Mehmet Ozyurek 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Merhaba Arkadaşlar. Karadeniz'i daha önce Ağustos ayında gezmiştim. Hayran kalıp geri dönmüştüm. Karadeniz doğal bir cennet. Ben her köşesini, her köşesindeki özelliği ve doğallığı çok seviyorum.. Bu sefer kışın gitmek nasip oldu. 7-8 Şubatta oradaydık. Yolculuğumuz Sivas'tan başladı, Servet Tuzla'dan, Ahmet Bartın'dan, Ben Nevşehir'den yola çıkıp, Sivas'ta Ertan ile buluşup yola çıktık. 650 km civarı bir yolculukla, Kızıldağ, Ahmediye Geçidi ve Zigana geçitlerinden geçerek, çok keyifli bir yolculukla, Erzincan, Gümüşhane ve Maçka güzergahı ile karadenize ulaştık. Yollar, çalışma olan yerler hariç, temiz ve sorunsuzdu. Konaklama yerimiz, Ayder yaylası, Haşimoğlu oteldi. Otelden her anlamda çok memnun kaldık. Otel terasından Fırtına deresi Bir arı kovanı, bu kovanda yetişen balın kilosunu 250 liraya satıyorlar. Çiçek ve kestane karışımı Ve o klasik Ayder pozu Karadenizli hep mucit olmuştur... İşte ulaşımın vazgeçilmez icatları.. El yapımı bir kar motoru Buz tutmuş bir şelale Ayder Yolu ve Fırtına Deresi Ayder yolu ile ilgili bir hatırlatma... Bu yol, yağış olsun olmasın, bu mevsimde mutlaka buzlanma yapıyor, resimden farkedebileceğinizi umuyorum.. Yanlamak isteyenler için cennet, tabi işin ucunda fırtına deresine uçmak da var Yol genelde böyle Haşimoğlu otel, yolunu açabilmek için şunu kullanıyor. Peki kış mevsiminde Ayder yaylasında ne yapılır... 1- Haşimoğlunda Fırtına deresinin sesini dinleye dinleye yatılabilir. Dinlenme garantilidir. 2- Fotoğraf çekebilmek için sonsuz imkan.. 3- Yol boyunca yürüyüş yapılabilir, közde kahve ve yöresel lezzetler tadılabilir.. 4- Kaplıcaya gidilebilir. 5- Kar motoru ile turlamak mümkün ama yörenin tek kar motoru, Haşimoğlu otelde ve dehşet bir şey.. 220 beygirin hepsini elinizin altında hissediyorsunuz, motorun torkunu tüm organlarınız hissediyor. Peki ne yenir... Standart karadeniz yemekleri dışında; 1- Tabiki her öğün mıhlama, Haşimoğlu her kahvaltıda bize ikram etti, sağolsunlar. Sıcak kavrulmuş fındık ve helva Peki nerede yiyeceğiz, Tabiki Çamlıhemşindeki Yeşil Vadi Restoranda yiyeceğiz. Mükemmel güzellikle bir ailenin çalıştırdığı mükemmel bir restoran.. Yöresel bir pide... Enerji garanti.. 18 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Şubat 2014 Yazar Paylaş 16 Şubat 2014 Selçuk burası seni çağırıyor kardeşim... Her yer kahverengi Levha Ve Gürcistan Sarp sınır kapısında şöyle bir manzara karşılıyor bizi.. Sınırı geçebilmek için, deforme olmamış bir nüfus cüzdanı gerekiyor.. Kapıdan geçmeden önce şu form dolduruluyor, sırasıyla Türk gümrüğü, sonrasında serbest bölge, devamında Gürcistan gümrüğünden vize alıp sınırı geçebiliyorsunuz. Kapıdan geçmek maksimum 15 dakika.. Gürcistan tarafında işler çok seri ve hızlı yürüyor. Hiç beklemeden gürcistan tarafından geçerken, bizim tarafta tek memur çalışması sebebiyle 15 dakika bekliyoruz. Sınırı özel otomobil ile geçmek mümkün, genelde yakıt almak için sürekli gidip gelen araçlar var, çünkü yakıt bize göre % 35 daha ucuz. Biz araçsız geçtik.. Kapıdan geçer geçmez taksileri görüyorsunuz, 60 TL karşılığı bir saate yakın taksi ile turlayabiliyosunuz.. taksiler genelde modelli mercedesler. Taksiciler genelde anlaşılabilir şekilde Türkçe konuşabiliyor ve bölgeyi anlatıyorlar. Batum'da neler yapılabilir kısmı biraz karışık... Tarihi ve kültürel