Kadir Yeğengil 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Sa arkadaşlar dun yolda seyir halindeyken akü lambası yandı. Sonra durdum stop ettim tekrar yola çıktım yandi yine.yuz metre sonra söndü bidahada yanmadi.sorun ne acaba ? Ne yapmam gerekiyor? Yorum bağlantısı
Misafir 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Kutup başlarında gevşeme yada oksitlenme olabilir, kontrol edin. Birde her ihtimale karşı voltajını ölçtürün Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Olasılık. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/231605-aku-ikaz-lambasi-ne-yapmak-gerekir/ Yorum bağlantısı
Alaattin Zeki 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Gösterge üzerindeki akü lambasının araç çalışırken yanması Akü ile ilgili değil şarj Dinamosu ile ilgili problemi işaret eder. şarj dinamonuz araç ve Akü için gerekli olan elektriği üretmediği zaman bu uyarı lambası yanarak artık elektriği aküden kullandığınızı bu yüzdende akü bittiğinde yolda kalacağınızı ifade etmektedir. Yorum bağlantısı
Çetin Özkan 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 konuyu bir inceleyin derim http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/251740-yolda-kald%C4%B1mkrank-kasnag%C4%B1-ar%C4%B1zas%C4%B1/ Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Gerekli cevaplar verilmiş İhmal etmeyin. Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Aracımı yeni aldığımda aynı sorun bendede oldu akü ışığı 1 dk süre ile yanıp söndü.Şarjını ölçtürdüm normal olduğu söylenmişti.Bende o rahatlıkla araca binerken, 1 ay geçtikten sonra şarj dinamosu çalışıp elektrik üretmediğinden aracım aküyü boşaltıncaya kadar çalıştı.Daha sonra tekleyerekten ve göstergedeki birçok uyarı ışığı yanıp sönerek stop etti ve yolda kaldım.Şarj dinamosu ve aküyü yeniledim sorun çözüldü.Şimdide gösterge aydınlatmam ve plaka aydınlatmam çalışmıyor o arıza ile aklası varmı bilmiyorum.Yani hiç hafife alınacak bir ışık ıuarı ışığı değil,en kısa zamanda baktırmanızı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Kadir Yeğengil 17 Aralık 2013 Yazar Paylaş 17 Aralık 2013 Usta baktı ama isik suan yanmadigi icin bisey yapamam dedi. Dinamodan olmayabilirmis. Tekrar yaparsa durup rolantide yuksek gaz ver dedi ışık sonerse dinamodanmis.napim şimdi ben. Yorum bağlantısı
Musa Durmuş 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Acaba şarj dinamosu giden kayış kaçırıyor olabilir mi? Yorum bağlantısı
Kadir Yeğengil 18 Aralık 2013 Yazar Paylaş 18 Aralık 2013 Arkadaslar sorunu hallettik. Cevaplariniz için teşekkürler hepinize. Dinamoyla alakası yokmus.nasi yazıldığını bilmiyorum ama okunusu diyot denen meret.bi disi kirilmis 120 likmis 5 disli suan takilan uygun olani 150 lik 12 disli degisti 120 tl malzemesi 70 işçilik verdim.halledildi.kafam rahat. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Şubat 2014 Paylaş 17 Şubat 2014 benim 2006 focus da da aynı yanıyor sönüyor elektrikçiyi görünce korkuyor servis akü dedi değiştirdik söndü servisten cıktım 500mt sonra yandı dyot dediler şarj dinomosu dediler bende yaptırmadım o hali ile denizli şırnak 3200km 4 defa gittim geldim hala yanıyor sönüyor kafasına göre Yorum bağlantısı
Kadir Yeğengil 17 Şubat 2014 Yazar Paylaş 17 Şubat 2014 Valla napcami şaşırdım bende ya.Bi arkadas yolda aku bitti stop etti yolda kaldim dedi iyce gözüm korktu.yarin bide serviste bilgisayar a baglayip baksinlar dyotu yeni degistirdim.bir aydır flan yapmiyodu. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Şubat 2014 Paylaş 18 Şubat 2014 Valla napcami şaşırdım bende ya. Bi arkadas yolda aku bitti stop etti yolda kaldim dedi iyce gözüm korktu.yarin bide serviste bilgisayar a baglayip baksinlar dyotu yeni degistirdim.bir aydır flan yapmiyodu. Kadir bey, Mesajlarınız çok zor okunuyor. Lütfen daha düzenli yazınız. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 18 Şubat 2014 Paylaş 18 Şubat 2014 şarjda sorun var gibi.araba şarj etmezse akü ışığı yanar. Yorum bağlantısı
Kadir Yeğengil 18 Şubat 2014 Yazar Paylaş 18 Şubat 2014 Gecen defa dinamoya bakıldı.dinamo saglam dendi. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Şubat 2014 Paylaş 18 Şubat 2014 ben bir yıldır biniyorum akü işareti yanıyor sönüyor kafasına göre farlar açık teyp açık klima açık denizli şırnak gidiyorum sorun yok belki bir gün yolda kalabilirim ama ne yapayım servis dahi çözüm bulamıyor........ Yorum bağlantısı
Kadir Yeğengil 23 Şubat 2014 Yazar Paylaş 23 Şubat 2014 Peki suanda orjinal konjektör piyasada yok yan sanayi bi parca sıkıntı cikarirmi. Yada cikma orjinal parça nasıl olur ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts