İçeriğe Yönlendir

Dogo Argentino ? Sivas Kangal ?

Ebrar Tüfek

34 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Murat Dere

Bu dogo denen itin Türkiye'ye sokulması ve beslenmesi yasak değil mi? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Normal bir şeymiş gibi konuşuyoruz da...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
  Murat Dere yazdı:

Bu dogo denen itin Türkiye'ye sokulması ve beslenmesi yasak değil mi? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Normal bir şeymiş gibi konuşuyoruz da...

Valla bilmiyorum samsunda çok var dogo

Yorum bağlantısı
Murat Dere
  Abdurrahim Tüfek yazdı:

Valla bilmiyorum samsunda çok var dogo

Abdurrahim'cim etrafta katil de çok ama cinayet yasak ve suç biliyorsun. ;) Bak:

SAYI : B 18 0 DMP 0 03 05 010 01/ 126 22/04/2008

KONU : Tehlikeli Köpekler

DAĞITIMLI

Bilindiği üzere Bakanlığımızca; hayvanların rahat yaşamalarını, iyi ve uygun muamele edilmelerini, onların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin giderilmesini sağlayan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 01.07.2004 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Kanunun 14. maddesinin (l) bendinde; “Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklâmını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır” hükmü yer almaktadır.

Bu hükme uymayanlara Kanunun 28. maddesi gereğince hayvan başına 3.000 YTL. idarî para cezası verilir ve hayvanlara el konulur.

Bu hükme açıklık getirilmesi amacıyla, Kanunda belirtilen Pitbull Terrier, Japanese Tosa haricinde ülkemizde Kanunun 14. maddesi kapsamında değerlendirilecek olan köpek ırklarına dair Bakanlığımızda oluşturulan 20.11.2007-208 sayılı Müsteşarlık Makam Oluru ile bir komisyon kurulmuş olup Hayvanları Koruma Kanununun 14. maddesinde yer alan Pitbull Terrier ve Japanese Tosa’ya Dogo Argentino, Fila Brasileiro ve bu ırkların melezleri de ilave edilmiştir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Can Demir

3 4 arkadasimda dogo var tanimayan insanlar pitbul saniyor korkuyor ama aslinda uysal bi hayvan tuh dokme gibi problemide yok sahibinin sozunu dinler oyun oynar kangal daha agir daha macodur cocukla oynamasini felan istiyosan bu kopekle degil dogoyla olur bence dogo al

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
  Murat Dere yazdı:

Abdurrahim'cim etrafta katil de çok ama cinayet yasak ve suç biliyorsun. ;) Bak:

SAYI : B 18 0 DMP 0 03 05 010 01/ 126 22/04/2008

KONU : Tehlikeli Köpekler

DAĞITIMLI

Bilindiği üzere Bakanlığımızca; hayvanların rahat yaşamalarını, iyi ve uygun muamele edilmelerini, onların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin giderilmesini sağlayan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 01.07.2004 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Kanunun 14. maddesinin (l) bendinde; “Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklâmını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır” hükmü yer almaktadır.

Bu hükme uymayanlara Kanunun 28. maddesi gereğince hayvan başına 3.000 YTL. idarî para cezası verilir ve hayvanlara el konulur.

Bu hükme açıklık getirilmesi amacıyla, Kanunda belirtilen Pitbull Terrier, Japanese Tosa haricinde ülkemizde Kanunun 14. maddesi kapsamında değerlendirilecek olan köpek ırklarına dair Bakanlığımızda oluşturulan 20.11.2007-208 sayılı Müsteşarlık Makam Oluru ile bir komisyon kurulmuş olup Hayvanları Koruma Kanununun 14. maddesinde yer alan Pitbull Terrier ve Japanese Tosa’ya Dogo Argentino, Fila Brasileiro ve bu ırkların melezleri de ilave edilmiştir.

