için torkundan dolayı yaklaşık 4 sene falan bindim hb oldu sedan oldu tekno paket oldu fakat vazgeçilemeyecek bişi değil,hb ya da sedan focusun küçücük kasasından sonra mondeo bildiğin tank üstadım.Evet benzinli ya da lpgli 1.6 olabilir gerçekten küçük kalıyor kasaya göre fakat sadece kalkışta bunuda atlamayalım lütfen. Gerçi bu zevk meselesi benim için tork yada hızdan önce konfor gelir bilseydim böyle olacağını küçücük focusa binmezdim 4 yıl(mondeonun iç hacminden sonra küçücük) +1 Yorum bağlantısı
Kenan Tokgöz 8 Mart 2014 Paylaş 8 Mart 2014 Arkadaşlar selaöün aleyküm bende aranıza katılalı 1 hafta oldu ilk defa ford araç aldım. Bu arada hyundai elantra opel vectra renault laguna kullandım. Aracım 2008 model mk4 1.6 125 beygir yazılanları okudum aracın ağır motorun zorlandığı yazılmış. Ben yukarıda saydığım araçlarda bu performansı görmedim. Çok memnunum. Bir sorum olacak aracım lpg li. Fakat 50 tl lik içinde dursun diye benzin attım 1 hafta sonra ışık yandı. 20 tl lik ışığı söndürmek için tekrar attım.acaba benzini beraber az da olsa yakıyormu yoksa kapak olmadığı için uçuyormu Yorum bağlantısı
Recommended Posts