binaları gezilebilir. Teleferikle dağa çıkılabilir. Ancak benim gördüğüm gece hayatı ile ün yapmış bir şehirdir ve genellikle bu amaçla geziler yapılıyor. (Biz gündüz gittik ) Batum'da yaşayan Türkler olduğunu da gördüm ve duydum... Benim nazarımda, temiz ve güzel bir şehir, bizim karadeniz şehirlerinden farkı, uzun ve düzgün bir plaja sahip olması, yerleşim alanının oldukça düzlük ve geniş olması, tabiki yeşil ve deniz.. Güzel bir limanı var, hava alanı var.. Her türlü ulaşmak mümkün.. Bence güzel bir şehir... Dikkat edilmesi gerekenler... 1- Tüm trafik kurallarına mutlaka uyulacak.. 2- Nefsine hakim olunacak.. 21 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Şubat 2014 Yazar Paylaş 16 Şubat 2014 Bizim gidişimiz genelde gece yolculuğu idi, dönüşte sabah yola çıktığımız için çevreyi daha iyi inceleyebildik.. Dönüş yolunda, Hamsiköy ve Sütlaç olmadan olmaz.. Ahmediye geçidi Rakım 2160 Gümüşhane ve pestilinden sonra... Böyle bir akşamla günü bitirdik.. Nefis dedik ya hani yukarda... Evet hakim olmak gerek... Kısa bir videomuz var... 19 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 size ne zamandır söylüyorum Karadeniz şenliği diye. yengemler demedimi, niye böyle güzel yerlere bizi götürmediniz diye. benim hanım olsa eve koymazdı beni. 4 Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 çok güzel olmuş fotoğraf çeken elleriniz dert görmesin bir sorum olacaktı gürcü tarafına geçişte gümrükte sorun yaşadınızmı rüşvet olayı varmı bide neden kendi aracınızla geçmediniz ? 1 Yorum bağlantısı
Murat Gök 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Abi ayaklarınıza sağlık,Karadeniz gibisi yoktur..Havası,suyu,insanı,hayvanı başka güzel... 1 Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Mehmet Bey,gerçekten gezinizi güzel karelerle bizede yansıtmışsınız.Ayaklarınıza sağlık.Karadenizde çalıştığım için,o mükemmel doğayı iyi bilirim.. 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Harika fotoğraflar, harika anlatım, harika gezi. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Altıntaş 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Abi ayaklarınıza sağlık güzel gezi olmuş, bu taraflara da gelseydiniz mıhlama olmasa da Mantımız meşhurdur. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Yar 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Trabzon'a kadar gelmişsiniz, keşke haberim olsaydı. Bir sonraki gezinizde haber bekliyorum Mehmet abi. Ayrıca bizim burada hala yolu kapalı olan yayla var 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Şubat 2014 Yazar Paylaş 16 Şubat 2014 size ne zamandır söylüyorum Karadeniz şenliği diye. yengemler demedimi, niye böyle güzel yerlere bizi götürmediniz diye. benim hanım olsa eve koymazdı beni. Resimleri göstermedikki abi çok güzel olmuş fotoğraf çeken elleriniz dert görmesin bir sorum olacaktı gürcü tarafına geçişte gümrükte sorun yaşadınızmı rüşvet olayı varmı bide neden kendi aracınızla geçmediniz ? Herhangi bir sorun yaşamadık.. rüşvet falan yok.. gayet düzgün çalışıyorlar.. Şirket aracı olduğu için, ek belgeler gerekiyordu.. bu sebeple yaya geçtik.. Abi ayaklarınıza sağlık güzel gezi olmuş, bu taraflara da gelseydiniz mıhlama olmasa da Mantımız meşhurdur. O tarafa gelemedik Hasan.. Dağları tercih ettik... Hatta rotamız Ovitti ama.. Ovit dağı kapalı olduğu için geri döndük... Trabzon'a kadar gelmişsiniz, keşke haberim olsaydı. Bir sonraki gezinizde haber bekliyorum Mehmet abi. Ayrıca bizim burada hala yolu kapalı olan yayla var Ben yazını gördüm, kışını gördüm.. hedefte ilk baharı var Bu yayla hakkında bilgi istiyorum 2 Yorum bağlantısı
