Ahmet İhsan Akşen 21 Şubat 2014 Paylaş 21 Şubat 2014 Merhabalar, bakındım ama bulamadım benimle aynı sıkıntısı olan bir konu. yetkili servis ve tramerde de kayıtlı olan 1500 liralık önden hafif bir kazası var aldığım focusun. fotoğraflarınıda gördüm çok hafif bir dokunma. servis kayıtlarına göre kaput kapanmıyormuş, kaput açma kiliti ve yarısı düşen tampon nikalajı değişmiş. bu zaman kadar gözüme takılmamıştı sorunu geçen farkettim, içerideki cam suyu bidonunun kapagı bile dışarıdan görünüyor, çok canımı sıktı bu olay. daha ağır kazası olsa yetkili serviste tespit ederlerdi değilmi? kaput ve iki çamurulkta da boya bile yok. önceki konuda yaşadığım aracın kayıp traktöre plaka kısmından dayanıp durduğu olayda bu açıklık oluşmuş olabilir mi? arada 2 metre falan vardı çok dik değildi. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/253400-ben-de%C4%9Fil-arabam-kaza-yapt%C4%B1/#entry2229486 sizce düzeltmek mümkün mü? Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 21 Şubat 2014 Paylaş 21 Şubat 2014 benim arkadasımın aracındada vardı.kaportacıya gittik ne yapabiliriz dedik adam bağlantı yerinde biraz baskı uyguladı bir dakika bile sürmedi ama sağlam baskı uyguladı elleriyle düzeldi Yorum bağlantısı
Özgür Turhan 21 Şubat 2014 Paylaş 21 Şubat 2014 Neden olmasın sadece ayar işi var bu kaputta. İyi bir usta halleder Yorum bağlantısı
Misafir 21 Şubat 2014 Paylaş 21 Şubat 2014 Kaputta olan lastiklerden ayarlamayı denediniz mi ? bir nebze olsun düzelebilir sanki. Yorum bağlantısı
Hami Erışık 21 Şubat 2014 Paylaş 21 Şubat 2014 kaportacı için 5 dakikalık iş ,esneterek halleder. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2014 Paylaş 22 Şubat 2014 Çok basit çözülebilecek bir sorun.. Arkadaşların dediği gibi kaput lastik takozu ayarlaması ile hallolacaktır.. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 22 Şubat 2014 Paylaş 22 Şubat 2014 kaput kilidi ile alakalı bir durum da olabilir Yorum bağlantısı
Önder Özcan 22 Şubat 2014 Paylaş 22 Şubat 2014 Kaputta böyle lastikler vardır; Vida gibi sıkarak, kısaltın eşit olarak, sonra kapatıp kontrol edin.. Aklıma başka ayar yapacak yer gelmedi.. kaput kilidi ile alakalı bir durum da olabilir arkadaşın sorunu yükseklik farkı değil de,yanyana aynı hizda dururken aradaki boşluğun büyük olması sanırım.yani o takozlar yükseklik ayarı için işe yarar.aradaki boşluğa bir faydası olmaz maalesef. aracın fotosunda da görülen aradaki boşluk sanıyorum,yükseklik farkı değil 3 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Şubat 2014 Paylaş 22 Şubat 2014 Kaportacı halleder.Baskı uygulayarak denge sağlayacaktır.Bence kaput ayar vidaları yukarıda bahsedilenler kaputun ön tarafında etki oluyorlar.. Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 22 Şubat 2014 Paylaş 22 Şubat 2014 Ufak bir ayar ile normal haline dönecektir, arkadaşların yazdığı gibi ayar vidalarını deneyin sorun çözülmezse bir kaportacı kolaylıkla halledebilir. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2014 Paylaş 22 Şubat 2014 arkadaşın sorunu yükseklik farkı değil de,yanyana aynı hizda dururken aradaki boşluğun büyük olması sanırım.yani o takozlar yükseklik ayarı için işe yarar.aradaki boşluğa bir faydası olmaz maalesef. aracın fotosunda da görülen aradaki boşluk sanıyorum,yükseklik farkı değil Eğer öyle ise fotoğraf açısı da yanıltabilir. Hem dik olarak üstten, hem tam paralel önden ve yandan çekim gerekir sağlıklı yorum için. Şuan bakan farklı anlam çıkarıyor sanırım.. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 22 Şubat 2014 Yazar Paylaş 22 Şubat 2014 arkadaşın sorunu yükseklik farkı değil de,yanyana aynı hizda dururken aradaki boşluğun büyük olması sanırım.yani o takozlar yükseklik ayarı için işe yarar.aradaki boşluğa bir faydası olmaz maalesef. aracın fotosunda da görülen aradaki boşluk sanıyorum,yükseklik farkı değil aynen öyle Özcan bey. yükseklik farkı yok, sanki kaput yanlaradan çekmiş yada çamurluklar yanlara açılmış araba genişlemiş gibi aralık var. yeni fotolar çektim bu sefer makina ile; 1-sizce çamurluklar mı açılmış? 2-tamponda aşağıda duruyor alakası yoktur sanırım. 3- ön kapılar ile çamurluk üst tarafta aynı hizada ama alta doğru çamurluk dışa çıkıyor, iki tarafta böyle diye pek takmamıştım ama normal mi? buda kapı ile çamurluk arası söför tarafıda aynı... Yorum bağlantısı
Misafir 22 Şubat 2014 Paylaş 22 Şubat 2014 Ön düzen topanırken baştan sağma olarak toplanmışa benziyor. Benim Daihatsu da böyleydi. Dayım kaportacı, biraz uğraştı ama mutlaka biryerden yamukluk, açıklık, orantısızlık kaldı. Çamurluklar açık gibi duruyor. Şimdi onları toplatsan farlar basık kalacak, farları ayarlatsan kaput kalkık durabilir vs. Komple sökülüp düzgün toplanması gerek sanırım.. Usta bir kaportacı işinizi 50 lira gibi bir paraya halledebilir. (İşlem yapılmazsa) Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 22 Şubat 2014 Yazar Paylaş 22 Şubat 2014 kayıtlı hasar (1500 tl) yetkili serviste toplanmış. ben alana kadar hep kaskolu ve 2+2 garantili binilmiş, son 6 ay garantısız ama kasko var. nasıl oluyorsa bu kadar baştan savma toplanıyor anlayamadım? ben kazadan falan anlamam diye 3 arkadaş gittik yetkili servise gösterdik kimse kötü toplanmış dememişti. benimde gözüme hiç batmamıştı alırken. dediğim gibi benim yaptığım ufak kaza bu hale getirmiş olabilirmi acaba? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 22 Şubat 2014 Paylaş 22 Şubat 2014 hallolur sıkmayın canınızı.çamurluklar açık duruyor,normal değil tabi ki.ama sanıyorum ki mesala elbise dolabının kapağını içeri-dışarı,aşağı-yukarı ayarlar gibi bunun da çaresi vardır. kaportaccıya gideceksiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts