İçeriğe Yönlendir

Dogo Argentino ? Sivas Kangal ?

Ebrar Tüfek

34 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Furkan Avcı

Kangal o şartlarda beslenecek köpek değildir, onun doğasında açık araziler, koşma, yayılma vardır, Kangalı öyle hapsederseniz verim alamazsınız,Kangal harici köpek bakın.

Aynen bu cümleleri kuracaktım. Kangal özgür bir köpektir. Aslında çok iyi çobanlık yapar. Doğasında dağ,taş, dere tepe gezmek vardır. Hapsedip Kangalı özünden uzaklaştırmayın. Dogo mogo'yu hiç bilmem :)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Kangal olmaz. Kangal icin 20 donum arazin olsun, kar kış soguk olsun tamam. Ama kangali alir bir depoda bakarsan seni de yer beni de :)

Diger kpekleri bilmem ama kangal alma :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Dogolar domuz aylarında kullanılıyor Arjantin de ve ne kadar vahşi olduklarını videolardan görebilirsin. Labrador tam aradığın köpek ;)

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Pek anlamam ama , dogo denilen köpekten kuzenin dükkanda vardı . Yanında hızlı bile yürüyemiyorduk . Çevre dükkanlardaki diğer köpekler tek tek kaybolmaya başlayınca , köpeği başkasına vermişti. Bence tehlikeli bir silahdan başka birşeyine değil . Köpek dediğin golden gibi olmalı .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Zaten eskiden dogo vardı. Garson depoyu açmış mal almak için. Kopeği görünce korkup kaçmış kopekte tam alışmamıştı bize açık kapı görünce hemen kaçtı diğer türler için teşekkür ederim ama galiba dogo bulursam alacağım gibi geliyor :)

Yorum bağlantısı
Murat Gök

Sakin kangal almayin..Hayvana yazik olur o ortamda..Bildigim kadariyla saglam bakim,acik alan ve takip lazim kangal icin..Bizim koylerde besleyenler var,bag bahce olacak ki genis genis ancak..

Yorum bağlantısı

Kötü köpek yoktur, kötü sahip vardır bunu da unutmamak gerek.

Sevgi yumağı pitbullda gördü, psikopat parmak koparan pincher da gördü bu gözler :)

Cinsi ne olursa olsun sahibinin karakterini yansıtır köpek, ne ekerseniz onu biçersiniz.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Dogolar üzerinde baya bir araştırmam var. Zamanında beslemişliğimizde var. Soğuğa çok hassastır, kıl tüy derdi olmaz. Bence dogo beslenir ama tek diyeceğim köpeğin etrafında ki kişileri iyi tanıtman gerek ona ve mutlaka küçüklükten başlayarak sürekli oyuncul yetiştir. Şiddete sakın meyillendirme yoksa zaptetmek çok zor olur ve başına iş açarsın. Yanında mutlaka ani hareketlerden kaçınmalısınız. Bu köpekler hareketi gördüğü anda genlerinden kaynaklı hemen tepki gösterirler. İyi bir bekçi köpeği olur yorulmak nedir kolay kolay bilmezler ve bol spor yaptırırsan köpeğe çok sağlam kasları oluşur. Görüntü olarak da çok tatlı olurlar. Mümkünse korsan gözlü dogo ve seceresi olan bir dogo bul. Dogodan sonra spor köpeği denen bir cins var onlarda çok iyidir. Bir düşün derim.

Abi birkaç sorun olacak maskeli erkek arıyorum maskesizlerin albino olma riski yüksekmiş sağır oluyorlarmış ve yaşlandığı zaman beyni kafatasından daha çok büyüyormuş sıkılıyormuş falan diye duydum böyle bir şey varmış ? Bide domuz avına giderken kevlar zırh takıyorlarmış ne faydası var, galiba darbe önleyici. Birde vücut tasmasını yoksa boyun tasmasımı takılır ? Zaten %100 zincirle gezecek makaralı ipi koparır atar , ağızlık gerekiyor değil mi ? Ve secere hakkında bilgi verebilir misiniz yani secereli olunca ne oluyor son olarak ben köpeğimi kısırlaştırmak istemiyorum mesela belediye bizden izinsiz alıp kısırlaştırabilirmi ? Şimdiden teşekkürler başınızı ağrıttım :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Çoluk çocuğun olduğu ortamda bu kadar hit! köpeklere niye ihtiyaç duyulur anlamış değilim. Maksat kendinizi korumaksa alın cebinize biber gazı o kadar basit. Çoluk çocuğu ufak ta olsa tehlikeye atmaya değer mi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Çoluk çocuğun olduğu ortamda bu kadar hit! köpeklere niye ihtiyaç duyulur anlamış değilim. Maksat kendinizi korumaksa alın cebinize biber gazı o kadar basit. Çoluk çocuğu ufak ta olsa tehlikeye atmaya değer mi ?