Misafir 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 süper gezi olmuş, kıskanmamak elde deyil. ahmet kilo mu almış. Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Karadeniz gezisi hayellerimi süslemiştir her zaman sayenizde gezmiş olduk.Ellerinize sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 çok güzel olmuş fotoğraf çeken elleriniz dert görmesin bir sorum olacaktı gürcü tarafına geçişte gümrükte sorun yaşadınızmı rüşvet olayı varmı bide neden kendi aracınızla geçmediniz ? Kurallara uyduğun süre giriş çıkışta bir sorun yaşamıyorsun. Özel aracınla batumda dolaşmak bıraz sıkıntı(özelliklede aracın biraz pahalı araçsa) ayrıca haklı olsan dahil kazaya karışsan aracını bırakıp kaçsan daha iyi. Genelde gidenler sınır kapısını geçtikten sonra ilk benzinciden depoyu fullerler ve geri dönerler geziceklersede aracı orda bırakıp taksi ile dolaşırlar. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Trabzon'a kadar gelmişsiniz, keşke haberim olsaydı. Bir sonraki gezinizde haber bekliyorum Mehmet abi. Ayrıca bizim burada hala yolu kapalı olan yayla var Ben konuyu görünce Servet abiyi aradım acmadı. Sonra tekrar ararım dedim unuttum sonra. Birda geldiklerinde birlikte baskına gideriz Servet abi nasılsa(bildiğim kadarıyla) her zaman aynı ötelde kalıyor 1 Yorum bağlantısı
Ergin Ertuğrul 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Ellerinize ayaklarınıza,anlatımınıza sağlık Gitmiş kadar olduk ilk fırsatta gitmeyi düşünüyorum,gitmeden önce önerilerinizi alacağım Sanırım 5 sene kadar sürer 1 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Vay canına.. Ahmet abiyi de görmek güzel oldu. Özlemişiz. Ertan abim Antep buluşmasına bekleniyorsun. Emmi zaten gelmez, Heryere gider,sıra antebe gelince 'ben bu sene çok gezdim biraz durulayım' der. Servet abi ise senin bahanen ile gelir. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Şubat 2014 Yazar Paylaş 16 Şubat 2014 Vay canına.. Ahmet abiyi de görmek güzel oldu. Özlemişiz. Ertan abim Antep buluşmasına bekleniyorsun. Emmi zaten gelmez, Heryere gider,sıra antebe gelince 'ben bu sene çok gezdim biraz durulayım' der. Servet abi ise senin bahanen ile gelir. Mayısta o taraftayız kardeşim. Yorum bağlantısı
Ali Eren 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Gezilen yerler güzel, anlatım harika. Klavyene sağlık Emmi. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Akdemir 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Ayaklarınıza sağlık, çok güzel bir gezi olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Şubat 2014 Yazar Paylaş 16 Şubat 2014 ahmet kilo mu almış. İkisi de 100'ün üstündeler Yorum bağlantısı
Akan Belen 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Süper olmuş.Ayaklarınıza sağlık.Bagajın hepsi Servet abinin değil sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Yasir Uslan 17 Şubat 2014 Paylaş 17 Şubat 2014 Maşallah iyi gezmişsiniz. Servet'e çırak mı olsam ne 1 Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 17 Şubat 2014 Paylaş 17 Şubat 2014 Resimler harika gerçekten sayenizde gitmiş,görmüş kadar olduk ayağınıza sağlık... Yorum bağlantısı
Recommended Posts