Off bu kotu oldu :) ama hocam ırklara göre saldırganlık olmaz bence. Yani kopeği saldırgan yapan sahibidir :)bu yasayı uygulayanı kesin küçükken kopek ısırdı

Yorum bağlantısı
Doğan Can Demir

Yakin bi arkadasimda var gezdiriyoruz kalabalik yerlere gittigimizde agizlik takip kimliksiz disari cikarmiyoruz polis tantana yapiyor kopekte cok nazik hic saldirgan degil hayvani dediginiz gibi yetistirme tarziniza bagli gecen gordum bi tane veteriner arkadasima geldi kedi gibi cok pisirikti

Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

Enem tehlikeli köpekmiş bu.  Belediyeye şikayet edelim. Bakınız Tavşanlı belediyesi köpek şikayeti. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Bakın dediğim gibi :) her şey sahilinde biter. Zaten samsunda olanlar bilir gulsan sanayi sitesinden kolay kolay kopek alamazlar :) herkezde var çünkü millet dükkanına hırsız girmesin diye alıyor

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
  Süleyman Çetin yazdı:

Benim değişilmezim Doberman'dır. :)

Doberman vardı bizde kulağını ve kuyruğunu kestirmeye gittik sonra veteriner rica etti onun pointeriyle değiştirdik :D

Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin
  Abdurrahim Tüfek yazdı:

Doberman vardı bizde kulağını ve kuyruğunu kestirmeye gittik sonra veteriner rica etti onun pointeriyle değiştirdik :D

Doberman'a yabancı da değilmişsin ne güzel işte. Sen yine doberman al. Sadakat ve itaat onun işidir. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
  Süleyman Çetin yazdı:

Doberman'a yabancı da değilmişsin ne güzel işte. Sen yine doberman al. Sadakat ve itaat onun işidir. ;)

evet kangal elendi :D doberman v dogo :) bakalım hangisi, 1 hafta daha araştırma yapayım

Yorum bağlantısı
Necati Dur
(düzenlendi)

22211357765392636454n.jpg[/img]

Kangal kesinlikle. Bir zamanlar kangala'a hayranlığımı bu şekilde somutlaştırmıştım

tarihinde Necati Dur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere
  Abdurrahim Tüfek yazdı:

Off bu kotu oldu :) ama hocam ırklara göre saldırganlık olmaz bence. Yani kopeği saldırgan yapan sahibidir :)bu yasayı uygulayanı kesin küçükken kopek ısırdı

Bildiğim kadarıyla bu dogolar dövüşsün diye üretilmiş. İnsanlar tarafından belli saldırgan tiplerin çiftleştirilmesiyle meydana çıkmışlar. Saatli bomba taşı yanında daha iyi, ama saat bozuk olcak ha, ne zaman çalacağını bilmicen. :crazy:

Yasir Uslan yazdı:

Enem tehlikeli köpekmiş bu.  Belediyeye şikayet edelim. Bakınız Tavşanlı belediyesi köpek şikayeti. :D

Teelikeli tabe. :yes: "Tavşanlı belediyesi köpek şikayeti" diye aratmayalım gugılda de mi Yasir? :shok:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Berkay Özdemir
  Abdurrahim Tüfek yazdı:

Şu başlığa bu cümle hiç yakışmadı kardeşim , cep telefonumu takasliyorsun? Onlarinda bir cani var farkında olarak hareket etmeli.. Ortam değişikliğinden depresyona girip ölen cok köpek duydum..

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
  Berkay Özdemir yazdı:

Şu başlığa bu cümle hiç yakışmadı kardeşim , cep telefonumu takasliyorsun? Onlarinda bir cani var farkında olarak hareket etmeli.. Ortam değişikliğinden depresyona girip ölen cok köpek duydum..

Çok fazla şikayet geliyordu mecburen yaptık. Dobermanı rizeye getiremezdik. Pointer takas yapmasaydık barınağa verecektik.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...