Abi sorun kendimizi korumak değil hem bahçeyi koruması için hem de sevdiğim bir ırk. Zaten biber gazına gerek yok köyde her zaman Canik55 TP9 var. Hem bence yavru halinden yetiştirilen bir kopek çocuklarla çok iyi olur arası. Sağa sola saldırtmak dövüştürmek gibi şeyler kesinlikle olmaz zaten onlar yoksa her cins çok iyi bir aile kopeği olur bence :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

labrador iyi bir tercih olur. profilimde kama yazsa da veteriner hekimim. işin daha çok hekimlik kısmı uzmanlığımıza giriyor olsa bile ankette açılan her iki ırkta öyle ufak mekanlarda bakılacak türden değiller malesef. hele ki kangal, özgürlüğü elinden alındığı zaman hayata küser.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Evet doğru. Albino olma riski çok yüksek. Domuz avı kısmını boşver seni hiç ilgilendirmeyecek o kısmı. :) Domuza gitmeyeceksin demi.? :) Vücut tasması gereksiz bir şey bence ki tasma bana göre hep gereksiz. Zaten hayvan boyun tasmasını bile sevmiyor gereksiz yere boğmaya lüzum yok. :) Köpeği kısırlaştırma gibi bir lüksleri yok sen onu sokakda başı boş bırakmayacaksın etmeyeceksin. Kendi özel mülk alanında bulanacak buna hakları yoktur diye biliyorum. Daha iyi bilen açıklar ki böyle bir ihtimal varsa secereli almana hiç gerek yok bir önemide kalmaz. Bu ırk zaten bir kaç cinsin kırması az buçuk araştırmışsındır. Günümüze gelene kadar da insanlar çıkar uğruna ordan burdan yavru almak için ırkı kırıyorlar. Cidden iyi bir dogo istiyosan secereli al ilerde yavruda alırsın ve kıymetlide olur.

Domuza gidiyoz abi rizede tarlaları mahfediyorlar :D köyde pointer var ama domuzu bulmuyor bizle beraber. Gece çıkıyo dışarı domuzlara dalaşıyo tabi domuzlarda bunu takip ediyor bu aptal kopek eve geliyor tabi domuzlar peşinde giriyorlar tarlaya talan ediyorlar. Domuz bulsun diye getirdik her turlu hayvanı peşine takıp eve geliyor :D

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
(düzenlendi)

Bu domuzla oynar ama ona göre yetiştirmen lazım ki o zaman da hayvan biraz vahşi yetişecek. Sen arasını zor bulursun ben söyleyim. Dogoyu hırçın yetiştirirsen işin zor ama oyuncu yetiştirirsen fazla avcılık bekleme.

Abi aileme saldırmasın da hırçınlığı pek önemli değil ağızlık kevlar zırh vücut tasması zincir varken kolay kolay saldıramaz kimseye ben sadece kardeşimden dolayı biraz düşünüyorum

tarihinde Abdurrahim Tüfek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Kolay kolay saldırmaz zaten. Yetiştirme tarzın ve ailende ki her bireyin ona yaklaşımı çok önemli.

abi yaklaşım konusunda bir sıkıntı yokda, kararı verdim dogo alıcam. Ama maskeli ve on ayakları geniş göğüs tarafı sert ve kaslı olanlardan tercih edin diyorlar ben nerden bulurum böyle kopek acaba barınakta cins dogo bulunur mu ?

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Secereli bulacaksın işte. Bunun içinde ciddi araman lazım. Sahiplendiren varsa şanslısındir yoksa dünya paralar isterler.

1500 € para istiyorlar abi mecbur sahiplendirme arayacağım o kadar para veremem bir kopeğe

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Dogo arıyorsun ama bir terrier falan değil :)

Bi önceki kaçan dogoyu babamın arkadaşından bedava almıştık :D gulsan sanayi sitesinden

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Abi sorun kendimizi korumak değil hem bahçeyi koruması için hem de sevdiğim bir ırk. Zaten biber gazına gerek yok köyde her zaman Canik55 TP9 var. Hem bence yavru halinden yetiştirilen bir kopek çocuklarla çok iyi olur arası. Sağa sola saldırtmak dövüştürmek gibi şeyler kesinlikle olmaz zaten onlar yoksa her cins çok iyi bir aile kopeği olur bence :)

Oooo siz hepten hit! olaylara karışmışsınız. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Oooo siz hepten hit! olaylara karışmışsınız.

Rizeliyim abi kan çekiyor napalım :) bizim köyde at avrat silah derler hep. 9 yaşımdan beri araba kullanıyorum, 8 9 yaşlarımdan beri silahlarla haşır neşiriz :) 3. Sonra :)

Yorum bağlantısı
Yasir Uslan

Köpeğe eğitimi kim verecek?

Benimde 7 aylık bir köpeğim var. Golden/collie benzeri kırma. Çocukların yoğun baskısına dayanamayıp komşunun yavrularından birini aldık. Netten biraz araştırma yaptım. Temel eğitimi vermeye çalışıyorum. Ama bir arpa boyu yol alabilmiş değilim :) Hiperaktif bir şey. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır?

Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Bence o eğitimi alan kopeklerin hepsi o şekilde reaksiyonlar gösterebilir :) eskiden doberman bakıyordum depoda . Isırdı beni sonra başka birine verdik alman kurdu vardı astım hastasıyım diye gitti. İngiliz kısa tüy pointer vardı tavşan ve domuz avı eğitimli, oda köyde:) kendi kopeklerime temel itaat eğitimi verebiliyorum :)

Abi bana göre değil o tip kopekler :) yani Bi duruşu asilliği olsun istiyorum :)

Abi rottweiler genellikle kopek dövüştüren serserilerin ellerine düştüğü için sokakta gördükleri zaman dövüştürmek falan isterler başım sıkıntıya girer genellikle tek başıma geziyorum onun için

Her zaman şunu unutma .. Saldırgan köpek yoktur iyi eğitilmemiş köpek vardır .. Ne kuzu gibi pitbullar var ne rotweillar var...

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Köpeğe eğitimi kim verecek?

Benimde 7 aylık bir köpeğim var. Golden/collie benzeri kırma. Çocukların yoğun baskısına dayanamayıp komşunun yavrularından birini aldık. Netten biraz araştırma yaptım. Temel eğitimi vermeye çalışıyorum. Ama bir arpa boyu yol alabilmiş değilim :) Hiperaktif bir şey. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır?

Kendim veriyorum abi daha önceki 3 köpeğimi eğittim :) ama sadece itaat yanımda yürü otur kalk yat tut gibi ..

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Her zaman şunu unutma .. Saldırgan köpek yoktur iyi eğitilmemiş köpek vardır .. Ne kuzu gibi pitbullar var ne rotweillar var...

Abi doğru soluyorsun da benim rott ile ilgili yazdığım şeyin kopekle ilgisi yok tamamen serseriler falan filan yani yolda rott gördükleri zaman laf atıyorlar kendi kopeklerini gaza getiriyorlar yani daha önce başıma geldi onun için dedim

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Bu arada ayrı bir bilgi vereyim. Aile üyelerinin giydiği atleti yıkamadan kopeğin klubesine koyun fazla terli olmasın ama yıkamayın :) o kokuyu aldıkları zaman onlarla çok iyi vakit geçirecektir asla hırçınlık yapmazlar :) benim kardeşim doberman ın üstüne biniyordu ilk gördüğü gün, çünkü daha önceden atleti koymuştuk , ama bir yabancı olursa affetmez :) mesela kopekleri eğitimi bitince öğretmenin sözünü dinlerler, eğitimi ondan aldığı için. Ama sahibinin atletini koyun oraya bütün komutları uygular :) atlet zorunlu değil üzerinde sizin kokunuz oolan her kıyafet...

Bende Pointeri eğitirken uyguladım çok yararlı oldu ailemin gözüne bakıyordu oynamak için :)

Yorum bağlantısı
Berkay Özdemir

Kardeşim dogoyu ücretsiz bulman çok zor.. Hela bahsettigin türdeki kaslı, maskeli kimse vermez en az 750 800 tl gözden çıkarmak gerekir.

Pitbull , dogo gibi köpeklerin eğitiminde en önemli şey küçükken verilen egitimdir. Hırçın ve agresif buyuturseniz ilerde sıkıntı olabilir.. Oyuncu ve evcil yetiştirmek cok önemli.. Koşan insanlara kendi köpeğimin tepkileri başta cidden sertti.. Sonrasında sürekli peşimden kosturarak oyun oynadim onunla. Şimdi insanlar kossada eğlence çıksa bana diye bakıyor gozlerime. Kurtuluş parkinda maskot bizimkisi. Koşu pistinin kenarinda benimle birlikte koşuyor. Diğer insanlarada hic bir zarari yok.. Dedigim gibi önemli olan verilen eğitim. Ve su bilindik bir gercektirki .Sahibini Issiran köpeklerin geçmişinde mutlaka çiğ et vardir. Bu cinsler kan yedikleri an beyninden birseyler gitmeye başlıyor. Buda bizim oğlan 'Maça' 7 aylık şuan. . Gönderilen Resim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...